Gość: julita73 IP: *.slubice.sdi.tpnet.pl 22.08.02, 20:37 Czy któraś z Was używała już tego nowego szamponu i odżywki Vichy?Czy naprawdę szampony Vichy są takie skuteczne?Jak wiecie cos na ten temat, to prosze o opinie...... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anexxa Re: VICHY-szampony 22.08.02, 20:47 ktorego? maja pare w ofercie, a nie wiem, ktory jest nowy. aha, tego z czerwona nakretka, o ktorym kiedys pisalas, uzywa moja mama, ktorej cos ostatnio grzywa sie przerzedza i mowi, ze jakos niespecjalnie widac roznice w ilosci wlosow w wannie.... xx. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julita73 Re: VICHY-szampony IP: *.slubice.sdi.tpnet.pl 22.08.02, 20:56 ma vichy CAŁKIEM NOWY SZAMPON I ODŻYWKE, pisała o nim nie tak dawno Agul....te szampony mają w składzie ceramidy i aminexil , słyszałas cos o nich? Podobno są super, tak mówiła mi Pani w aptece.. Odpowiedz Link Zgłoś
anexxa Re: VICHY-szampony 22.08.02, 21:03 nie, o tych nie slyszalam. prawde powiedziawszy, jakos mi sie akurat vichy a kosmetykami do wlosow srednio kojarzy. zreszta, mam poki co swietna odzywke ekinosa do wlosow po farbowaniu, niczego wiecej nie potrzebuje. szamponu uzywam sklepowego, teraz akurat dove, calkiem przyjemny, ale mysle o tym z serii spa oceanika, z wyciagiem z pomidorow, do czestego stosowania. xx. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julita73 Re: VICHY-szampony IP: *.slubice.sdi.tpnet.pl 22.08.02, 21:16 Jak myślisz,te wszystkie szampony do wypadajacych włosów cos pomagają czy to zwykła sciema?Szamponem myjesz głowę i dokładnie płuczesz, więc składniki odżywcze nie zostają na wlosach...Wydaje mi sie , że jest to za krótki czas aby wchłoneły się w skórę głowy i wlosy...Nie wiem czy jest sens używania szamponów przeciw wypadaniu włosów, no może jako kuracja uzupełniająca np szampon Vichy ten czerwony + ampułki Vichy z aminexillem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: VICHY-szampony IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.02, 21:25 Odżywka zawiera aminexil i ceramidy i jest bez spłukiwania, więc ma czas, żeby działać. Zapowiada się obiecująco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julita73 Re: VICHY-szampony IP: *.slubice.sdi.tpnet.pl 22.08.02, 23:27 ,,,,,nie wiedziałam że ta odżywka jest beż spłukiwania,to niby dobrze ale niektóre odżywki tego typu przetłuszczają szybko wlosy, ciekawe jak jest z tą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nell Re: VICHY-szampony IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 23.08.02, 08:29 Kiedys czytalam, ze dodawanie do szamponow wszelkich substancji odzywczych, wzmacniajacych itp. , nie ma najmniejszego sensu, poniewaz szampony zawieraja tez detergenty, ktore te substancje usuwaja. To, ze szampon ma jakiekolwiek dzialnie odzywcze dla wlosow, jak dla mnie jest tylko i wylacznie chwytem reklamowym. Szampon jedynie moze wplywac na wyglad wlosow np. na to, ze sa bardziej puszyste, ale nie sadze, by mial jakies dobroczynne, odzywcze dzialanie dla wlosow. Wydaje mi sie, ze przede wszystkim w takim problemie jaki masz, powinnas zainwestowac w dobra odzywke. pozdrawki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julita73 Re: VICHY-szampony IP: *.slubice.sdi.tpnet.pl 23.08.02, 09:22 Tak, w odżywkę- ale nie wiem w jaką! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agul Re: VICHY-szampony IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 22.08.02, 21:55 O jezu naprawde? Bo dla mnie te szampony i odżywki dove były absolutnie karygodne, włosy miałam po nich nie dość że jakby w ogóle nie umyte to klapnięte po godzinie, najgorszy szampon, jakiego używałam w tym roku! Fuj, do tej pory się wzdrygam... Odpowiedz Link Zgłoś
anexxa a teraz dove do wlosow 22.08.02, 23:34 wiesz, ja i tak sobie przylizuje wlosy ostatnio, wiec klapniete wlosy to plus;) ale i tak sie konczy, wiecej go nie kupie, jednak nie lubie bialych, blyszczacych szamponow... xx. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agul Re: a teraz dove do wlosow IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 23.08.02, 09:15 Z takich tańszych fajne są moim zdaniem pantene pro v, a już ta maseczka nawilżająca jest boska, naprawdę, włosy mięciutkie przez cały dzień:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nell Re: a teraz dove do wlosow IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 23.08.02, 09:20 Gość portalu: agul napisał(a): > Z takich tańszych fajne są moim zdaniem pantene pro v, a już ta maseczka > nawilżająca jest boska, naprawdę, włosy mięciutkie przez cały dzień:-) Agul a sa odzywki, po ktorych wloski by nie byly takie mieciutkie? :( Moj problem- to bardzo mieciutkie, delikatne wlosy, jak u dziecka...A chcialabym miec bardziej sztywne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agul Re: a teraz dove do wlosow IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 23.08.02, 09:28 Oj, nie wiem Nell, bo ja mam kręcone i w związku z tym raczej dość sztywne, więc używam tych zmiękczających. Ale wydaje mi się, że w Twojej sytuacji musisz szukać szamponów i odżywek do delikatnych włosów, one chyba trochę utwardzają. Albo niech fryzjer poleci Ci jakiś fajny produkt do stylizacji, one chyba lepiej usztywnią niż szampon:-) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nell Re: a teraz dove do wlosow IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 23.08.02, 09:50 Gość portalu: agul napisał(a): > Oj, nie wiem Nell, bo ja mam kręcone i w związku z tym raczej dość sztywne, > więc używam tych zmiękczających. Ale wydaje mi się, że w Twojej sytuacji musisz > > szukać szamponów i odżywek do delikatnych włosów, one chyba trochę utwardzają. > Albo niech fryzjer poleci Ci jakiś fajny produkt do stylizacji, one chyba > lepiej usztywnią niż szampon:-) > Pozdrawiam. Chyba tak zrobie, na dodatek mam rozjasnione wlosy o 3 tony, wiec mysle, ze bez profesionalnego kosmetyku sie nie obejdzie. W ofercie ogolnodostepnych, marketowych nic jeszcze nie spotkalam, co by spelnialo moje oczekiwania. Wlosy- sztywne, proste druty- to moje marzenie. pozdrawki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elve Re: VICHY-szampony IP: *.netland.gda.pl 22.08.02, 23:06 nowego co prawda nie używałam, ale poprzednie nie spełniały swojego zadania i straciłam do vichy w tej kwestii zaufanie. Odpowiedz Link Zgłoś