Dodaj do ulubionych

jak pomalować oczy?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 21:08
idę na wesele- suknia 2 częściowa. gorset biały, dół bordo "metalik", ale
kompletnie nie wiem jak pomalować oczy . a, góra ma dodatki złota, taka
będzie też biżuteria. jestem opalona, oczy niezbyt duże, głęboko osadzone.
makijaż może być mocny.
dziękuję za pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: mysia Re: jak pomalować oczy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 21:58
      a kolor wlosów??
      jesli jestes brunetką to ja bym cie widziala w mocnej czarnej kresce na gornych
      powiekach i jakis złotawy cień dosc wysoko malowany, mocno czarne rzęsy. przy
      ciemnej spódnicy chyba oko powinno byc mocno podkreslone....
      moze kosmetyczka cos doradzi? zadbaj o makijaz bo slubne zdjęcia to ważna
      pamiątka. i na pewno zrob sobie kilka razy probnie cały makijaz, pstryknij
      kilka zdjec cyfrówką abys widziala jaki jest rezultat - bo lustro i nasza
      optyka czasem kłamie a fotka nie ;)
      • Gość: mysia Re: dopatrzylam sie...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 22:02
        dopiero sie dopatrzylam ze nie bedziesz w charakterze Panny Młodej, sorki -
        zatem cofam te sugestie o slubnych zdjeciach ;)) ale i tak warto sie
        zweryfikowac aparatem cyfrowym. ja czesto tak robie przy nowych kolorach :)
        a w kwestii malowania podtrzymuje swoja propozycje :)
        • Gość: Moniś Re: dopatrzylam sie...... IP: *.xtra.pl 02.08.05, 22:06
          jak masz "trudne" oczy to pomaluj na ciemno usta (szmineczka do spodnicy
          dopasowana) a oczy podkreśl kredka i tuszem, wymodeluj oko brązem (dobrze
          dobrane brązy nie rzucają sie w oczy, nie dają koloru, tylko kształtują oko) ja
          mam taka zasade... mam beznadziejne usta wiec podkreslam oczy wiec jak ty masz
          problem z oczami pokaz usta :)
    • Gość: MONIA70 Re: jak pomalować oczy? IP: *.elpos.net 02.08.05, 22:36
      a jaki masz kolor oczu? wlosow? ja mialam ostatnio wesele i mialam czerwona sukienke oczy mam brazowe i wloski tez a zrobilam makijaz w granacie :) i ku mojemu zdziwieniu bo nigdy sie nie malowalam w granat wyszlo super :)

mozna tez postawic zawsze na klasyke usta czerwone, ciemna kreska wytuszowane rzesy i do tego kepki przyklejone :)
    • Gość: werty Re: jak pomalować oczy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 10:45
      oczy ni to niebieskie, ni zielone, a włosy do ramion z przodu, z tyłu dłuższe.
      końce czarne, góra jaśniejsza niż miedziowa, a ciemniejsza niż blond.
      nie wiem , a może na powieki nałożyć - od wewnątrz- jasny- kość słoniowa, potem
      pomarańczi zewnątrz bordo? to wszystko ładnie połączyć, podkreślić złotem? co
      wy na to?
      • Gość: maxi Re: jak pomalować oczy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 11:03
        Tylko nie czarna kreska!!
        Po pierwsze to relikt przeszłości, po drugie małe oczy jeszcze zmniejszy i
        pogłębi.
        Powinnaś użyć cień podkładowy w kolorze skóry (beż, ekri) na całą górną powiekę
        i nad okiem. Potem cień ciemniejszy (moze ten, który opisałaś powyżej) w
        załamaniu górnej powieki i pod spodem- ale nie pod samym okiem tylko lekko
        niżej. W kąciku oka zaakcentuj złotym lub jasnym cieniem rozświetlaczem.
        Co do koloru ciemnego cienia nie wypowiadam sie bo musisz sama dobrać
        odpowiedni.
        Mocno wytuszyj rzęsy- nawet teatralnie- na ślub to pasuje.
        Do ust polecam nieśmiertelny błyszczyk revlon kolot pink afterglow. Błyszczyk
        transparentny o poświacie różowo ustowej. Jestem fanką błyszcyków wiec mam ich
        sporo. Ten uwielbiam i jak tylko go użyję nie mogę sie opędzić od komplementów.
        Przepięknie błyszczy i długo się trzyma. Dopasowuje sie do każdej kolorystyki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka