Dodaj do ulubionych

pocą mi sie stopy! co robić??

IP: *.nowiny.net 11.10.05, 17:37
3 tygodnie temu rozpoczełam pracę. Od tamtej pory zaczęły się moje problemy z
nadmierną potliwością stóp. Spędzam w eleganckich butach i rajstopach lub
cienkich podkolanówkach non stop 9 godzin. Po przyjściu do domu i zdjęciu
obuwia stopy niemiło pachną. Jak się tego pozbyć? Czym smarować stópki, co
zażywać? Nie chodzi mi tylko o dezodoranty które maskują objawy. Chcę
zlikwidować przyczynę, pozbyć się tej dolegliwości na stałe.
Obserwuj wątek
    • Gość: jo-asiunka Re: pocą mi sie stopy! co robić?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.05, 19:24
      Jesli stosujesz antyperspirant pod pachy, to przestań - ja tak maiałam i ten pot
      gdzies musiał uchodzić, wieć bardziej pociły sie stopy. Zmieniłam dezodorant na
      zwykły i przeszło. Ale oczywiście niekoniecznie jest tez tak u Ciebie.
    • Gość: dwa_buciki Re: pocą mi sie stopy! co robić?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.05, 19:31
      Hmmm...:) Ciekawa metoda, jednak wolałabym osobiście nigdzie nie śmierdzieć, a
      nie na większej powierzchni;)

Polecam specjalną zasypkę do stóp, do kupienia w aptece za niewielką cenę, a
      takie preparaty są akuteczne. Nie daj się naciągnąć na jakąś znaną firmę, jeśli
      w ogóle one też takie zasypki produkują, bo polskie są tanie, mają dobry skład i
      są skuteczne.
      • Gość: jo-asiunka Re: pocą mi sie stopy! co robić?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.05, 21:10
        Moze nieciekawa, ale skuteczna, bo po prostu używam dezodorantu zwykłego a nie
        antyperpirantu i nigdzie nie mam tproblemu z nadmiernym poceniem.
    • justa_79 Re: pocą mi sie stopy! co robić?? 11.10.05, 19:41
      zależy, co uważasz za objawy. brzydki zapach to wynik rozkładania potu przez
      bakterie - dlatego dezodorant moim zdaniem zapobiega przyczynom, o ile działa
      antybakteryjnie - polecam dezodorant 3w1 Polleny-Malwy. są też dezodoranty o
      działaniu przeciwpotowym, tyle, że nie są skuteczne w 100%. są też różnego
      rodzaju zasypki przeciwpotowe, Pedipur, Stoppot.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka