gosica37 22.09.05, 22:38 Czy takie w ogole istnieja? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cicha_88 Re: polskie kosmetyki naturalne 01.12.05, 12:35 Ja mam BIO-krem pod oczy ARRIA prof. Czarneckiego ... bez barwników i substancji zapachowych. Dostał nagrodę Najlepszy Produkt Polskiego Komitetu Zielarskiego. Mam też balsam do ust "Lawendowe Pole". Odpowiedz Link Zgłoś
mgielka83 Re: polskie kosmetyki naturalne 01.12.05, 12:36 jak ten balsam się sprawdza? ile kosztował? ciekawa zawsze byłam tej lawendy:) Odpowiedz Link Zgłoś
cicha_88 Re: polskie kosmetyki naturalne 01.12.05, 12:50 35 zł, przy wklepywaniu bardzo dobrze się wchłania, ale jednocześnie jest lekko natłuszczający i naprawdę zmniejsza obrzęki pod oczami (z sińcami trochę gorzej :) "Lawendowe Pole" hhmm trzeba lubić ten zapach, bo jest dość ostry. Bardzo wydajny. hhhmmmm nie chcę chwalić bo za rzadko go stosuję, ale spróbować warto. Właścicielka dopiero dwa tygodnie temu otrzymała pozwolenie na sprzedaż swoich produktów w sklepach, więc powinny się za jakiś czas pojawić. Odpowiedz Link Zgłoś
visenna2 Lawendowe Pole 01.12.05, 13:49 Mam pytanie a propos "Lawendowego Pola": trafiłam na ich stronę w necie, mają nawet sklepik, ale nie podają składu produktów. Czy mogłabyś podać skład tego balsamu? I czy on jest w sztyfcie czy w słoiczku? Odpowiedz Link Zgłoś
cicha_88 Re: Lawendowe Pole 01.12.05, 14:56 Skład: lawenda, nagietek, nostrzyk, szałwia (więcej nic nie ma) ja mam mały słoiczek, kupiłam na ekojarmarku we Wrocławiu Odpowiedz Link Zgłoś
wrrotka Re: do cicha 88 01.12.05, 15:56 ej tak sie składa ze jetem z okolic Wrocławia, ale nic o tym ekojarmarku nie słyszłam... mogłabyc mi powedziec gdzie sie on znajduje? no i czy jest tam cos ciekawege do kupienia? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
cicha_88 Re: do cicha 88 01.12.05, 17:18 Na pl. Solnym co miesiąc (tam gdzie kwiaty i fontanna).Tydzień temu był. Do kupienia jest kilka ciekawych rzeczy, ale nie wiem czy lubisz i czy mogę o tym tu wspominać :) ... Żubrowiec, a tak naprawdę smalczyk bez konserwantów z Żubrówką. Ja nie jem, ale mój mąż przepada :) Latem były ekologiczne owoce np. maliny. I z takich warzyw i owoców jest sens robić maseczki. Miody, ... a ostatnio bombki, świece miodowe, świąteczne duperele Odpowiedz Link Zgłoś
mgielka83 Re: do cicha 88 01.12.05, 17:43 tyle we wrocławiu już jestem i nie wiedziałam.. hehe Odpowiedz Link Zgłoś
mgielka83 Re: do cicha 88 01.12.05, 17:44 chociaz widziałam kiedys na tygodniu tam stragany z fajnym całkiem rękodziełem.. moze to było to? ale mazideł chyba nic. Odpowiedz Link Zgłoś
wrrotka Re: do cicha 88 01.12.05, 17:48 aaa faktycznie widziałam jakis miesiąc temu, były oleje naturalne i jakies woski no i miód=)nawet sie tam troche pokręciłam, ale kosmetyków nie widzialam. dzeiki! Odpowiedz Link Zgłoś
cicha_88 Re: polskie kosmetyki naturalne 03.12.05, 11:46 Właśnie znalazłam ulotkę polskich biokosmetyków z wyciągami homeopatycznymi firmy A.T.W. (www.atw.com.pl). Ulotka dotyczy akurat preparatów wyszczuplających (XL i XXL). Substancje biologiczne czynne w preparacie XL: - wyciągi z glonów morskich - i-karnityna - wyciągi z bluszczu - wyciąg z kasztanowca - wyciąg z iglicy - witamina E - wyciąg z syzygium Substancje biologiczne czynne w preparacie XXL: - t.j. powyżej plus - wyciąg z mitochondriów komórek roślinnych - kompleks koenzymów (m. in. Q10) Czy ktoś używał albo chociaż słyszał o tej firmie ? Odpowiedz Link Zgłoś
mgielka83 Re: polskie kosmetyki naturalne 03.12.05, 11:57 uzyj wyszukiwarki a się dowiesz:) juz tu o tej firmie rozmawialismy Odpowiedz Link Zgłoś
cicha_88 Re: polskie kosmetyki naturalne 06.12.05, 17:30 hhhmmm dużo tego :). Dużo rozmów z przedstawicielką ATW i niepotrzebnymi emocjami :). Wnioskuję, że kremy na odchudzanie nie są godne polecenia. a ziółka za drogie. A czy coś jest godne polecenia tej firmy ? np. krem na zmęczone oczy ? Odpowiedz Link Zgłoś
mokta Re: polskie kosmetyki naturalne 06.12.05, 20:28 ATW nie jest naturalne i nie ma nawet jednego półnaturalnego produktu o ile mi wiadomo. Nie zawracaj sobie tą firmą głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
asiek_asiekowaty Re: polskie kosmetyki naturalne 07.12.05, 00:28 Niestety musze potwierdzic. Co prawda maja kremy bez Mineral Oil, ale trzeba czytac. Np. olejek do masazu jest na Paraffinum Liquidum niestety. Zmywaczy jeszcze nie sprawdzalam (czy zawieraja SLS). Najgorsze jest to, ze na stronie deklaruja, ze nie uzywaja olejow mineralnych... Odpowiedz Link Zgłoś
cicha_88 ostatnia próba :) 07.12.05, 22:44 mam jeszcze jedną ulotkę :). Kosmetyki SMOOTH (szukałam w wyszukiwarce - nie ma :). Kosmetyki z zielonej glinki, z aktywną miedzią, z rokitnika ... . www.smooth.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mgielka83 Re: ostatnia próba :) 07.12.05, 23:22 chyba przeginaja z cenami, no i nie podają zadnych składów! Odpowiedz Link Zgłoś
asiek_asiekowaty Re: ostatnia próba :) 08.12.05, 06:35 Kiedys mieli normalne ceny, kremy chyba kolo 12-15 zl. Dostalam od nich probki w takich fajnych malukich plastikowych sloiczkach. Mazidla w kolorach naturalnych - zgnila zielen glinkowe i zolty rokitnikowe. Dziwnie nakladalo sie na twarz, takie blotyko jakby, ale potem sie okazywalo, ze dosc ladnie sie wchlanialo. Zapachy naturalne, takie nieszczegolne, ale nie smrodki. Nie pamietam dzialania, chyba bez ochow i achow, ot kremy... Uzywaja oleju z norek, za co Kraxa ich przeklela (swoja droga - kurde, coz to: zabijaja zwierzaczka i tluszcz z niego wsadzaja do kremu....?). Odpowiedz Link Zgłoś
cicha_88 Re: ostatnia próba :) 08.12.05, 17:41 fffuuuuuu. Ok to poddaję się. Czyli nie ma polskich naturalnych kosmetyków ? Odpowiedz Link Zgłoś
mokta Re: ostatnia próba :) 08.12.05, 19:27 jest trochę polskiej półnatury (fitomed np.) z Femi dobre sklady mają olejki do twarzy, Gal ma dobre składy odzywki i olejku z wiesiołka w kapsułkach... Odpowiedz Link Zgłoś
lady.de.winter Re: polskie kosmetyki naturalne 29.12.05, 09:17 Odradzam ATW. Pomijajac naturalnosc lub jej brak, oba preparaty "wyszczuplajace" sa po prostu nieskuteczne. Szkoda pieniedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
brroger Re: polskie kosmetyki naturalne 29.12.05, 00:20 nie no wymiekam Tolpa naturalna nieeeeeeeeeeeeeeee nawet kolo naturalnych nie stala z tym swoim bronopolem pegami i innym swinstwem Odpowiedz Link Zgłoś
suczka_s Re: polskie kosmetyki naturalne 12.01.06, 14:38 a ziaja jest naturalna? Odpowiedz Link Zgłoś