IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 19:27
Własnie zaczełam stosowac za wasza rada praiwe cała serie tych kosmetyków nie
mam tylko tego płynu - na razie nie widze ogromnych zmian ale sa za to takie
małe również cieszące postępy w walce z trądzikiem (dobry jest ten krem A.I.
może syfki nie giną po nim od razu ale nie robia sie biale wulkany)i rowniez
za wasza rada zaczelam korzystac z maseczki z płatków owsianych (jest
rewelacyjna buźka po niej jest taka gładka). Nie dziękuje teraz za Wasze rady
żeby nie zapeszyc.
Obserwuj wątek
    • rapallo Re: EFFACLAR 07.11.05, 21:13
      Bo i nie spodziewaj się po tych dermokosmetykach rewelacyjnych efektów.Jeśli
      masz spore problemy z tłustą i trądzikową cerą,najważniejsze jest dodatkowo
      skórze nie szkodzić i delikatnie,subtelnie ją pielęgnować w czasie leczenia
      farmakologicznego,a to naprawdę dużo jak na tego typu produkty i Effaclar
      doskonale spełnia to zadanie (jest już udowodnione naukowo,że serie typu
      Garnier Czysta Skóra czy inne "nieapteczne" produkty nie tylko że nie pomagają
      w walce z trądzikiem (poza pierwszym efektem ewentualnej poprawy) ale w
      dłuższej perspektywie czasowej wręcz szkodzą cerze,a to za sprawą szeregu
      substancji chemicznych potęgujących łojotok a w efekcie trądzik,że wymienie
      chociaż spirytus czy kwas salicylowy).Wspomniane dermokosmetyki z takich serii
      jak Effaclar,Lysanel,Biodermine czy Iwostin wątpliwej jakości substancji nie
      zawierają,jest więc niemal pewne że nie zaszkodzą na dłuższą metę.A przy małych
      problemach z cerą jak grudki czy wypryski raz na tydzień,jest spora szansa że
      pomogą i podleczą skórę.Na cięższe przypadki niezbędna jest wizyta u
      dermatologa i odpowiednia kuracja takimi lekami jak Isotrexin,Skinoren czy
      Differin (te 3 okazują się u różnych osób najskuteczniejszymi preparatami jak
      pokazuje praktyka lekarska) i której nieodłącznym elementem staje się wtedy
      odpowiednia pielęgnacja za pomocą dermokosmetyków.
      Powodzenia w walce z niedoskonałościami cery.
      Pozdrawiam!
      • perelka81 nic dodac, nic ujac:) n/txt 07.11.05, 21:23
        • Gość: ssokla Re: nic dodac, nic ujac:) n/txt IP: *.devs.futuro.pl 07.11.05, 23:08
          Dla mnie effaklar AI to rewelacja, aczkolwiek ja nie stosuje go punktowo tylko
          na całą buźke i nie pojawiają sie ropne krostki. Dobry dodatek to zel myjący i
          na dzien krem nawilżająco matujący bo po AI roluje sie podklad.
          • Gość: nisia A ja mam pytanie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.05, 07:49
            A ja mam pytanie. akne derm jest tańszy a czy spełnia taką samą rolę jak
            Effaclar?Ja mam raz na jakiś czas takiego syfka. obecnie 3 po jednej stronie w
            okolicy ust - policzka.Posmarowałam benzacne jak czułam jak jest pod skórą i
            efekt był jeszcze gorszy, dłużej się paprało i az policzek bolał. Jestem
            zwoleńczynią: wycisnąc i zdezynfekować, posmarowac jakimś specyfikiem do
            gojenia - może to byc effaclar?
          • Gość: KAROLA Re: nic dodac, nic ujac:) n/txt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 19:35
            mam pytanie do Ciebie nie łuszczyła Ci się skóra bo mi zaczeła tak troszkę
            jakby łuszczy się na brodzie wczescniej tego nie miałam i nie wiem czy to nie
            od tych kosmetyków. Stosuje ten krem złuszczający ale na razie efektów nie
            widac.
            • Gość: ssokla Re: nic dodac, nic ujac:) n/txt IP: *.devs.futuro.pl 09.11.05, 00:36
              Po Effaklarze skóra sie w ogóle nie łuszczy anio nie piecze ani nie ma żadnych
              podrażnień, to Ci gwarantuję. Nigdy nie miałam takiego przypadku. Krem po
              którym skóra sie łuszczy na całej twarzy to np. Brevoxyl, Skinoren, Differin.
              Ale po effaklarze nigdy w życiu. Jedyne co może sie łuszczyć to strupek
              zagojonej skóry po zdrapanej krostce, bo effaklar przyspiesza gojenie.
              • Gość: KAROLA Re: nic dodac, nic ujac:) n/txt IP: *.ca.pl.renault.com / *.crowley.pl 09.11.05, 12:43
                To ja nie wiem co źle robię bo mi się trochę łuszczy i nie wiem co robić wiem
                że są to kosmetyki dobre i nie powinny podrażniać ale chyba jest coś nie tak a
                na początku ich stosowania nie miałaś takiego łuszczenia a później one przeszły.
                • Gość: ssokla Re: nic dodac, nic ujac:) n/txt IP: *.devs.futuro.pl 09.11.05, 17:04
                  Nie pamiętam już dokładnie. Po Effaklar K mi troszke schodziła na poczatku, ale
                  bardzo malutko... nawet tego nie zauważyłam. Ale po Effaklar AI nie schodziła
                  mi skóra w ogóle. Poczekaj tydzien aż sie skóra przyzwyczai.
                  • Gość: KAROLA Re: nic dodac, nic ujac:) n/txt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 18:01
                    Dzięki, postaram sie cierpliwie poczekac ale ja używam ich już ponad tydzień a
                    skóra zaczeła się łuszczyc dopiero od trzech dni i jest taka "naciągnięta".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka