Dodaj do ulubionych

czyszczenie zamszu

IP: *.wsfiz.edu.pl / 192.168.2.* 25.09.02, 16:17
Przed chwila na jasny zamszowy but spadł mi kawałek dojrzałej gruszki.
Co robić z tą warstwą "marmolady"?
Te buty założyłam dziś PO RAZ PIERWSZY!!!
Obserwuj wątek
    • ma.fia Re: czyszczenie zamszu 25.09.02, 16:44
      Skórka od chleba, najlepiej takiego już prawie czerstwego. W łapkę i do
      roboty :)
      • Gość: ala.m Re: czyszczenie zamszu IP: *.man.bialystok.pl 25.09.02, 17:15
        ma.fia napisała:

> Skórka od chleba, najlepiej takiego już prawie czerstwego. W łapkę i do
        > roboty :)

Dzięki, ale jako przygłup pralniczy proszę o dokładniejszą instrukcje: czy
        czekac, az to wyschnie /część ładunku spadła/, czy ten czerstwy chleb nie
        porysuje jaśniutkiego zamszu itp.
        • Gość: Oriana Re: czyszczenie zamszu IP: *.datastar.pl 26.09.02, 10:18
          Proponuję kupić specjalną szczteczkę do zamszu taka z gumy idealnie się
          sprawuje. Ja kupiłam taką w Daichmanie (nie jestem pewna czy tak się pisze).
          Moje jaśniutkie sandałki zamszowe piorę w wodzie z mydłem i jak wyschną to tą
          szczoteczką je traktuje, wyglądają jak nowe.
          Sposób ze skórką chleba jest też niezły. Ja robie to szorowanie skórką (miekką
          stroną) nad parą z czajnika, tak żeby zamsz był lekko wilgotny.
          Powodzenia :-)
          Oriana
          • Gość: AEL Re: czyszczenie zamszu IP: *.instytut.com.pl 26.09.02, 11:29
            Ja mam jasnozielony zamszowy płaszczyk (płaszczyk,a nie płaszcz, bo jest raczej
            mały). Chyba będę musiała kupić ze 2 bochenki chleba... ;)
            • Gość: Helena Re: czyszczenie zamszu IP: *.waw.cdp.pl 26.09.02, 11:36
              Ja wlasnie oddalam spodnie do czyszczenia fachowego i watpie, zeby czyscili je
              chlebem :-))) Chyba musieli by miec wlasna piekarnie :-)))
              Poszukaj pralni, ktora czysci skory metoda garbarska. To nie jest jakas
              szczegolnie droga impreza, bo z spodnie zaplacilam 50PLN.
              Pozdrawiam
              H.
              • Gość: AEL Re: czyszczenie zamszu IP: *.instytut.com.pl 26.09.02, 11:40
                Dzięki, Heleno.
                Już wyobaraziłam sobie, jak klęczę na podłodze w kuchni nad rozłożonym
                płaszczem i z obłędem w oczach rozszarpuję chleb, a na parapecie gromadzą się
                gołębie mające ochotę na konsumpcję "czyściwa"... ;)
                • Gość: Helena Re: czyszczenie zamszu IP: *.waw.cdp.pl 26.09.02, 11:47
                  Gość portalu: AEL napisał(a):

> Dzięki, Heleno.
                  > Już wyobaraziłam sobie, jak klęczę na podłodze w kuchni nad rozłożonym
                  > płaszczem i z obłędem w oczach rozszarpuję chleb, a na parapecie gromadzą się
                  > gołębie mające ochotę na konsumpcję "czyściwa"... ;)

Grunt to zywa wyobraznia :-))))))
                  Pozdrawiam
                  H.
              • ma.fia Re: czyszczenie zamszu 26.09.02, 11:51
                spodnie z zamszu... są gusta i guściki...
              • Gość: jam Re: Helena- czyszczenie zamszu IP: *.astercity.net 26.09.02, 12:07
                powiedz mi gdzie oddałaś spodnie, też mam ten kłopot, byłam w Klifie to
                powiedzile że przyjmują zamsz, ale boję sie o efekt.

dzięki
                • bum4 dziewczyny help! 15.10.02, 10:06
                  Wczoraj założyłam nowe, zamszowe buty.....i dlatego, że był snieg trochę mi
                  przemokły(oczywiscie zapomniałam je popsikać impregnantem)....miałam na sobie
                  jeansy i prawdę mówiąc one też przemokły. Efekt jest taki, że moje beżowe
                  buciki zrobiły się podobne do krówki Milka.....są w niebieskie plamy...co ja
                  mam zrobić? Da się to jakos wyczyscić? Czy lepiej dac sobie spokój i kupic nowe?
                • Gość: kragmel czyszczenie zamszu IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.10.02, 10:23
                  kiedys oddawalam kurtke (z zadowalajacym efektem) do pralni w Al. Solidarnosci
                  (okolice kina Femina, w strone pl. Bankowego)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka