Dodaj do ulubionych

brzydki zapach z ust

IP: *.pcmedia.com.pl / 80.55.145.* 11.11.05, 14:30
Mam taki mały problem, a wlasciwie nie ja tylko moj narzeczony. Zauwazylam ze
robi mu sie kamien na zebach. Wypchnelam go do dentysty, ktory polecil
plukanie zebow soda oczyszczona. Jednak narzeczonemu brak systematycznosci i
po paru dniach przestal to robic.

Czy kamien na zebach moze byc przyczyna naprawde paskudnego zapachu?
Probowalam z nim o tym rozmawiac, namowic zeby chociaz 3-4 razy dzienne
szorowal zeby skoro ma taki problem (normalnie robi to tylko rano i
wieczorem). Kupilam mu tez jakies plyny do plukania jamy ustnej. Pomimo tego
bardzo czesto wyczuwam ten okropny zapach. Co mam w tej sytuacji robic? Nie
potrafie tez powiedziec prosto z mostu- idz umyj zeby bo nie moge zniesc tego
zapachu. Poza tym na takie uwagi czesto sie obraza i nie reaguje. Gdyby mi
choc raz ktos zwrocil uwage zrobilabym wszystko, zeby nie musial tego robic po
raz kolejny...

Co wiec robic? czy sa moze jakies tabletki, srodki, ktore moga rozwiazac ten
problem? Pomozcie kochani :(
Obserwuj wątek
    • Gość: asia Re: brzydki zapach z ust IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 11.11.05, 14:35
      To, ze ma kamien moze znaczyc, ze niedokladnie myje zeby - wiec moze stad
      zapach. Ale z drugiej strony sam kamien chyba nie wydziela az tak intensywnego
      zapachu. Moze ma zapalenie migdalkow? W migdlakach tworza sie takie ropne
      grudki, nie znam gorszego smrodu.
      • Gość: A. Re: brzydki zapach z ust IP: *.pcmedia.com.pl / 80.55.145.* 11.11.05, 14:59
        Nie sądzę, zeby to mogly byc zapalone migdalki, bo przeciez wystapilyby tez inne
        objawy. Co do tego niedokladnego mycia zebow to sie zgadzam, tylko co mu
        powiedziec>? Przeciez nie bede nad nim stala i instruowala jak mamuska jak ma
        myc zeby bo sie obrazi smiertelnie. A na delikatne uwagi i "owijanie w bawelne"
        jakos nie zwraca uwagi.
        • Gość: asia Re: brzydki zapach z ust IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 11.11.05, 15:07
          To moze powiedz cos w rodzaju "masz taki ladny usmiech, szkoda tylko, ze masz
          zolte zeby, moze jakbys je dokladniej wyczyscil z osadu to by byly bielsze?". A
          co do migdalkow - nie trzeba miec zadnych objawow, czasem jest tylko
          nieprzyjemny smak w ustach, potem moze z tego wyniknac bol gardla (moze te
          bakterie sobie przelaza). Podobno u niektorych zapalenie migdalkow to choroba
          przewlekla, czytalam, ze niektorzy lekarze twierdza nawrt, ze u niektorych to
          stan normalny i nie ma co z tym zrobic. A - jeszcze brzydki zapach z ust to
          moga byc jakies problemy z watroba czy zoladkiem (nie pamietam).
    • Gość: ila Re: brzydki zapach z ust IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 15:05
      kamień nazębny się usuwa... u dentysty, regularnie... niektórzy mają taką
      właściwośc śliny, że nie spłukuje on adostatecznie kaimenia nazębnego... a jesli
      się go regularnie nie usuwa, grozi obniżenie dziąseł i paradontoza...
      tak więc mój facet chodzi do dentysty (ja mu o tym przypominam), regularnie myje
      zęby (teraz już moje nalegania są niepotrzebne)... ten twój koles to chyba jakić
      muł, że tak reaguje na twoje uwagi... ufam, że sa kulturalnie wypowiadane :)
      zaciągnij go za uszy do dentysty a potem pilnuj, żeby mył zęby...
      dla dobra jego uzębienia
      • Gość: A. Re: brzydki zapach z ust IP: *.pcmedia.com.pl / 80.55.145.* 11.11.05, 15:17
        Oj zeby to bylo takie proste... Po pierwsze on ma bardzo ladne, biale zeby (!)
        wiec zolte nie sa zadnym pretekstem. Do dentysty nie pojdzie za nic w swiecie.
        Poza tym nie mieszkamy w rodzimym miescie a w szczecinie, gdzie studiujemy wiec
        zostaje tylko dentysta prywatny a na to mojemu mezczyznie szkoda kasy bo uwaza
        ze wszystko jest ok. To naprawde bardzo przykra sprawa i na pewno nie on zadnym
        mulem, kazdy ma jakies "usterki".
        • beri20 Re: brzydki zapach z ust 11.11.05, 15:34
          Rety kobieto ja mam ten sam problem z moim facetem no identyczny i również nie
          wiem jak do niego dotrzeć :( Wiem ze on sie boi dentysty i nie chce tam isc i
          wiem tez ze zdarza mu sie pojsc spac nie myjąc zębów Strasznie mi to
          przeszkadza a uwagi delikatne na ten temat nie skutkują A bardziej stanowczo
          boje si powiedzciec bo wiem ze go to urazi Co robic ??
          • Gość: A. Re: brzydki zapach z ust IP: *.pcmedia.com.pl / 80.55.145.* 11.11.05, 19:14
            No właśnie??????
            • Gość: SnowQueen Re: brzydki zapach z ust IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 19:56
              Powiedzieć wprost - masz taki problem, musisz to rozwiązać.
              Szczerze powiedziawszy nie mgę sobie wyobrazić jak mozna coś takiego tolerować.
              Przecież to Wasi mężczyźni, przytulacie się do nich, całujecie...
              Jeśli Wam na nich zależy to trzeba pójść najprostszą drogą, zawoalowane
              aluzyjki nic tu nie pomogą. Zwłaszcza, że sam problem może dotyczyć nie tylko
              higieny jamy ustnej, ale również problemów żołądkowych. Najpierw potrzebna jest
              właściwa diagnoza.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka