Dodaj do ulubionych

Kanebo w Urodzie

IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.02, 11:52
Czy ktoś widział kosmetyki Kanebo na polskim rynku?

Pytam, bo w Vivie jest reklama październikowej „Urody”
i zapowiedź relacji wręczenia jakichś nagród kosmetycznych
(coś na kształt Doskonałość Roku TS, tyle, że przyznawane przez „Urodę”).
To są nagrody za 2002 rok, co już mnie zdziwiło, bo przecież
rok się nei skończył, ale w sumie nie o to mi chodzi.
W konkurencji podkład zwyciężył podkład Kanebo
i stąd moje pytanie, bo jeszcze kosmetyków tej marki
nie widziałam w polskich sklepach.
Czy wiecie, gdzie można je dostać i jak wyglądają ceny?
Obserwuj wątek
    • Gość: agul Re: Kanebo w Urodzie IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 07.10.02, 11:57
      He he też to widziałam i śmiać mi się chciało z pań redaktorek, bo kanebo
      będzie w Polsce dopiero w przyszłym miesiącu lub pod koniec tego a one dostały
      od firmy kosmetyki i już wstawiły je jako kosmetyk roku 2002. Jak można nazwać
      podkład kanebo kosmetykiem roku 2002 w Polsce, skoro w roku 2002 będzie on w
      sklepach raptem 2 miesiące?????? Dla mnie to jakaś żenada totalna..
      A co do Twojego pytania - kanebo będzie dostępny w większych perfumeriach typu
      sephora i douglas, ceny porównywalne od shiseido, może ciut tańsze:)
      • Gość: Mela Re: Kanebo w Urodzie IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.02, 12:04
        Dzięki, Agul za błyskawicę reakcję. To trochę idiotyczne wg mnie nagradzać
        kosmetyk, którego nie ma na rynku, no ale może ja się nie znam:( Ciekawa
        jestem, czy chociaż ten podklad rzeczywiście jest taki rewelacyjny.Oby.
        • Gość: agul Re: Kanebo w Urodzie IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 07.10.02, 12:11
          Gość portalu: Mela napisał(a):

> Dzięki, Agul za błyskawicę reakcję. To trochę idiotyczne wg mnie nagradzać
          > kosmetyk, którego nie ma na rynku, no ale może ja się nie znam:(

Moim zdaniem to kompletnie idiotyczne:-))

Ciekawa
          > jestem, czy chociaż ten podklad rzeczywiście jest taki rewelacyjny.Oby.
          Myślę, ze będzie dobry, bo kanebo ma raczej w porządku kosmetyki. JEdni pewnie
          będą zachwyceni, inni mniej. Tak czy inaczej z tą nagrodą to jakiś absurd;)
          Pozdrawiam
      • sharlotka Re: Kanebo w Urodzie 07.10.02, 12:05
        Widzialam Kanebo w Olimpii w Klifie (Trojmiasto), ale stand wygladal
        jakos marnie, a poza tym byly urodziny Klifu (czy cós) i tlum sie przewalal
        przez Olimpie, wiec ucieklam.
        Ale wybieram sie do Klifu w tym tygodniu, moze zerkne na ceny.

Pozdrawiam
        z zalanego deszczem i huraganowego (leb urywa, brrr) Sopotu
        Szarlotka

p.s. czy ktoras z Was miala do czynienia z kosmetykami PAYOT i jakie sa
        wasze wrazenia? senkju.
        • Gość: agul Re: Kanebo w Urodzie IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 07.10.02, 12:10
          Sharlotto;-))
          Payot to bardzo dobra firma, sama nie używałam ale moja mama ma tego trochę i
          jest niezmiennie zachwycona. Z tego co wiem, to jakość porównywalna do Orlane i
          Sisleya - ceny niestety też:-//
          Pozdrawiam:-)
          • sharlotka Re: Kanebo w Urodzie - do Agul 07.10.02, 12:15
            Gos´c´ portalu: agul napisa?(a):

> Sharlotto;-))
            > Payot to bardzo dobra firma, sama nie uz˙ywa?am ale moja mama ma
            tego troche˛ i
            > jest niezmiennie zachwycona. Z tego co wiem, to jakos´c´ porównywalna
            do Orlane i
            >
            > Sisleya - ceny niestety tez˙:-//
            > Pozdrawiam:-)

Ogldalam na Truskawie i jak zwykle wciagnely mnie kremy
            matujaco-regulujace. To moja fobia ;-))))) I ceny byly naaawet do
            przelkniecia.
            Agul, trzymaj sie i nie stresuj sie, bo urlop sobie popsujesz (Anexxa mi
            przekablowala), zabierz tylko cieple rzeczy bo nad morzem pizdzi (sorry),
            jest mokro i cholernie zimno. Myslalam, ze sie rozbecze jak szlam do
            pracy.
            Ucalowania
            i wracaj cala i zdrowa
            Szarlotta (ktora bym z checia pozarala, te slodycze!)

• Gość: Kim Re: Kanebo w Urodzie - do Agul IP: 213.77.91.* 07.10.02, 12:17
              A ja widziałam Kanebo w Olimpii w Klifie.
            • Gość: agul Offtopik jesienno-dentystyczny IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 07.10.02, 12:35
              Ochhh wy wstrętne plotkary!!!!:-)) Nic się nie stresuję, bo właśnie wróciłam od
              dentysty (akurat jak dzwoniłaś to mi sączek zakładał;-)) i już jest ok, powoli
              zaczynam się pakować, skończę ostatni artykuł i już:) A że nad morzem zimno to
              wiem, trudno, morze jesienią też ładne:) Mam ciepłą czapę, kożuch i butki
              ocieplane, więc jakoś przeżyję:-))
              A wracając do kosmetyków to super jest shiseido taki żel na T-zone matujący,
              nakłada się go na normalny krem i faktycznie matuje przez kilka godzin
              porządnie, może to sobie kup???
              I zjedz tą sharlotkę, teraz nie możesz sobie nic odmawiać:-))

• Gość: Joasia Re: Kanebo w Urodzie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.10.02, 12:23
      a własciewie dlaczego w szacownym jury nie ma przeciętnej Poli tylko
      opiniotworcze dany ekrany,czasopism lub inne twarze z pierwszych stron gazet?
      w czym niby sa lepsze,ze to własnie one wydaję te oceny(doskonałosci roku itd)
      nazwisko ma się przyczynic do lepszej sprzedazy?chyba własnie o to chodzi...
      • Gość: Joasia Re: Kanebo w Urodzie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.10.02, 12:29
        przepraszam za błędy ale sie wkurzyłam
        oczywiscie chodzi o POLKI i DAMY
    • Gość: loosia szczyt żenady! IP: *.chello.pl 07.10.02, 12:43
      Wstyd!!!
      Doskonałosc Urody dla Kanebo to podrecznikowy wprost przykład hipokryzji
      i "obiektywizmu" polskich pism dla kobiet.
      Wszelkie organizowane na ich łamach konkursu na super-kosmetyk , hit roku,
      doskonałosc itp. to jeden wielki pic. Wygrywaja po prostu produkty tych firm,
      które wykupują najwiecej reklam, płacąc za to duże pieniadze. No, ale tym razem
      Uroda troche przesadziła. Widocznie Kanebo obiecało sypnąc groszem, i moge sie
      założyc, ze za kilka miesiecy w urodzie pojawią sie ich reklamy.

Nie dajmy sie zwariowac. To, ze panie redaktorki dostały fure niedostepnych
      jeszcze na naszym rynku kosmetyków, nie znaczy wcale , że musimy im wierzyć.
      Taktują nas jak idiotki, ktore w ciemno pojda do sklepu i i kupia wszystko, co
      Uroda zarekomenduje jako hit.
    • Gość: Pia Re: Kanebo w Urodzie IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 10.10.02, 13:04
      Właśnie kupiłam nową Urodę i zobaczyłam rozstrzygnięcie konkursu na najlepszy
      kosmetyk 2002 r. W kategorii podkład wygrał Cream Finish SPF 10 firmy Kanebo,
      którego nie widziałam ani w Sephorze ani w Douglasie. W kategorii najlepszy
      zapach damski wygrał Ardenbeauty E.A., który też jakoś dopiero w ostatnim
      czasie zagościł w perfumeriach. Nie dowiedziałam się również jakie jakie
      kosmetyki startowały w konkursie i mam niemiłe uczucie, że ktoś tu próbuje kimś
      sterować (na jednej z początkowych stron jest całostronicowa reklama Kanebo).
      Na konkursowej stronie możemy przeczytać: "10 najlepszych kosmetyków 2002 roku.
      Są sprawdzone, pewne, wybrane z setek innych(...)Szukajcie w sklepach produktów
      ze znakiem konkursu i gwarancją jakości Urody". W składzie jury oprócz szefów
      działu urody i redaktorów pism: Pani, Uroda, VIVA, znalazły się także: Henryka
      Bochniarz, Małgorzata Foremniak, Anna Maria Jopek, Iwona Radziszewska, Grażyna
      Torbicka. Ten skład jury został tak określony: "Dysponujemy wiedzą, kompetencją
      i doświadczeniem, które umożliwiają nam dokonanie rzetelnej oceny jakości
      kosmetyków i wybór tych rzeczywiście najlepszych. Niech nasza lista laureatów
      będzie Waszą listą." Wnerwiłam się!
      • Gość: Anja Re: Kanebo w Urodzie- robią sobie z nas jaja! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.02, 13:26
        Wiecie co, sądziłam, że Uroda to poważnie pismo. A tu wygrywają kosmetyki
        niedostępne na rynku, nie ma listy kosmetyków kandydujących do tytułu (TS taką
        zawsze przedstawia), a panie jurorki mają takie doświadczenie i wiedzę, jak
        każda z nas. WIęc 5-10 bab nie jest w stanie ocenić niczego, bo każda ma swoje
        zdanie, odczucia itd.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka