Dodaj do ulubionych

tanie perfumy?

01.12.05, 17:33
Witam
Mam do was pytanie/prośbe.Mam ochote na jakieś pachnidło ale akurat kasy troche brak i zastanawiam się co mogłabym kupić tak do 70-80zł powiedzmy.Odpadają podróby.I perfumy a avonu/oriflamu też.Co byście mi poleciły?Czy np zapachy z yves rochera są trwałe?Albo coś z coty czt te c-thru?Chodzi mi o mocny,niezbyt owocowy zapach.Wiem,że jakość perfum z wyższej połki jest nieporównywalna ale może jest coś dobrego za niższa cene?Dotychczas używałam 1881 cerutti,baby doll Ysl,angel Muglera i kingdom Mcqueena
Obserwuj wątek
    • Gość: Ania Re: tanie perfumy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 22:02
      Na pewno się zgłosi do Ciebie pani jolanta 73 z ofertą Federico Mahora. ;-)))))
      • Gość: Alison Re: tanie perfumy? IP: 82.160.123.* 03.12.05, 13:14
        Fajny jest C-THRU różowy,sama mam taki dezodorant i ekzklamation czy jak to sie
        piszę,takie perfumy Coty czarno białe z wykrzyknikiem,są ładne :))
        • kasiapianko Re: tanie perfumy? 30.01.06, 23:59
          republika.pl/olejkizapachowe/

to mogę polecić na przyszłość!!
          Zupełna nowość w POLSCE
    • asiek_asiekowaty Re: tanie perfumy? 01.12.05, 22:12
      A ja jednak polece Oriflame - teraz sa perfumki 30 ml w edycji swiatecznej, za
      19,9 zl, wiec chyba warto sprobowac (6 zapachow do wyboru). Ja mam Eclat -
      cieply, zmyslowy, ale nie nachalny, zbyt slodki czy za ciezki. Poza tym musze
      przyznac, ze jest wyjatkowo trwaly, czuje go caly dzien i pachna mi nim ubrania
      nawet kilka dni po uzyciu. Mozesz sprawdzic w Sephorze ich Brown, na Wizazu ma
      dobre opinie, ja mam ochote kiedys sprobowac (o ile nie okaze sie zapachem z
      serii waniliowo-budyniowo-czekoladowych, nie zdazylam jeszcze wywachac, bo
      zapomnialam). Kosztuje zdaje sie 60 zl za 50 ml. Z takich supermarketowych
      podobaja mi sie tez Pret-a-Porter, najbardziej Casual Wear (ale chyba juz
      wycofano). C-Thru sa dla mnie zbyt plytkie. Z YR cuuudowne sa moim zdaniemm
      Ming-Shui.
      • Gość: malenka Re: tanie perfumy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 22:19
        ojk tak ming shu sa piekne:) i trwałe:)
        • mgielka83 Re: tanie perfumy? 01.12.05, 22:43
          i nie do zniesienia na sobie samej:) na mojej kumpeli pachniały cudownie.
          jak tos chce to mogę mini flakonik na inny drobiazg wymienić:)
      • Gość: ilya Re: tanie perfumy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 20:36
        Sephora Brown to przede wszystkim wanilia, orobina czekolady, ale zapach bardzo
        miły.
    • anamag Re: tanie perfumy? 01.12.05, 22:43
      Yves Rocher są niestety bardzo nietrwałe ( np. zielona herbata).
      Zapach niedrogi, który kojarzy mi się z Baby Doll to różowy Adidas (Friuty
      Rythm), teraz sa promocyjne zestawy wooda toaletowa 30ml+ żel pod prysznic za
      około 30zł, a zapach dosć trwały, sprawdziałam.
      • maggi9 Re: tanie perfumy? 01.12.05, 23:30
        Dzięki dziewczyny za odpowiedzi:)
        Z tym Oriflamem będzie ciężko bo nie znam konsultantki a nie chce mi się aż tak latać za perfumami.
        Spróbuje może te z sephory.Ming shui miałam kiedyś ale ulatniał się po paru minutach ze mnie i w dodatku nie za bardzo mi się podobał.Bardziej mi chodziło o te zapachy naturalne np kokosowe,brzoskwiniowe,waniliowe itp psikałam się ostatnio tymi fioletowymi(nie pamiętam co to za owoc)i nawet dość długo się trzymały.
        Cały czas jednak myśle o tych c-thru.Była próbka w gazecie i zapach całkiem całkiem za te cene chociaż jak trafnie zauważyła jedna z was z czym się absolutnie zgadzam zapach jest płytki.
        A co myślicie o zastosowaniu olejku do aromaterapii zamiast perfum?Np waniliowego?
        • asiek_asiekowaty Re: tanie perfumy? 01.12.05, 23:41
          Mozna sobie zrobic naturalne perfumki z olejkami - olej roslinny plus olejek
          eteryczny. Sa subtelniejsze niz standardowe na alkoholu, dluzej sie trzymaja i
          stopniowo uwalniaja zapach (przypomnialo mi sie, ze niektore firmy produkuja
          perfumki w kremie). Mozesz tez kupic wode-mgle do ciala i dodac olejku. Jakbys
          chciala Oriflame, to na pewno znajdzie sie tuzin chetnych konsultantek :P (a
          powaznie - mozesz dac ogloszenie, wejsc na forum Ori i ktos na pewno z Twojej
          okolicy sie znajdzie). A z Sephory to pewnie jest zapach "jadalny", jak wynika
          z opisu:
          www.wizaz.pl/produkty/baza/censura.php?tsid=1&csid=8e6c8bdb4bf0df1e424aa00f2715241f&cmd=details&itemid=7119
          albo takie:
          www.wizaz.pl/produkty/baza/censura.php?tsid=1&csid=8e6c8bdb4bf0df1e424aa00f2715241f&cmd=details&itemid=9030
    • kasia_t2 Re: tanie perfumy? 02.12.05, 08:20
      Zobacz w rossmanie, tam jest masa światecznych promocji, mozna kupic firmowe
      perfumy w atrakcyjnych cenach. Jedynym minusem jest brak testerów - trzeba
      pobiegać po innych perfumeriach i powachać.
      • aaliyah83 Re: tanie perfumy? 02.12.05, 09:01
        czy naprawde zadna z was o tym nie wie ze trwalosc jest inna na kazdym??? a
        pozatym na kazdym tez identycznie perfumy nie pachna, wiec rozmowy o trwaiu sa
        bezsensowne. A wracajac do tanszych perfum to rowniez widzialam w broszurce
        Rossmana ze beda super okazje i te bardziej ekskluzywne perfumy beda ok 80, 90
        zl. Napewno 5th avenue ( sa piekne i na mnei sa nietrwale neistety a na mojej
        mamie bardzo trwale- wiec nei sugeruj sie tym jak ktos CI mowi trwale czy nei bo
        to trzeba indywidulanie sprawdzic), Cerrutti, i chyba wiekszosc zapachow
        Elizabeth Arden. Osobiscie perfumy z Avonu itp to nie sa dla mnie perfumy i nei
        mialabym przyjemnosci ich stosowabia. Poczekalabym az bede miala wiecej kasy.
        Ale uwazam że powinnas odwiedzić Rossmana.
    • Gość: Kate1972 Re: tanie perfumy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.05, 10:14
      :) A może poprostu Masumi? Mają mocny i ciepły zapach. Zaopatrzyłam się w
      Makro - zgrzewka 3 dezodorantów perfumowanych poj.100 ml kosztuje 34-35 zł.
      • black_magic_women Re: tanie perfumy? 02.12.05, 11:44
        a moze jakas Naomi Campbell?wg mnie calkiem przyzwoite zapachy
        • Gość: esence Re: tanie perfumy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.05, 12:48
          Poczekaj bo nieopłaca się. Ja zawsze używałam Angel Innocent lub Champs-
          Elysées, są to moje ulubione. Ostatnio nie miałam zbyt dużo pieniędzy, więc
          postanowiłam kupić tak jak ty takie w granicach 70-80 zł. Kupiłam Pumę
          czerwoną. Nawet ładne, ale te zapachy są takie sama nie wiem jak to określić
          nieporównywalne. Mało trwałe po pierwsze i bez wyrazu. A te z avonu i oriflame
          to już wogóle porażka oczywiście jak dla mnie. Ja postanowiłam poczekać i wtedy
          kupię takie jak będę chciała
          • Gość: maggi9 Re: tanie perfumy? IP: 195.* / *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.05, 13:22
            No ja wiem,że może się nie opłaca ale zawsze miałam bzika na punkcie perfum i wyznawałam zasade,że moge się nie umalować ale perfumy muszą być bo czuję się naga:)No a teraz kurcze nic nie mam i troche mi źle z tym.
            Fakt ,że markowe perfumy to nie to samo bo po jakimś czasie testowania tych tańszych perfum,spryskałam się resztką hugo bossa i uderzyła mnie intensywność i wielowymiarowość tego zapachu.No ale jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma nie?:)
            A o co chodzi z tą promocją w rossmanie?Naprawde bedą markowe za poniżej 100zł?
            • Gość: Sylwka Re: tanie perfumy? IP: *.enterpol.pl 02.12.05, 13:54
              Sprawdz perfumy z LR nowa firma typu avon czy ori ale ma nieporownanie lepsze
              kosmetyki i co za tym idzie duzo drozsze. Perfumy naprawde trwale sama ciagle
              probuje jak czytalam o Twoich upodobaniach to proponuje Ci Harem - orientalna
              kompozycja, z powiewem Bergamotce i Mandarynu.(cena: 88 zl za 50ml) lub Hawaii
              Lekka, ożywcza kompozycja dla kobiety dynamicznej. Składniki: kwieciście
              sportowe niuanse Chytre z owocowo -korzennym akcentem. ( 110 zł za 100ml)
              w tych cenach to tyle jak dla ciebie bo sporo jest slodkich,pudrowych a z
              takich od 120 zł w wzwyż to np. Kayah Woman też napewno w Twoim typie.
              Nie wiem skąd jesteś jeśli z okolic Lublina to możesz się skontaktować i
              obejrzeć zapachy a jak dalej odsyłam do strony: republika.pl/lri
              Pozdrawiam
          • asiek_asiekowaty Re: tanie perfumy? 02.12.05, 13:59
            No to ja mam chyba pecha. Mialam kilka markowych perfum i byly zupelnie plytkie
            i nietwale. Dlatego za to samo wole placic kilka razy mniej.
            • maggi9 Re: tanie perfumy? 02.12.05, 14:03
              A jakie miałaś?Nie wszystkie markowe sa super i trzymają sie na mur beton.Ja też trafiłam na pere bubli.
              A co do tych lr to jestem z Warszawy niestety:)
              • asiek_asiekowaty Re: tanie perfumy? 02.12.05, 14:16
                Mialam Coll Water, Estee Lauder, Chloe (zapach wylansowany ponad 30 lat temu i
                tak tez pachnie niestety :P), poza tym mialam duzo mini-perfumek oraz uzywalam
                perfum mamy (Calvin Klein, Dolce & Gabbana, Guerline i wiele innych) no i
                niestety najtrwalsze sa zapachy bardzo ciezkie, orientalne i nie zawsze mi
                odpowiadajace, lzejsze zapachy sa malo trwale i plytkie lub rozwijaja sie do
                jakis drazniacyh nos nut. A Eclat Oriflame czuje caly dzien i pachna mi nimi
                ubrania, czego w ogole nie widze przy Estee Lauder np. (Cool Water oddalam
                siostrze, tak mnie zaczal draznic). Nie spodziewam sie po zadnych perfumach, ze
                caly dzien bede pachniec nimi z odeleglosci 2 metrow, ale jesli moj chlopak
                czuje je przytulajac sie do mnie, to znaczy, ze perfumy sa stosunkowo trwale.
                Takze wole nie ryzykowac kupna perfum, ktore moga przestac mi sie podobac po
                jakims czasie i ktore moga okqzac sie nietrwale, wole juz wydac kilka razy
                mniej i w razie czego nie wkurzac sie, ze tyyyyle kasy poszlo w bloto.
                • maggi9 Re: tanie perfumy? 02.12.05, 14:25
                  Wiesz faktycznie masz racje,że te cięższe sa trwalsze.Ale po kilku latach używanioa lekkich perfum naszło mnie na cięższe właśnie.Z tych lekkich hugo boss czerwony i biały sa bardzo mocne i trwałe.Rekordzistami sa jak dla mnie angel który pachnie nawet jak się umyje(ale jest bardzo charakterystyczny i nie każdemu może się podobać) i cerutti 1881(sweterek pachniał nim 4 miesiace leżąc w szafie).
                  NAtomiast calvin Klein(ck one szczególnie)tak słabo sie mnie imały;)
                  Ale generalnie jak mam kupić perfumy to sie nad tym mocno zastanawiam i nie miałam sytuacji,że coś mi sie prestało podobać albo zaczynało mnie drażnić.Co najwyżej przestawałam go czuć ale to normalne
                  Miałam pare razy perfumy oriflame ale no na mnie były całkowicie nietrwałe.Ale jak na Tobie są trwałe no to zazdroszcze:)
                  Zaskoczył mnie ostatnio olejek do aromaterapii.
                  Posmarowałam sobie takim czystym prosto z butelki nadgarstek i trzymał sie chyba ze 2 dni(a rzecz jasna myłam sie)
                  • Gość: asiek_asiekowaty Re: tanie perfumy? IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 02.12.05, 14:33
                    No tak, olejki sa bardzo trwale. A Ori moze mialas cos innego, Eclat nalezy do
                    cieplejszych zapachow (ale jeszcze nie ciezkich) i moze dlatego jest stosunkowo
                    trwaly. Angel mnie odrzuca na wstepie, nie jestem w stanie wyobrazic sobie, jak
                    mozna caly dzien czuc slooodki slooodki zapach, zeby nie mdlilo. :P Lubie
                    zapachy cieple i zmyslowe, ale nie znosze czysto slodkich ani czysto
                    orientalnych, ciezkich. Nie wiem, jak mialabym znalesc swoj ulubiony zapach
                    wsrod tyyyyylu w perfumerii, to ponad moje sily, chyba musialabym codziennie
                    przez mieiac przychodzic i testowac po 3 zapachy. :P
                    • maggi9 Re: tanie perfumy? 02.12.05, 16:54
                      No nie wiedziałam,że to może być aż tak trudne:)Ja po powąchaniu paru zapachów już jestem wstanie wybrać coś i nie przestaje mi się to podobać po paru dniach.Ale widać każdy jest inny:)
                      A Angel jak widać jest albo kochany albo nienawidzony.Ja kocham a moja matka nazywa to "smrodkiem";)
                      • asiek_asiekowaty Re: tanie perfumy? 02.12.05, 17:28
                        Dokladnie. Sa zapachy, ktore nie moga byc obojetne, ale to dobrze, jesli zapach
                        jest z serii "moze byc", "nawet ladny", "ujdzie", to znaczy, ze jest nijaki -
                        nikt go nie nienawidzi, ale tez nikt sie nim nie zachwyci - zero oryginalnosci.
                        Wiec juz lepiej, ze sa takie Angele (dla mnie koszmar:P). A z tym wyborem - ja
                        mniej wiecej wiem, czego szukac, wiem np., ze nie szukalabytym na polce z
                        zapachami cytrusowaymi, ale tak czy siak w grupie moich typow jest mnooooostwo
                        zapachow i wybor tego jednego nie bylby taki prosty. A jak juz bym wybrala, to
                        najpierw musialabym go ponosic i stwierdzic ostatecznie, ze w ciagu dnia sie
                        nie ulatnia i ze sie rozwija w tkaim kierunku, jaki mi odpowiada.
                        • maggi9 Re: tanie perfumy? 02.12.05, 17:40
                          Też tak myśle ale to byłoby niefajne gdyby ludzie zatykali nos jak przechodze:D
                          Ja też zawsze najpierw sprawdzam na sobie zapach i nie cierpie jak panie w perfumerii mi podtykają zapach na karteczce.`Zawsze spryskuje nadgarstek i po 1 dniu wiem mniej wiecej czy warto.
                          Zreszta ja mam takiego bzika na tym punkcie ze potrafie odgadnąć czym pachnie osoba na ulicy:)
                          • asiek_asiekowaty Re: tanie perfumy? 02.12.05, 17:43
                            Moze na Tobie ladnie pachna, moze zupelnie inaczej niz w buteleczce. JA mam
                            takie pewrfumki Chloe i mimo, ze po jakims czasie sa takie w miare, to po
                            prostu nie moge zniesc momentu psikania i zaraz po nim, keidy zapach jest
                            bardzo intensywny i jeszcze z tymi drazniacymi nutkami, ktore dopiero potem sie
                            ulatniaja. Takze nawet jakby Angel z czasem sie "wyrabial", to nie moglabym
                            zniesc samego uzywania go.
                            • maggi9 Re: tanie perfumy? 02.12.05, 20:16
                              Ja też czasem nie lubie tego pierwszego momentu bo spirytusem zalatuje:/
                              Ale nie miałam jeszcze nigdy tak,żeby zapach się jakoś niespodziewanie rozwijał.Po prostu delikatnie tracił na intensywnosci.Albo jestem dziwna albo nie mam wechu;D
                            • Gość: chicarica Re: tanie perfumy? IP: *.softlab.gda.pl 10.12.05, 12:47
                              Asiek, nic dziwnego że Ci się Davidoff Cool Water nie podobał. Wnioskuję, że
                              jeśli podoba Ci się Eclat, to wolisz cięższe zapachy. Mnie się Cool Water podoba
                              niesamowicie, a cięższe rzeczy tylko na innych osobach, ja sama nie mogę
                              wytrzymać spsikana takimi mocnymi perfumami.
                              Davidoff akurat moim zdaniem jest dość trwały, mimo że lekki.
                              • Gość: asiek_asiekowaty Re: tanie perfumy? IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 10.12.05, 14:55
                                Davidoff spodobalam mi sie 3 lata temu, jak powachalam. I dostalam na urodziny.
                                Na poczatku mi odpowiadal, zawsze lubilam "niebieskie" zapachy, takie morskie,
                                sportowe. Ale z czasem w Davidoffie zaczyna dominowac jakas za bardzo swieza,
                                ze az drazniaca nuta. Ale fakt - ten zapach akurat jest trwaly. Mi sie tez
                                troche gust zmienil, lubie zapachy cieple i zmyslowe, ale jeszcze nie ciezkie,
                                ciezkie sa dla mnie nadal zbyt nachalne, nie moge ich zniesc. Mialam probke
                                Avonu Rare Gold, rowniez mi sie bardzo podobal, taki cieplutki, mazialam nim
                                szalik i wlosy w zimie i wachalam, od razu przyjemniej mi sie robilo.
    • Gość: discrepantia Re: tanie perfumy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 14:22
      z tych tańszych ładne są g. sabatini devotion oraz pierre cardin emotion; cena
      chyba juz od ok. 40 zł ( zalezy czy dezodorant, woda jaka pojemność)
      • Gość: ishee Re: tanie perfumy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 01:46
        To chyba jakas pomyleczka :)Emotion Pierre Cardin od 40zl ? Niemozliwe, zupelnie
        NIEMOZLIWE.
        • Gość: chicarica Re: tanie perfumy? IP: *.softlab.gda.pl 10.12.05, 12:49
          Akurat za Pierre Cardin Bleu Marine zapłaciłam jakiś czas temu w sklepie niecałe
          100 zł za wodę toaletową, więc spokojnie wierzę w cenę typu 40 zł za dezodorant
          czy małą wodę.
    • Gość: afrodyta.karambolo Re: tanie perfumy? IP: *.chello.pl 02.12.05, 14:24
      Wydaje mi się, że tańsze i dobre są zapachy Isabelli Rossellini, pamiętam że 50
      ml "my manifesto" kupiłam w Sephorze za ok.100 pln.Wiem, że teraz ma też coś
      nowego, przejdź się do Sephory i sprawdź.Aha, i polecam swój sposób na czas,
      gdy chcesz pachnieć, a odczuwasz braki finansowe: kup swoj ulubiony/upragniony
      zapach, ale w wersji eau deodorante (jeśli tak się to pisze).Właśnie nie woda
      perfumowana, toaletowa, tylko ta.Jest tańsza od dwóch pierwszych, a pachnie tak
      samo, w mniejszym nieco natężeniu.Występuje też w postaci mgiełki do ciała
      itp.Wiem na pewno, że niektóre marki (np.Lancome) mają takie wody, ale różne
      inne też widziałam.Ostatni sposób to perfumowany balsam do ciała z Twojej
      ulubionej linii!I też b.skuteczny.A pozniej, gdy się nieco odkujesz :), możesz
      zakupić do niego wodę perfumowaną/toaletową i masz wspaniały, kompletny zestaw,
      gwarantujący roztaczanie się wokół Ciebie cudownego zapachu przez cały dzień -
      tak właśnie powinno się stosować zapachy - uzywanie produktów z jednej linii
      zapachowej daje rewelacyjne efekty.Mówię oczywiscie o produktach/zapachach
      renomowanych.Jak dla mnie Avon, Oriflame itp. odpada! Polecam swój sposób i
      życzę powodzenia w poszukiwaniach :)
    • gocha221 Re: tanie perfumy? 02.12.05, 14:32
      Ja lubie żoltego mexxa, którego teraz uzywam. Na mnie jest trwały, zapach
      ciekawy, z początku dośc siwezy i owocoy, pozniej sie zmienia w taki troche
      cięższy i bardziej zmysłowy.
      Lubie tez Donne Sergio Tacchini, ładny, prosty, swiezy zapach.
      Z YR miała kilka zapachów i wsyztkie były dośc nietrwałe a nawet super nietrwałe
      (np. Ode a'la Vie).
    • black_magic_women Re: tanie perfumy? 02.12.05, 18:03
      Arden jest warta tyle co Avon,czy Yves R.!to mie jest luksusowa firma!
    • Gość: Mika Re: tanie perfumy? IP: *.c.strato-dslnet.de 02.12.05, 20:25
      Radze Ci przejdz sie do Rossmana. Jezeli polski Rossman robi podobne przeceny
      jak niemiecki, to np. 50 ml Hugo Boss Intense kosztuje tu obecnie 19,99 euro
      tj. ok. 80 zl. Przypuszczam, ze w Polsce kosztowalby ok. 100 zl (glownie ze
      wzgledu na wyzszy polski podatek VAT).
      • maggi9 Re: tanie perfumy? 02.12.05, 20:26
        Przejde się bo dawno nie byłam.Ale dziewczyny czy w Polsce też tak jest?Bo kurcze hugo boss za 80-100zł to nie bylejaka okazja:)
    • bebe.o Re: tanie perfumy? 03.12.05, 14:34
      miałam yves rocher ode a`la amour-na lato i reve-jesień i zima.Trwałe i
      przyjemne.moge sprzedac te pierwsze za 40zł.nie uzywane.bolsz@gazeta.pl
    • Gość: kicia Re: tanie perfumy? IP: *.crowley.pl 03.12.05, 15:13
      Yves Rocher "Nature" pycha,uwielbiam je.Pozdro dla wszystkich
    • zuziczka Re: tanie perfumy? 03.12.05, 16:11
      NOwy Jork Chinatown, tam dostaniesz wszystko :) i nie drogo...
    • easyo2 [...] 05.12.05, 01:16
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Ania Re: tanie perfumy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.05, 07:12
        Paser.
    • chicarica Oferta Rossmanna 05.12.05, 08:46
      E.Arden Splendor 50 ml - 79.99
      EA Sunflowers 50 ml - 49.99
      EA Ardenbeauty 50 ml - 79.90
      EA 5th Avenue 30 ml - 89.99
      D&G Light Blue 25 ml - 99.99
      Diesel Zero Plus, Diesel Plus 75 ml - 69.99
      Gucci Envy 30 ml - 99.99
      Cerutti Image 50 ml - 79.99

Trzymaj rękę na pulsie, tam co tydzień są jakieś przecenione zapachy, warto
      rzucić okiem bo może coś Ci podpasuje.
    • sojkaj2 Re: tanie perfumy? 05.12.05, 15:11
      polecam różowy bruno banani, niedrogie (20ml po ok. 50-60zł) a pachnie
      dłuuuugo. Ale trzeba lubić ten zapach. Jest dość słodki, ale w moim mniemaniu
      nie za ciężki
      Mój ukochany zapach!
      • Gość: maggi9 Re: tanie perfumy? IP: 195.* / *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.05, 15:44
        Dzięki dziewczyny za odpowiedzi.Niedługo wybiore sie na polowanie:)
        • Gość: iu Re: tanie perfumy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.05, 12:22
          Ktory z przecenionych w Rossmanie zapachow polecacie?
          Dodam, ze nie lubie cytrusowych i w typie BabyDoll czy Chic Herrery. wole
          pelniejsze, lekko ,,zaczepne'' ale nie meczace. Czy 5 Avenue wlasnie takie
          jest? Trudno gdzies powachac, bo Arden zniknela z polskich perfumerii.
          • Gość: nudziara Re: tanie perfumy? IP: *.76.251.127.coditel.net 09.12.05, 14:07
            dzieki tanim perfumom przejazdzki tramwajem koncza sie dla mnie migrenami. ;)
            kobitki, to co leje na siebie 90 rpocent z was to targedia jakas kwiatowo-
            bazarowa. o zgrozo, drogie tez czesto smierdza.

wole pachniec mydlem niz kwiatowym shitem. przez lata nie tykalam perfum,
            dopoki nie odkrylam dolce and gabbana (czerwone) . to mocny zapach, ale na
            mojej skorze staje sie mneij orientalny a za to wysublimowany i na kasa z nia
            zgrany (jestem wbrew typowi tych perfum balda blondynka obecnie udajaca
            szatynke;) ) ostatnio uzywam dolce and gabbana sicily (jest bardziej dojrzaly,
            ale mneij ciezki, bardziej zimowy, na dzien, zimna tonacja ) fajny tez jest by
            dolce and gabbana. jedynie nie lubie niebieskiego dolce, jest zbyt taki
            populistyczny. nie wiem co im odbilo, to nei jest zapach w ich stylu. o dziwo,
            chyba najlepiej sie sprzedaje. widac ja mam dziwny gust!

za to nie kazdy lubi takie perfumy jak moje. wiem ze to kwesita gustu. na
            poewno przepadaja za tym faceci ( ktorych slodkie zapachy mdla, lubia albo
            sportowe albo sexy)

a moze sporobuj perfum la perla, ja mialam w takim smiesznym opakowaniu w
            formie lzy, kosztowaly nieduzo jakies 30 euro, a ladne byly, choc zwyczajne.
            • Gość: maggi9 Re: tanie perfumy? IP: 195.* / *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.05, 14:47
              No ja też nie przepadam za takimi kwiatowymi perfumami.Ale no spójrzmy realnie ile z tych osób jeżdzących tramwajami bedzie stać na coś dobrego?A dalej ile z tych osób które bedzie na to stać bedzie miało dobry gust;)
              Na razie nie mam kasy i nie kupiłam podróby bo pachną tragicznie jak dla mnie i pachne sobie mamba malinowa czyli balsamem aa oceanic malinowym:)
    • Gość: chicarica Baby Doll! IP: *.softlab.gda.pl 10.12.05, 12:51
      Ktoś tu poszukiwał Baby Doll? Przed chwilą na strawberrynecie widziałam 30 ml za
      niecałe 70 PLN!
      • Gość: m Re: Baby Doll! IP: 195.* / *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.05, 13:30
        a coz to takiego strawberrynet?
        • agi89 Re: Baby Doll! 10.12.05, 14:13
          zielona herbata chansoon sa ladne i swiezo pachna ( ale polecalbym je raczej na
          lato ) szara puma - też ładna i dość długo utrzymuje się :)
        • Gość: chicarica Re: Baby Doll! IP: *.softlab.gda.pl 10.12.05, 14:27
          www.strawberrynet.com
          • Gość: maggi9 dzięki! IP: 195.* / *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.05, 17:54
            Dzięki wszystkim za odpowiedzi.W sumie sama nie zdązyłam kupić ale zostałam obdarowana c-thru black diamonds i na jakiś czas powstrzymam się przed kupnem następnym ale za pare miesięcy kto wie:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka