Dodaj do ulubionych

Truskawa działa jak terminal

27.09.02, 11:01
No właśnie-odkryłam to dzisiaj.Kupilam krem,podałam wszystkie dane i
nacisnęłam guzik-zaczęła się weryfikacja karty.Wyglądało to tak jak w
normalnym terminalu w sklepie-po 20 sekundach dostałam potwierdzenie
transakcji.Zobaczymy,co z przesyłką.Jestem zaskoczona,bo przedtem wyglądało
to inaczej,ale może już to wiecie...;))
Obserwuj wątek
    • Gość: kika_kika Re: Truskawa działa jak terminal IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 27.09.02, 11:05
      A czy możesz mi przedstawić, jaki koszt ewentualnej przesyłki się ponosi?
      Kupuję raczej w polsich sklepach netowych i tu koszty są niewielkie ok. 10zł,
      a jak jest z truskawką?? - wiem, wiem.... głupiutkie pytanie, ale....
      odpowiesz?? :)
      Pozdrawiam,
      KIKA
      • ptasia Re: Truskawa działa jak terminal 27.09.02, 11:06
        koszty przesyłki = zero
        • kika_kika Re: Truskawa działa jak terminal 27.09.02, 11:14
          wspaniale!!! jak zero to juz zamawiam :) dzięki za odp.
          Pozdrawiam,
          KIKA
          • Gość: thira Re: Truskawa działa jak terminal IP: 212.160.146.* 27.09.02, 11:26
            Witam,
            Przepraszam za mój pesymizm - ale z Truskawą miałam już swoje przejścia :-(((
            Podobie jak Ty tryskałam z radości jak zobaczyłam potwierdzenie przyjęcia
            zamówienia... NIESTETY Pewnie jutro dostaniesz maila, typu "sorry, but we ca
            not realize your order... bla, bla. bla..." a pan Chan bedzie nękał Cie o pin
            do karty itp. itd.
            Osobiście jestem straaasznie zdegustowana Truskawą... użerac się z gościem po
            angiellsku, kiedy na usta cisną się same niezcenzuralne słowa ;-))) A swoją
            drogą to do tej pory nie rozumiem, po co Chanowi numer pinu do karty skoro to
            nie strawberrynet weryfikuje kartę tylko Centrum Autoryzacji Kart (!!!) z
            którym łączysz sie na stronach Truskawy! Dla mnie jest to kryminał i wielka
            ściema!
            Cóż, zamówienie anulowałam - co gorsza czekałam 30 dni (!) na zwrot kasy -
            poszłam do GC i kupiłam sobie ten fluid w kremie za 180 zł. A co ;-)))))!!! A w
            grudniu zażyczę sobie pod choinkę ten puder rozświetlający - a co ;-))))) I w
            taki oto sposób zakupy w Truskawie mam z głowy - bynajmniej na jakiś czas ;-))))
            Pozdrawiam serdecznie
            Ola
            • miriam_73 Re: Truskawa działa jak terminal 27.09.02, 11:36
              Thira, Chan nigdy nie wymaga PINu do karty!!! Bez przesady. Proszą albo o
              przefaksowanie kopii karty, lub o podanie trzech ostatnich cyfr z numeru z
              odwrotnej strony karty (przy pasku i podpisie). Przy odrobinie cierpliwości
              można Mister Jamesa zwalczyć, potem już idzie gładko.
      • miriam_73 Re: Truskawa działa jak terminal 27.09.02, 11:15
        jeżeli realizujesz zwykła pocztą (do Polski idzie 7-10 dni) to bezpłatnie.
        Płacisz tylko, jesli chciałabyś coś ekspresowo (realizują tak na WYRAŹNE
        życzenie klienta). A ceny są generalnie niższe (są jednak wyjątki !!!) niż u
        nas, czasem nawet o kilkadziesiąt procent.
        • Gość: Thira Re: Truskawa działa jak terminal IP: 212.160.146.* 27.09.02, 12:44
          Miram_73,
          To nie do końca tak jest. Mam e-kartę i na odwrocie nie mam żadnego numeru.
          Tzw. security code został mi przysłany w specjalnej kopercie - jako poufne!
          Miram, kompletnie tego nie rozumiem. Podajesz numer karty, dane szczegółowe - i
          z tego co wiem, to Centrum Autoryzacji Kart nie wymagało tego kodu. Więc po co
          mój kod Panu Chan???? Po takich zakupach nie pozostałoby mi nic - jak wymienic
          te karte na nową :-( Brak słów :-(
          Pozdrawiam!
          • ptasia Re: Truskawa działa jak terminal 27.09.02, 13:00
            eee, kobiałki, to jak to jest z tymi e-kartami (bo mam dostać taką wkrótce) -
            wydawało mi się, że takimi kartami się płaci tak jak Visą przez net, a
            właściwie to jest bezpieczniej??? Do tej pory placiłam tylko 2 razy na Amazonie
            zwykłą Visą, wszystko było Ok, ale miałam wizję pięknych zakupów e-kartą - i
            co??? Tylko Truskawa robi problemy? Wydawało mi się, że ktoraś (Agul?), mówiła,
            że płaci e-kartą...
            • Gość: Thira Re: Truskawa działa jak terminal IP: 212.160.146.* 27.09.02, 13:37
              Dziewczyny,
              W nawiązaniu do wcześniejszych wątków.
              Podczas zakupów w sklepie internetowym, po ostatecznym dokonaniu produktów, w
              momencie dokonania płatności łączysz sie ze stroną internetową tzw. Centrum
              Autoryzacji Kart (jest to strona bankowa - a nie ten sklep gdzie robimy
              zakupy). No i tutaj jest problem.

1. Jeżeli na str. Centrum Autoryzacji Kart żądają od Ciebie pinu - to musisz
              go podać - ale bez żadnych obaw - tylko oni mają prawo weryfikować Twoją kartę
              i tylko oni mogą od Ciebie żądac takich informacji! W takim przypadku, obok
              miejsca na podanie numeru karty jest też miejsce na podanie tego kodu - a nie
              jak to Chan sobie wymyślił - faksem albo mailem (kryminał!)

2. Jeżeli na str. Centrum Autoryzacji Kart nie żądają od Ciebie kodu
              zabezpieczającego, a podałaś tylko numer karty i pozostałe dan (adres itp.) -
              oznacza to, że Twoja karta została zweryfikowana i przyjęta.

Więc same odpowiedźcie sobie na pytanie po cholerę takiemu Panu Chan Twój kod
              do karty??? Dodam, że Cenytrum Autoryzacji Kart przy strawberrynet nie żąda od
              Ciebie kodu do karty - stąd też dostajemy informacje o przyjęciu zamówienia.
              Jestem totalnie zdegustowana truskawą :-(((
              POzdrawiam

PS. Na e-kartach nie ma z tyłu kodu - otrzymasz go pocztą (jako poufne)
              • presens Re: Truskawa działa jak terminal 27.09.02, 14:26
                No i nie jest tak różowo.Rano zamówiłam,kasa zeszła z karty-sprawdziłam (pinu
                żadnego tym razem nie podawałam),potwierdzili zamówienie,ale za chwilę dostałam
                drugiego maila,że coś z kartą nie tak,żeby wysyłać nr. faksem itp bełkot Pana
                Chana.Szlag mnie zaraz trafi! Odpisałam im-tzn zrobiłam awanturę ,zobaczymy co
                dalej.Kurczę-wiele razy płaciłam tą kartą w necie np witaminy dla mamy ze
                Stanów i nigdy przenigdy nie było takich problemów.Wstrętna ta truskawa.
                • Gość: thira Re: Truskawa działa jak terminal IP: 212.160.146.* 27.09.02, 14:37
                  Mam te same odczucia! Dlatego zrezygnowałam z tego sklepu. Najgorsze jest to,
                  że z Chanem rozmawiasz jak ze ścianą! Nie wiem, czy on jest faktycznie tak
                  głupi - czy doskonale wie co robi...
                  Trudno, jak wspomniałam odżałowałam te 180 zł. - bynajmniej zostałam bardzo
                  przyjemnie obsłużona, bez nerwów...
                  Pozdrawiam!
                  Ola
                  • Gość: presens Re: Truskawa działa jak terminal IP: *.helion.pl 27.09.02, 14:58
                    Jak rozumieć,że odżałowałaś-ukradli Ci te 180zł (przestraszyłam się),czy
                    zrezygnowałaś i kupiłaś w Polsce?Pozdrawiam!
              • Gość: elve Re: Truskawa działa jak terminal IP: *.netland.gda.pl 27.09.02, 16:34
                Gość portalu: Thira napisał(a):

>
                > 1. Jeżeli na str. Centrum Autoryzacji Kart żądają od Ciebie pinu - to musisz
                > go podać - ale bez żadnych obaw - tylko oni mają prawo weryfikować Twoją
                kartę
                > i tylko oni mogą od Ciebie żądac takich informacji! W takim przypadku, obok
                > miejsca na podanie numeru karty jest też miejsce na podanie tego kodu - a nie
                > jak to Chan sobie wymyślił - faksem albo mailem (kryminał!)
                >
                > 2. Jeżeli na str. Centrum Autoryzacji Kart nie żądają od Ciebie kodu
                > zabezpieczającego, a podałaś tylko numer karty i pozostałe dan (adres itp.) -
                > oznacza to, że Twoja karta została zweryfikowana i przyjęta.
                >
                > Więc same odpowiedźcie sobie na pytanie po cholerę takiemu Panu Chan Twój kod
                > do karty??? Dodam, że Cenytrum Autoryzacji Kart przy strawberrynet nie żąda
                od
                > Ciebie kodu do karty - stąd też dostajemy informacje o przyjęciu zamówienia.
                > Jestem totalnie zdegustowana truskawą :-(((
                > POzdrawiam

myślę tak samo. i wkurwia mnie to, ze chan po prostu bezczelnie łże (że są
                problemy z kartą - bujda! jakby były to serwis autoryzacyjny dałby znać - parę
                razy mi się to zresztą zdarzyło, wystarczy wtedy ponowić próbę!) . dlatego nic
                już tam nie kupię.
                pozdrawiam
          • miriam_73 Re: Truskawa działa jak terminal 27.09.02, 15:04
            Sorry, nie zauważyłam, że mówisz o e-karcie. Ja płacę normalnym MC/EC i nie
            kazali mi nić takiego podawać. Mówiąc szczerze, nie bardzo wiem jak funkcjonuje
            e-karta (tylko w tzw. "zarysie"). But anyway, właśnie wczoraj dostałam
            zamówione kosmetyki z Truskawy, po raz kolejny, więc ja na razie nie narzekam.
            • Gość: thira Re: Truskawa działa jak terminal IP: 212.160.146.* 27.09.02, 15:17
              Odżałowałam i kupiłam w Polsce (na zwrot kasy z Truskawy czekałam 30 dni!!!)...
              Cóż zrobić ... ;-)
              Pozdrawiam
              Ola
              • Gość: presens Re: Truskawa działa jak terminal IP: *.helion.pl 28.09.02, 09:46
                30 dni!!!Szok,ale ja tego do końca nie rozumiem-przecież mają autoryzację-
                znaczy płacę im,nie kradnę.Nawet jeśli myślą,żę Polska to dżungla (a można tak
                pomyśleć np po przeczytaniu wątku zazdrość zawiść),to przecież mają te
                pieniądze zabezpieczone po autoryzacji karty.O co tu chodzi?
              • anexxa Re: Truskawa działa jak terminal 28.09.02, 10:20
                czyli jednak kontrolowana wscieklosc poplaca.

jak mi kretyn chan napisal to, co wszystkim, sprawdzilam
                w banku, jak tam stan konta - i kasa byla zablokowana,
                czyli wszystko zgodnie z planem, dalo sie karte
                autoryzowac. tak wiec na jeki chana napisalam mu, ze
                sklep jest dla mnie a nie odwrotnie i ze zasadniczo, jak
                on mnie uwaza za potencjalna zlodziejke, to zeby nawet
                sprzedawal wszystko po 10 centow, nic nie kupie. i ze
                jest laskaw mijac sie z prawda, bo nie bylo zadnych
                problemow ze sciagnieciem kasy i ze w ciagu 24 godzin
                zycze sobie kase z powrotem.

i kasa wrocila - a akurat to nie jest takie proste,
                musial sie zlamas wysilic, bo kasa jest blokowana na
                tydzien i dopiero po tym czasie, jesli sprzedawca anuluje
                platnosc, wraca na konto.

innymi slowy - on cos kreci, ale jak sie pokrzyczy, to
                oddaje kase. niemniej jednak nie mam ochoty na zakupy u
                niego.

aaaa, strawberrynet jest tez obecny na ebayu, ale tam
                maja mocno niekonkurencyjne ceny;)))

xx.
                • kotmanka Re: Truskawa działa jak terminal 28.09.02, 10:33
                  tak troche z innej beczki, wiecie, co mnie zastanawia, to to, ze na strawberry
                  maja juz wycofane produkty, typu hydrassimat chanel czy kolorki niny ricci ze
                  starej serii
                  moze oni sprzedaja towar albo przeterminowany albo tuz przed "data
                  przeterminowania"???
                  • Gość: agul Re: Truskawa działa jak terminal IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 28.09.02, 10:40
                    Ja dostaję wszystkie produkty z normalną datą ważności, czasami nawet lepszą
                    niż z polskich sklepów.
                    Może to co jest wycofane w jednym kraju, normalnie funkcjonuje gdzie indziej?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka