Gość: ala.m IP: *.wsfiz.edu.pl / 192.168.2.* 25.09.02, 16:17 Przed chwila na jasny zamszowy but spadł mi kawałek dojrzałej gruszki. Co robić z tą warstwą "marmolady"? Te buty założyłam dziś PO RAZ PIERWSZY!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ma.fia Re: czyszczenie zamszu 25.09.02, 16:44 Skórka od chleba, najlepiej takiego już prawie czerstwego. W łapkę i do roboty :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala.m Re: czyszczenie zamszu IP: *.man.bialystok.pl 25.09.02, 17:15 ma.fia napisała: > Skórka od chleba, najlepiej takiego już prawie czerstwego. W łapkę i do > roboty :) Dzięki, ale jako przygłup pralniczy proszę o dokładniejszą instrukcje: czy czekac, az to wyschnie /część ładunku spadła/, czy ten czerstwy chleb nie porysuje jaśniutkiego zamszu itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oriana Re: czyszczenie zamszu IP: *.datastar.pl 26.09.02, 10:18 Proponuję kupić specjalną szczteczkę do zamszu taka z gumy idealnie się sprawuje. Ja kupiłam taką w Daichmanie (nie jestem pewna czy tak się pisze). Moje jaśniutkie sandałki zamszowe piorę w wodzie z mydłem i jak wyschną to tą szczoteczką je traktuje, wyglądają jak nowe. Sposób ze skórką chleba jest też niezły. Ja robie to szorowanie skórką (miekką stroną) nad parą z czajnika, tak żeby zamsz był lekko wilgotny. Powodzenia :-) Oriana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AEL Re: czyszczenie zamszu IP: *.instytut.com.pl 26.09.02, 11:29 Ja mam jasnozielony zamszowy płaszczyk (płaszczyk,a nie płaszcz, bo jest raczej mały). Chyba będę musiała kupić ze 2 bochenki chleba... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helena Re: czyszczenie zamszu IP: *.waw.cdp.pl 26.09.02, 11:36 Ja wlasnie oddalam spodnie do czyszczenia fachowego i watpie, zeby czyscili je chlebem :-))) Chyba musieli by miec wlasna piekarnie :-))) Poszukaj pralni, ktora czysci skory metoda garbarska. To nie jest jakas szczegolnie droga impreza, bo z spodnie zaplacilam 50PLN. Pozdrawiam H. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AEL Re: czyszczenie zamszu IP: *.instytut.com.pl 26.09.02, 11:40 Dzięki, Heleno. Już wyobaraziłam sobie, jak klęczę na podłodze w kuchni nad rozłożonym płaszczem i z obłędem w oczach rozszarpuję chleb, a na parapecie gromadzą się gołębie mające ochotę na konsumpcję "czyściwa"... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helena Re: czyszczenie zamszu IP: *.waw.cdp.pl 26.09.02, 11:47 Gość portalu: AEL napisał(a): > Dzięki, Heleno. > Już wyobaraziłam sobie, jak klęczę na podłodze w kuchni nad rozłożonym > płaszczem i z obłędem w oczach rozszarpuję chleb, a na parapecie gromadzą się > gołębie mające ochotę na konsumpcję "czyściwa"... ;) Grunt to zywa wyobraznia :-)))))) Pozdrawiam H. Odpowiedz Link Zgłoś
ma.fia Re: czyszczenie zamszu 26.09.02, 11:51 spodnie z zamszu... są gusta i guściki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jam Re: Helena- czyszczenie zamszu IP: *.astercity.net 26.09.02, 12:07 powiedz mi gdzie oddałaś spodnie, też mam ten kłopot, byłam w Klifie to powiedzile że przyjmują zamsz, ale boję sie o efekt. dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
bum4 dziewczyny help! 15.10.02, 10:06 Wczoraj założyłam nowe, zamszowe buty.....i dlatego, że był snieg trochę mi przemokły(oczywiscie zapomniałam je popsikać impregnantem)....miałam na sobie jeansy i prawdę mówiąc one też przemokły. Efekt jest taki, że moje beżowe buciki zrobiły się podobne do krówki Milka.....są w niebieskie plamy...co ja mam zrobić? Da się to jakos wyczyscić? Czy lepiej dac sobie spokój i kupic nowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kragmel czyszczenie zamszu IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.10.02, 10:23 kiedys oddawalam kurtke (z zadowalajacym efektem) do pralni w Al. Solidarnosci (okolice kina Femina, w strone pl. Bankowego) Odpowiedz Link Zgłoś