Dodaj do ulubionych

żadna z was nie używa pudru w kamieniu???????????

IP: *.pie.warszawa.tdci.pl 20.08.02, 09:23
Dziwczynki,
polećcie jakiś dobry puder w kamieniu. Czy któraś z was używała pudru Estee
Laudera lub Lancome Mat Finish???????????
Obserwuj wątek
    • agul1 Re: żadna z was nie używa pudru w kamieniu??????? 20.08.02, 09:39
      Ja mam puder w kamieniu shiseido taki trojkolorowy - trzy odcienie bezu, jest
      bardzo fajny, ladnie matuje i wystarcza na baaardzo dlugo. Ale w jakis
      specjalny zachwyt nie wpadlam, bo chyba jednak wole pudry sypkie, ktore ladniej
      matuja twarz.
      • Gość: gAndzia Re: żadna z was nie używa pudru w kamieniu??????? IP: *.se.com.pl / 10.0.200.* 20.08.02, 11:20
        ja rano uzywam sypki (lancome), a w ciagu dnia shiseido prasowany, do poprawek.
        • rossa_ Re: żadna z was nie używa pudru w kamieniu??????? 20.08.02, 11:34
          Ja też używam w ciągu dnia prasowanego shiseido (odcień 2, medium), ale w ogóle
          nie jestem z niego zadowolona- matuje skórę i nic więcej, a wolałabym, żeby
          czasem pokrył np nos kolorową warstewką pudru.
          Ale dla idealnej cery moze być fajny :)
          • roodanaserio Re: żadna z was nie używa pudru w kamieniu??????? 20.08.02, 11:57
            Ja mam w kamieniu 1, uzywam w sumie tylko w lato. To brazujacy puder Sephora
            Artist, w wieeeeeeelkim pudelku z lusterkiem, z odgniatanym sloncu na srodku :)
            Leciutko matuje, a ja smaruje sie nim tylko w strefie T. Fajny, podkresla moja
            mala opalenizne i wystarczy. Przez reszte miesiecy uzywam sypkich, bardzo sobie
            chwale skandynawska firme ze sredniego pulapu Lumene.

r
          • Gość: agul Do Rossy IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 20.08.02, 12:38
            Hej:-)
            A próbowałaś tego shiseido trójkolorowego czy tylko tego zwykłego w kamieniu o
            jednym kolorze? Bo ja miałam obydwa i wydaje mi się, że ten trójkolorowy daje
            właśnie taką lekką powłokę pudrową o jakiej mówisz, więc może byłby lepszy dla
            Ciebie?
            • rossa_ Re: Do Rossy 20.08.02, 13:40
              Mam ten zwykły w jednym kolorze :(
              Ale już resztkę, więc niedługo kupię sobie może ten 3-kolorowy :)
              • Gość: agul Re: Do Rossy IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 20.08.02, 13:47
                Ten trójkolorowy mi bardzo przypasował, bo daje trochę taki efekt jak meteoryty
                guerlaina, a że przez pewien czas trudno je było dostać, więc kupiłam ten i też
                jest ok. Na pewno lepiej matuje i kryje niż te zwykłe. Pozdrawiam.
                • Gość: katrina Re: Do Rossy IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 20.08.02, 15:45
                  Ja używam. Nie znoszę generalnie innych niż prasowane, chociaż mam dwa sypkie
                  (YR luminelle i Sephory biały) i jeden w kulkach (Meteoryty).
                  Z prasowanych:

CLinique Stay matte zużyłam 3 opakowania jeszcze w liceum, puder dobry,
                  całkowicie niewidocznym naturalny efekt, ALE wszystkie 3 puderniczki sie psuły
                  w ten sam sposób, irytujące.

Lancome Maquimat - zdecydowanie najlepiej matował, poza tym najbardziej ściągał
                  i wysuszał i był najmniej wydajny.

EL Lucidity - matuje na krótko, ale ma dwie bardzo ważne dla mnie zalety:
                  1. nadaje się do poprawek jak żadne inny, można nakładać go i nic nie widac
                  oprócz zmatowienia
                  2. nakładany pędzlem (tak nakładam prasowane jeśli jestem w domu) nie sypie się
                  na wszystkie strony, jak to robią wszystkie inne, także słynny shiseido. byc
                  może własnie dlatego (nic się nie marnuje) jest niezwykle wydajny

Clinique super double powder - bardzo dobrze kryje, niestety matuje na bardzo
                  krótko, mogę nakłądac go tylko pędzlem bo nakłądany gąbką jest dwa razy
                  ciemniejszy nie rozumiem tego, ale te samą cechę ma

MAC pressed powder któy nakładany pędzlem jest dobrym pudrem, matuje średnio,
                  twarzy wygląda naturalnie

Jeszcze mam fioletowy bpurjois i biały sephory - obydwa prasowane ale to już
                  efekty specjalne.

Jeśli skończy mi się lucidity, co nie nastąpi chyba w tym dziesięcioleciu,
                  kupie shiseido.

• rossa_ Re: Do Rossy 20.08.02, 15:58
                    Wow, presspowderowa ekspertka :)))
                    Ja z kolei nie znoszę prasowanych, często noszę w torebce normalny puder sypki,
                    ale jak czasem mi się rozsypie trochę w samochodzie (zdarza mi się pudrować nos
                    w czasie prowadzenia :), to kupuję prasowany. I własciwie z żadnego nie byłam
                    jeszcze zadowolona...
                    • Gość: monias1 Re: Do Rossy IP: *.pie.warszawa.tdci.pl 20.08.02, 16:08
                      Katrino,
                      wielkie dzieki za porady. Jestes prawdziwa ekspertka. Ja mam cere mieszana i
                      generalnie uzywam tylko pudru w kamieniu bez nakladania fluidu bo mi sie pory
                      zatykaja i robia mi sie krosty. Natomiast pudru sypkiego nie moge uzywac bo
                      nosze soczewki kontaktowe.
                      Pozdrawiam
                      Monia
                      • rossa_ Re: Do Rossy 20.08.02, 16:10
                        A to ciekawe! Ja też nosze soczewki, co to ma do rzeczy? Przecież nie sypię
                        sobie pudru sypkiego do oczu...
                    • Gość: katrina Re: Do Rossy IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 20.08.02, 16:09
                      nakładaj pędzlem, tak jak sypki, będzie dobrze. Ja miałam sypki lucidity i
                      teraz mam prasowany, efekt ten sam, nawet bardziej naturalny przy prasowanym.
                      Aktualnie poszukuje dobrego pędzla wysuwanego albo w inny sposób "przenośnego",
                      jakies sugestie?

A sypkich nie lubię właśnie ze względu na bałagan, poza tym jeden mi się kiedyś
                      wysypał CAŁY, o mało mnie szlag nie trafił bo poszło wszędzie - cała łazienka,
                      ja, włosy, ciuchy, inne kosmetyki, katastrofa. oczywiście bardzo się wtedy
                      spieszyłam na ważne wyjście.
                      • agul1 Pędzelek 20.08.02, 16:18
                      • agul1 Pędzelek 20.08.02, 16:19
                        Chyba mi się coś nie tak wysłało;-)
                        No więc fajne wysuwane pędzelki ma Clinique, idealne właśnie do pudru sypkiego
                        lub różu.
    • Gość: ewcia Re: żadna z was nie używa pudru w kamieniu??????? IP: *.dsl.rcsntx.swbell.net 20.08.02, 16:28
      Firma Estee Lauder dolacza do pudelka z sypkim pudrem Double Matte elegancki
      pedzelek , zamykany jak pomadka.
      Ostatnio dokonalam zakupu Duoble Matte Oil -Control Pressed Powder i jestem
      bardzo zadowolona.
      Kolor jest transparentny, idealnie matuje.
      • Gość: katrina Re: żadna z was nie używa pudru w kamieniu??????? IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 20.08.02, 16:39
        Ja też nosiłam soczewki zgadzam się ze to niema nic do rzeczy, przecież
        zamykasz oczy omiatając twarz pedzlem?

Pedzelki wysuwane dołączane do pudrów sa ZAWSZE za małe (już ich trochę
        widziam :)). Co do tego clinique to czy masz na myśli ten wysuwany z giftu?
        również był za mały, pędzel im większy, miększy i bardziej "wycięty" po bokach,
        tym lespzy. A może jest jakiśinny wysuwany clinique o jakim nie wiem? ale skoro
        to ma być też do rózu to prawie na pewno za mały :(

• Gość: katrina Re: żadna z was nie używa pudru w kamieniu??????? IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 20.08.02, 17:09
          nie używałam ich osobiście (jeszcze :)) ale mają bardzo dobre opinie: Rimmel
          Stay Matte i Revlon Even Out (ten ostatni nie wiem czy jest w Polsce).
          • Gość: monias1 Re: żadna z was nie używa pudru w kamieniu??????? IP: *.pie.warszawa.tdci.pl 21.08.02, 09:23
            Dziewczyny, moze macie racje ze puder sypki a soczewki sie "nie gryza". Ale ja
            chyba po prostu przyzwyczailam sie do pudru w kamieniu.
            Dzieki wam wszystkim.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka