Gość: anielka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.10.05, 09:35 Czy znacie jakieś perfumy pudrowe?Panie w perfumeriach rzadko wiedzą o jakie chodzi, ale niektóre tak. Nie jest to słodki zapach, tylko włąśnie pudrowy.Jak używacie, to podajcie nazwę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ania Re: perfumy pudrowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.05, 09:59 Gaultier Classique. Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: perfumy pudrowe 30.10.05, 10:38 To może być NOA Cacharela, choćwyjdzie z niej po jakiejś godzinie bardzo zdecydowany zapach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: len Re: perfumy pudrowe IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.10.05, 11:13 Kenzo Flower jest bardzo pudrowe i trochę pudrowy choć bardzo staroświecki jest Boudoir. Ten drugi to taki buduar babci, mlodym dziewczynom raczej się nie podoba :) Sama też szukam takich zapachów. Jako dziecko dostałam od ciotki z Ameryki perfumy ;)) Nazywały się Lucy Lucy i za cholerę nie wiem albo nie pamiętam jakiej były firmy, w każdym razie to były "dorosłe" perfumy,nie takie dla dzieci. Pachniały przepięknie pudrowo, pudrowo-pieluszkowo i od tamtej pory właśnie szukam takich zapachów. Niestety, niczego lepszego nie znalazłam poza tymi, które wymieniłam. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
madai Re: perfumy pudrowe 30.10.05, 11:18 Miss dior chyba, ale nie jestem pewna, czy one tak sie nazywaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: len Re: perfumy pudrowe IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.10.05, 17:35 Ps. Chodziło mi o Boudoir Vivienne Westwood. Co do J'adorów i innych kwiatowych zapachów to nie mają one w sobie wiele pudru, a moim zdaniem nawet wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S. Re: perfumy pudrowe IP: *.tvsat364.lodz.pl 30.10.05, 13:41 Przetestuj J'adore Diora,jest delikatny,lekki,pudrowy,na pewno nie jest duszący,słodki.Zawsze jak pytałam o pudrowe polecano mi własnie ten zapach,sama go używam od jakiegoś czasu :)Tu jest link z opisem : www.pedet.pl/x_C_I__P_7010788-7010001.html Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mangos Re: perfumy pudrowe 30.10.05, 16:05 Bvlgari pour femme- przetestuj koniecznie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anielka Re: perfumy pudrowe IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.10.05, 16:08 dzięki. dostałam ostatnio próbkę "hypnose" lancome. też ładny zapach,ale nie wiem czy w strne pudru idzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: perfumy pudrowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.05, 17:10 "Hypnose" nie ma nic wspólnego z pudrem. Jest słodki, ale nie pudrowy. Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: perfumy pudrowe 30.10.05, 17:10 przyłączam się do opinii, że jako pudrowy można potraktować Flower by Kenzo. to moje pierwsze skojarzenie, jeśli chodzi zapach pudrowy. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gala Re: perfumy pudrowe IP: *.poligrafia.pl 31.10.05, 10:15 miss dior i boudoir wivienne westwood Odpowiedz Link Zgłoś
emma100 Re: perfumy pudrowe 02.11.05, 18:51 Miss Dior to klasyczny zapach szyprowy, obecnie mało popularny ( ja lubię ). Nigdy bym nie nazwała go pudrowym, ale być może termin ten jest tak mało precyzyjny, że zależy tylko od nas, co pod nim rozumiemy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
annika_vik Re: perfumy pudrowe 31.10.05, 10:33 Rozwija się na pudrowo Aquasun Lancastera, który to zapach poza tym jest ciepły, "swetrowy", kojarzy się z czymś na dużej zostawionym na słońcu. Pachnie "rozgrzaniem" + nuta pudrowa. Zapach bardzo mi się podoba, tak bardzo, że byłam w stanie mu wybaczyć ten puder. Niestety, pudrowe zapachy to nie dla mnie... Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynka777 Re: perfumy pudrowe 31.10.05, 12:09 sporo pudrowych kompozycji jest w ofercie firmy LR (zamawiane u konsultantow tej firmy) Iris Berben - pudrowy, slodko-balsamiczny zapach, z nutami owocowymi i korzennymi; Sarah Connor - kompozycja elementów owocowych, zielonych, kwiatowych i pudrowych; No angels - kompozycja kwiatowa, aldehydowa, pudrowa, lekko balsamiczna; Sonja Kirchberger - elementy owocowe i kwiatowe otulone nutami pudrowymi i drzewnymi; Michael Schumacher - nuty kwiatowe, orientalne i pudrowe kontrastuja z odcieniami drzewnymi; San Diego - nuty kwiatowe, owocowe, pudrowe i wanilia; Le Cri - świeżość owocowa z elementami pudrowymi, dynamiczny, romantyczny zapach; By wybrac odpowiedni, najlepiej znalezc w poblizu konsultanta i zapoznac sie z testerami-:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: len Re: perfumy pudrowe IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.10.05, 19:34 A co to jest LR? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwka Re: LR IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 02.11.05, 13:35 LR to międzynarodowy koncern kosmetyczny. ich ofertę możecie znaleźć m.in na stronie: republika.pl/lri/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: perfumy pudrowe 31.10.05, 19:06 kurczę, miałam kiedyś próbkę zapachu, który był bardzo, bardzo pudrowy, ale nie mogę sobie przypomnieć na razie jego nazwy... może gdzieś jeszcze znajdę w domu tę próbkę. jak się uda, to dam znać:) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: len Re: perfumy pudrowe IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.10.05, 19:35 No to rozejrzyj się dobrze, Bzk :) Pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
jade.fox Re: perfumy pudrowe 02.11.05, 14:37 Moim zdaniem J'Adore Diora nie jest zapachem pudrowym, nie lubie pudrowych a J'Adore mam i używam. Natomiast najbardziej pudrowe jest dla mnie Allure Chanel, aż duszące, powąchaj może ci się spodoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karola Re: perfumy pudrowe IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 02.11.05, 17:57 kenzo flower ;] tez szukalam takie pudrowego i to jest wlasnie to Odpowiedz Link Zgłoś
zushka Re: perfumy pudrowe 11.11.05, 15:07 Guerlain - L’Instant de Guerlain typowo pudrowy. Piękny zapach. Nie zachwycił mnie w perfumeri, wróciłam po niego za dwie godzinki :) Odpowiedz Link Zgłoś