przeciwcialo 02.10.05, 14:25 Jakie ma u was notowania? Szczególnie olejki do kąpieli i do ciała. Na ich stronie można zamówić je po fajnych cenach. No i mleka do kąpieli. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
very_martini Re: A Florina? 02.10.05, 14:47 O olejkach raczej nie mam zdania (dopóki nie są na parafinie albo innym syntetycznym wynalazku, i nie mają sztucznych substancji zapachowych, to spoko), ale krem kiedyś oglądałam, z naturą to coś wspólnego miała tylko koza na opakowaniu. Tak na marginesie, Przeciwciało, Ty tu nowa, ale pewnie się zorientowałaś, że my tu do niektorych spraw podchodzimy bardzo ortodoksyjnie, więc się nie przeraź moimi kategorycznymi stwierdzeniami:) 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: A Florina? 02.10.05, 14:58 Zauważyłam ale ja tolerancyjna jestem dla różnych postaw życiowych. A sporo sie dowiedziałam po przeczytaniu wielu wątków. W pielegnacji skóry cenie sobie minimalizm bo wrazliwiec jestem. A mam ochote na Eco cosmetics. Zobaczę co z tego wyjdzie. A olejki zamówie to podam skład. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
very_martini Re: A Florina? 02.10.05, 15:20 Ja sobie dzisiaj zakupilam krem do rąk eco. Bardzo spoko - wchłania się przyzwpocie, w tubce pachnie dziwnie, ale po rozsmarowaniu ładnie. 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Podaję składy 07.10.05, 15:26 Olejek aromaterateutyczny do masażu ciała. Mineral oil, glycine soja oil,isopropylmyristate, melissa oficinalis, rosa canina, tocopherol, citrus paradisa oil, parfum, limonene, citral, greaniol, linalool, citronellol. MASŁO orzechowe do ciała. Aqua, corn oil, isopropyl mirystate, cetearyl alcohol+ceteareth18, cetearyl alcoho, hazel seed iol, propylene glycol=junglans regia, cocoa seed butter, D- panthenol,lauro amidoyl inuline, mineral oil+corn+walnut extract, phenoxyethanol+metyl parabene+etyl parabene+ propyl parabene+ butyl parabene, carbomer, triethanoloamine, parfum, limonene, butylphenyl methylpropional, heksyl cinnamal, citronellol, alpha-isomethyl ionone. Moze nie całkiem naturalne ale naturalnych składników ma sporo. Lepsze niż niejedne ogólnie dostępne kosm. Mysle że dla takich pół-naturalnych jak znalazł. Do loreali nie wróce ale będe szukac czegos w tym stylu lub całkiem eco. A masło pachnie orzechami. Olejek też fajniutki. Odpowiedz Link Zgłoś
mycha664 Re: Podaję składy 04.11.05, 00:17 No tak, naturalne do końca to nie jest, ale jak fajne to i trudno się oprzeć. Olejek aromaterapeutyczny do masażu to możesz sobie sama przygotować w/g przepisu: łyżka oleju nośnikowego (oliwa z oliwek) i 3-5 kropli naturalnego olejku eterycznego o zapachu, który lubisz najbardziej, i już. mycha Odpowiedz Link Zgłoś