Dodaj do ulubionych

tłumaczenie

24.08.02, 12:31
Czy któraś z was pracuje jako tłumaczka (ewnwtualnie zna kogoś takiego) i
orientuje się, jakie są ceny godzinnego ustnego tłumaczenia? Za dwa tygodnie
będę na ślubie Polki i Francuza tłumaczyć przysięgę małżeńską i fragmenty
mszy dla gości z Francji, a kompletnie nie wiem, ile zażądać. Oczywiście nie
wezmę tyle, co profesjonalista, ale chciałabym mieć jakiś punkt odniesienia.
Z góry dziękuję i odpowiedzi proszę przesłać na adres:
j.wierny@wp.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: Malgosia Re: tłumaczenie IP: *.astercity.net 26.08.02, 16:55
      Tłumaczenie ustne liczy się w bloku 3-godzinowym (nie ważne czy 1 godzinę czy 3
      godziny). Profesjonalny tłumacz bieże 200 zł za godzinę.
      • Gość: koralik Re: tłumaczenie IP: POZNANNT* / 195.95.19.* 27.08.02, 09:59
        Gość portalu: Malgosia napisał(a):

> Tłumaczenie ustne liczy się w bloku 3-godzinowym (nie ważne czy 1 godzinę czy
        3
        >
        > godziny). Profesjonalny tłumacz bieże 200 zł za godzinę.

:-))) moze i "bieże", ale nie wiem, gdzie tyle dostaje :-)))

ja mam troszke inny, skadinad sprawdzony, pomysl na dwujezyczna Msze Sw. slubna
        mozna po powitaniu ksiedza na ropoczeciu Mszy powitac oficjalnie wszystkich
        gosci (przez mikrofon) po francusku, rowniez czytania moga przeczytac Panstwo
        Mlodzi w swoim ojczystym jezyku, tak samo z przysiega - i tylko wtedy jest
        potrzebne tlumaczenie, bo przysiega jest wazna, gdy jest zrozumiana przez
        ksiedza, swiadkow i gosci zgromadzonych w kosciele
        tylko uwaga: przysiega w USC musi byc tlumaczona przez tlumacza przysieglego, w
        kosciele chyba nie ma takich wymogow, ale dla swietego spokoju radzilabym sie
        upewnic

a co do cen, to poszukaj w internecie biura tlumaczen z Twojego miasta, albo
        zadzwon ile by taka usluga kosztowala (ze niby sama jestes zainteresowana). Nie
        wiem, skad jest Malgosia (z W-wy?), ale w Poznaniu tlumacz (obojetnie czy z
        angielskiego czy suahili), ktory zada 600zl za 15min umarlby po prostu z glodu

pozdrowienia,
        Koralik

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka