Dodaj do ulubionych

VICHY-szampony

IP: *.slubice.sdi.tpnet.pl 22.08.02, 20:37
Czy któraś z Was używała już tego nowego szamponu i odżywki Vichy?Czy
naprawdę szampony Vichy są takie skuteczne?Jak wiecie cos na ten temat, to
prosze o opinie......
Obserwuj wątek
    • anexxa Re: VICHY-szampony 22.08.02, 20:47
      ktorego? maja pare w ofercie, a nie wiem, ktory jest nowy.

aha, tego z czerwona nakretka, o ktorym kiedys pisalas,
      uzywa moja mama, ktorej cos ostatnio grzywa sie
      przerzedza i mowi, ze jakos niespecjalnie widac roznice w
      ilosci wlosow w wannie....

xx.
      • Gość: julita73 Re: VICHY-szampony IP: *.slubice.sdi.tpnet.pl 22.08.02, 20:56
        ma vichy CAŁKIEM NOWY SZAMPON I ODŻYWKE, pisała o nim nie tak dawno Agul....te
        szampony mają w składzie ceramidy i aminexil , słyszałas cos o nich? Podobno są
        super, tak mówiła mi Pani w aptece..
        • anexxa Re: VICHY-szampony 22.08.02, 21:03
          nie, o tych nie slyszalam. prawde powiedziawszy, jakos mi
          sie akurat vichy a kosmetykami do wlosow srednio kojarzy.
          zreszta, mam poki co swietna odzywke ekinosa do wlosow po
          farbowaniu, niczego wiecej nie potrzebuje. szamponu
          uzywam sklepowego, teraz akurat dove, calkiem przyjemny,
          ale mysle o tym z serii spa oceanika, z wyciagiem z
          pomidorow, do czestego stosowania.

xx.
          • Gość: julita73 Re: VICHY-szampony IP: *.slubice.sdi.tpnet.pl 22.08.02, 21:16
            Jak myślisz,te wszystkie szampony do wypadajacych włosów cos pomagają czy to
            zwykła sciema?Szamponem myjesz głowę i dokładnie płuczesz, więc składniki
            odżywcze nie zostają na wlosach...Wydaje mi sie , że jest to za krótki czas aby
            wchłoneły się w skórę głowy i wlosy...Nie wiem czy jest sens używania szamponów
            przeciw wypadaniu włosów, no może jako kuracja uzupełniająca np szampon Vichy
            ten czerwony + ampułki Vichy z aminexillem.
            • Gość: justy Re: VICHY-szampony IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.02, 21:25
              Odżywka zawiera aminexil i ceramidy i jest bez spłukiwania, więc ma czas, żeby
              działać. Zapowiada się obiecująco.
              • Gość: julita73 Re: VICHY-szampony IP: *.slubice.sdi.tpnet.pl 22.08.02, 23:27
                ,,,,,nie wiedziałam że ta odżywka jest beż spłukiwania,to niby dobrze ale
                niektóre odżywki tego typu przetłuszczają szybko wlosy, ciekawe jak jest z tą...
            • Gość: Nell Re: VICHY-szampony IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 23.08.02, 08:29
              Kiedys czytalam, ze dodawanie do szamponow wszelkich substancji odzywczych,
              wzmacniajacych itp. , nie ma najmniejszego sensu, poniewaz szampony zawieraja
              tez detergenty, ktore te substancje usuwaja. To, ze szampon ma jakiekolwiek
              dzialnie odzywcze dla wlosow, jak dla mnie jest tylko i wylacznie chwytem
              reklamowym. Szampon jedynie moze wplywac na wyglad wlosow np. na to, ze sa
              bardziej puszyste, ale nie sadze, by mial jakies dobroczynne, odzywcze
              dzialanie dla wlosow. Wydaje mi sie, ze przede wszystkim w takim problemie jaki
              masz, powinnas zainwestowac w dobra odzywke.
              pozdrawki:)
              • Gość: julita73 Re: VICHY-szampony IP: *.slubice.sdi.tpnet.pl 23.08.02, 09:22
                Tak, w odżywkę- ale nie wiem w jaką!
          • Gość: agul Re: VICHY-szampony IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 22.08.02, 21:55
            O jezu naprawde? Bo dla mnie te szampony i odżywki dove były absolutnie
            karygodne, włosy miałam po nich nie dość że jakby w ogóle nie umyte to
            klapnięte po godzinie, najgorszy szampon, jakiego używałam w tym roku! Fuj, do
            tej pory się wzdrygam...
            • anexxa a teraz dove do wlosow 22.08.02, 23:34
              wiesz, ja i tak sobie przylizuje wlosy ostatnio, wiec
              klapniete wlosy to plus;) ale i tak sie konczy, wiecej go
              nie kupie, jednak nie lubie bialych, blyszczacych
              szamponow...

xx.
              • Gość: agul Re: a teraz dove do wlosow IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 23.08.02, 09:15
                Z takich tańszych fajne są moim zdaniem pantene pro v, a już ta maseczka
                nawilżająca jest boska, naprawdę, włosy mięciutkie przez cały dzień:-)
                • Gość: Nell Re: a teraz dove do wlosow IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 23.08.02, 09:20
                  Gość portalu: agul napisał(a):

> Z takich tańszych fajne są moim zdaniem pantene pro v, a już ta maseczka
                  > nawilżająca jest boska, naprawdę, włosy mięciutkie przez cały dzień:-)

Agul a sa odzywki, po ktorych wloski by nie byly takie mieciutkie? :(
                  Moj problem- to bardzo mieciutkie, delikatne wlosy, jak u dziecka...A
                  chcialabym miec bardziej sztywne...
                  • Gość: agul Re: a teraz dove do wlosow IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 23.08.02, 09:28
                    Oj, nie wiem Nell, bo ja mam kręcone i w związku z tym raczej dość sztywne,
                    więc używam tych zmiękczających. Ale wydaje mi się, że w Twojej sytuacji musisz
                    szukać szamponów i odżywek do delikatnych włosów, one chyba trochę utwardzają.
                    Albo niech fryzjer poleci Ci jakiś fajny produkt do stylizacji, one chyba
                    lepiej usztywnią niż szampon:-)
                    Pozdrawiam.
                    • Gość: Nell Re: a teraz dove do wlosow IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 23.08.02, 09:50
                      Gość portalu: agul napisał(a):

> Oj, nie wiem Nell, bo ja mam kręcone i w związku z tym raczej dość sztywne,
                      > więc używam tych zmiękczających. Ale wydaje mi się, że w Twojej sytuacji
                      musisz
                      >
                      > szukać szamponów i odżywek do delikatnych włosów, one chyba trochę
                      utwardzają.
                      > Albo niech fryzjer poleci Ci jakiś fajny produkt do stylizacji, one chyba
                      > lepiej usztywnią niż szampon:-)
                      > Pozdrawiam.

Chyba tak zrobie, na dodatek mam rozjasnione wlosy o 3 tony, wiec mysle, ze bez
                      profesionalnego kosmetyku sie nie obejdzie. W ofercie ogolnodostepnych,
                      marketowych nic jeszcze nie spotkalam, co by spelnialo moje oczekiwania. Wlosy-
                      sztywne, proste druty- to moje marzenie.

pozdrawki:)

• Gość: elve Re: VICHY-szampony IP: *.netland.gda.pl 22.08.02, 23:06
      nowego co prawda nie używałam, ale poprzednie nie spełniały swojego zadania i
      straciłam do vichy w tej kwestii zaufanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka