Dodaj do ulubionych

Wrażenia poweekendowe

14.10.02, 10:29
Taaak. Kocham poniedziałki :(((. Niemniej weekend, mimo paskudnej pogody był
calkiem całkiem. Podoba mi się nowa-stara Galeria Mokotów. Przebuszowałam
wszystkie nowootwarte "przybytki" i nawet jestem zadowolona. Zwłaszcza z Peek
and Cloppenburg. Sporo ładnych ciuszków, nawet się wzbogaciłam o śliczny
sweterek w odcieniu burgunda. Minus GM - na razie tłok koszmarny.
Dzięki za typ pt. peeling YSL do buzi - jest rzeczywiście rewelacyjny.
Jest nowy zapaszek Diora - Addict - opakowanie podobne do linii kolorówki o
tej nazwie, ale zapach nie powala na kolana. Ot, kolejny milutki. Choć pewnie
niektórym będzie się podobać.
Wreszcie jest też dostępny kremik HRubinstein Prodigy, ale nawet wolałam nie
pytac ile kosztuje.
Aha i w GM jest świetna nowa lodziarnia o nazwie La Fragola. Pycha lody.
Obserwuj wątek
    • Gość: agul Re: Wrażenia poweekendowe IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 14.10.02, 11:40
      Ja dopiero wróciłam z urlopu, więc pewnie do GM wybiorę się dopiero za kilka
      dni, ale strasznie jestem ciekawa, jakie są marki w peek&...??? Bo w berlinie
      pełno tam wszystkiego - od bossa, dkny poprzez sisleye benettony aż do zupełnie
      tanich niemieckich marek. A jak to wygląda u nas??
      A na lody na pewno się wybiorę..mmm.. narobiłaś mi smaku:-)
      • czarodziejka1 Re: Wrażenia poweekendowe 14.10.02, 12:21
        Gość portalu: agul napisał(a):

> Ja dopiero wróciłam z urlopu, więc pewnie do GM wybiorę się dopiero za kilka
        > dni, ale strasznie jestem ciekawa, jakie są marki w peek&...??? Bo w berlinie
        > pełno tam wszystkiego - od bossa, dkny poprzez sisleye benettony aż do
        zupełnie
        >
        > tanich niemieckich marek. A jak to wygląda u nas??
        > A na lody na pewno się wybiorę..mmm.. narobiłaś mi smaku:-)

Agul, też tam jest sporo dobrych firm: JOOP!, Bugatti, Boss, Pierre Cardin,
        Montego, Marco Pecci, Vogue, Jake*s, Niente, Calvin Klein, Lagerfeld i wiele
        innych. Ten "dom towarowy" jest na wysokim poziomie.
        • Gość: agul Re: Wrażenia poweekendowe IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 14.10.02, 12:26
          Ooo, faktycznie sporo fajnych:-)) Może jutro pojadę...:)
          Właśnie, co to za firma ta jake's?? Bo mam od nich jeden z moich ukochanych
          golfików robionych z warkoczy, mięciutki i ciepły. Kupiłam całkiem niedrogo
          właśnie w peeku w berlinie. Czy to niemiecka firma?? Ktoś wie?
          • czarodziejka1 Re: Wrażenia poweekendowe 14.10.02, 12:38
            Gość portalu: agul napisał(a):

> Ooo, faktycznie sporo fajnych:-)) Może jutro pojadę...:)
            > Właśnie, co to za firma ta jake's?? Bo mam od nich jeden z moich ukochanych
            > golfików robionych z warkoczy, mięciutki i ciepły. Kupiłam całkiem niedrogo
            > właśnie w peeku w berlinie. Czy to niemiecka firma?? Ktoś wie?

Tak, jest to firma niemiecka (niemiecki adres na przyczepionych metkach). Mają
            swój kącik na parterze zaraz przy wejściu. W swojej oferecie mają sweterki,
            bluzki i kostiumy damskie.
          • ptasia Re: Wrażenia poweekendowe 14.10.02, 12:39
            Agul, w Peeku w Gm Jake*sa fajne były bluzki koszulowe, różne spodnie, spódnice
            itd., cenowo całkiem miłe. Poza innymi ww. firmami jest też Tom Tailor (fajne
            golfiki).
            Kupowaliśmy mojemu M. koszulę i krawat i muszę powiedzieć, że obsługa bardzo
            miła i fachowa. Chociaż mój luby jest nietypowy rozmiarowo, to kobitka dobrała
            wszystko rozmiarowo, kolorystycznie + nienachalnie.
            Ludzi dużo, ale nie tak strasznie (w piątek wieczór).
            A Diora Addict mam próbkę - niesamowicie trwałe, rękaw swetra mi pachniał dwa
            dni po jednym psiknięciu, a sam zapach specyficzny i dość wieczorowy.
            • agul1 Re: Wrażenia poweekendowe 14.10.02, 12:43
              No właśnie tak mi się ten jake's kojarzył ze sweterkami i bluzami fajnymi i
              niedrogimi, ale muszę pójść i to zweryfikować, bo ten golfik kupiłam rok temu
              więc nie wiem czy te ich rzeczy nadal mi się podobają;-)
              W ogóle ten P&C to fajny pomysł - dużo miłych marek w jednym miejscu, nie
              trzeba latać po tym labiryncie jakim jest np. GM tylko w jednym miejscu
              wszystko na raz - podoba mi się:) Pojadę w tym tygodniu i zdam relację z
              zakupów:0)
              • miriam_73 Re: Wrażenia poweekendowe 14.10.02, 13:54
                Mój burgundowy golfik to jest właśnie Jake's. Były też w innych kolorach.
                Podobały mi się też takie śmieszne włochate sweterki tuż przy wejściu.

BTW. Co złego jest w wypuszczeniu się na zakupy w weekend? Dla mnie to jedyny
                moment w tygodniu. Na codzień zbyt późno wychodzę z pracy i na ogół jestem zbyt
                zmęczona by się jeszcze gdziekolwiek tłuc.Poza tym dlaczego od razu "spędzać
                weekendy"? Tylko jeden i to nie cały. Zaledwie w niedzielę od ok. 15 do 18.
                Czyli chyba nie aż tak źle.
              • miriam_73 Re: Wrażenia poweekendowe 14.10.02, 13:58
                Mój burgundowy golfik to jest właśnie Jake's. Były też w innych kolorach.
                Podobały mi się też takie śmieszne włochate sweterki tuż przy wejściu.

BTW. Co złego jest w wypuszczeniu się na zakupy w weekend? Dla mnie to jedyny
                moment w tygodniu. Na codzień zbyt późno wychodzę z pracy i na ogół jestem zbyt
                zmęczona by się jeszcze gdziekolwiek tłuc.Poza tym dlaczego od razu "spędzać
                weekendy"? Tylko jeden i to nie cały. Zaledwie w niedzielę od ok. 15 do 18.
                Czyli chyba nie aż tak źle.
    • ewat7 Re: Wrażenia poweekendowe 14.10.02, 11:41
      czy to nie straszne spędzać weekendy na buszowaniu po sklepach?
      • Gość: Bea Re: Wrażenia poweekendowe IP: proxy / 213.25.164.* 14.10.02, 11:53
        ewat7 napisała:

> czy to nie straszne spędzać weekendy na buszowaniu po sklepach?

A co w tym takiego strasznego, że od czasu do czasu kobieta czuje taka
        potrzebę? Ty nigdy nie czujesz?
        • roodanaserio Re: Wrażenia poweekendowe 14.10.02, 12:01
          Ja bylam w Bialymstoku u kumpeli. Polazilam po sklepach przy jedynym w miescie
          [sic] hipermarkecie - tam jest to Auchan.
          Bylam w ichniejszej INIE Center [fajowo, -20 % na Clarins kolorowce] i po
          innych przybytkach. Wyjechalam wzbogacona o nowy lakier do pazurow, nowy tusz
          Loreala, bielizne i 2 laszki :)

r
          • Gość: if Re: Wrażenia poweekendowe IP: *.zeb.com.pl 14.10.02, 14:36
            Hej roodanaserio !
            Czy ty chcesz mieć awanture? ;)))

> Ja bylam w Bialymstoku u kumpeli. Polazilam po sklepach przy jedynym w
            miescie
            > [sic] hipermarkecie - tam jest to Auchan.

Co to znaczy [SIC]?????? Nie chcę cię atakować, to lepiej nic nie będę pisać.
            Ale mam nadzieję że wiesz że są w Polsce też miasta które nie mają żadnego
            hipermarketu.
            Będę bronić zaciekle mojego Białegostoku. A więc prosze bez kpin na temat tego
            miasta. Aby nie tworzyć bałaganu na forum i beznadziejnych pyskówek, jakie już
            nie raz bywały kończe mój post. Pozdrawiam.
            • roodanaserio Re: Wrażenia poweekendowe 14.10.02, 16:06
              Gość portalu: if napisał(a):

> Co to znaczy [SIC]??????

SIC

[wymawiamy s-ik]

1. tak! - uwaga umieszczona po zacytowanym osobliwym wyrazie lub opisanym
              osobliwym zjawisku, stwierdzajaca, ze tak bylo w tekscie oryginalnym lub, ze to
              sie wlasnie wydarzylo, ze to nie omylka;

2. ironiczna uwaga odreczna na marginesie tekstu.

Slownik wyrazow obcych PWN Warszawa, 1995

> Nie chcę cię atakować, to lepiej nic nie będę pisać.
              Ale mam nadzieję że wiesz że są w Polsce też miasta które nie mają żadnego
              hipermarketu.

Taaaaaaaaaaaaak ? Olaboga ....

Otoz informuje - zdziwil mnie te stan rzeczy, kiedy odwiedzalam Bialystok,
              bowiem to miasto ma ok. 300 tys. mieszkancow i uwazam, ze nieposiadanie centrum
              handlowego jako takiego [po tym, jak Wersal Podlaski szlag trafil] jest dziwne.
              I nie chodzilo tu bynajmniej o supermarkety, a o inwestycje w szerokim
              znaczeniu tego slowa.
              Byc moze jest to spowodawane tym, ze region nie jest zbyt zamozny - a byc moze
              falszywa fama, tworzona dla inwestorow, ze to Polska B.
              Poza tym, jak sie dowiedzialam, Auchan stawiajac swoje lokum otrzymalo od wladz
              miasta zapewnienie [na pismie], ze w ciagu 2 lat od ukonczenia budowy nie
              stanie w miescie zaden inny supermarket. I tak bylo, a teraz na przeciwleglym
              koncu miasta ma powstac L.Eclerc, o ile dobrze zrozumialam.

Oraz uwaga - zywnosc na hali jest tansza, niz to samo w Warszawie, w
              hipermarketach.

> Będę bronić zaciekle mojego Białegostoku. A więc prosze bez kpin na temat
              tego miasta.

Jezeli zaczniesz czegos bronic, to przedtem zorientuj sie, czy ktoc Ciebie -
              lub Twoje miasto - w ogole atakuje. Ja znam Bialystok nie od dzis, lubie go, a
              takze osobe, do ktorej jezdze. Jezeli wiec szukasz tematow do zaczepek, to
              poszukaj ich na innym forum i w innym czasie, bo jak widac - uno: nie znasz
              laciny oraz secudno: nie umiesz wyczytac sensu z liter.

> Aby nie tworzyć bałaganu na forum i beznadziejnych pyskówek, jakie już
              nie raz bywały kończe mój post.

To pierwsze juz Ci sie sie nie udalo.

Pozdrawiam
              r
              • Gość: eMKa Re: Wrażenia poweekendowe IP: 195.164.27.* 22.10.02, 12:22
                Zamierzam wybudowac mieszkanie w firmie Wersal Podlaski, jestem jeszcze przed
                podpisaniem umowy i łowię wszelkie informacje na temat tego developera. Mam
                prośbę: prosze rozwinąć wypowiedź "...jak Wresal Podlaski szlag trafił...."
                to dla mnie naprawdę ważne. Dzięki.
                • miriam_73 Re: Wrażenia poweekendowe 22.10.02, 17:05
                  W Warszawie Wersal ma juz spory poślizg w oddaniu inwestycji na KENie -
                  niemniej poczytaj sobie na Forum DOM duży wątek na temat Wersalu (albo Dom-Dom
                  albo Dom - Developerzy)>
              • Gość: mikawi Re: Wrażenia poweekendowe IP: 217.153.44.* 22.10.02, 14:13
                czy Makro w Białymstoku to nie jest hipermarket? A w ogóle skoro specjaliści od
                hipermarketow nie widzą sensu stawiania kolejnego, to chyba coś w tym jest nie
                sądzisz? Nie wszędzie na szczęście musi być drugi Wilanów, gdzie aż trzy firmy
                biją się o postawienie następnego molocha. Dzięki Bogu że w Bialymstoku nie ma
                tego więcej!
        • Gość: Chmurka Re: Wrażenia poweekendowe IP: 217.11.143.* 14.10.02, 12:02
          No wlasnie jak to jest, mieszkam z facetem od roku, wszystko robimy razem bo
          razem pracujemy, wiec razem wstajemy, razem jedziemy samochodem do pracy, po
          pracy razem na zakupy na obiad, potem SAMA robie obiad, jemy razem, ogladamy tv
          razem oczywiscie. Bardzo kocham mojego samczyka, ale od czsu do czsu wstepuje
          we mnie spora porcja gniewu i wtedy mam ogromna ochote wypuscic sie w miasto
          tylko i wylacznie sama, nawet jezdzenie autobusami sprawia mi przyjemnosc (moge
          poobserwowac ludki) brakuje mi tego bardzo, nawet jesli mialabym jechac bez
          pieniedzy to i tak sprawia mi to duzo radosci.
          Pozdrawiam wszystkie kobietki kochajace terapie sklepowe.
        • ewat7 Re: Wrażenia poweekendowe 14.10.02, 12:30
          ok, mam dzisiaj troche zadziorny humorek... to może przez tę pogodę, a i pewnie
          dlatego, że pracuje blisko GM i "buszuje" sobie w tygodniu
          • Gość: martaa2 Re: Wrażenia poweekendowe IP: *.pl 14.10.02, 12:39
            A ja niestety weekend spedziłam w domu,komputer mi padł,w sobotę informatyk
            naprawiał go 8 godzin (wirus),a mimo to nadal się ciągle się zawiesza i źle
            działa.Czekam właśnie na drugiego speca od komputerów, jestem zła i tyle.
    • Gość: sasanka Re: Wrażenia poweekendowe IP: *.x-net.gliwice.pl 14.10.02, 13:25
      A ja w ten weekend "oficjalnie" zakończyłam sezon wycieczek rowerowych. I już
      żal mi ogromnie. Co prawda przemarzłam do kości, nos mam leciutko odmrozony,
      ale radość jaka. No nic trzeba bedzie poczekać do wiosny.
    • Gość: monia76 Re: Wrażenia poweekendowe IP: *.u.mcnet.pl 14.10.02, 15:14
      a ja bylam, kurna, w szkole. tak to jest jak sie na starosc douczac zachcialo!
      a tez bym chciala, jak rooda, pieniazki powydawac! ale trzeba je najpierw
      miec... no nic, mieszkanko mam wlasne, tym sie pocieszam ;-) opowiedzcie czy
      buty jakies fajne mozna nabyc w tej drugiej czesc GM bo nie chce mi sie przez
      pol w-wy jechac bez sensu.
    • sublustris Re: Wrażenia poweekendowe 22.10.02, 19:10
      A ja w weekend natomiast, moje drogie panie, m.inn. zamowilam z narzeczonym
      obraczki slubne. Nie wiem kiedy beda ale sa nieco awangardowe i
      szerokie...khy, khy...zawsze mozna zmienic jakby sie...nie miescily.
      Do tego jak juz wczesniej pisalam w watku o drogich kosmetykach, wreszcie
      kupilam ten tusz flexi Lancome, do tego polecial roz migoczacy i cien do
      oczu "darkroom". Dlatego hojnie obdarowali mnie dwiema kosmetyczkami pelnymi
      dobr, bo nie moglam zdecydowac sie na tonacje.
      Tusz wydaje sie ok, zaraz ide testowac John Frieda rozjasniacz...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka