Dodaj do ulubionych

Podkład matujący

10.10.05, 00:35
Który uważacie za najlepszy, wart polecenia? Ja używam teraz Maybelline, ale
chciałabym znaleźć coś lepszego.
Obserwuj wątek
    • Gość: werciula Re: Podkład matujący IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 11:13
      Podbijam ten wątek. Proszę nieustająco o radę:) Czy macie dobre doświadczenia z
      którymś z podkładów matujących?
      • Gość: bejesus Re: Podkład matujący IP: 81.6.129.* 10.10.05, 11:17
        Polecam Revlon Mattifying, bardzo lekka płynna konsystencja, nie tworzy na
        twarzy maski i się nie ściera. Matuje na cały dzień i nie wysusza skóry. Mnie
        bardzo odpowiada, a mam wrażliwą skórę. Jest niedrogi, jedyny minus to brzydkie
        (ale bardzo funkcjonalne) opakowanie.
        • Gość: hania Re: Podkład matujący IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.05, 12:35
          Używałam Maybelline Wonder Finish ale dla mnie był zbyt pudrowy. Teraz mam
          L'oreal True Match i wg mnie jest rewelacyjny. Stapia się ze skórą i szyja nie
          odcina się od twarzy. Wcale nie widać go na twarzy a matuje tak jak Wonder
          Finish ok 4-5 godzin.
          • Gość: stokrotka Re: Podkład matujący IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 12:36
            Jaką masz cerę i jakiego używasz koloru?
          • Gość: luca3105 Re: Podkład matujący IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.05, 12:40
            Potwierdzam, L`oreal True Match jest doskonały; mam mieszaną cerę - sprawdza
            się, matowa cera przez około 5 godzin, potem przykładam chusteczke higieniczną
            w newralgiczne miejsca (strefa T) i znów spokój na około 2 godz. Polecam!
            • Gość: hania Re: Podkład matujący IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.05, 12:45
              Mam przetłuszczającą się cerę i też po ok 5 godzinach przykładam bibułki
              matujące albo zwykłą chusteczkę. Używam koloru N4 (mam jasną cerę i wydawało mi
              się że ten kolor będzie zbyt ciemny ale nadaję ładny kolor opalenizny i nie
              twarz nie odcina się o szyi).

Na tej stronie jest o tym podkładzie:
              perfumy.bizz.pl/x_C_I__P_7015354-7010001.html
              • Gość: stokrotka Re: Podkład matujący IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 12:49
                Dzięki :)
    • jade.fox Re: Podkład matujący 10.10.05, 13:03
      Dla mnie najlepszy jest City Matt Lirene, wcześniej Privi, cena ok 20 zł.
      Po nałożeniu na twarz staje sie pudrowy i na długo matowi skórę, nie trzeba
      używać nawet pudru.
      Po kilku godzinach gdy czoło zaczyna się świecić przykładam zwykłą chusteczkę i
      znowu mam matowa buzię.

Odradzam natomiast Cashmere Perfect Loreala, do niczego ten podkład! w ogóle
      nie matuje tylko robi plamy.
      • Gość: Nie Perfect Match! Re: Podkład matujący IP: *.dag.pl / *.crowley.pl 10.10.05, 13:07
        nie wiem jakim cudem on u was matuje?!ja mam tłustą cerę i swiece sie po nim
        jak choinka.przetestowałam juz mnóstwo podkładow matujących i powiem szczerze,
        ze jedyny który na jakis czas matował to Revlon colorstay-przy okazji
        kryje.odradzam Bourjois, Lirene, City Matt, wszelkie Sorayae, Ingloto i Joko,
        Manhattan sypki matujacy tez jest niezły ale słabiutko kryje
    • Gość: hania Re: Podkład matujący IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.05, 13:14
      Przetestowałam wiele podkładów typowo matujących, ale wcale dłużej nie matują
      od "zwykłych" podkładów, a w dodatku większośc z nich tworzy na twarzy maskę.
      Dlatego teraz kupuję lekkie podkłady które są niewidoczne na skórze. Pewnie
      skuteczność podkładów zależy od naszej cery. To tak jak z perfumami - na każdej
      z nas trochę inaczej pachną.
    • Gość: werciula Re: Podkład matujący IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 23:54
      Dzięki za pomoc. Trochę Wasze opinie się wykluczają, ale spróbuję coś z tego
      wywnioskować dla siebie:)
      • magda-fl Re: Podkład matujący 11.10.05, 08:32
        Jeśli pytanie jeszcze aktualne, to polecam podkład T-balance z Oriflame - jak
        dla mnie rewelacja, bo i tani i dobry i jeszcze do tego ma idealny dla mnie odcień.
    • Gość: kasia TYLKO BIOTHERM SENSE MATTE IP: *.72.164.196.ip.tele2adsl.dk 11.10.05, 10:30
      • miumiu75 Re: TYLKO BIOTHERM SENSE MATTE 11.10.05, 11:03
        Wiele dobrego slyszalam o podkladach Biotherm.
        Niestety nie moglam dobrac wlasciwego odcienia, wszystko bardzo jasne.
    • lola211 Re: Podkład matujący 11.10.05, 11:42
      Lumene- swietnie stapia sie ze skora, matuje, super sie rozprowadza, nie tworzy
      maski, swietny jak dla mnie.
    • Gość: sonia Re: Podkład matujący IP: *.publicis.pl / 157.25.204.* 26.10.05, 16:14
      ja od lat stosuję podkłady L'Oreala i zazwyczaj bez skuchy:) potwierdzam: True
      Match to dobry wybór ale jeżeli chodzi o podkład matujący to jeszcze lepiej
      sprawdza się Ideal Balance L'Oreala.
      • Gość: olunia Re: Podkład matujący IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 21:29
        Goraco polecam Loreal Ideal Balance- matuje na bardzo dlugo, jest pudrowy, nie
        zatyka porow, ma fajna konsystencje, dobrze sie rozsmarowuje, jest bardzo
        wydajny. Nie tworzy "maski". Uzywam trzecie opakowanie z kolei i nie zauwazylam
        zadnych jego wad. Mam cere mieszana.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka