Dodaj do ulubionych

Perfumy Otulajace

13.10.02, 11:33
Taaa..tez bylo,ale ja sie uparlam na takie "otulajace" (ladny zwrot Reni przy
opisie Hot Couture). Chodzi mi o takie wlasnie otulajace zapachy,
niekoniecznie typowo slodkie, ale za to milo utrzymujace sie przy skorze caly
dzien, z autopsji znam Gio - te stare. A juz Dune, ktore b lubie, nie
nazwalabym otulajacymi...
otulajace pozdrowienia
Obserwuj wątek
    • Gość: anna Re: Perfumy Otulajace IP: *.supermedia.pl / *.mapster-net.com.pl 13.10.02, 11:34
      dla mnie stare poeme i trochę nowsze miracle sa takimi otulającymi, zimowymi
      zapachami.
    • kotmanka Re: Perfumy Otulajace 13.10.02, 11:47
      aha, wlasnie, Poeme...
      Jeszcze dorzuce Theoreme - choc niestety, u mnie ten piekny zapach okazal sie
      niezbyt trwaly :-(((
      • ptasia Re: Perfumy Otulajace 13.10.02, 11:59
        pozdrawiam fankę starego Gio - dla mnie to najwspanialsze perfumy na świecie...
        troszkę podobne są Versace Woman - używała ich (zimą) moja mama, na początku
        narzekałam, że są jak lekarstwo, ale potem... brakowało mi ich, tej otoczki
        zapachu wokół niej.
    • ladyblue Re: Perfumy Otulajace 13.10.02, 11:59
      z takich otulajacych (przynajmniej dla mnie) to Chanel "Coco", "Roma" i chyba
      jeszcze "Obsession", takie przynajmniej mi się wydają. trzymają się długo i
      jakieś takie "ciepłe" w wyrazie, choć te ostatnie trochę mocnawe.
    • Gość: kotmanka Re: Perfumy Otulajace IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 13.10.02, 13:34
      kotmanka napisała:

> Taaa..tez bylo,ale ja sie uparlam na takie "otulajace" (ladny zwrot Reni przy
      > opisie Hot Couture).
      Przepraszam, Coralin!
      pozdrowienia
      • coralin Re: Perfumy Otulajace 13.10.02, 16:38
        Gość portalu: kotmanka napisał(a):

> kotmanka napisała:
        >
        > > Taaa..tez bylo,ale ja sie uparlam na takie "otulajace" (ladny zwrot Reni p
        > rzy
        > > opisie Hot Couture).
        > Przepraszam, Coralin!

Rzeczywiście często używam tego określenia mając na myśli perfumy ciepłe,
        mocne ,trwałe,ale nie ekspansywne.Takich otulających szukam każdej jesieni by
        używać w zimnych porach roku na dzień, do pracy.Hot Couture są otulające, ale
        np. Poeme, Samsara raczej nie trzymają się blisko ciała i już nie nazwałabym
        ich tak.Z posiadanych przeze mnie otulające są Jaipur Saphir Boucheron.Polecam
        też zapach Donny Karan Cashmere Mist(pytałam o niego w wątku o DKNY, bo mam z
        tej lini szampon, zel i balsam)o ile jest jeszcze dostępny.Niestety takie
        otulające zapachy często bywają "bez charakteru"(np. Good Life Davidoff-
        ciepły, otulający,figowo-śliwkowy ,ale nijaki zapach moim zdaniem) Zimą mam
        zamiar używać(bo dostałam w prezencie)Emporio Armani.Ciepłe, mocne są na
        pewno,ale obawiam się czy będą dobre na dzień i do pracy czyli właśnie
        otulające.Na pewno nie są tak oryginalne jak Hot Couture.Pozdrawiam:)

• Gość: ruda_102 Re: Perfumy Otulajace IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.02, 16:28
      Aż się wstydzę, ale dla mnie to klasyczny Poisson.
      Zimowy, popołudniowy, rozgrzewa i "otula".
      Zawsze mam jakąś butlę i stosuję sobie od czasu do czasu,
      choć czuję się wtedy trochę jakbym była własną babcią :-)))
      Żaden zapach na zimę tak mi nie pasuje,
      a próbowałam przeróżnych.
      • Gość: daggy Re: Perfumy Otulajace IP: *.chello.pl 13.10.02, 18:24
        Dla mnie to Lulu Blue Cacharel... (w odróżnieniu od "zwykłych" Lulu) Ale nie
        wiem, czy jeszcze istnieją, już w zeszłym roku nie mogłam ich dostać na zimę.
        Są najcieplejszym i najbardziej otulającym zapachem, jaki w życiu wąchałam. Są
        na rynku od lat (albo przynajmniej były), ale nigdy nie były popularne. Na
        szczęście.
        • Gość: daggy Re: Perfumy Otulajace IP: *.chello.pl 13.10.02, 18:34
          Pomyłka w pisowni - Lou Lou. Przy okazji apel - jakby ktoś jednak gdzieś
          spotkał to baaardzo proszę o sygnał!!!
          • Gość: inka Re: Perfumy Otulajace IP: *.riv-eres.charterpipeline.net 13.10.02, 18:50
            Znalazlam te perfumy o ktore pytasz, w internetowej perfumerii. Kosztuja 28$
            (30ml). Oni chyba nie wysylaja za granice - ale jak bardzo chcesz, to.....
            (to ja jestem teraz w USA)
            Pozdrawiam
            • Gość: kotmanka Re: Perfumy Otulajace IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 13.10.02, 18:59
              jeszcze o hot couture (na ktore mam chetke) - w tutejszym elle z ubieglego
              miesiaca pojawily sie "papierki" do wachania - hot couture i nowe my couture.
              po miesiacu tego my couture w ogole nie czuc, natomiast hot - jak najbardziej!
              • coralin Re: Perfumy Otulajace 13.10.02, 19:09
                Dla jasności, otulające są Hot Couture -woda perfumowana, bo woda toaletowa w
                przypadku tego zapachu to inna historia(i nie chodzi tu tylko o trwałość).
            • daggy Re: Perfumy Otulajace 13.10.02, 19:09
              Inka, napisz do mnie na priv, proszę...
              • Gość: inka Re: Perfumy Otulajace IP: *.riv-eres.charterpipeline.net 13.10.02, 20:50
                Juz napisalam :)
      • Gość: elve Re: Perfumy Otulajace IP: *.netland.gda.pl 13.10.02, 20:51
        nie ma się czego wstydzić, to cudowny zapach, ale jaki ekspansywny! wcale mi
        się nie kokarzy z babcią, raczej z totalnie energiczną kobietą w cudownym
        silnym wieku lat 30 i pare...
    • Gość: kotmanka Re: Perfumy Otulajace IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 13.10.02, 19:19
      ach, "biore i kupuje" te hot couture edp! zapach mi sie bardzo podoba, wydaje
      sie trwaly, wiec moze w koncu okaze sie zastepca krola gio...i dzieki za
      zwrocenie uwagi na roznice z edt
      dodam jeszcze ze taki sklepik www.fragrancedirect.co.uk wysyla chyba do Polski -
      a ceny maja dosyc atrakcyjne....
      pozdrowienia
      • kasiulek Re: Perfumy Otulajace 13.10.02, 19:59
        A ja wczoraj w czasie porzadkowania szafki "kosmetycznej" odkrylam przypadkiem
        probke zapachu Fluid Iceberg i okazalo sie, ze:
        a/ podoba mi sie jak nie wiem co!
        b/ jest wlasnie z gatunku zimowo-otulajacych!
        • ptasia Re: Perfumy Otulajace 13.10.02, 21:09
          o tak, Fluid fajny jest, też mam próbkę, i wydajny i trwały do tego, i chyba
          nie taki bardzo drogi... no, tani też nie... ale tańszy niż niektóre ;-(
    • Gość: elve Re: Perfumy Otulajace IP: *.netland.gda.pl 13.10.02, 20:48
      a mi się hot couture nie podoba... jest za ostre.
      otula mnie tendre poison
      dune jak najbardziej
      poeme też (ale koniecznie w minimalnej ilości)
      i eau torride, jak już się trochę podgrzeje na skórze :)
      chyba też kenzo tigre - jest mniej ekspansywne niż elephant, ciepłe
      a, no i kadzidlany zapach dolce&gabbana, taki z czerwoną nakrętką.
      • coralin Re: Perfumy Otulajace 13.10.02, 21:12
        Gość portalu: elve napisał(a):

> a mi się hot couture nie podoba... jest za ostre.

A co testowałaś? EDT czy EDP ,bo jeśli wodę toaletową to faktycznie jest ostra
        i kwaśna.EDP to jak pisałam dla mnie wręcz inny zapach(i nie mam tu na myśli
        trwałości).
      • Gość: katrina Re: Perfumy Otulajace IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.02, 21:17
        Vivenne Westwood Boudoir
      • ruda_102 Re: Perfumy Otulajace 14.10.02, 08:36
        Gość portalu: elve napisał(a):

>nie ma się czego wstydzić, to cudowny zapach, ale jaki ekspansywny! wcale mi
        >się nie kokarzy z babcią, raczej z totalnie energiczną kobietą w cudownym
        >silnym wieku lat 30 i pare...

Dzięki. To rzeczywiście silny zapach. Byle kto nie podejdzie!
        Ale ja tego Poisona używam od dwudziestego piątego roku
        (nie chodzi mi o rok 1925 :-)
        Fakt, że zawsze wyglądałam i kreowałam się na "dorosłą".
        Dopiero teraz mnie ten mój wiek kalendarzowy dogonił a nawet przegonił.
        I oby tak dalej.
        Gdzieś ktoś tu już pisał, że w okolicach 30-tu jakoś się młodnieje.
        Zaczyna nosić spodnie zamiast tzw."garsonek" itp.
        Więc może i zapach powinnam sobie odmłodzić.
        Pozdrawiam wszystkie młode 30-ki.
        Dziś pachnąca Gio (kolejna staroć).
    • Gość: kotmanka Re:Hot Couture IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 14.10.02, 18:02
      Mam od dzis. Otulaja mnie baaaaardzo sympatycznie, w ten deszczowy dzien. No i
      sa trwale. Uff!
      pozdrowienia!
    • Gość: Ginger Re: Perfumy Otulajace IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.10.02, 19:09
      Gio... mmmm dla mnie to najpiekniejszy zapach na swiecie, chyba go nie
      wycofuja??? Nie przezylabym! Uzywam ich od chyba 5 lat, jesli nie dluzej... Co
      jakis czas zachwycona nowym zapachem <teraz Poison - ten w ciemnym flakonie, a
      ja mam 20 lat!> wracam do nich pokornie i nie moge sie nadziwic, ze cos moglo
      mi sie choc na chwile moglo spodobac bardziej... Pozdrawiam! Ginger
    • bogna_m Re: Perfumy Otulajace 15.10.02, 07:49
      Jean Paul Gaultier Classic, Coco Mademiselle i Angel ale Jean paul nr 1
      • Gość: Mademoiselle Coco Re: Perfumy Otulajace IP: 217.153.54.* 15.10.02, 08:59
        bogna_m napisała:

> Jean Paul Gaultier Classic, Coco Mademiselle i Angel ale Jean paul nr 1

Moze to głupie pytanie, ale ile kosztuje Mademoiselle Coco, zachorowałam na ten
        zapach a tu gdzie mieszkam nie ma perfumerii z prawdziwego zdarzenia, konieczna
        jest dalsza WYPRAWA. Interesuje mnie cena EDT, z góry dzięki.
        • Gość: giza Mademoiselle Coco IP: 217.153.54.* 15.10.02, 09:00

> Moze to głupie pytanie, ale ile kosztuje Mademoiselle Coco, zachorowałam na
          ten
          >
          > zapach a tu gdzie mieszkam nie ma perfumerii z prawdziwego zdarzenia,
          konieczna
          >
          > jest dalsza WYPRAWA. Interesuje mnie cena EDT, z góry dzięki.

Ale nakręciłam, hihhi, zamiast tematu wpisałam m. coco jako autora :))
          • Gość: ania Re: Mademoiselle Coco IP: 217.98.124.* 15.10.02, 13:10
            mnie otula Theorema i Alchemie....nie tak szczelnie ale też Deep Red.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka