Dodaj do ulubionych

CZYM RÓŻNI SIĘ TESTER OD ZWYKŁYCH PERFUM?

IP: *.itpp.pl 28.08.02, 00:50
Witajcie!

Nurtuje mnie ta kwestia do jakiegoś czasu. Dlaczego niektórzy mówią, by pod
żadnym pozorem nie kupować testerów, czy dlatego, że ich zapach różni się
znacznie od sklepowych perfum?
Czy to prawda?

Dzięki i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Izabella Re: CZYM RÓŻNI SIĘ TESTER OD ZWYKŁYCH PERFUM? IP: *.vgernet.net 28.08.02, 04:29
      Testery sa o wiele slabsze i nie sa tak trwale.
      • Gość: em Re: CZYM RÓŻNI SIĘ TESTER OD ZWYKŁYCH PERFUM? IP: 62.148.83.* 28.08.02, 07:57
        Gość portalu: Izabella napisał(a):

> Testery sa o wiele slabsze i nie sa tak trwale.

ja słyszałam opinię całkiem odwrotną, że aby zachęcić klienta do zakupu
        zawartośc testera jest trwalsza, zapach ten sam ale np. o mocy wody
        perfumowanej a nie toaletowej - może to bujda

testery często są bez zamknięcia/korka - to można wyczytać z Allegro

osobiście nie zauważyłam różnicy między testerem a zakupem
    • tradycja1 Re: CZYM RÓŻNI SIĘ TESTER OD ZWYKŁYCH PERFUM? 28.08.02, 07:42
      Tak 'po mojemu" to testery to zwyczajne probki perfum...czesto sa w takich
      samych opakowaniach jak oryginalne -do sprzedarzy .Nie wiem jak mozna takie cos
      sprzedawac ,pewnie robia to drogerie ktore zwyczajnie kantuja bo perfumy
      przeciez tanie nie sa,tester jest do uzytku klienta a nie na sprzedaz.:)
      • fuga27 Re: CZYM RÓŻNI SIĘ TESTER OD ZWYKŁYCH PERFUM? 28.08.02, 10:02
        Cóż to za bzdury!!! Chyba tester pomylił Ci się ze zwykłymi podróbkami perfum,
        które nagminnie sprzedawane są w hipermarketach.
        Tester zawsze jest w perfumerii i zawsze mają 100 ml i więcej. Są o mocniejszym
        zapachu, gdyz mają za zadanie kusić nabywców. Testery są bez korków i w
        tekturowych opakowaniach -NIE NA SPRZEDAŻ! Wiem, bo pracuję w jednej z firm
        kosmetycznych. I zaręczam, ze nie sa to podróbki, tylko jak najbardziej
        oryginalne zapachy.
        • Gość: Pia Re: CZYM RÓŻNI SIĘ TESTER OD ZWYKŁYCH PERFUM? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 28.08.02, 14:48
          Nie zawsze tester ma białe kartonowe opakowanie i jest bez koreczka, ostatnio
          dostałam nagrodę za udział w jakim konkursie - zapach Skin Trussardiego i
          opakowanie było takie samo jak perfum sprzedawanych w perfumerii, koreczek też
          i jedynie na spodzie opakowania małymi literkami był napis not for sale.
          • fuga27 Re: CZYM RÓŻNI SIĘ TESTER OD ZWYKŁYCH PERFUM? 28.08.02, 15:15
            To chyba musiałas dostać próbkę (bywają 30 ml); testery są w białych
            tekturowych opakowaniach z napisem tester - raczej nie są do sprzedaży ani jako
            na nagrody w konkursach. Czasem są z korkami, ale opakowania mają białe,
            tekturowe.
            • Gość: Pia Re: CZYM RÓŻNI SIĘ TESTER OD ZWYKŁYCH PERFUM? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 28.08.02, 15:49
              Dostałam 50 ml, a tester tego zapachu, który widziałam w perfumerii też miał
              koreczek.
    • yassna Re: CZYM RÓŻNI SIĘ TESTER OD ZWYKŁYCH PERFUM? 28.08.02, 09:03
      Gość portalu: krasnal napisał(a):

> Witajcie!
      >
      > Nurtuje mnie ta kwestia do jakiegoś czasu. Dlaczego niektórzy mówią, by pod
      > żadnym pozorem nie kupować testerów, czy dlatego, że ich zapach różni się
      > znacznie od sklepowych perfum?
      > Czy to prawda?

nieprawda. bzdura z wióra.zapach jest ten sam, intensywność również (choć
      przyznam, że wydaje mi się, że nie ma testerów edp, tylko edt, ale chyba mi się
      tylko wydaje). producentom zalezy na tym, zeby ludzie testowali to, co mają
      kupić, a nie co innego.
      inna sprawa: skąd ludzie maja testery na sprzedaż? ktoś wie?
      • Gość: agul Re: CZYM RÓŻNI SIĘ TESTER OD ZWYKŁYCH PERFUM? IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 28.08.02, 09:53
        Przypuszczam, że je kradną i potem sprzedają, bo skąd mogliby je mieć?:-(
        • Gość: Xena Re: CZYM RÓŻNI SIĘ TESTER OD ZWYKŁYCH PERFUM? IP: *.acn.waw.pl 28.08.02, 11:42
          Ale z drugiej strony testery można kupić także w dużych perfumeriach online -
          że wspomnę tylko o scentiments.com czy beautifulperfumes.com. Trudno
          podejrzewać, by handlowały kradzionym towarem tudzież w tajemnicy przed
          producentami sprzedawały testery, które od nich dostają - primo: trochę zbyt
          jawnie to robią, secundo: mam wątpliwości, czy sklepy interentowe w ogóle
          otrzymują testery na takiej samej zasadzie, co zwykłe sklepy, bo to trochę
          mijałoby się z celem, prawda? Śmiem twierdzić, że cały proceder handlu
          testerami dzieje sie za milczącą - albo i nawet nie milczącą - aprobatą
          producentów, bo na tym przecież też można zarobić, a i klient zadowolony (bo
          kupił taniej). I podejrzewam, że także ci, co handlują na Allegro pojedynczymi
          testerami, niekoniecznie je ukradli (tudzież odkupili kradzione) - mogli je
          zwyczajnie nabyć po atrakcyjnych cenach w specjalnych hurtowniach.

Pozdr.
          • Gość: gAndzia Re: CZYM RÓŻNI SIĘ TESTER OD ZWYKŁYCH PERFUM? IP: *.se.com.pl / 10.0.200.* 28.08.02, 12:00
            opinia, że testery są trwalsze/lepsze od "zwykłych" perfum jest powszechna, nie
            tylko w polsce - gdyby pachniały słabiej działałyby na niekorzyść producenta
            perfum, zniechecając do zakupu, więc byłoby to bez sensu:) ja tester miałam
            tylko raz i jakiejś specjalnej róznicy nie zauwazyłam.
            • Gość: renia30 Re: CZYM RÓŻNI SIĘ TESTER OD ZWYKŁYCH PERFUM? IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 02.09.02, 21:16
              Ano czasem sie rozni. Pracowalam w dziele marketingu jednej z polskich firm,
              ktora wypuscila na rynek pierwsze prawdziwe polskie perfumy.Podczas sluzbowych
              kontaktow z dystrybutorami i firmami oferujacymi substancje zapachowe zetknelam
              sie z sytuacjami, kiedy szacowne firmy faktycznie do testerow dodawaly pewnych
              substancji zwiekszajacych trwalosc. Ma to na celu oczywiste zachecenie do
              zakupu, jednak jest to nieuczciwe i sprawia, ze klientka czuje sie zawiedziona
              trwaloscia zapachu. CZasem kiedy testuje perfumy (tak bylo w przypadku
              Pleasures) tester sprawial wrazenie "tlustego". Zostawial na rece wyrazny slad.
              Oczywiscie nie wszystkie firmy tak postepuja.
              ...
              pozdrawiam renia30
    • Gość: agnieszka Re: CZYM RÓŻNI SIĘ TESTER OD ZWYKŁYCH PERFUM? IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 03.09.02, 12:45
      ja staram sie kupowac tylko testery, poniewaz nie raz odczulam, ze pachna duzo
      intensywniej i utrzymuja sie dluzej niz 'zwykle' perfumy. nie ma racji ktos,
      kto tu twierdzil, ze testery sa wylacznie dostepne w bialych pudeleczkach bez
      korka. od dawna kupuje np. tester eden cacharel i jest on oryginalnie
      zapakowany w folie oraz pudeleczko identyczne z tym 'zwyklym'- ma jedynie
      wyrazny napis tester na kartoniku i na flakonie (poza tym dokladny opis i sklad
      nadrukowany na butelce). przez to nie dadaje sie on np. na prezent, ale mnie w
      zupelnosci odpowiada (nie mowiac juz o cenie, za 100 ml place 2 razy mniej niz
      w perfumerii za wersje normalna).
      pozdrawiam.
      • Gość: ledka Re: CZYM RÓŻNI SIĘ TESTER OD ZWYKŁYCH PERFUM? IP: 217.153.53.* 03.09.02, 13:01
        a gdzie sie kupuje taki tester? bo ja widzialam owszem testery sprzedawane na
        ebay USA, ale w PL to jakos mi traci "niecnym" procederem.....
        • Gość: alissa19 Re: CZYM RÓŻNI SIĘ TESTER OD ZWYKŁYCH PERFUM? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.09.02, 13:16
          mnie czasem ojciec z Moskwy przywozi testery-raczej jako ciekawostke.tak bylo
          np.z "champs-elysees"ktore mialam i jako perfumy i jako tester.roznica taka ze
          tester pachnie intensywniej ale krocej[jak dla mnie].byl z tekturowym korkiem i
          w bialym opakowaniu-z napisem z tylu not 4 sale,article de demonstration.
          normalnie nie spotkalam sie z tym zeby testery byly w sprzedazy w
          perfumeriach.legalnie to chyba niemozliwe.
        • Gość: agnieszka Re: CZYM RÓŻNI SIĘ TESTER OD ZWYKŁYCH PERFUM? IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 04.09.02, 12:52
          przeczytaj wszystkie watki, ktos juz dokladnie tlumaczyl, na czym polega
          sprzedaz testerow- niekoniecznie sa one nielegalne. ja kupuje moje zazwyczaj na
          allegro.pl- to przeciez nasz odpowiednik e-bay. czytaj komentarze
          sprzedajacych, dokladny opis produktu, a na pewno znajdziesz cos dla siebie.
          pozdrawiam :)
          • anexxa perfumy na allegro 04.09.02, 12:55
            jak kupujesz perfumy na allegro, to czytaj cafe -
            niestety, coraz wiecej osob daje sie naciac na podrobki.

no, ale jak sie komus wydaje, ze 90 pln za 100 ml
            fahrenheita to ok... pomimo calej fajnosci allegro i w
            ogole aukcji, ponizej pewnej ceny nie da sie zejsc.

xx.
            • Gość: agnieszka Re: perfumy na allegro IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 04.09.02, 15:11
              na allegro kupuje juz prawie 2 lata, nie zdazylo mi sie ani razu naciac (troche
              sie na perfumach znam). jesli ktos nie potrafi odroznic opisu prawdziwych
              perfum od podrobki, lub wyciagac wniosku z komentarzy sprzedajacego- to jego
              problem, mnie sie nie zdarzylo. co do cen- nie wiem, anexxa, dlaczego masz mnie
              za idiotke, ale uwierz na slowo: za 100 ml eden cacharel edt placilam niedawno
              ok 150 zl. a porownanie zapachu (natezenia i trwalosci) mam, wlasnie konczy mi
              sie sprezentowany eden... tester wygrywa.
              • Gość: elve Re: perfumy na allegro IP: *.netland.gda.pl 04.09.02, 16:07
                ja się właśnie przymierzam do zakupów na allegro... mówisz, że warto? i testery
                nie śmierdzą? boję się, że są za mocne, no i nie wiem, czy kupić tester stówę
                czy normalną 50kę...
              • anexxa Re: perfumy na allegro 04.09.02, 16:11
                Gość portalu: agnieszka napisał(a):

ja tylko staralam sie byc mila i pomocna. jak sie
                okazalo, postanowilas sie ze mna troszke poklocic.
                odpowiem dla zasady, ale na przyszlosc radze nie tak
                nerwowo podchodzic do tego, co do ciebie pisza inni.

> na allegro kupuje juz prawie 2 lata, nie zdazylo mi sie
                ani razu naciac (troche
                >
                > sie na perfumach znam). jesli ktos nie potrafi odroznic
                opisu prawdziwych
                > perfum od podrobki, lub wyciagac wniosku z komentarzy
                sprzedajacego- to jego
                > problem, mnie sie nie zdarzylo.

gratulacje. mnie trudno wywnioskowac cokolwiek z opisu
                typu "oryginal, atomizer, 30 ml, w folii". poza
                oczywistoscia.

a co do komentarzy - ponad setka pozytywow moze o czyms
                swiadczyc. wielu ludzi kupuje perfumy i nawet nie wie, ze
                to podrobka. nawet niedawno byl o tym w cafe watek. laska
                kupila perfumy, wystawila pozytywa, potem sie
                zorientowala, ze kupila podrobke.

> co do cen- nie wiem, anexxa, dlaczego masz mnie
                > za idiotke,

a ja nie wiem, dlaczego mi to implikujesz.

> ale uwierz na slowo: za 100 ml eden cacharel edt
                placilam niedawno
                > ok 150 zl.

kotku, wierze ci. byc moze w natloku mysli nie zauazylas,
                ze ironizowalam nt. oryginalnosci 100 ml diora za 90 pln.
                miedzy 90 a 150 ja dostrzegam roznice w kwocie. ty nie?

a porownanie zapachu (natezenia i trwalosci) mam, wlasnie
                konczy mi
                > sie sprezentowany eden... tester wygrywa.

no, kiedys tam mialam tester czegos, trwaly byl. ale
                teraz trudno byloby mi kupis tester tych perfum, ktorych
                uzywam.

xx.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka