Gość: kosmo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 09:49 Wiem, że ten temat już był, ale nie moge go znaleźć. Czy możecie mi przypomnieć przepis na wosk z cukru i cytryny. Ten co to go można szpatułką nakładać albo w kulę zwijać :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ela Re: WOSK Z CUKRU!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 09:37 też chciałabym znać przepis. kto pomoże !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwka Macie IP: 217.11.140.* 07.10.05, 10:04 skopiowane Przepis na pastę cukrową (według kosmetyczki z hotelu Orient Palace, Sousse, Tunezja): * 1 szklanka wody* * 1/2 szklanki cukru * 1/2 cytryny Składniki podgrzać razem, poczekać, aż zmienią kolor, nieco przestudzić, wygnieść w palcach niewielką kulkę, następnie nałożyć na skórę, zerwać, ugnieść, nałożyć, zerwać itp. Łyżka stołowa masy starcza na całe nogi. Nakładanie musi się odbywać zawsze w kierunku wzrostu włosa. Przegotowaną masę można przechowywać przez kilka miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosmo Re: Macie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 13:25 wielkie dzięki, naprawdę :) a czy to ktos już stosował????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Macie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 13:30 Regularnie praktukuje i jestem bardzo zadowolona. Mniej jest moja mama, bo pocielam przescieradlo na paski :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ishhaa Re: Macie IP: *.metronet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.05, 10:27 Stosuję, ale inną wersję bo ta podana wyżej to raczej na syrop cukrowy do owoców a nie do depilacji. Ja robię tak: -1 szkl cukru, nawet trochę więcej -o,5 szkl wody -sok z połowy cytryny Wszystko wrzucam do garnka, gotuję 20-25 min na malutkim ogniu co jakiś czas mieszając, potem "podkręcam" ogień i tak jakieś 5 min aż zbrązowieje. Wymaga to odrobiny wprawy, ale myślę że warto. Jeśli masa jest dobrze zrobiona to dobrze zbiera wszystkie włoski i naprawdę rzadko trzeba robić jakieś poprawki. Uwaga na za gorącą masę, bo można się poparzyć, ale żeby dobrze depilować musi być jeszcze dobrze ciepła. Ja jako pasków używam starych t-shirtó ;))) Kulki robiś nie polecam, bo się później w rękach rozłazi i wszystko się lepi :// powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosmo Re: Macie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.05, 09:12 spróbuje jeden i drugi przepis, dziękuje, Ja kiedyś robiłam ta mieszanke ale zgubiłam proporcje. Faktycznie lepiej to nakładac jako wosk i ściagać paskami :) Odpowiedz Link Zgłoś