Dodaj do ulubionych

Peeling i plyn do higieny intymnej

29.08.05, 19:29
Tych kosmetykow mi brakuje wsrod naturalnych. Musze je miec, ale nie widze,
zeby jakies firmy naturalne to mialy. Jesli chodzi o peeling, moze byc
domowy, ale pod warunkiem, ze mozna przyrzadzic wieksza ilosc i przechowywac.
Co do plynu do higieny intymnej, raczej nie ma domowego rozwiazania. I odpada
pomysl z uzywaniem w tym celu naturalnego zelu pod prysznic, nie ejstem
przekonana - mimo wszystko taki naturalny zel tez zawiera wiele skladnikow
pielegnacyjnych i zapachowych (naturanych oczywiscie), ktorych nalezy unikac.
Obserwuj wątek
    • dagny1001 Re: Peeling i plyn do higieny intymnej 30.08.05, 11:32
      A kawa i płatki owsiane zamiast peelingu odpadają?
      • asiek_asiekowaty Re: Peeling i plyn do higieny intymnej 30.08.05, 18:50
        Nie do twarzy, poza tym nie mozna ich trzymac, trzeba zuzyc od razu, malo
        praktyczne i malo przyjemne w uzyciu.
        • mami7 Re: Peeling i plyn do higieny intymnej 30.08.05, 19:37
          Do peelingu jeszcze brązowy cukier i sól ;-)
          A do higieny intymnej...Rozumiem, że mydła w kostce odpadają?
          Ja się tego obawiałam, ale jest ok, kupuję jakies takie roślinne dla alergików, bez zbędnych dodatków.
          • very_martini Re: Peeling i plyn do higieny intymnej 31.08.05, 11:27
            jest taka kostka polleny aromy do higieny intymnej, o ile mnie pamięć nie myli,
            ale nie używałam. Na razie mam mydło z oliwek i jest w porządku.

16%VOL
            22%VAT

--
            takie tam... forum homeopatia
            • dagny1001 Re: Peeling i plyn do higieny intymnej 31.08.05, 13:00
              Zmielone płatki owsiane nadają się do twarzy. Przechwuje się je suche, a miesza
              trochę z wodą na papkę w spodeczku tuż przed użyciem.
              • asiek_asiekowaty Re: Peeling i plyn do higieny intymnej 31.08.05, 16:18
                Dla mnie platki owsiae, to nie peeling, lecz cos jak zel do mycia twarzy. Nie
                znosze kazdorazowego babrania sie z ta papka, choc efekt jest dobry.
                • kwiatek223 Re: Peeling i plyn do higieny intymnej 31.08.05, 21:11
                  Ja znam peeling z kawy. Skuteczny i bardzo przyjemny- ten zapach........ahh...
                  Znacie jeszcze jakies oprócz soli, bo jej nie moge uzywac bo wysusza skórę i
                  kosmetyczka mi zabronila.
                • very_martini Re: Peeling i plyn do higieny intymnej 31.08.05, 22:26
                  A mnie sie jeszcze nie znudził ten Twój patent:) Bardzo lubię zapach owsianki,
                  choć ostastnio niespecjalnie mam czas się na gotowanie i miksowanie tego. Ale w
                  wolnych chwilach z przyjemnością do calego ciała. Mniam!

16%VOL
                  22%VAT

--
            • mami7 Re: Peeling i plyn do higieny intymnej 01.09.05, 11:13
              very_martini napisała:

> jest taka kostka polleny aromy do higieny intymnej, o ile mnie pamięć nie myli,
              > ale nie używałam. Na razie mam mydło z oliwek i jest w porządku.
              >
              Zdradzisz co to za mydło? Usilnie i na razie bez skutecznie szukam czegoś
              delikatnego to mycia dla synka. Koszmarnie wysusza mu sie skóra po mydle w
              okolicach siusiaka ;-) Może takie mydlo byłoby rozwiązaniem?
              Bardzo proszę ;-))))

Pozdrawiam
              • very_martini Re: Peeling i plyn do higieny intymnej 01.09.05, 13:21
                A bo ja wiem... Wyrzuciłam opakowanie:( Kupione za granicą za cenę puszki coli.
                W składzie sama oliwa czy coś takiego i trochę soli. Chyba widziałam takie mydło
                w ekosferze albo którymś innym netowym sklepie, ale nie dam sie pociąć.
                Sory:(

16%VOL
                22%VAT

--
                • mami7 Re: Peeling i plyn do higieny intymnej 01.09.05, 13:36
                  Dzieki w takim razie, za chęci ;-))))
                  Ja z powodzeniem stosuje mydła, a dzieciak absolutnie nie toleruje jak do tej
                  pory. Przydaloby się takie przetłuszczone właśnie może.
            • mokta te mydło ma... 01.09.05, 17:46
              te mydło do higieny intymnej ma zły skład. Ponadto słyszałam ,ze wysusza.
    • kraxa ja sie podmywam mydlem 01.09.05, 11:23
      I nie mam najmniejszych problemów, które kiedys stale mnie trapily. Dopiero
      kiedy uswiadomilam sobie co zawieraja te laktacydy i inne AA, to zrozumialam
      skad ciagle sensacje. W greenplanet sa mydla roslinne za 4 zlote sztuka.
      Mieszkanki Warszawy moga sie zaopatrzyc na Zurawiej. I do geby i do "drugiej
      geby" mydlo wydaje mi sie najlepszym rozwiazaniem, pod warunkiem, ze jest
      roslinne
      • deczi Re: ja sie podmywam mydlem 01.09.05, 11:37
        Właśnie dzisiaj myłam się tym mydłem z Greenplanet. Werbenowym. To dla mnie coś
        nowego, bo od dzieciństwa nie myję się mydłem tylko żelami - po mydle zawsze
        mnie skóra swędziała. Po tym z GP - nic a nic. Umyłam się cała, bez oporów, bo
        właśnie jestem po kolejnym "intymnym" leczeniu, przed którym jakoś nie
        zabezpieczyły mnie kupne żele i płyny, a ostatnią rzorywkę zapewniły mi
        SPECJALNE chusteczki do higieny intymnej, co to nawet kwas mlekowy w sobie
        mają. Drogie, firmy ogólnie znanej, której nazwę zmilczę.

Twarz peelinguję sobie ostrżnie papką z mąki gryczanej (kiedyś dodałam białej
        glinki i kilka kropel olejku lawendowego - ależ szczypało!), albo zalanym
        wrzątkiem rumiankiem wywleczonym z torebki ekspresowej. Oczywiscie
        wystygniętym. Ten drugie sposób jest delikatny, ale o to mi właśnie chodzi.
        Do ciała kawa.
        pozdr.
        D.
        • very_martini Re: ja sie podmywam mydlem 01.09.05, 13:22
          hehe, a mnie się nie chce peelingu. za leniwa jestem;)

16%VOL
          22%VAT

--
          • deczi Re: ja sie podmywam mydlem 01.09.05, 15:27
            Ja też;-)Dlatego te przepisy to głównie teoria, w praktyce stosuję je raz na
            miesiąc. Przypływ pracowitości wolę spożytkować na uporanie się z zaległosciami
            w pracy;-)Ale, żeby nie odbiegać za bardzo od tematu, wcale nie widzę jakiejś
            tragedii na twarzy spowodowanej nieregularnym peelingowaniem. Właściwie to
            najchętniej wypeelingowałabym sobie brodę, żeby usunąć blizny po t.
            androgennym, raz a dobrze. Tylko czy da się naturalnie...
            pozdr.
            D.
            ps. Jak tam sudoku?

• kwiatek223 Re: ja sie podmywam mydlem 01.09.05, 15:45
              Ja nie wiem jakie sa metody naturalna na blizny, ale przyszla dzisiaj do mmnie
              przesylka z kosmetykami ktore zamowilam i jest tam wlasnie glinka zielona, na
              ktorej pisze ze pozwala sie pozbyc blizn po trądziku. poza tym moja kolezanka
              ktora ma tez tradzik androgenny jezdzi na laserowe usuwanie blizn i podobno jej
              pomaga. Deczi wyslalam Ci maila.
      • fela101 Re: ja sie podmywam mydlem 05.01.06, 22:16
        ja gdzies w sieci wyczytalam o srebrnej wodzie na bakterie,kupilam w grin grin
        na Ursynowie,niby do zelazek przeznaczona ale efekty niesamowite,zadnego
        swedzenia i pieczenia.nie wiem czy to sugestia,bo duza czytalam o srebrze
        koloidalnym,czy efekt tej wody.Sprobowac warto,tanie
    • kwiatek223 Re: Peeling i plyn do higieny intymnej 01.09.05, 13:31
      A ja wczoraj bylam u dermatologa, ktory mi zrobil peeling chemiczny i teraz
      jestem czerwona jak burak- tak mambyc do 3 dni. Dowiedzialam sie tez dlaczego
      wypadaja mi wlosy, mam pryszcze i te zaskorniki na nogach i rekach o tkorych
      pisalam w moim wątku. Otóż mam problemy hormonalne. Dopoki hormony sie nie
      uspokoja dotad bede miala problemy z cera, miesiączka i wlosami. Lekarz
      powiedzial zebym na razie nie brala tabletek hormonalnych bo moze organizm sam
      sobie poradzi, a jak nie to czekaja mnie te paskudne tabletki, ktorych naprawde
      chce uniknac. Ale co ja mam zrobic? Przepisal mi specjalny płyn leczniczy na te
      wyprysk na nogach i musze je codziennie smarowac i unikac depilacji golarka
      zeby tego nie podraznic. Mam tez stosowac peelingi ale nie z soli. Wiec prosze
      doradzcie jakis dobry peeling. I co byscie zrobily na moim miejscu z tymi
      hormonami????
      • kwiatek223 Re: Do Very martini 01.09.05, 14:07
        Czy myslisz ze Sepia sobie z tym poradzi i po jakim czasie? Mam jeszcze
        poczekac? Co jesli caly czas Sepia bedzie powodowac te wypryski- to chyba
        jakies zapalenie jesli dobrze pamietam- i pryszcze, bo przeciez musze to
        leczyc. Wiec jaki jest sens leczenia skoro caly czas bedzie mi wyskakiwalo cos
        nowego? Przestac uzywac homeopatii? Bo przeciez musze to wyleczyc, a nie czekac
        i czekac. I jeszcze co sądzisz o tabletkach hormonalnych? Sepia tez podobno ma
        jakas wplynac na moje nieregularne miesiaczki itp, ale po jakim czasie i czy
        naprawde bedzie w tym wypadku skuteczna, bo nie chce czekac az wylysieje i bede
        cala czerwona w krostach
        • very_martini Re: Do Very martini 01.09.05, 14:25
          Tableki hormonalne to zaleczanie problemu, poczytaj sobie posty na forum zdrowie
          kobiety - problemy zazwyczaj wracają po odstawieniu pigułek. Może cały czas
          wyskakuje coś nowego, bo ma z czego wyskakiwać? Zawsze na homeoforum
          podkreślamy, że w kuracji homeopatycznej potrzebna jest cierpliwość - jak ktoś
          chce natychmiastowego efektu, to niech idzie do dermatologa po sterydy i koniec.
          Po nich większość problemów znika od razu - tylko sporym kosztem.
          Sepia to typowo babska kulka, i używa sie jej na różnego rodzaju babskie
          przypadłości.

16%VOL
          22%VAT

--
          • kwiatek223 Re: Do Very martini 01.09.05, 14:37
            Mi wlasnie wczoraj lekarz przepisal steryd na ból skóry glowy- przeczulicę ale
            ja nie mam zamiaru zrealizowac tej recepty, nie jestem głupia i wiem czym sie
            to moze skonczyc. Ale przeciez musze leczyc te wyprsyki na nogach i rekach na
            szczescie to nie steryd tylko Akneroxid- plyn na pryszcze. I nadal dziwi mnie
            to ze dostalam tego wszystkiego- oprocz wypadania wlosow ktore zaczelo sie
            wczesniej- od kiedy zaczelam stosowac kulki, wiec cos w tym jest...
            • mami7 Re: Do Very martini 01.09.05, 14:44
              A może zbadaj sobie te hormony, to będziesz przynajmniej wiedziala, czy to
              rzeczywsićie one.
              Swoja droga, całkiem naturalna, acz dość uciążliwa metoda na uregulowanie spraw
              hormonalnych to ... ciąża ;-) Pod warunkiem, że nie ma problemu z zajściem ;-)
              • kwiatek223 Re: Do Very martini 01.09.05, 14:48
                hehe, szczerze mowiac chcialabym miec bobaska ale dopiero po slubie, wiec moze
                z arok. A teraz muszed sie z tym uporac w jakis inny sposób. Moze masz racje i
                powinnam zbadac te hormony
                • bzzzk Re: Do Very martini 28.12.05, 23:46
                  no i jak z hormonami? zbadałaś? zanim zaczniesz je jakkolwiek leczyć, to
                  dowiedz się koniecznie, czy w ogóle to one Ci dokuczają:) ja też mam hormonalny
                  problem (podwyższony testosteron i prolaktyna), najbardziej widać to po
                  trądziku, mocno przetłuszczającej się skórze, nadmiernym poceniu, ale że
                  zaskórniki i krosty na nogach mogą być od tego, to nie wiedziałam! a też się z
                  tym borykam, myślałam, że mało kto ma taki problem... łydki bardzo kiepsko
                  wyglądają, mam przebarwienia:/ kurczę, też mnie martwi, że jak odstawię kiedyś
                  leki, to wszystko zacznie się od nowa... a ciąży nie planuję na razie, myślę,
                  że za jakieś 10 lat będzie optymalnie;) ech.
                  pozdrawiam
    • mokta płyn do higieny intymnej - KORA DĘBU 01.09.05, 17:55
      kupić sobie korę debu w jakies zielarni i zrobić z niej wywar. Najlepszy płyn do
      tamtych okolic na ziemi.

Co do peelingu :
      1. Twarz :
      - Aptor...(ciegla nie wiem jak to sie pisze) Scheller - peeling + maseczka z melissy
      - alva - maseczka pilingująca
      - logona peeling sensitive i ten do tradzikowej cery

2. ciało :
      - mydło z otrebami pszennymi Florina kraków ( ostre)
      • mokta i jak zwykle zapomniałam.. 01.09.05, 21:21
        peeling Jadwiga - zły skład!!! Nie dajcie sie nabrać.
    • mysza09 Re: Peeling i plyn do higieny intymnej 29.12.05, 16:15
      jesli chodzi o plyn do higieny intymnej to uzywalam przez kilka dni plynu Coslys
      www.coslys.com/coslys/produits/gamme-corps/12-gel-intime.html
      ale nie sprawdzil sie wiec wrocilam do starego dobrego(moze nie skladowo...)
      lactacydu.jesli chodzi o peeling to maseczka oczyszczajaca dr.h dziala na moja
      buzke jak peeling.
      • miska_malcova Re: Peeling i plyn do higieny intymnej 06.01.06, 10:38
        w kwestii peelingu do calego ciała, to uzywam kawy (niesamowicie miękka i
        delikatna skóra)
        do twarzy używam zmielonych otręb

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka