Dodaj do ulubionych

"najsmakowitsze" żele pod prysznic

IP: *.elsat.net.pl 18.10.05, 12:23
Widziałam dziś nową serię Fa, pachną przepięknie - jest wanilia i miód,
kokos, berry mix, papaja, mango, cytryna z miętą...
Świetne są też żele Isana z Rossmanna, szczególnie migdałowy, który pachnie
marcepanem.
Znacie jakieś nietypowe, "jadalne" zapachy żeli? Szczerze mówiąc, gdy
powącham taki cudowny zapach, kupuję bez względu na właściwości pielęgnacyjne
kosmetyku lub ich brak...
Obserwuj wątek
    • Gość: n. Re: "najsmakowitsze" żele pod prysznic IP: *.elsat.net.pl 18.10.05, 12:52
      jest może jakiś zimowy zapach, z cynamonem?
      • Gość: ania cynamonowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.05, 14:26
        Avon ma cynamonowy z żurawiną. Ślicznie pachnie. Tak trochę korzennie.
        • patusia22 skórka pomarańczowa-żurawina Winter Sensation 05.11.05, 13:46
          z serii Senses
      • Gość: ola s. Re: "najsmakowitsze" żele pod prysznic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 19:02
        ja dzis widzialam w Rossmanie cynamonowy żel pod prysznic. Wydaje mi sie, ze
        firmy Apart. Nie kosztowal duzo, ale nie przygladalam mu sie blizej, bo nie
        cierpie cynamonu :).
        • Gość: nighthrill Re: "najsmakowitsze" żele pod prysznic IP: *.elsat.net.pl 19.10.05, 22:26
          A czy Apart nie robi raczej płynów do kąpieli? Nie mam niestety wanny:)
          • izzy-pop Re: "najsmakowitsze" żele pod prysznic 27.10.05, 12:35
            płyny do kąpieli też są,ale mają 2 nowe żele pod prysznic-1 z cynamonem i 2-
            jakiś chyba cytrusowo-cośtam
          • Gość: Iza Re: "najsmakowitsze" żele pod prysznic IP: 5.6.2D* / *.braun.de 29.10.05, 11:10
            a ja polecam Miraculum wiśniowy
    • justa_79 Re: "najsmakowitsze" żele pod prysznic 18.10.05, 13:15
      Aquolina ma przeróżne serie zapachowe.
      • bzzzk Re: "najsmakowitsze" żele pod prysznic 18.10.05, 13:20
        co do cynamonowego, to widziałam taki z Aquoliny właśnie. gdyby one nieco
        tańsze były... :) szkoda mi, kurczę, na żel wydawać ponad 30 zł...
        a co do innych smakowitych, to ja bardzo lubię te owocowe z Yves Rochera,
        szczególnie mandarynkowy, który pachnie jak prawdziwa mandarynka:) ciekawa jest
        też śliwka i ananas.
        pzdr.
        • Gość: lolka Re: "najsmakowitsze" żele pod prysznic IP: 62.93.46.* 18.10.05, 13:26
          tak, jest wlasnie taki z AVONU, w nowym katalogu. wachalam na pachnacej
          stroncew, zapach piekny, taki swiateczny. jest to z serii SENSES.
          • alicia83 Re: "najsmakowitsze" żele pod prysznic 18.10.05, 13:28
            Yves Rocher-Plaisirs Nature-brzoskwiniowy,mniam,jest tez balsam,szampon i woda toaletowa-dla maniaczek:)
            no i Palmolive Milk&honey
          • bzzzk Re: "najsmakowitsze" żele pod prysznic 20.10.05, 22:47
            a, co do świątecznego zapachu, to przypomniało mi się, że w okolicach
            Świąt w Yves Rocher pojawia się seria pachnąca tak właśnie "świątecznie":) i
            żel pod prysznic też bywa.
            pzdr.
        • Gość: yotta Re: "najsmakowitsze" żele pod prysznic IP: *.galileusz.3s.pl 18.10.05, 22:58
          witaj,
          ananas z YR pachnie super a ja po kąpielach słonecznych i morskich w tym roku
          baaaardzo polubiłam ich owsiany - mam miękką i niełuszczącą się skórę.
          Lubię też cytrynę i gruszke z YR.

A ogólnie to lubię jak żele ładnie pachną, czego raczej nie toleruję w
          balsamach do ciała ;))

pozdrawiam
      • Gość: lulu Re: "najsmakowitsze" żele pod prysznic IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 19.10.05, 23:05
        A TitillaPapilla?;-)) to tańsza siostra Aqualiny! cudo!na każdym produkcie jest
        symbol przekreślonej butelkii napis "not to drink"! ;-) czekolada z miętą,
        czekolada z orzechami,palony karmel, ciastko, jogurt owoce leśne itp ja kupiłam
        w Super-pharm w Arkadii (warszawa)pozdr
        • Gość: nighthrill Re: "najsmakowitsze" żele pod prysznic IP: *.elsat.net.pl 19.10.05, 23:08
          Może na śląsku gdzieś dostanę? Kusi mnie ten zapach cistek...:)
    • Gość: milkie Re: "najsmakowitsze" żele pod prysznic IP: *.blich.krakow.pl 18.10.05, 16:59
      lirene z owocem kumkwartu ( swoja droga, ciekawe, co to za bestia ten
      kumkwart ;), klasycznie migdal z avon naturals
      • Gość: malenka Re: "najsmakowitsze" żele pod prysznic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 18:09
        a ja dzis kupiłam kisiel peelingujący daxa:) no po prostu bym go zjadła!!
        oszałamiający prawdziwy zapach malin:)

a kilka lat temu byłam zakochana w szamponie schauma kids truskawkowym:):)
      • gatta13 Re: "najsmakowitsze" żele pod prysznic 20.10.05, 21:01
        Gość portalu: milkie napisał(a):

> lirene z owocem kumkwartu ( swoja droga, ciekawe, co to za bestia ten
        > kumkwart ;),

www.biology.pl/owoce_egzotyczne/My%20Webs/kumkwat1.htm
      • mikams75 Re: "najsmakowitsze" żele pod prysznic 21.10.05, 23:03
        Kumkwart (nawet nie wiedzialam ze tak sie to pisze po polsku) ma owoce koloru
        jak mandarynka, jest mniejsze od mandarynki i takie bardziej jajowate, gladka
        skorka. Cierpkie w smaku ale nalewka jest super! :-) Rosnie np. w Grecji.
    • Gość: discrepantia Re: "najsmakowitsze" żele pod prysznic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.05, 22:06
      a ktos może próbował żeli pod prysznic floriny? jakas nowośc podobno: żel
      relaksujący o zapachu drzewa sandałowego i gożdzika, a drugi żel zmysłowy
      papajowo-cynamonowy www.florina.com.pl/
      • madai Re: "najsmakowitsze" żele pod prysznic 18.10.05, 22:43
        fruttini wanilia i wisnia. Super!
        • Gość: kasia Re: "najsmakowitsze" żele pod prysznic IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.10.05, 23:01
          o tak, fruttini wisniowy mozna by wychłeptac :) podobnie jak avonu wanilia z
          mleczkiem sojowym :)
          • Gość: leilaani Re: "najsmakowitsze" żele pod prysznic IP: *.icpnet.pl 19.10.05, 17:50
            nic nie pobije pod wzgledem zapachu zeli pod przysznic 'fruttini':)
            • bzzzk Re: "najsmakowitsze" żele pod prysznic 19.10.05, 19:15
              faktycznie żele Fruttini bardzo miło pachną, ja najbardziej lubię miętowo-
              grapefruitowy i czekoladowo- kawowy.
              pzdr.
          • izzy-pop Re: "najsmakowitsze" żele pod prysznic 27.10.05, 12:39
            po wszystkich produktach fruttini dostawałam jakieś koszmarne swędząco-
            wypryskowe uczulenie-bleee(ale zapachy niezłe:-)
    • Gość: Kryptonite :) IP: *.tele2.pl 19.10.05, 22:11
      jak zobaczylam temat chcialam napisac o fa berry mix (chociaz to dla mnie
      pachnie czystą gumą balonową :D) i Isanie marakuja i wanilia chyba, musze sie
      pospieszyc z zakupem ostatniego, bo to seria limitowana :(
      • Gość: nighthrill Re: :) IP: *.elsat.net.pl 19.10.05, 22:23
        Kurczę, gdzie widziałaś taką Isanę? Dopiero co byłam w Rossmannie i były tylko
        te standardowe - kokos, migdał i miód.
        • bzzzk Re: :) 19.10.05, 22:34
          no właśnie. ja też byłam 2 dni temu i nic takiego nie widziałam:(
    • bzzzk Re: "najsmakowitsze" żele pod prysznic 19.10.05, 23:12
      a, no i jeszcze moje ostatnie odkrycie polecę- żel Bielendy z serii Beauty
      Milky, przyjemnie pachnie migdałami.
      • Gość: malenka Re: "najsmakowitsze" żele pod prysznic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 16:22
        co wy sie tak tą bielendą zachwacie? :| zwykły chemiczny zapach:| nic
        nadzwyczajnego
        • Gość: nighthrill Re: "najsmakowitsze" żele pod prysznic IP: *.elsat.net.pl 20.10.05, 20:37
          Bielenda pachnie ładnie, ale jest dość droga...A jak z właściwościami
          pielęgnacyjnymi?
          • bzzzk Re: "najsmakowitsze" żele pod prysznic 20.10.05, 20:44
            mnie ten zapach odpowiada, jest nieco sztuczny, ale w końcu to się często
            zdarza przy takich "spożywczych" zapachach... myślę, że z tym nie jest aż tak
            źle pod tym względem. ale to moja opinia, nikomu jej nie narzucam:)
            rzeczywiście cena jest dość wysoka jak na tę firmę. spodziewałam się jednak, że
            pewnie wysuszy mi skórę, słabo będzie mył, będzie niewydajny itp. kupiłam
            raczej dla zapachu. i tu się zdziawiłam, bo nie mam uczucia "ściągnięcia" po
            tym żelu, dobrze też myje skórę, generalnie to jestem miło zaskoczona
            właściwościami.
            pzdr.
    • Gość: nighthrill Re: "najsmakowitsze" żele pod prysznic IP: *.elsat.net.pl 20.10.05, 12:59
      Kupiłam ten Apart cynamonowo-cedrowy, zapach piękny, ale bardzo ostry. Raczej
      dla wielbicieli cynamonu:)
      Cena bardzo zachęcająca, 6,99 zł za...500 ml żelu. Kiedy ja to zużyję?:)
    • Gość: nighthrill Re: "najsmakowitsze" żele pod prysznic IP: *.elsat.net.pl 20.10.05, 13:01
      A Isany waniliowej nigdzie nie ma...
    • Gość: Renia Re: "najsmakowitsze" żele pod prysznic IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 20.10.05, 14:07
      www.pianamydlana.pl/produkty01.html
      To są wprawdzie mydła...ale czy któraś z Was miała z nimi do czynienia?
      • Gość: nighthrill Re: "najsmakowitsze" żele pod prysznic IP: *.elsat.net.pl 20.10.05, 14:10
        Pierwsze słyszę, kto to produkuje? To polskie?
        • Gość: Renia Re: "najsmakowitsze" żele pod prysznic IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 20.10.05, 23:38
          Kiedyś ktoś tu na forum pytał o te mydła,dlatego o nich wiem,ale nigdy nie
          spotkałam się z nimi "na żywo".:)
          Dużo różnych zapachów,niektóre całkiem odlotowe!
          Może jeszcze odezwie się ktoś,kto miał z nimi do czynienia.
          Pzdr.
      • bzzzk Re: "najsmakowitsze" żele pod prysznic 20.10.05, 19:18
        "kremowa piana ze świeżych bananów"- coś powątpiewam;)
        pzdr.
    • discrepantia do nighthrill 20.10.05, 22:53
      a gdzie kupiłaś cynamonowy apart?
      • Gość: nighthrill Re: do nighthrill IP: *.elsat.net.pl 20.10.05, 23:04
        W Rossmannie oczywiście:)
    • Gość: moni kiedys to byl zel .... mniam IP: *.elpos.net 21.10.05, 23:27
      ale juz go nie produkuja :( nad czym ubolewam :( palmolife - roza i brzoskwinia uwielbialam go szkoda ze juz go nie ma :(
      • bzzzk Re: kiedys to byl zel .... mniam 21.10.05, 23:40
        oj był, faktycznie... bardzo ładny. lubiłam całą serię, jeszcze był morski
        bodajże oraz cytrynowy. szkoda, szkoda...
    • bzzzk marakuja + wanilia- widziałam:) 26.10.05, 22:49
      ktoś tu pisał o Isanie marakuja i wanilia. otóż nie wiem czy dobrze myślę, ale
      chyba nastąpiła pomyłka, bo widziałam żel o takim właśnie zapachu, też z serii
      limitowanej, więc chyba się zgadza, ale firmy Dulgon. nazywa się Exotic
      Sunrise. zapach bardzo ładny, chyba nabędę, bo bardzo przypomina mi aromat
      marakujowego żelu z Body Shopu, który był kiedyś w moim posiadaniu. jakby kogoś
      zainteresowało, to widziałam ten produkt w Carrefourze, konkretnie w Wawie, w
      Arkadii. kosztował nieco ponad 5 zł, pojemność 300ml.
      pzdr.
      • Gość: Free (Kryptonite) bzzzk dobrze gada! IP: *.tele2.pl 05.11.05, 19:52
        musialo mi sie pomyslic, bo chyba butelki podobne te zele maja.
        widzialam te marakuje jeszcze w carefourze wawa wilenska i auchan wola park.
    • Gość: dwa_buciki Re: "najsmakowitsze" żele pod prysznic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 13:15
      Super pachnie żel Adidasa odżywczy, taki biały. Oprócz tego nie wysusza skóry,
      wygładza ją i w ogóle jest moim zdaniem najlepszy:)
      • Gość: malenka Re: "najsmakowitsze" żele pod prysznic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 18:07
        a mnie sie on nie podoba
    • Gość: Ania Re: "najsmakowitsze" żele pod prysznic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 16:31
      Dove z olejkiem macadamia. Przepiękny!
    • Gość: stokrotka Re: "najsmakowitsze" żele pod prysznic IP: *.chello.pl 29.10.05, 17:44
      Polecam dwa nowe zapachy z serii AA jeden zapach jest malinowy a drugi
      czekoladowy lub kakaowy :) Mniam
      • Gość: malenka Re: "najsmakowitsze" żele pod prysznic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 18:08
        czekoladowy??? jutro biegnę do sklepu:) jeszcze mi sie przypomniało, że ładnie
        pachnie avon-u summer splash, taki żółty, mmmm:)
        • Gość: kasia Re: "najsmakowitsze" żele pod prysznic IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.10.05, 18:32
          nie wiem, czy ktos juz wymienil zel avonu z serii senses z zurawina.. o rany,
          ale super zapaszek :))) mieszanka pomaranczy, piernika, jakis przypraw
          korzennych, zurawiny.. w sumie pachnie winem :)))
          • aniielica Re: "najsmakowitsze" żele pod prysznic 05.11.05, 14:01
            Fruttini-czekoladowy. Przepyszny zapach!!
            • Gość: GUATEMALA Re: "najsmakowitsze" żele pod prysznic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 20:34
              w sephorze jest taki niebieski o zapachu waty cukrowej cos niesamowitego!
    • Gość: nighthrill Re: "najsmakowitsze" żele pod prysznic IP: *.elsat.net.pl 20.12.05, 12:58
      Luksja wypuściła dwa nowe owocowe zapachy,nie wiem czy to nie seria
      limitowana...Jest gruszka - cudowny, jadalny wręcz zapach, i różowy grejpfrut,
      też bardzo smakowity. Żele są niedrogie (około 6 zł), a bardzo wydajne, mają
      pojemność chyba 400 ml.
    • justa_79 Re: "najsmakowitsze" żele pod prysznic 20.12.05, 14:39
      pomarańczowo-goździkowy żel pod prysznic z tej świąteczno-smakowej serii
      Oriflame - ślicznie pachnie, naturalnie, tzn. nie czuć, że jest to sztuczny,
      chemiczny zapach - pomarańcze z odrobiną goździków :)
      • Gość: nighthrill Re: "najsmakowitsze" żele pod prysznic IP: *.elsat.net.pl 01.01.06, 14:42
        Dostałam na święta żel dla dzieci firmy Rossmann - różowy, niesamowicie
        pachnący gumą do żucia, aż chciałoby się go wypić. Zawiera drobinki brokatu.
        Polecam, jest bardzo przyjemny!
    • ezetka Re: "najsmakowitsze" żele pod prysznic 01.01.06, 21:00
      aquolina, np czekoladowy,czekolada z mieta albo gianduia, albo litch, sliczne
      zapachy, szkoda tylko ze kosztuja 8 euro...Kupilam raz tylko, bo szkoda mi
      kasy. Ale mam troche probek...Teraz uzywam palmolive aroma therapy, taki
      przezroczysty zielony- energy, ma bardzo ciekawy rzeski zapach...
      A butla 500 ml kosztuje mnie cos troche ponad 2 euro...
      Lubie ten zapach ostatnio
    • Gość: night Re: "najsmakowitsze" żele pod prysznic IP: *.elsat.net.pl 09.02.06, 18:56
      Reanimuję wątek, bo może są jakieś nowości...?
      Polecam jedną - Isana Limette, seria limitowana o zapachu limonki (kwaśny,
      bardzo cytrynowy i orzeźwiający). Do nabycia w Rossmannach.
      Pozdrawiam.
    • 18_lipcowa Fa borówkowy 09.02.06, 20:20
      fajny
      • Gość: Kika Miss Milkie-PUPA IP: *.Red-83-46-169.dynamicIP.rima-tde.net 10.02.06, 00:53
        Miss Milkie-PUPA-Jak dla mnie to najbardziej odlotowe zapachy!! np. waty
        cukrowej,czy cukierkow, kawy itp :))) A do tego te opakowania,robione na
        podobienstwo opakowan spozywczych..tylko cena niestety mniej zachwycajaca :-/
        Ale ja uwielbiam ta firme i nie wiem czy ktoregos dnia nie zaszaleje ;)
        Jesli ktos chce poogladac te cuda to tutaj:
        www.pupa.it/
        tylko ze w Pl nie wszystkie sa niestety...
        Pozdrawiam
        • vobi Re: Miss Milkie-PUPA 10.02.06, 08:51
          Ostatnio wyczailam zele "Luksja" jasminowo-miodowy i migdalowy. Na razie moge
          pochwalic ten pierwszy, swietny zapach, fajnie nawilza, podoba mi sie tez
          konsystencja, taka lekko budyniowa. A migdalowy dopiero zamierzam sprobowac :)
        • Gość: night Re: Miss Milkie-PUPA IP: *.elsat.net.pl 10.02.06, 09:53
          Używałam Miss Milkie z migdałami, zapach faktycznie przecudny...Beauty Milky z
          Bielendy nieudolnie go podrabia, jest raczej chemiczny i wręcz duszący.
      • Gość: night Re: Fa borówkowy IP: *.elsat.net.pl 10.02.06, 09:46
        To jakaś nowość...?
        • Gość: night Re: Fa borówkowy IP: *.elsat.net.pl 10.02.06, 09:47
          Pytanie było do 18Lipcowej w sprawie Fa borówkowego:)
          • 18_lipcowa Re: Fa borówkowy 10.02.06, 12:43
            Gość portalu: night napisał(a):

> Pytanie było do 18Lipcowej w sprawie Fa borówkowego:)

czy ja wiem
            stało na półce, to powąchałam i kupiłam
            czy to jest nowe to nie wiem, troche juz jest
    • patka12 Re: "najsmakowitsze" żele pod prysznic 14.02.06, 19:46
      Pięknie pachnie żel malinowy z AA
    • Gość: night Re: "najsmakowitsze" żele pod prysznic IP: *.elsat.net.pl 14.02.06, 21:08
      Właśnie widziałam w sklepie (spożywczym:)) mydło Fa w kostce o nazwie Asia Spa -
      zapach piękny, jaśmin z nieco gorzką nutą, orientalny, ale nie słodki.
      Przypomina trochę Garden of Japan z Luksji.
      Czy któraś z was może wie, czy z tej serii jest także żel pod prysznic? Chyba
      wybiorę się jutro na łów...
      • bzzzk Re: "najsmakowitsze" żele pod prysznic 14.02.06, 21:14
        żele z tej serii Fa są chyba nawet dwa- jeden w czerwonej, a drugi w różowej
        butelce.

mnie ostatnio bardzo spodobał się zapach żelu pod prysznic Lirene-
        waniliowo-brzoskwiniowy.

pzdr
    • annika_vik Re: "najsmakowitsze" żele pod prysznic 15.02.06, 14:02
      Bardzo polecam nowy różowy Dove wiśnia z czymś. Jest różowy, słodko pachnie,
      gęsty, bardzo przyjemny. Jest jeszcze jeden, też pięknie pachnący.

Zapachowo spodobał mi się też Fa różówy Tropical Mix. Ładnie, słodko pachnie,
      ale jest przezroczysty (jakoś nie wierzę przezroczystym żelom i szamponom). Do
      tego fajny jest dezodorant też różowy. Z zasady takich rzeczy nie uzywam, ale
      ten mnie ujął!
      • Gość: just Re: "najsmakowitsze" żele pod prysznic IP: *.system.szczecin.pl 15.02.06, 14:45
        dla mnie podoba sie Fa waniliowo miodowy, normalnie super pachnie:) a moje
        kolezanak kupila sobie kokosowy tez z Fa i rowniez ladny zapach:)
        • Gość: aga Re: "najsmakowitsze" żele pod prysznic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 15:04
          kokosowy Fa ładnie pachnie, ale jest fatalny - na maxa wysusza skórę:(
          avon naturalsy i senses są calkiem ok, ladnie pachną, dobrze się pienią i nie są
          tak wysuszające.
      • Gość: night Re: "najsmakowitsze" żele pod prysznic IP: *.elsat.net.pl 15.02.06, 22:01
        Jest jakiś nowy Dove? Widziałam tylko Fresh Touch...
      • bzzzk Re: "najsmakowitsze" żele pod prysznic 16.02.06, 09:57
        Annika, a dlaczego nie wierzysz przezroczystym żelom i szamponom? tak z
        ciekawości pytam, bo mnie to zaintrygowało:)
        pzdr
    • landrynka8 Re: "najsmakowitsze" żele pod prysznic 15.02.06, 16:55
      Nivea brzoskwiniowy.
      • Gość: polla4 Re: "najsmakowitsze" żele pod prysznic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 20:37
        Lerene antycellulitowy pomarańczowy
        • Gość: night Re: "najsmakowitsze" żele pod prysznic IP: *.elsat.net.pl 15.02.06, 22:04
          Co do tych Fa z serii Asia Spa, to kupiłam dziś jeden z nich - ten jasnoróżowy
          z Lotosem, i do tego mydło Fa jaśminowe, bo odpowiednika w żelu nie było. Z tej
          serii jest jeszcze z płatkami wiśni, ale widziałam tylko na plakacie.
          Zapachy super, gorzkawe, bardzo azjatyckie:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka