IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.08.02, 11:46
czy firmy apteczne typu Avene, la Roche-Posay i in. dają aptekom próbki do
rozpowszechniania?
w kilku miejscach pytałam sie o próbki i w odpowiedzi słyszałam ze te firmy
próbek w ogóle nie dają - czy tak jest czy miałam pecha do aptek?
:)
Obserwuj wątek
    • anexxa Re: do Justy 27.08.02, 11:48
      ja nie justy, ale lrp probki dostawalam, wiec daja i maja.

xx.
      • Gość: Helena Re: do Justy IP: *.waw.cdp.pl 27.08.02, 11:57
        Maja napewno, ale nielatwo o nie niestety.
        Jak mi ktos mowi w sklepie, ze dana firma nie ma probek, to mowie prosto w
        oczy, zeby mnie nie oklamywali. KAZDA firma robi probki, nwet Eris czy AA, nie
        wspominajac o Vichy, Shiseido czy L'Oreal Pro (te trzy ostatnie robia cos
        fajniejszego - mini produkty wysarczajace na kilkanascie uzyc - kremy i kilka -
        szampony i odzywki).
        Sama kiedys dostalam przy kupnie Effeklaru zel do mycia chyba 15 ml wiec wal
        Pani prosto w twarz, ze jest klamczucha.
        Po raz piaty chyba to przytocze, ale mnie kwestia probek telepie. Kiedys
        chodzialam do jednej szkoly z lalunia, ktora byle sprzedawczynia w Sephorze
        chyba. Swojej przyjacioluni, drugiej dziumdzi przynosila co dwa tygodnie
        pokazna torbe wszelkiego rodzaju probek i miniowek. Dzieki temu tamta wogole
        nic chyba poza kolowka nie kupowala. A ja robiac zakupy za chyba 500 PLN nie
        dostalam nic, bo podobno wszystko wyszlo. Dlatego jestem taka cieta.
        H.
        • Gość: LadyBlue Re: do Justy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.08.02, 12:13
          z "normalnymi" kosmetykami to jest różnie, czasem próbki są, czasem juz nie ma,
          ale jak są to zazwyczaj można je dostać (i nikt mi nie mówił że firma próbek
          nie robi). natomiast z tymi aptecznymi - pytałam sie w kilku różnych aptekach i
          panie mi mówiły, ze w ogóle nie ma próbek z tych firm, że po prostu nie robią.
          stąd pytanie.
          chyba tylko z vichy mozna próbki kupić - w zestawach, ale
          1. vichy mnie uczula - wszystko co próbowałam
          2. po co mi zestaw jak chcę próbkę 1 kosmetyku

i czekam na wypowiedź siły fachowej ;)
        • damona Re: do Justy 27.08.02, 12:16
          LRP ma probki na 100% i to mnostwo, nawet czasami miniaturki produktów, nie
          tylko probki w saszetkach. Kiedys kobiecie stojacej przede mna w kolejce dali
          cala kosmetyczke z miniaturkami.
          Avene - probki kiedys dostalam w aptece, jak firma dopiero wchodzila na rynek i
          byla malo znana, potem mi sie juz to nie zdarzylo.

• Gość: Xena Re: do Justy IP: *.acn.waw.pl 27.08.02, 14:18
          Każda firma robi próbki, ale mam wątpliwości, czy aby na pewno do każdego
          kosmetyku ze swojej oferty. Ostatnio pisałam do St.Ives z prosbą przesłanie mi
          próbek kremu z retinolem i kremu ogórkowego - i dostałam całą masę innych
          (jakies balsamy do ciała, scruby etc. potrzebne mi na grzyba, delikatnie
          mówiąc) - ale tego, na czym mi zależało, nie :((. Nie wiem, czy wynika to z
          tego, że ktoś nieuważnie przeczytał mój list i wepchnął do koperty to, co
          nawinęło mu sie akurat pod rękę - czy po prostu fizycznie tych próbek nie
          posiadają.
          Podobnie w AA Oceanic. Chciałam próbki nowej serii Fitocitrus - najchętniej
          wszystkiego, co w niej wypuścili, by matka przetestowała całą linię, zanim
          kupię jej pełnowymiarowy set na urodziny. I co? Przesłali probek zatrzęsienie,
          ale... 15 kremu na dzień, tyleż samo na noc i porównywalną liczbę kremu pod
          oczy. Nie było mleczka do demakijażu, eliksiru pod krem ani kremu na szyję i
          dekolt. Bez sensu, mogli wysłać mniej (po cholerę 15 próbek????? jednego
          produktu), ale za to z każdego rodzaju. Zwłaszcza, że mleczko też może uczulić.
          I znów pytanie - ktoś się zagapił? czy nie do wszytskiego są próbki?

Pozdr.
    • Gość: Serena Re: do Justy IP: *.pl 27.08.02, 14:05
      Dwa dni temu, w aptece w centrum handlowym Janki dostałam dużo próbek i
      minaturek Avene, Vichy i LPR. Mało tego, Sympatyczna młoda dziewczyna
      poświęciła mi 15 min na omówienia nikektórych kremów, wykonała badanie skóry
      oraz poziomu nawilżenia, poradziła co zrobić z podrażnieniami wokół nosa. Była
      miła i kompetentna. Serdecznie polecam!
      • Gość: gAndzia Re: do Justy IP: *.se.com.pl / 10.0.200.* 27.08.02, 15:33
        apteka w jankach w takim razie jest fajna. spotykam się w tym centrum handlowym
        z przyjaciółką z podstawówki, która sie wyniosła aż za pruszków. a że jest
        letko zaniedbaną mamą dwoch urwisów, zawlokłam ja do apteki po jakieś
        kosmetyki - pani zrobiły analize, nadawały próbek, naprawdę byłam w szoku.
        widocznie nie był to ewenement, tylko normalne ich postepowanie.
    • Gość: justyna Re: do Justy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.08.02, 14:38
      a ja dzisiaj dostalam probke effaclar K. w aptece we wroclawiu.
      poprosilam i dostalam bez problemu.
      j.
      • Gość: Aguśka Re: do Justy IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.02, 15:34
        Gość portalu: justyna napisał(a):

> a ja dzisiaj dostalam probke effaclar K. w aptece we wroclawiu.
        > poprosilam i dostalam bez problemu.
        > j.

hey justyna!
        w której aptece dostałaś próbkę effaclaru k??? jutro wybieram się w rajd po
        aptekach w tym celu.
        jeszcze jedno - czy 14-latka może używać effaclaru? na razie mam tylko żel do
        mycia twarzy i zastanawiam się nad kupnem kremu.
        pzd.
      • Gość: aguśka Re: do Justy IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.08.02, 20:57
        hey justyna
        w której aptece dostałaś próbkę effaclaru k?????? byłam już w tylu aptekach....

mam pyt. odnośnie mojego wieku;) czy mając 14 lat mogę stosować effaclar k?

pzd.
    • Gość: justy Re: do Justy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.02, 18:04
      Avene, LRP, Vichy i SVR mają próbki, ale w róznych ilościach. Vichy daje ich
      dużo (ale nie wszystkich preparatów, np. nie kojarzę próbek pilingu do twarzy,
      serii Normaderm, kremu na rozstępy czy do rąk). Z moich doświadczeń wynika, że
      gorzej z pozostałymi firmami. LRP do niedawna do zamówienia dodawało po kilka
      (ok.8-10) próbek jednego kosmetyku raz na jakiś czas, teraz się trochę
      poprawili. SVR, Avene i LRP szastają za to ulotkami.

To, co pisze nie dotyczy różnych promocji z miniaturkami kosmetyków (np. nowa:
      do Novadiolu dodawany jest mini-tonik do cery suchej i mini-krem do demakijażu
      tez do cery suchej- takie miniaturki nie są dostępne poza promocjami).

Wiele zależy od tego, gdzie zaopatruje się apteka i jak duże robi zamówienie.
      Kosmetyki apteczne można zamówić u dystrybutora lub w hurtowni farmaceutycznej.
      Kosmetyki zamówione w hurtowni farmaceutycznej są droższe, nie są do nich
      dodawane próbki ale za to przyjeżdżają jeszcze w dniu zamówienia lub dzień
      później. Kosmetyki zamówione bezpośrednio u dystrybutora są tańsze,
      przyjeżdżają z próbkami i ulotkami (ilość próbek często zależy od wielkości
      zamówienia lub od "dobrych stosunków" między apteką a dystrybutorem), ale na
      dostawę czeka się kilka dni (do tygodnia).

Tak więc nie wierzcie, jeśli ktoś mówi, że Vichy, Avene czy LRP nie mają
      próbek. Prawdą jednak może być, że apteka nie ma konkretnych próbek kosmetyku,
      o który prosicie.
      • damona Re: do Justy 27.08.02, 18:28
        a propos serii Normaderm:
        dostalam kiedys specjalne ulotki z wklejonymi saszetkami: byl tam zel do mycia
        i krem tonujacy. takze wiem, ze probki tej serii byly, ale nie wiem czy sa
        nadal.
        Tak samo bylo z samoopalaczem Vichy do twarzy.
        • Gość: justy Re: do Justy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.02, 18:39
          Bardzo możliwe- pracuję w aptece dopiero rok, coś mogłam przegapić. Pamiętam
          kosmrtyczki z miniaturkami Normaderm za 19,90.
    • Gość: LadyBlue Re: do Justy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.08.02, 18:30
      ja chyba wysępię od producentów i wydrukuję oświadczenia że robią próbki. bo
      to, ze mogły sie skończyć to rozumiem, ale wmawiania że w ogóle nie istnieją
      próbki danej firmy... zapowiada sie walka z wiatrakami ;)
      • Gość: nido Re: do Justy IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.02, 19:29
        Dzisiaj kupiłam w aptece Mc Coys na Nowym Targu (W-w) żel Effaclar (promocja -20% + mała woda w sprayu gratis, w sumie 29 zł). Pani zaoferowała mi miniaturki La Roche - nie wzielam, bo używam sporo lrp i nie mam potrzeby testowania. Poza tym można poprosic o odłożenie próbek z kolejnej dostawy. Niestety nie maja Avene
        • Gość: yaga Re: do Justy IP: 213.206.132.* 28.08.02, 15:53
          ja bez problemu dostaję próbki albo takie gratisowe kosmetyczki z testowymi
          opakowaniami kosmetyków kiedy robie zakupy w Aptece w Klifie lub w Al.
          Solidarności Pod Aniołem chyba ,(W-wa), dotyczy to kosmetyków LRP i Vichy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka