Dodaj do ulubionych

do pań z USA

01.10.02, 11:06
Niedługo spędzę kilka dni w Nowym Jorku. Czy mogłybyście polecić mi dobre
adresy w NY, gdzie warto iść na zakupy? (kosmetyki, ubrania itd.). Aha, i czy
bardziej opłaca się kupić tam kosmetyki (np. Clinique) na lotnisku, czy w
sklepie?

Z góry dziękuję za pomoc:)
Obserwuj wątek
    • Gość: Misia Re: do pań z USA IP: 63.150.110.* 01.10.02, 18:15
      Wedlug mnie najlepsze sklepy w NYC..nie mam na mysli snobistycznego Saks,
      Bloomingdales etc..
      Najladniejsze rzeczy sobie kupuje..w Daffy's, Century and Basement Filenes..
      Naprawde nie dosc ze markowe, dobrej jakosci to jeszcze w normalnej cenie..i
      bardzo czesto uda mi sie kupic cos oryginalnego ..ze potem ludzie mnie
      zaczepiaja na ulicy i sie pytaja gdzie to kupilam..
      ALe musze Wam cos powiedziec dziewczyny..bedac 4 lata temu w Polsce kupilam
      sobie w polskim sklepie polski krotki czerwony przecudny plaszczyk...
      Do dzisiaj ludzie nie daja mi spokoju jak go naloze...naprawde jest
      niepowtarzalny..tutaj takiego nie spotkalam..
      A wiec ..cudze chwalicie swego nie znacie... :-)))
      Pozdrawiam wszystkie Polki..
      • Gość: katrina Re: do pań z USA IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.02, 18:24
        kosmetyki w Bloomingdale'sie, albo Lord&Taylor, albo innym store - i tak ceny
        są takie same wszędzie, a tam większe szanse na fajne gwp, lepsi konsultancci
        itp.
        Co do ciuchów to nie wiem jak się ubierasz, natomiast jeśłi chodzi o tańsze
        sklepu, ja ostatniej zimy z powodzeniem kupowałam bieliznę według takiej
        recepty: najpierw szłam do Bloomingdale'sa (uwielbiam ten sklep :)) i tam
        wybierałam, przymierzałam, zapisując nazwy firm i numery, potem szukałam tego w
        TJ Max'ie, aż byłam zdziwiona ile znalazłam, no ale to kwestia fuksa, bo nie
        wiadomo co będzie. w każdym razie warto tam zajrzeć.
      • krizia Re: do pań z USA 02.10.02, 12:13
        Bardzo dziekuje:) Czy mozesz pamietasz adresy tych sklepow?
    • Gość: sylwia Re: do pań z USA IP: *.csfb.com 01.10.02, 18:28
      Witam,
      Centre 21 - polecam - markowe ciuchy po niemarkowych cenach (na gornym
      pietrze). Pojawily sie ostatnio rzeczy Roberto Cavalli - niezwykle orginalne i
      10 razy tansze niz w jego butiku przy Madison Avenue. Polecam rowniez Duffy -
      maja bardzo duzo sklepow, jeden z lepszych to ten przy 34 ulicy i Broadway oraz
      ten w Soho przy Broadway. Butow w Nowym Jorku wspanialych nie ma, ale warto
      polazic po Soho, gdzie znajduja sie orginalne (w znaczeniu ciekawe) butiki.
      Szczegolnie przy ulicy Spring street i Prince Street (moj ulubiony to
      Institute). Jezeli bedziesz w Soho to warto jest zamowic darmowa wizyte w
      salonie Shiseido (tel 212 625 8821) - po zarejestrowaniu kazda klijetka ma
      prawo do darmowego facial i make up lesson, ale trzeba umowic sie z gory.
      Zycze udanych zakupow!
      Sylwia
      • Gość: katrina Re: do pań z USA IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.02, 18:33
        Sylwio, chyba masz na myśłi Century21, faktycznie fajny sklep.
        a propos tego duffy's na 34, to tam niedaleko właśnie jest TJ Maxx, a także
        Gap, J.Crew, Victoria's Secret i generalnie jest to fajna okolica na zakupy. A,
        na Herald Square, troszkę niżej, tam będziesz prawdopodobnie wysiadac z metra,
        jest wielki Barnes&Noble, a w niektóre dni (weekendy?) targ z
        żarciem "organic", różne pychotki :)
        • Gość: sylwia Re: do pań z USA IP: *.csfb.com 01.10.02, 18:51
          Katrina,
          Century21 - tak to oczywiscie ten sklep! Przepraszam za blad w pismie. Byla u
          mnie siostra cioteczna z Polski, z ktora robilysmy zakupy i dowiedzialam sie,
          ze te same rzeczy w Polsce sa czasami nawet dwukrotnie drozsze! To skandal.
          Wracajac do sklepow, to uwielbiam dzinsy z Express - sa bardzo dobrze skrojone.
          Pa
      • krizia Re: do pań z USA 02.10.02, 12:39
        Sylwio, dziekuje za informacje:) Sprawdzilam ten salon Shiseido w internecie.
        Okazuje sie, ze pierwszy termin na bezplatny facial to...4 stycznia 2003:(
    • krizia Re: do pań z USA 08.10.02, 10:41
      Zadna z pan juz sie nie odezwie? :((

W dalszym ciagu poszukuje porad.

Z gory dziekuje:)))
      • Gość: sylwia Re: do pań z USA IP: *.csfb.com 08.10.02, 15:15
        ja bylam na facial w shiseido w ta sobote i bylo bardzo przyjemnie. warto tam
        zajzec, bo mozna spokojnie wyprobowac wszyskich kosmetykow i nikt nie namawia
        do zakupu (nie ma w tym salonie kas!). dla fanek shiseido to raj.
        Ja na Twoim miejscu zaczela bym od Century 21 (metro Cortland street) tam zejda
        Ci spokojnie 3-4 godziny i pozniej mozesz 'ruszyc' w gore tj na Prince Street
        do Soho. Zajzyj do Duffy na Broadwayu oraz tych wielu malych butikow.
        Przy Century 21 jest wiele bardzo tanich sklepikow - na Fulton Streen. Jest tam
        jeden sklep prowadzony przez Polki, w ktorym mnostwo jest rzeczy Donny Karan po
        dostepnych cenach.
        Oczywiscie, wszystko zalezy od tego, czego szukasz. Ja lubuje sie w rzeczach,
        ktore sa jedyne w swoim rodzaju, orginalne i trzeba na nie polowac.
        • krizia Re: do pań z USA 08.10.02, 15:29
          Dziekuje za informacje Sylwio:) Z jak duzym wyprzedzeniem zapisalas sie do
          Shiseido Studio?
          • Gość: sylwia Re: do pań z USA IP: *.csfb.com 08.10.02, 15:39
            krizia napisała:

> Dziekuje za informacje Sylwio:) Z jak duzym wyprzedzeniem zapisalas sie do
            > Shiseido Studio?

kilka dni - zadzwonilam do nich i mieli cancelacje. bylo warto, bo szukalam
            kremu pod oczy i zdecydowalam sie shiseido po wizycie. Przed 'zabiegiem'
            zrobione zostalo zdjecie mojej twarzy specjalnym urzadzeniem, ktore informuje o
            typie cery oraz jak bardzo jest ona zniszczona/dotknieta przez slonce. Mysle,
            ze warto zadzwonic
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka