Dodaj do ulubionych

Instytut Lancome na Mokotowskiej

25.09.02, 15:40
Dziewczyny, czy któraś z Was korzystała? Polecacie?

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: jam Re: Instytut Lancome na Mokotowskiej IP: *.astercity.net 25.09.02, 16:42
      ja chodze tam na czyszczenie, dosyć delikatne, także raczej dla osób bez
      wiekszych problemów. Ja wole Lancome niż na Sharley, gdzie pańcia wyciskała mi
      nawet tam gdzie nic nie było do wyciskania i potem chodziłam pół tygodnia z
      czerwonymi polikami. Koszt na Mokotowskiej samego czyszczenia 150 zł.
      • Gość: Ada Re: Instytut Lancome na Mokotowskiej IP: *.chello.pl 25.09.02, 17:43
        Bardzo przyjemne gabinety: każdy klient w osobnym, za zamkniętymi drzwiami, a
        więc cisza i spokój. Podczas "parowania" twarzy przyjemna muzyczka, np. odgłosy
        lasu. Jesli chodzi o estetykę - na szóstkę. Natomiast z samych zabiegów ani ja,
        ani mój mężczyzna nie bylismy do końca zadowoleni- twarz czerwona i
        zmaltretowana, więc zamiast kolacji u japończyka, odgrzewane pierogi w domu :)
        W tej chwili korzystam z Sothysa przy Foksal i jestem b. zadowolona. Polecam p.
        Magdę Wolny.
        Zabiegi od. 70 zł do ok. 160-180.
        A.
    • kathtea Re: Instytut Lancome na Mokotowskiej 26.09.02, 09:02
      Nie polecam, czyszczenie niedokładne, panienka zginęła na dobre 40 minut,
      zostawiając mnie z zimną maską na twarzy..brrr, cena równiez niezachęcająca,
      plus to brak uczulenia.
      Ale może ja jakaś wybredna jestem....Sothys na Foksalu, zwrócił mi pieniądze za
      zabieg ( mam bardzo delikatną i wrażliwą skórę ) pomimo używania niby
      kosmetyków dla uczuleniowców, zostały mi plamy przy nosie oraz stan zapalny
      przy brodzie na drugi dzień. Może jak nie jesteś alergikiem to jest ok..moje
      przyjaciółki zadowolone.
      pozdr.
      k.
      • Gość: Helena Re: Instytut Lancome na Mokotowskiej IP: *.waw.cdp.pl 26.09.02, 10:05
        Zawsze bylam szalenie zadowolona, ale od kiedy odkrylam SPA, chodze tylko tam.
        Usluga niewiele ustepuje Lancome efektem, ale cena jest chyba ze dwa razy
        nizsza.
        Pozdrawiam
        H.
        • krizia Re: Instytut Lancome na Mokotowskiej 26.09.02, 10:54
          Helenko, dosc czesto bywam w SPA i bardzo cenie ten salon, jednakze nigdy nie
          odwazylam sie skorzystac z zabiegu na twarz, wlasnie ze wzgledu na to, ze moja
          cera jest wrazliwa i latwo ja podraznic. Czy mozesz mi pokrotce opisac, jak w
          SPA odbywa sie zabieg czyszczenia?

I jeszcze jedno - czy bywasz, lub ktos z Twoich znajomych, w Instytucie Guinot?
          Chcialabym znac opinie na temat tego salonu...

Z gory dziekuje i pozdrawiam.
          • roodanaserio Re: Instytut Lancome na Mokotowskiej 26.09.02, 14:52
            krizia napisała:

> Helenko, dosc czesto bywam w SPA i bardzo cenie ten salon, jednakze nigdy nie
            odwazylam sie skorzystac z zabiegu na twarz, wlasnie ze wzgledu na to, ze moja
            cera jest wrazliwa i latwo ja podraznic. Czy mozesz mi pokrotce opisac, jak w
            SPA odbywa sie zabieg czyszczenia?

Moze ja powiem zamiast H., bo tez czesto jestem w SPA :)
            Zabieg czyszczenia jest ok.

Oto relacja:

- mycie buzi - jezeli jestes nieumalowana, to tonik, leciutko woda przegotowana;

- jezeli masz makjaz, bardzo dokladne czyszczenie mleczkiem, lacznie z
            makijazem oczu [nic mnie nie podraznilo, ale ja nie jestem miarodajna, bo ja
            sie nie uczulam w ogole i na nic]. W SPA pracuja na kosmetykach hiszpanskich i
            francuskich - ale jakich - zabij mnie - nie pamietam ...;

- potem woda przegotowana na 3 razy i wycieranie gaza;

- potem peeling sola morska z Morza Martwego + dobrane olejki - ja robie sobie
            ten peeling tez sama w domu [sol kupuje w Klifie, mozna i w SPA], jest
            doskonaly ! A olejki dostalam od pani J. w malutkiej fiolce przed slubem :)
            Jednak w Twoim przypadku bylabym ostrozna - nie wiadomo, jak Twoja skora
            zareaguje na taka dawke soli;

- potem tonik i vapozon;

- lezysz sobie tak 10 - 15 min. , przychodza i pytaja, jak Ci, poprawiaja ew.
            ustawienia - lux;

- nastepnie czyszczenie = pod lampa pow., klasycznie - rekoma. Dokladne [+
            uszy, linia zuchwy, szyja], prawie bezbolesne oraz bezsladowe - np. Helena po
            wyjsciu wyglada, jakby nic nie robila :)
            Ja mam nieco sladow tuz po, ale to kwestia ilosci zanieczyszczen - mam gorsza
            cere od Heleny, wiec normalka, u mnie sa tendenje do odkladania sie sebum
            wlasnie na linii zuchwy i w gore na skrau twarzy, ale na drugi dzien nie widac
            nic !;

- po czyszczeniu nastepuje zamykanie porow, jezeli jest to konieczne - u mnie
            tak, pradem;

- a potem do wyboru masaz [bossssssssssski] olejkami, dobranymi do osoby i fruu
            [ja sie jeszcze tonizuje] lub kompres nawilzajacy na gazie + maska nawilzajaco-
            sciagajaca + masaz.

Bylam na wszystkim :)
            Polecam.

Ceny ok, mozna sie zmiescic w 150 spoko.

r
            • Gość: Helena Re: Instytut Lancome na Mokotowskiej IP: *.waw.cdp.pl 26.09.02, 16:22
              roodanaserio napisała:

> - nastepnie czyszczenie = pod lampa pow., klasycznie - rekoma. Dokladne [+
              > uszy, linia zuchwy, szyja], prawie bezbolesne oraz bezsladowe - np. Helena po
              > wyjsciu wyglada, jakby nic nie robila :)
              > Ja mam nieco sladow tuz po, ale to kwestia ilosci zanieczyszczen - mam gorsza
              > cere od Heleny, wiec normalka, u mnie sa tendenje do odkladania sie sebum
              > wlasnie na linii zuchwy i w gore na skrau twarzy, ale na drugi dzien nie
              widac nic !;

Nic dodac nic ujac, ale Rooda chyba okulary sobie powinna kupic, jezeli ja mam
              lepsza cere niz ona :-)))))
              Pozdrowka
              H.
    • krizia Re: Instytut Lancome na Mokotowskiej 26.09.02, 10:49
      Bardzo Wam dziekuje, dziewczyny. Poszukuje gabinetu idealnego, poniewaz moja
      cera jest bardzo wrazliwa i bardzo wymagajaca. Zle znosi "maltretowanie" i jest
      po czyszczeniu bardzo zaczerwieniona i podrazniona. No i wapozon tez jej
      szkodzi:( Salony Lancome i Sothys chyba odpadaja:(
      • Gość: Sara Re: Instytut Lancome na Mokotowskiej IP: *.tele2.pl 26.09.02, 12:57
        Niestety nie moge polecic Instytutu Lancome na Mokotowskiej. Pani potraktowala
        mnie bezosobowo, a cena 150 zl nie jest wcale taka niska. Ale najgorsze bylo
        to, ze przez tydzien czasu mialam strupki na twarzy. Co prawda mam twarz trudna
        do czyszczenia, ale zwrocilam jej uwage, zeby tak nie cisnela. Zapewniala mnie,
        ze nic mi sie nie stanie. A potem ... przez tydzien wygladalam okropnie.
        Z czystym sumieniem moge polecic Pania Strachote w Klubie Zdrowia i Urody
        HEMBRA, ale tam jest dosc drogo.
        Pozdrawiam
        • krizia Re: Instytut Lancome na Mokotowskiej 03.10.02, 09:58
          Saro, zapisalam sie na poniedzialek do pani Strachoty w Hembrze. Co prawda
          koszmarnie drogo, ale sprobuje:)
          • eremka Re: Instytut Lancome na Mokotowskiej 03.10.02, 11:27
            Ja tez polecam M. Strachotę - będziesz zadowolona!
            • Gość: Alka SPA IP: 212.244.106.* 03.10.02, 11:59
              Dziewczyny, przypomnijcie, proszę, adres SPA; był wątek ale nie mogę go
              znaleźć.
              Dzięki z góry.
              • krizia Re: SPA 03.10.02, 12:07
                ul. Ikara 15
                Warszawa, 02-750
                Tel. 843-25-75, 847-66-35
                0 502 178 075
            • krizia Re: Instytut Lancome na Mokotowskiej 03.10.02, 12:06
              Prosze, napisz dlaczego polecasz pania Strachote. Pod jakim wzgledem jest tak
              doskonala?

Dziekuje:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka