Dodaj do ulubionych

palenie a cera

IP: *.otosf.com.pl 03.09.02, 16:14
Czy któraś z uczonych Pań moze mi powiedzieć czy palenie papierosów wpływa na
przetłuszczanie sie skóry, zaskórniki czy wypryski? Wiem oczywiście, ze nic
dobrego nie robi, ale czy jest bezpośredni związek miedzy fajkami i, np.
trądzikiem?
Padam do nóżek,
goha
Obserwuj wątek
    • Gość: Ewcia Zmarszczki IP: *.client.attbi.com 04.09.02, 01:59
      Zmarszczki sa na pewno wieksze, gdyz palenie zmniejsza produkcje kolagenu.

Gość portalu: goha napisał(a):

> Czy któraś z uczonych Pań moze mi powiedzieć czy palenie papierosów wpływa
      na
      > przetłuszczanie sie skóry, zaskórniki czy wypryski? Wiem oczywiście, ze nic
      > dobrego nie robi, ale czy jest bezpośredni związek miedzy fajkami i, np.
      > trądzikiem?
      > Padam do nóżek,
      > goha
    • Gość: justy Re: palenie a cera IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.09.02, 09:23
      Przeczytaj ten artykuł:
      www.wizaz.pl/basia_palenie_papierosow.php
    • Gość: Ewa Re: palenie a cera IP: *.csk.pl / *.csk.pl 11.09.02, 09:34
      Była palaczka może Cię zapewnić iż zależność jest wielka.Wiem jaką miałam cerę
      zanim zaczęłam palić, jak się zmieniała na niekorzyść w trakcie fajczenia i jak
      wygląda teraz.Te zmiany na niekorzyść to właśnie zaskórniki i pryszcze.Nawet
      Diane nie pomagały na to dziadostwo.
      • agul1 Re: palenie a cera 11.09.02, 10:52
        Ja nie miałam specjalnie jakichś krost czy zaskórników jak paliłam, ale za to
        odkąd rzuciłam palenie mam ładny kolorek skóry, taki hmmm.. jak wiejskie
        dziecko;-))) Zdrowy! A to, że palenie szkodzi na cerę, włosy, paznokcie itp to
        prawda powszechnie znana:-)
        • Gość: Izabella Re: palenie a cera IP: *.vgernet.net 11.09.02, 15:56
          Ja tez jestem BYLA palaczka :))) i potwierdzam zdanie, ze palenie ma zly wplyw
          na cere przede wszystkim na zaskorniaki. Pomysl ile to dymu, smoly , brudu
          osadza sie w porach a do tego jeszcze trzymajac papierosa trzymamy go nie
          zawsze czystymi rekoma przy buzi. (dla wyjasnienia; mowiec o brudnych rekach
          mialam na mysli to, ze przeciez nie zawsze myjemy race zanim zapalimy). Roznice
          w cerze zauwazylam bardzo szybko po rzuceniu tego paskudztwa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka