Dodaj do ulubionych

oczyszczanie cery

IP: 213.195.149.* 26.08.02, 20:31
Witam!
Byłam dziś na oczyszczaniu cery. Po tradycyjnym zabiegu(bolesnym jak cholera)
mam bardzo zaognioną, czerwoną twarz.Podobno przejdzie pojutrze:) Słuchajcie,
czy znacie jakieś inne sposoby oczyszczania cery poza metodą tradycyjną?
Pozdrawiam serdecznie Kika
Obserwuj wątek
    • moni_citroni Re: oczyszczanie cery 26.08.02, 20:50
      Chyba powinnas zmienic kosmetyczke ;-) Buzia po oczyszczeniu moze byc troche
      zaczerwieniona ale w zadnym razie zaogniona ! Ja, gdybym uslyszala "przejdzie
      pojutrze" chyba bym ja zamordowala ;-)
      Na oczyszczanie chodze rzadko, ale tylko raz zdazylo mi sie wygladac jak potwor
      ( w stylu-czerwony pysk i resztki maseczki w uszach).. I omijam ten gabinet
      szerokim lukiem.
      Normalne zaczerwienienia powinny zniknac w kilka godzin, tak zawsze bylo w
      moim przypadku.

Najlepiej stosuj regularnie peeling (najlepiej enzymatyczny) i jakies
      maseczki..
      Aha, gdy czasem sama cos "wycisne", smaruje to miejsce na noc zelem Clear pore
      treatment Neutrogeny. Rano nie ma sladu :-)
    • Gość: rosa Re: oczyszczanie cery IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 27.08.02, 13:15
      jajko, a czy o czyszczanie w ogóle cos pomaga? Wiele lat czyscilam buzie u
      roznych kosmetyczek i zawsze przez tydzien sie goiło, a przez nastepny tydzien
      wszystko od nowa sie robiło. W koncu przestałam wydawac kasę na te comiesięczne
      zabiegi i zauwazylam ze wcale nie jest gorzej, a nawet lepiej.
      A ponadto moja pani dermatolog twierdzi ze na swiecie od jakiegos czasu
      odchodzi sie od tego tego typu zabiegów, wiec cos w tym musi byc.
      • Gość: Anja Polecam maskę z alg po czyszczeniu! IP: *.grzegorzki.sdi.tpnet.pl 27.08.02, 13:20
        Witajcie, mam bardzo wrażliwą skórę, po czyszczeniu wyglądam okropnie! Jak
        posiekana! Zawsze po czyszczeniu kosmetyczka nakłada mi za 30 minut maskę z alg
        Thalgo. Rewelacja!!! Wychodzę jak po zabiegu pielęgnacyjnym, a nie czyszczeniu.
        Buzia jest jasna, gładziuteńka, śliczna.
        • Gość: agul Re: Polecam maskę z alg po czyszczeniu! IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 27.08.02, 13:24
          Maseczka po zabiegu oczyszczającym powinna być normą, tak samo jak malutka
          ilość czerwonych śladów. Każda DOBRA kosmetyczka potrafi oczyścić tak,żeby nie
          było po zabiegu śladów. Dlatego jeśli coś jest nie tak, należy po prostu
          zmienić gabinet i tyle.
          • Gość: Helena Re: SPA - dobre miejsce IP: *.waw.cdp.pl 27.08.02, 13:44
            Ja bylam na czyszczeniu z masazem w SPA i tuz po wygladalam zupelnie dobrze, na
            drugi dzien to poprostu idealne. Zadnych plam, dziobow, strupkow, podraznien i
            syfkow. Tydzien po mnie byla Rossa, tez zadowolona, chadza Rooda i gAndzia
            chyba. Z tego co pamietam wszystki dziewczyny byly zadowolone, golownie z
            mozliwosci pokazania sie ludziom na oczy tuz po czyszczeniu.
            Naprawde zmien kosmetyczke.
            H.
            • Gość: Anja Re: SPA - dobre miejsce - strona www? IP: *.grzegorzki.sdi.tpnet.pl 27.08.02, 13:48
              Proszę, podaj stronę www.
    • Gość: Mysza Re: oczyszczanie cery IP: *.pl 27.08.02, 13:47
      Ja sie nie zgodze z tym, ze to wina kosmetyczki.Bylam juz u trzech roznych
      kosmetyczek i zawsze wygladalam po oczyszczaniu okropnie : czerwona buzka w
      plamki.Goilo sie min. tydzien.Zniesc tego nie moglam.Za to moja siostra chodzi
      do tej samej kosmetyczki i wychodzi z normalna jasna oczyszczona twarza.Nie ma
      ani jednego sladu.Wiec uwazam ze to zalezy od skory.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka