Dodaj do ulubionych

peeling migdałowy na tradzik???

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 13:59
Wczoraj byłam u derma z mym niekończącym się trądzikiem (nie są to wielkie
bule, ale takie male podskórniaki), stosowałam różne maści i antybiotyki
(Zorac, Delacin T i inne) teraz też zapisała mi coś nowego (kapsułki
Tetralysol, żele Differin i Klinolocin (nie wiem, czy dobrze odczytałam z
recepty) i powiedziała, że jak to nie przyniesie rezultatów to wykona mi
PEELING MIGDAŁOWY, może on pomoże???
Zatem pytam Was Drogie Forumowiczki, zwłaszcza posiadaczki trądziku: czy
miałyście coś takiego wykonywane? Podobno działa on na bazie jakiś kwasów i
bardzo głęboko, choć nie mechaniczne jak pospolite peelingi. Proszę, jak macie
jakieś doświadczenia to piszcie( czy działa, czy boli, jak się wygląda po i
ile kossztuje - mi aże około 120-140zł, a należałoby powtarzać co 3 tygodnie...)
Z góry badrdzo dziękuje!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Meganka Re: peeling migdałowy na tradzik??? IP: *.crowley.pl 24.08.05, 14:09
      Podciągam, też mnie interesuje. Choć lepszy jest ponoć kwasem pirogronowym.
      Może ktoś taki zastosował??
      • Gość: rere Re: peeling migdałowy na tradzik??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 14:25
        o tym z kwasem pirogronowym nie słyszałam,
        dzięki, że pomagasz w dźwiganiu topica, może w końcu ktoś mądrze doradzi??
        Pozdrowionka:-)
    • Gość: rere Re: peeling migdałowy na tradzik??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 16:14
      up
    • Gość: Promoartes [...] IP: 80.51.249.* 24.08.05, 18:52
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: rere Re: peeling migdałowy na tradzik??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 19:21
        DZieki, ale na allegro nic mi się nie otworzyło, "aukcja nie została odnaleziona"...
        Co do zaparć, to nie mam żadnych problemów, a i uważam co jem.
        A skąd masz takie odczucia co do użycia (a wręcz nieużycia) peelingu?
        Pozdrówka:-)
      • kalooo Re: peeling migdałowy na tradzik??? 24.08.05, 19:28
        co za beznadziejny spam...

Peeling migdałowy a krem chłodzący to 2 kompletnie różne sprawy,peeliong
        migdałowy jest silniejszy nieco niż kwasy,wykonuje go dermatolog (jedynie!) i
        nie jest przeznaczony dla każdego. Konieczna jest wcześniejsza diagnoza.
        • Gość: r kalooo!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 19:31
          a możesz coś więcej nt peelingu powiedzieć?
          • kalooo Re: kalooo!! 24.08.05, 19:41
            Ja osobiście go nie robiłam,byłam jakis czas temu na konferencji i był na ten
            te,mat wykłąd i z tego co pamiętam i mam w materiałach to kwas migdałowy
            otrzymywany jest poprzez hydrolizę wyciągu z gorzkich migdałów. Posiada istotne
            działanie złuszczające i bakteriobójcze. Znalazł zastosowanie jako peeling
            używany w leczeniu trądziku. Może być wykonywany przez cały rok bez ryzyka
            przebarwień. Stosowany jest w stężeniach od 50-70%. Zabieg jest bezbolesny,
            trwa ok. 20-tu minut, nie wymaga
            przerw w pracy. Szczególnie polecany dla młodych osób z niewielkimi
            uszkodzeniami skóry po trądziku, u osób z przebarwieniami po zmianach zapalnych,
            w trakcie terapii podtrzymującej po skończonym leczeniu doustnym. Zalecana
            kuracja to 1 zabieg w miesiącu przez 4 miesiące.

W niektórych gabinetach są wykonywane rozszerzone zabiegi z uzyciem kwasu
            migdałowego.
            • Gość: r. Re: kalooo!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 20:14
              Bardzo Ci dziękuję:-)
              pozdrawiam:-)
      • Gość: AgaU Re: peeling migdałowy na tradzik??? IP: *.acn.waw.pl 08.09.05, 23:16
        zaczyna mnie denerwowac, ze 'marek' ciagle reklamuje swoja cudowna pomade

('nawilżający krem do cery - pozwala na długo cieszyć się świeżością
        nadaje się do rozgrzewającego masażu stawów
        jako ochronny krem do rąk
        do golenia zamiast pianki (która często podrażania skórę)'),

niezaleznie od tresci watku.
        adminie - reklamie na forum mowimy 'nie' - pamietaj;)
    • Gość: kicia Re: peeling migdałowy na tradzik??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 23:42
      hej :-) mialm robiony ten peeling i mial mi pomoc wlasnie na tradzik.. polecila
      mi go moja dermatolog , zabiegow mialam kilka kazdy po 150zl , ale niestety nie
      widzialam zadnych rezultatow , zabiegi mialam w lutym , marcu , kwietniu i
      maju niestety nic szcegolnego mi nie daly .. skora nie stala sie ani gladsza
      ani bardzej nawilzona ani peeling nie usunol zadnych przebarwien ktore rzekomo
      mial niwelowac lub choc troche rozjasniac .. moge powiedziec tyle ze jedyna
      zaleta tego peelingu bylo to ze nastepnego dnia mozna bylo spokojnie wyjsc na
      ulice gdyz nie powoduje on zadnych dlugotrwalych podraznien ..

pozdrawiam
      • Gość: rere Re: peeling migdałowy na tradzik??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 19:26
        dzięi i pozdrawiam, jeszcze się nie zdecydowałam...
    • monika.c Re: peeling migdałowy na tradzik??? 30.09.05, 08:53
      ja polecam easy peel albo yellow peel - stosuje od jakiegos czasu i bardzi mi
      pomagaja. wlasni etearz jestem po easy, skora mi troszke schodzi, nie wygladam
      za dobrze, ale do pracy przyszlam :) a co mi tam ;)
      za tydzien wybieram sie jeszscze na yellow i mysle, ze to dla mojej skory
      wystarczajaca dawka odswiezania na pol roku przynajmniej.
      peelingi te wyleczyly mnie z tradziku (dosc malego, ale jednak), pomagaja z
      tlusta skora i usuwaja przebarwienia. Peelingu migdalowego jeszcze nie
      probowalam, ale slyszalam o nim dosc dobre opinie. byc moze po yellow jeszcze
      sie na niego zdecyduje...
    • Gość: natasha Re: peeling migdałowy na tradzik??? IP: *.is.net.pl 30.09.05, 09:05
      mnie też moja pani dermatolog namawiała na peeling migdałowy (w końcu z tego
      też żyją!!!-nie myślcie,ze ci wszyscy dermatolodzy nie maja swojego celu w
      namawianiu na te zabiegi;-))no i niestety jej posłuchałam.Skutek:wyrzucone w
      błoto 150zł i zadnych efektów na twarzy.Na następny zabieg już się nie
      zdecyduję.Polecam za to yellow peel-jest droższy,ale widać efekty.
      • Gość: peela Re: peeling migdałowy na tradzik??? IP: 192.85.110.* 30.09.05, 19:49
        pilingu migdalowego nie mozna oceniac po 1 razie! potrezbnych jest kikla
        zabiegow dla efektow. Jak mozna spodziewac sie ustapienia tradziku czy
        odmlodzenia po czyms co zluszcza w sposob niewidoczny golym okiem?Latem
        zaczelam p.m. na twarz, szyje i dekold (znacie jakis inny piling medyczny do
        przeprowadzenia w sierpniu w duzym naslonecznieniu?)i powiedziano mi ze po 2,3
        zabiegach spektakularnych efektow nie zobacze i to prawda, ale po 5,6 widac!
        Nie porownuje p.m. do easy/yellow peel bo sa bardziej inwazyjne i na inna pore
        roku.
        pozd.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka