Dodaj do ulubionych

Suche wlosy- czy oliwka to dobry pomysl?

IP: *.whb.pl / 172.28.191.* 26.08.02, 12:16
Witam wszystkich:-))

Mam bardzo suche włosy:-( czy oliwka dla dzieci może pomoc ...dodać im troche
zycia i polysku...
krucho u mnie teraz z kasą a za chwile wyjezdzam na urlop i slonce teraz
znowu dopadnie moje wlosy:-))
a moze macie jakis inny sposob? na suche wlosy?

ania
Obserwuj wątek
    • moni_citroni Re: Suche wlosy- czy oliwka to dobry pomysl? 26.08.02, 15:17
      Moja znajoma w suche wlosy wciera krem oliwkowy Ziaji. Podobno jest
      rewelacyjny i tylko dzieki niemu wlosy daja sie rozczesywac i ladnie wygladaja.
      To tlusty krem w zielonym opakowaniu, kosztuje max 4 zl wiec nawet gdyby Ci
      nie pasowal, nie stracisz duzo.
      Jesli bedziesz miala troche czasu, mozesz nalozyc na glowe maseczke : kilka
      zoltek ( zalezy od dlugosci wlosow. bialka raczej sie nie nadaja), oliwa z
      oliwek , kilka kropli olejku rycynowego, troche soku z cytryny. Wszystko
      wymieszac i wetrzec we wlosy (nie w skore, jesli przetluszczaja sie u nasady).
      Splukac po ok 40 min (moze byc krocej lub dluzej, ja nigdy nie sprawdzam)
      raczej CHLODNA woda. Jesli nie oddzielisz dobrze bialek od zoltek a potem
      splukasz to goraca, porobia Ci sie urocze straki z bialek a wlosy beda
      nieladnie pachniec ;-)
      • moni_citroni Re: Suche wlosy- czy oliwka to dobry pomysl? 26.08.02, 15:20
        Jeszcze cos -> Joanna ma serie Sloneczna, niezbyt droga ale dobra. To szampon
        (ok 6zl?), odzywka-maska i spray do wlosow. Mam nadzieje, ze niczego nie
        zapomnialam :-)
    • Gość: goha Re: Suche wlosy- czy oliwka to dobry pomysl? IP: *.otosf.com.pl 26.08.02, 16:33
      Na kazda włosową dolegliwosc sprawdz linki o Henna Wax Treatment
      Polegam tez szampon Dove, choc mi sie troche tłuszcza od głowy pozdro
      • dziewczyna1 Re: Suche wlosy- czy oliwka to dobry pomysl? 27.08.02, 00:15
        Henna Wax Treatment??-prosze bardziej konkretnie.dziekuje:)
    • Gość: sasanka Re: Suche wlosy- czy oliwka to dobry pomysl? IP: *.x-net.gliwice.pl 26.08.02, 23:58
      A może lepiej olowa z oliwek zmieszana z żółtkiem z sokiem z cytryny? Sposob
      babciny ale podobniez skuteczny:)
      pozdrawiam
      sasanka
      • dziewczyna1 Re: tluste wlosy- czy oliwka to dobry pomysl? 27.08.02, 00:13
        a moze i tu jakies "babacine sposoby"??
        • Gość: Monika Babcine sposoby:-) IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.02, 08:20
          Lyzeczke siemienia lnianego gotowac przez 3 minuty w 0.5 litra wody. Potem
          nakryc i pozwolic mieszance "naciagnac". Po wystudzeniu przecedzamy ziarenka
          siemienia (mozna je wykorzystac jako maseczke na twarz-bardzo ujedrania skore).
          Wywarem z siemienia pluczemy glowe po myciu i nie splukujemy. Raczej nie
          wycierac za mocno wlosow recznikiem i pozwolic wlosom wchlonac mieszanke.
          Dziala nawet na najgorsze "siano" na glowie i nadaje wlosom piekny polysk. W
          wiekszym stezeniu mozna siemie stosowac jako odzywke do wlosow i potem splukac.
          • Gość: Xena Re: Babcine sposoby:-) IP: *.acn.waw.pl 27.08.02, 10:02
            Gość portalu: Monika napisał(a):

> Lyzeczke siemienia lnianego gotowac przez 3 minuty w 0.5 litra wody.

Ale doprowadzić do wrzenia - i potem jeszcze gotować 3 minuty, czy też chodzi
            tu tylko o trzymanie na gazie przez 3 minuty? Podejrzewam, że to pierwsze, ale
            na wszelki wypadek sie upewniam.

Pozdr.
            • Gość: Monika Re: Babcine sposoby:-) IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.02, 11:24
              Oczywiscie aby cos sie gotowalo, woda lub inny plyn musi byc doprowadzony do
              wrzenia:-)
              Pozdrawiam takze:-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka