Dodaj do ulubionych

superfit Clinique'a -czy warto kupić?

IP: *.nowanet.lub.pl / localhost 16.10.02, 12:27
Aktualnie używam superbalanced makeup tejże firmy który jest ok ale naszło mnie na zmiany, tak więc Drogie
Forumowiczki napiszcie proszę czy superfit jest dobry , czy nie wysusza zbytnio cery? Z góry dziękuję.Dodam
że mam cerę mieszaną.
Obserwuj wątek
    • Gość: VirtuElsaś Re: superfit Clinique'a -czy warto kupić? IP: *.dip.t-dialin.net 16.10.02, 12:38
      SuperFit Makeup - warto, jest bardzo dobry dla cery tlustej. Dobrze sie
      rozprowadza, długo się trzyma i łatwo zmywa.

Wszystkie odcienie podkładu są w neutralnych odcieniach, z wyjątkiem Healthy,
      który może być za bardzo brzoskwiniowy.

Pozdrawiam
      • Gość: em Re: superfit Clinique'a -czy warto kupić? IP: proxy / 62.148.83.* 16.10.02, 12:45
        wszystkie lift kojarzą mi się z podkładami dla cer dojrzałych mówiąc mniej
        elegancko lekko obwisłych
        nie wiem nic na temat Cliniqua, ale podklad lift Diora to koszmar (Diorlift)
        • Gość: tatanka Re: superfit Clinique'a -czy warto kupić? IP: *.acn.pl / 10.131.133.* 16.10.02, 12:55
          jestem uczulona na prawie wszystko, o podkladach nie wspomne. clinique superfit
          jest swietny, zadnych skutkow ubocznych na twarzy nie stwierdzilam a poza tym
          jest bardzo wydajny i swietnie sie rozprowadza.polecam
        • ewakam Re: superfit Clinique'a -czy warto kupić? 13.01.03, 13:38
          SUPERFIT nie ma nic wspólnego z "liftem"
    • Gość: tryfena Re: superfit Clinique'a -czy warto kupić? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.10.02, 13:19
      Podkład Superfit jest dla cery tłustej i może wysuszyć suche partie skóry. Mam
      cerę mieszaną i dostałam od znajomej sporą próbkę tego podkładu. Niestety
      wysusza mi policzki :((( Wzięłam się na sposób i mieszam go z podkładem
      nawilżającym - efekt jest świetny. Trzeba jednak uważać z tym mieszaniem, bo
      podobno nie zawsze jest to wskazane. Moja cera jest wrażliwa i całkiem dobrze
      to znosi :)
      Zanim zdecydujesz się na Superfit, poproś o próbkę lub wypróbuj w sklepie.

Pozdrawiam
      • ptasia Re: superfit Clinique'a -czy warto kupić? 16.10.02, 14:09
        e, ja miałam superfita, a cerę mam normalną/suchą i bardzo go dobrze wspominam.
        śliczne kolory, leciutki, idealnie wtapia się ze skórą. to był jedyny
        mój "lepszy" podkład i niestety widziałam różnicę.
    • sweater Re: superfit Clinique'a -czy warto kupić? 16.10.02, 14:18
      Warto,
      Ja wysmarowałam już pare butelek, ostatnia leży na półce bo źle dobrałam kolor
      (nie było mojego koloru - kupiłam jaśniejszy hyhy - efekt japonska maska) - sam
      podkład bardzo dobry i raczej z gatunku supertrwałych(co prawda jest
      beztłuszczowy więc może wysuszać - jednak ja przy mojej max mieszanej cerze nie
      miałam problemu).
      Moze nie trzyma się tak długo jak ColourStay Revlona ale też nie tworzy
      sztucznej maski (dla mniej zaawansowanych w nakładaniu tynku)
      Pochwal się gdzie Ty to cudo zamierzasz kupić, bo ja go w polskich perfumeriach
      nie mogę dostać? A może już jest?
      • chmurka8 Re: superfit Clinique'a -do Sweater 17.10.02, 09:48
        Nie wiem, skąd jesteś, ale widziałam ten podkład we Wrocku w GC na stoisku
        firmowym Clinique. Podejrzewam, że w innych miastach dostaniesz go spokojnie :-)
        Właśnie wczoraj wzięłam próbkę (kolor Honey) i "testuję"
        Super się wtapia, nie wchodzi w pory, ale już się błyszczę...
        Ale powiem od razu, że dla mnie słaby efekt matowienia nie jest
        dyskwalifikujący, ważne, by nie spływał i nie znikał z twarzy.

Pozdrawiam
        chmurka
        • jolawier Re: superfit Clinique'a -do Sweater 18.10.02, 09:46
          Clinique superfit jest swietny, ja mam cere mieszaną/sucha i jest ok, mie
          swieci sie, nie przesusza, superfit jest lekki i doskonale sie trzyma. Polecam
      • Gość: Lilka Ktory kolor kupilas IP: *.ipartners.pl / *.bcf.pl 16.01.03, 11:38
        Tak sobie pomyslalam, ze moze odkupilabym od Ciebie ta butelke co postawilas na
        polce, tylko to zalezy od tego jaki to jest kolor.
    • Gość: ElaG Re: superfit Clinique'a -czy warto kupić? IP: *.ae.poznan.pl 18.10.02, 13:46
      Jest to jeden z nalepszych podkładów, pod warunkiem doboru odpowiedniego
      koloru. Nr 5 , neutral jest bardzo naturalny, ale nie dla bardzo bladej cery.
      Nie zauważyłam, żeby wysuszał, choć długo trzyma się na twarzy. Ponadto nie
      wchodzi w pory, idealny również na lato.
      • Gość: Nadia Re: superfit Clinique'a -czy warto kupić? IP: 213.76.147.* 13.01.03, 13:11
        Mam super tłustą, błyszczącą się cerę. Czy poleciłabyś ww podkład, czy może
        coś innego?
        Z góry dziękuję za odpowiedź.
    • ewakam Re: superfit Clinique'a -czy warto kupić? 13.01.03, 13:45
      Ja też kiedyś miałam Superbalanced ale niestety był w niewygodnym opakowaniu,
      ciężko było wydobyć resztki ze szklanego opakowania. Wyczytałam tutaj na Forum
      i na Wizażu dobre opinie o Superficie i kupiłam niedawno. Super się
      rozprowadza, jest delikatny, nie tworzy maski i jest w plastikowej buteleczce z
      niewielkim otworem co pomaga w dozowaniu podkładu. Kupiłam nr 17 Cream,
      chciałam coś odrobinkę jaśniejszego ale nie było. Czy ktoś mi może powiedzieć
      ile właściwie odcieni ma ten podkład? Kupiłam w Sephorze w Parku Wola i tam
      było tylko 5 odcieni.
      • Gość: Lilka Re: superfit Clinique'a -czy warto kupić? IP: *.ipartners.pl / *.bcf.pl 14.01.03, 17:47
        Dzisiaj bylam w Galerii Centrum i ogladalam Superfit'y.
        Mam dosyc jasna cere, wiec zwracam uwage na to, zeby kolor byl nie za ciemny i
        jak dla mnie najlepszy byl nr 16 (najjasniejszy). Z tego rodzaju fluidow jest
        chyba 8 odcieni, przy czym Clinique ma kilka rodzajow fluidow po kilka (5-8)
        odcieni, a numery sa rozne w kazdej kolekcji odcieni, wiec jezeli nagle
        zdecydujemy sie na inny rodzaj fluidu z tej firmy to trzeba od poczatku
        dobierac kolor. Pewnie wiedzialyscie o tym, ale ja nie, a jestem dosyc
        roztrzepana, wiec latwo o pomylke.
        Aha, w GC kosztuje 108 zl, a czy jest gdzies taniej?

pozdrawiam
    • Gość: fi Re: superfit Clinique'a -czy warto kupić? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 13.01.03, 20:26
      Właśnie skończyłam buteleczkę Superfit - był znakomity, dobrze się
      rozprowadzał, dośc trwały, średniokryjący, ładnie się stapiał ze skórą, miałam
      kolor neutral ale podejrzewam, że 17 też byłaby dobra. Mam cerę mieszaną,
      policzki raczej skłonne do wysuszeń ale podkład ich nie wysuszył (mimo ze
      przecież uzywany zimą. Kiedyś na pewno do niego wrócę, zastanawiałam się nad
      zakupem Superbalanced ale w końcu zrezygnowałam ze względu na opakowanie.
    • Gość: plum1000 Re: superfit Clinique'a -czy warto kupić? IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 14.01.03, 20:20
      warto nie warto...troche to smieszne ze Zakopane miasto o jak jak turyustyczne
      ale pani w perfumetrii na krupówkach mnie poinformowala ze WOGOLe z Zakopanem
      nie ma i nie bylo/i pewno nie bedzie/ZaDBYCH podkladow Chanela... Bez senu./
      Plum
      • plum1000 Re: superfit Clinique'a -czy warto kupić? 14.01.03, 21:22
        chodzilo oczywiscie o clinique a nie o chanel.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka