Dodaj do ulubionych

cera a pills

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.10.02, 07:57
pare miesiecy temu odstawiłam pigułke i jestem po prostu przerażona. mam
mnósto wielkich, twardych i bolacych pryszczy z którymi nie wiem co mam
zrobić.do dermatologa jestem zapisana dopiero na za 3 tyg. ale do tego czasu
tez chciałabym wyglądac jak człowiek.Mozecie cos poradzić?

Ps. dodam,ze to nie są takie zwykłe krostki tylko podskórne ,twarde gule bez
czubka, które bola.
Obserwuj wątek
    • oriana8 Re: cera a pills 02.10.02, 09:51
      Gość portalu: kaisa napisał(a):

> pare miesiecy temu odstawiłam pigułke i jestem po prostu przerażona. mam
      > mnósto wielkich, twardych i bolacych pryszczy z którymi nie wiem co mam
      > zrobić.do dermatologa jestem zapisana dopiero na za 3 tyg. ale do tego czasu
      > tez chciałabym wyglądac jak człowiek.Mozecie cos poradzić?
      >
      > Ps. dodam,ze to nie są takie zwykłe krostki tylko podskórne ,twarde gule bez
      > czubka, które bola.

Miałam podobnie i wróciłam do pigułek :-(
      Może spróbuj kremów z kwasami
      Jak wrócisz od dermatologa to zdaj relację
      Pozdrawiam
      Oriana
      • Gość: agul Re: cera a pills IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 02.10.02, 10:36
        Ja po odstawieniu mialam twarz jak pole minowe;-))
        Na szczeście jakoś sobie z tym poradziłam i teraz krostki zdarzają się
        sporadycznie, raz na miesiąc, przed okresem.
        Może spróbuj tak jak ja: rano i wieczorem effaclar k (teraz już tylko raz
        dziennie, ale na początku obowiązkowo dwa razy), na pojedyncze krostki benzacne
        dwa razy dziennie ale tylko miejscowo, dość grubą warstwę. Oprócz tego dwa razy
        dziennie dalacin T na chore miejsca. Łykaj drożdże i merz special drags. Pij
        dużo wody mineralnej i zielonej herbaty, staraj się utrzymać przez ten pierwszy
        okres lekkostrawną, zdrową dietę.
        Ja borykalam sie tak przez ok. 2 miesiące,teraz już jest super, więc i Tobie
        powinno to minąć. To podobno normalne po odstawieniu prochów. Zresztą u mnie to
        był najmniejszy problem po tabletkach://// Trzymam kciuki!:)
        • damona Re: cera a pills 02.10.02, 12:09
          niestety, czesto jest to norma po odstawieniu pigulek.
          Bylam u kilku dermatologow, w zasadzie nic nowego mi nie przepisali,
          jeden kazal sie smarowac Davercinem, drugi Isotrexinem, w miedzyczasie jeszcze
          Dalacinem T w zelu i Differinem. (wczesniej bralam jeszcze tetracykline, ale
          nie pomagalo).Zacisnelam zeby, powiedzialam sobie, ze nie zaczne brac z
          powrotem pigulek, bo jest to bledne kolo. Teraz dzieki odpowiedniej pielegnacji
          skory i kuracjach wszelkiego rodzaju masciami jest juz lepiej. Glownie stosuje
          kremy z kwasami (rozne: Effaclar, Neo Strata, Lysanel Activ SVR, ktory pomaga
          na pryszcze na tle hormonalnym) zalezy od tego co mi sie robi. Na krostki masci
          zapisane przez dermatologa.
          Mam wrazenie, ze lekarze jakos sie kompletnie nie iteresuja skutkami ubocznymi
          pigulek, zapisuja je, a potem umywaja rece i mowia: no tak, faktycznie, ma Pani
          tradzik - prosze isc do dermatologa. A przyczyna chyba jest bardziej
          skomplikowana. Czesto moze to byc spowodowane zachwianiem hormonow.
          Ten najgorszy okres mam juz za soba, bo wygladam juz calkiem calkiem i nowe
          krostki pojawiaja sie sporadycznie, ale takie glebokie tez sie zdarza.
          Za to pojawily mi sie inne problemy tez zwiazane z pigulkami.

• Gość: agul Re: cera a pills IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 02.10.02, 12:17
            damona napisała:

> Za to pojawily mi sie inne problemy tez zwiazane z pigulkami.

No właśnie, też o tym pisalam - krostki to najłagodniejszy skutek uboczny
            pigułek, niestety. Prędzej czy później jednak znikną, a te inne sprawy trudno
            wyleczyć a czasami jest to prawie niemożliwe://
            A żaden lekarz nie informuje o tym, co się może dziać po kilkuletnim stosowaniu
            tabletek, dla nich to tylko antykoncepcja, a nic innego się nie liczy:-//
            • koralik27 do Agul 02.10.02, 12:34
              Agul, i tak dobrze, ze krosty Ci zniknely dzieki zielonej herbacie i nie
              musialas przez pol roku lykac unidoxu i metronizadolu - bo tak najczesciej sie
              konczy leczenie tradzika w naszym wieku :-(
              ja sama lykalam Diane35 kilka latek, potem przeszlam na Cilest, no a potem cala
              zabawa na nowo :-((( co wiecej, bralam te pigulki tylko ze wzgledu na
              ich "lecznicze" dzialanie, a nie antykoncepcyjne - szkoda tylko, ze z niczego
              mnie nie wyleczyly
              cale szczescie na nic innego mi nie zaszkodzily

Koralik (bardzo przedslubny)
              • agul1 Re: do Agul 02.10.02, 12:41
                No niby tak, ja akurat nie mialam takich strasznych wielkich krost, tylko
                sporo, ale małych i jakoś samej udało mi się ich pozbyć, mam nadzieję, że na
                zawsze.
                Ale z drugiej strony - wolałabym chyba krosty i antybiotyki na nie niż męczenie
                się z innymi skutkami ubocznymi tabletek:-// Słowo!
                Koralik, relaksujesz sie już przed ślubem, czy jeszcze w ferworze przygotowań?
                • koralik27 Re: do Agul 02.10.02, 12:47
                  relaksujemy sie od wczoraj wieczora :-)
                  jeszcze dzis idziemy do organisty uzgodnic repertuar, ale generalnie juz
                  naprawde nie ma sie czym stresowac

prosze tylko trzymac kciuki za ladna pogode :-)))
                  • agul1 Re: do Agul 02.10.02, 12:58
                    Noo, teraz tak pięknie, to na pewno do soboty się utrzyma, zresztą ma być teraz
                    coraz ładniej:))
                    To relaksuj się, żebyś piękna była!! A potem opisz wszystko:)
            • Gość: kasica Re: cera a pills IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.10.02, 12:50
              nie to forum, ale oswieccie mnie prosze, jakie sa te inne skutki odstawienia?
              ja radosnie lykam, ale kiedys przeciez przestane. i co? nie mialam pojecia, ze
              cos naprawde powaznego moze z tego wyniknac...
              • Gość: elve Re: cera a pills IP: *.netland.gda.pl 02.10.02, 13:02
                www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=216&w=1429877
                www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=216&w=2345289
                tam się naczytasz.
                pozdrav
          • Gość: Trishna Re: cera a pills IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 02.10.02, 13:18
            Damona, napisz cos o tym Lysanel SVR, pierwszy raz słysze o czyms takim
            • damona Re: cera a pills 02.10.02, 13:37
              Gość portalu: Trishna napisał(a):

> Damona, napisz cos o tym Lysanel SVR, pierwszy raz słysze o czyms takim

podaje Ci link do artykulu Basi na wizazu:

www.wizaz.pl/basia_kwasy_bha_aha_5.php
              Lysanel jest silnym kremem i przy wrazliwej skorze moze mocno podrazniac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka