Dodaj do ulubionych

elayner NAJLEPSZY!! czarny

26.10.05, 20:18
jaki? bo slyszalam, ze z avonu sie rozmazuje... co polecicie? (nie wiem czy
dobrze temat napisalam, przerpaszam) i tak zeby nie za drogo bylo...
Obserwuj wątek
    • shiva772 Re: elayner NAJLEPSZY!! czarny 26.10.05, 20:20
      Od 3 lat używam Rimmela i jest NAJLEPSZY. Nie rozmazuje się wogóle.
      • shiva772 Re: elayner NAJLEPSZY!! czarny 26.10.05, 20:21
        Kosztuje dwadzieścia parę złoty.
        • shojo4 Re: elayner NAJLEPSZY!! czarny 27.10.05, 15:02
          a on podobno ma "trudny" pedzelek.
          • Gość: len Re: elayner NAJLEPSZY!! czarny IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.10.05, 15:30
            Ja odradzam Rimmela - mnie okropnie nie pasuje! Ciężko nim namalować równą
            kreskę. Ma długi cienki pędzelek, niby wszystko w porządku, ale za cholerę nie
            można nim namalować ładnej równej kreski. Osoba która używa go od trzech lat po
            prostu pewnie ma już dużą wprawę w posługiwaniu się tym kosmetykiem. Jeżeli
            możesz to raczej wybierz inny.

A Ty umiesz się linerami posługiwać? Miałaś już jakiś? Wolisz z pędzelkiem,
            gąbkowym aplikatorem, czy takim jakby patyczkiem? I z jakiego miasta jesteś?
            • Gość: len Re: elayner NAJLEPSZY!! czarny IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.10.05, 15:54
              Zajrzyj sobie jeszcze tu: urlcut.com/1bgvr

Pozdrawiam!
              • shojo4 Re: elayner NAJLEPSZY!! czarny 27.10.05, 17:25
                uhuhu;p mam ten taki z avonu srebrny;p czarnego jeszcze nie mialam, ale
                zamierzam kupic.
                a jestem ze slaska.
                • Gość: len Re: elayner NAJLEPSZY!! czarny IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.10.05, 18:20
                  Jeżeli jeszcze nie używałaś eyelinerów, to zastanów się, a najlepiej sprawdź na
                  testerach w sklepie, jaki jest dla Ciebie najwygodniejszy: w pędzelku, z
                  aplikatorem z gąbki, w "patyczku". Są jeszcze we flamastrze, ale z tego co
                  zaobserwowałam większości dziewczyn nie odpowiadają, szybko wysychają, mają
                  małą pojemność. Jeżeli masz małą powiekę, nieduże oczy, głęboko osadzone, to
                  pewnie lepszy dla Ciebie będzie eyeliner w pędzelku i to cienki. Jeżeli masz
                  duże oczy, wypukłe powieki, to możesz sobie pozwolić na grubsze kreski, które
                  ładnie wychodzą tymi pozostałymi linerami. Ja najchętniej używam linerów w
                  kolorze ciemnobrązowym lub śliwkowym, ponieważ na czarnej kresce bardzo
                  wyraźnie widać każde niedociągniecie, każdą nawet niedużą nierówność. Dla
                  niepewnej ręki na pewno na początek lepszy będzie ciemny kolor, ale nie czarny,
                  np ciemny brąz.

A pytałam Cię, skąd jesteś, bo w Warszawie w GaleriiCentrum jest stoisko firmy
                  Essences, która ma w swojej ofercie nawet fajne linery (z cienkim pędzelkiem)
                  za ok. 13 zł, o ile dobrze pamiętam. Nie wiem, czy tam gdzie mieszkasz są
                  stoiska tej firmy, na razie chyba mało popularna jest.

Ze swojego doświadczenia z linerami - a mam bogate :) mogę Ci powiedzieć, że
                  nie ma eyelinera łatwego w obsłudze. Każdego trzeba się nauczyć. No, są dwa
                  łatwe: Chanel i EsteeLauder, ale są drogie jak sto diabłów. Poza tym dla mnie
                  łatwy w użyciu jest jeszcze tylko liner w kamieniu, który też jest dosyć drogi
                  (kosztował ok. 75 zł), trzeba do niego dokupić cienki pędzel (ok. 10 zł), ale
                  starcza na wiele lat, nigdy nie wysycha, nie wyparowuje, na powiece trzyma się
                  świetnie, łatwo zrobić poprawkę. Ale ma wady - jest upierdliwy w użyciu,
                  potrzeba do niego wody i oddzielnego pędzla i jest trudno dostępny.

Poczytaj opinie na Wizażu, które podrzuciłam Ci w linku wyżej. Może pomogą Ci w
                  wyborze.

Pozdrawiam!
    • Gość: . EYELINER chyba... O_o IP: *.chello.pl 27.10.05, 19:46
      • shiva772 Re: EYELINER chyba... O_o 27.10.05, 20:22
        Używam eyelinerów od 10 lat i owszem mam wprawę. Jeżeli chcesz używać tego
        sprzętu to musisz się nauczyć. Tak to już jest z eyelinerami. Nie ma lepszego
        niż Rimmel.
        • shojo4 Re: EYELINER chyba... O_o 27.10.05, 20:41
          ok dziekuje za pomoc.

p.s. przepraszam za pomylke w temacie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka