Dodaj do ulubionych

podkład-trudny wybór

01.12.05, 13:21
przymierzam siedo kupna podkaładu. MAm ładna cerę, b. jasną. Chodzi mi
jeedynie o zmatowienie i nadanie aksamitnego wyglądu. Odcienie najjaśniejsze,
raczej niezbyt kryjące. Co myslicie o Astor matujacym? Albo nowym MAx Factor
z bazą?Czekam na opinie. Może coś innego-niedrogiego, polecicie. Byle nie
Avon.
Obserwuj wątek
    • Gość: zulka Re: podkład-trudny wybór IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.05, 10:06
      up-pomóżcie;-)
    • mikams75 Re: podkład-trudny wybór 02.12.05, 14:02
      moim skromnym zdaniem nie warto wogole kupowac podkladu przy ladnej cerze. Kup
      sobie puder zeby zmatowic.
    • Gość: ola Re: podkład-trudny wybór IP: *.gdynia.mm.pl 02.12.05, 14:08
      Nowy podkład Lirene jest bardzo zachwalany,kosztuje jedynie 15 zł.
    • Gość: dwa_buciki Re: podkład-trudny wybór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 14:31
      Jeżeli masz łasdną cerę, szkoda ja psuć podkładem. Używaj pudru sypkiego albo
      prasiowanego o odpowiednio dobranym kolorze. Z podkłądów tańszych firm prawie
      niemożliwe jest dobranie odcienia dla jasnej cery. Wiem to z własnego
      doświadczenia:/ W przypadku cery idealnej (prawie;) )najważniejszy jest odcień
      podkładu i jego dopasowanie. Ponieważ nie będzie to raczej podkład kryjący
      uważaj też, żeby nie robił smug. Najprościej jest wybrać się do drogerii i
      wypróbować najjaśniejsze kolry na sobie. Tylko nie kupuj od razu podkładu. Kiedy
      nałożysz je na rękę (ale jeżeli nie masz wprawy w kupowaniu podkładów- lepiej na
      twarz, a potem zmyć, czy na szyję) w świetle sztucznym może wyglądać dobrze, ale
      wyjdź na zewnątrz, idź do domu i dopiero wtedy się przyjrzyj. Mówię to dlatego,
      że dla mnie (a mam jasną cerę, bladą) wszystkie podkłady Max factora są
      strasznie ciemne i pomarańczowe. Nawet te najjaśniejsze odcienie. Więc zamiast
      dodać urody cerze, tylko się oszpecisz.

Z tego samego powodu najlepiej używaj pudru, jeżeli możesz. Manhattan Soft
      Compact Powder, Rimmel czy Lumene mają bardzo jasne odcienie i nie powinnaś mieć
      problemów z doborem.
    • Gość: lunka Re: podkład-trudny wybór IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.05, 15:35
      miałam ten sam problem, kupiłam nowy podkład eris lirene city matt w pojemniczku
      z dozownikiem, taki srebrny za 18 zł
      rewelacja
      też jestem bladziutka i wybrałam beż
      cera jest zmatowiona cały dzień, wszystko ukryte, skórka nawilżona
      luksus
      polecam!!!
    • Gość: zulka Re: podkład-trudny wybór IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.05, 16:38
      dzieki:-)
    • allergic1 Re: podkład-trudny wybór 02.12.05, 19:33
      Skoro masz ladną cerę to odradzam uzywanie podkładu.Lepszym pomysłem byłby dobry
      puder bo przeciez chodzi ci jedynie o zmatowienie i uaksamitnienie skóry.Polecam
      Creme Puff Maxa Factora.
    • Gość: Monika Re: podkład-trudny wybór IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.05, 14:50
      Polecam Dream Matte Mousse Maybelline. Świetny dla mnieszanej cery, delikatny,
      nie czuje go na twarzy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka