Dodaj do ulubionych

Białe zęby

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 19:14
Dzisiaj slyszałam od koleżanki że bardzo dobre są paski blendamed do
wybielania zębów. Czy one są dobre? Słyszałam że kosztują ok 70zł, to prawda?
A moze znacie jakieś inne sposoby lub preparaty ktore skutecznie wybielają
zęby.
Obserwuj wątek
    • farelkaa Re: Białe zęby 30.08.05, 22:39
      Hmm ja wybielałam zęby w zeszłym roku! Dentystka od razu odradziła mi wszelkie
      pasty i plasterki dostępne w byle drogerii! Mnie zrobiła specjalny silikonowy
      "odlew" szczęki i w miejsce wypustek wyciskało się jakiś żel! Efekty były już po
      pierwszym użyciu ... Przepisowo trzeba było nosić przez dwa tygodnie, niestety
      ja dałam radę tylko kilka dni (5 chyba)ból był straszny ... mam za delikatne
      zęby do tego! Ale nie żałuję wydanej kasy, bo efekt utrzymuje się do dziś!

pozdrawiam i przepraszam, ze troche nie na temat
      • Gość: mej789 Re: Białe zęby IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 30.08.05, 22:43
        nie polecam colgate simple white, u mnie ZERO efektu
      • Gość: Nana Re: Białe zęby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 10:04
        A ile taki zabieg kosztował cie u dentysty?
        • farelkaa Re: Białe zęby 31.08.05, 11:30
          w sumie ok 500 zł! Ale kolejny raz mówie, ze warto
          • blanx Re: Białe zęby 25.01.06, 11:26
            Osoby zainteresowane skutecznym i w pełni bezpiecznym wybielaniem zębów oraz
            zachowaniem należytej higieny jamy ustnej gorąco zapraszam na portal
            www.blanx.info.pl
            (dużo ciekawych informacji o wybielaniu, jak wybielać, jakim kosztem i z jakim
            efektem).

POzdrawiam serdecznie i życzę satysfakcjonującego wybielania
            BlanX
    • Gość: trocka Re: Białe zęby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 23:01
      a ten nowy 7-dniowy denivit? uzywalyscie?
      • cheri-bibi Re: Białe zęby 31.08.05, 14:45
        ostatnio dobre efekty zauważyłam juz po pięciu dniach uzywania wybielajacej
        pasty sensodyne...
    • Gość: in_somnia Re: Białe zęby IP: *.ists.pl / *.ists.pl 31.08.05, 16:41
      Ja polecam pastę dozębów blend a med z sodą- moje zęby były w koszmarnym stanie
      po lekach,a mimo to po 2 tygodniach stosowania tej pasty są nie do poznania- są
      już prawie białe i z dnia na dzień jest co raz lepiej.
      • barbi20 Re: Białe zęby 01.09.05, 09:43
        najlepsza pasta wybielajaca zeby do elmex goraco polecam
        • blanx Re: Białe zęby 25.01.06, 11:30
          no ja bym polemizował. ElmeX nie ma działania wybielającego, tylko nieznacznie
          usuwa osady. Ja od blisko 6 lat używam past BlanX i to jest strzał w 10. NIe
          dość , że kapitalnie wybielają ( mój stomatolog nie mógł uwierzyć w efekt i bym
          zdziwiony, że nie wybielałem zębów), to jeszcze wzmacnią szkliwo. Totalnie
          trafiony produkt. Gorąco polecam . Wprawdzie BlanX kosztuje ok. 25 pln ( tylko
          w aptekach) , ale warto . Gdyby ta pasta kosztowała i 50 pln to kupiłbym bez
          zastanowienia.

POzdrawiam
          Grześ
    • Gość: Elko Re: Białe zęby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 19:53
      Podciągam
    • Gość: ja Re: Białe zęby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 20:06
      niedawno spotkałam dawno niewidziną koleżankę, pamiętałam że ma "nieciekawy"
      kolor zębów, ale gdy się uśmiechnęła -zbaraniałam. Naprawdę zauważyłam różnicę,
      bo często zwracam uwagę na zęby. Przyznała, że poddała się zabiegowi wybielania
      w gabinecie dentystycznym, tak jak opisała to bodajże farelka, więc w ten
      sposób wybielanie zębów wierzę że przynosi efekty. Sama się zastanawiam, ale
      mam niestety dużo plomb, nie wiem co wtedy z tym fantem, bo chyba plomby się
      nie rozjaśnią.
    • Gość: diablica Re: Białe zęby IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.05, 20:10
      • Gość: diablica Re: Białe zęby IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.05, 20:10
        a ja polecam blen a med dual action:)
        • Gość: Eleonora Re: Białe zęby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 18:17
          Ja używałam pasków Blend a med,ale po dwóch razach odpuściłam bo tak mnie zęby
          bolały,ze myślałam,ze oszaleję.Moja stomatolog powiedziała,ze mam nadwrazliwe
          zęby i wybielanie w gabinecie również odpada,bo te zele do wybielania z
          gabinetu są podobnie jak te paski na bazie nadtlenku wodoru.Z tym,że chyba
          stężenie jest większe.
          Teraz używam past wybielających (aktualnie mam pearl drops)ale efekt jest
          mizerny.Gdzieś tam czytałam o tym wspomnianym tu denivicie.Wiecie coś na ten
          temat?
          • Gość: Tekla Re: Białe zęby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 10:38
            Podciągam ciekawy temat :)))
            • Gość: Kate1972 Re: Białe zęby IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.05, 10:49
              Blend a med - matko!!!!!!!!!!!!! To jakiś koszmar!!! Miałam obolałe dziąsła i
              poparzoną śluzówkę!!! To na marginesie :P A propos past do zębów :)
              A od dentystki wiem, że wszystkie wybielające pasty do zębó fatalnie wpływają
              na szkliwo! NAjlepiej nie palić, nie pić kawy i herbaty :) Poza tym po
              parunastu dniach mycia zębów elmex-em (zielonym) zauważyłam, że są nieco
              bielsze.
              • blanx Re: Białe zęby 25.01.06, 11:25
                Osoby zainteresowane skutecznym i w pełni bezpiecznym wybielaniem zębów oraz
                zachowaniem należytej higieny jamy ustnej gorąco zapraszam na portal
                www.blanx.info.pl
                (dużo ciekawych informacji o wybielaniu, jak wybielać, jakim kosztem i z jakim
                efektem oraz jak prawidłowo dbać o zęby).

POzdrawiam serdecznie i życzę satysfakcjonującego wybielania
                BlanX
    • fulfka Re: Białe zęby 02.12.05, 23:22
      hmm ... ja nie wierze tym paskom :/ używałam Blend-a-med whitening impresions
      [ ..] i po paru dniach była wielka różnica. Ale musze przyznać, że dziąsła
      cierpiały strasznie :(. Elmex wg mnie to największe gó.. jakie znam :D może
      dlatego, że używałam tylko na wzmocnienie szkliwa - efekt - zęby na brąz
      <lol2> :D Pzdr :D
      • Gość: Qlka Re: Białe zęby IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.12.05, 10:00
        Ja całym sercem stoję za opinią farelki. Też wybieliłam zęby u dentysty w ten
        sam sposób i za taką samą cenę (500zł). Efekt niesamowity, utrzymuje się już
        pół roku bez zmian. Staram się pić kawę z mlekiem, herbaty dużo nie piję i nie
        palę. Oprócz tego używam cały czas dobrych past wybielających. Widzę po
        reakcjach ludzi, którzy mnie znają, że są w szoku jeśli chodzi o efekt. W
        październiku wychodziłam za mąż i efekt jaki ujrzałam na filmie i zdjęciach aż
        mnie samą zadziwił :)
        A a propos plomb: przed wybielaniem wszystkie zęby muszą być wyleczone i
        wymienione plomby na te w kolorze zębów.

Co do zaś tych specyfików ze sklepów to moja dentystka mi mówiła, że stosowanie
        ich grozi przeziernością zębów, tzn. że się zrobią przeźroczyte i dopiero
        będzie opłakany efekt.
        • Gość: basia Re: Białe zęby IP: *.local2.pl / *.loonar.pl 03.12.05, 10:57
          hmm j sie zastanawiam nad kupnem pasty wybielajacej ale nie wiem ktora jest
          dpbra co mozecie polecic?
          • Gość: weronika Re: Białe zęby IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.12.05, 18:00
            Ja natomiast z 5 lat temu byłam na usuwaniu kamienia z zębów i po tym zaciegu
            zęby stały się bielsze. Teraz zamierzam powtórzyć zabieg, bo mimo iż nie palę
            (ale piję dużo czarnej herbaty)moje zęby mają tendencję do zażółcania się.
            Aktualnie w Warszawie cena tego zabiegu to ok. 100 zł.
    • Gość: mk Re: Białe zęby IP: *.acn.waw.pl 04.12.05, 17:21
      Czy ktos wybielal zeby laserem? To bardzo drogi zabieg (ponad 2 tysiace zl),
      tez trzeba wyleczyc wszystkie zeby, ale moze nie powoduje nadwrazliwosci?
    • bobrong Re: Białe zęby 25.01.06, 11:35
      Ja raz na miesiąc, przez tydzień, myję zęby pastą Denivit, naprawdę
      wyprowadziła moje zęby z koszmarnego stanu! Teraz sa po prostu bielusieńkie.
      Jedyna jej wada to to, że po jej użyciu nie czuję, żeby mój oddech był
      wystarczająco odświeżony. Dlatego po umyciu denivitem, myję jeszcze normalną
      pastą.
      • Gość: cxc Re: Białe zęby IP: 87.207.49.* 25.01.06, 14:42
        colgate simply white - gel!!!!!
        • amikeo Re: Białe zęby 25.01.06, 15:13
          W sierpniu po prostu poszłam na usuwanie kamienia z zębów, oprócz tego dentysta
          sierał mi zęby pastą na takiej malusiej szczoteczce na duzych obrotach. Potem
          nałożył coś żółtego. Efet bieli poprawił się od razu!! Taki prosty zabieg a
          wiele dał naprawde. Teraz wysyłam swoje go męża na to, bo od leku na płukanie
          gardła ma brązowy nalot. Używam past BlendaMed albo Colgate, na zmiane, ale
          nie zawsze wybielających.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka