lublinianka05 04.12.05, 13:26 Dziewczyny a jak dbacie o piersi? Co używacie, jakich specyfików kupnych bądź może domowych sposobów? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: agrafka Re: Piersi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 14:25 balsam nivea Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dwa_buciki Re: Piersi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 15:07 Ja wcale nie dbam:) W dodatku biore gorące prysznice i chodzę bez stanika:) Dobrze, że mam mały biust, to przynajmniej i tak nie ma co opadać:] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lipka Re: Piersi IP: *.chello.pl 04.12.05, 17:11 skóra piersi nie ma wystarczajaco dużo gruczołów łojowych co by je nawilzały i natłuszczały, jest narazona na ciagłe otarcia od ubrań więc staram się je kremować, balsamowac min co 2 dni jakims balsamem którym akurat traktuje całe ciało i tyle, nie używam specjalnych kremów do biustów; (mam miseczke c) ponadto nosze często dobrze utrzymujący piersi stanik bo to jest ważne- piersi nie maja mięsni wiec łatwo o ich "wyciągnięcie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dwa_buciki Re: Piersi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 18:08 A to dobre!:) Piersi nie mają mięśni??? Oczywiście, że mają. Tylko trzeba je wykształcić. Kobiece piersi są podtrzymywane przez takie same mięśnie, jakie mają mężczyźni, tylko delikatniejsze i pod biustem mniej widoczne. Tworzą one specyficzny "trójkąt", dzięki któremu mężczyźni mają torsy jakie lubimy;) a kobiety mają lepiej podtrzymywany biust. Skoro piersi nie mją mięśni, to ja ruszasz rękami?:) I jak możesz zrobić np. pompkę??? I dlaczego kobiety, które ćwicza kulturystykę mają widocznie rozwinięte mięśnie piersiowe, i podobny kształt piersi, na skutek spalania tłuszczu z tego miejsca oraz rozwinięcia mięśni? Odpowiedz Link Zgłoś
polla4 Re: Piersi 04.12.05, 18:11 nic specjalnego nie robie z nimi, tylko jakis fajny balsam i to wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makaron Re: Piersi IP: *.student.iastate.edu 04.12.05, 19:51 Gdyby piersi miały mięśnie to byśmy mogły nimi poruszać do woli, unosić w górę, na boki, klaskać nimi, w pysk dawać, zarzucać na plecy, jeśli gabaryty pozwolą, i w ogóle co kto chce. A tzw. mięśnie piersiowe, jak sama napisałaś, do czego innego służą i na jędrność samej piersi nie mają wpływu. Na rzeżbę dekoltu owszem i jeśli są rozbudowane, biust może się wydawać większy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dwa_buciki Re: Piersi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 22:25 Na jędrność nie mają wpływu, tzn. nie na stan samej skóry (chociaż samo uprawianie sportu i aktywność tych mięśni MA wpływ na stan skóry, bo przyśpiesza procesy metaboliczne akurat w tym miejscu, umożliwiając lepsze dokrwienie biustu, naprężenie skóry, lepszy transport substancji w skórze piersi oraz "pobliskich" partiach skóry). Ale na pewno mają wpływ na to, czy piersi są obwisłe, czy trzymają się na miejscu. I działają- w przeciwieństwie do kremów i innego szajsu- skutecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dwa_buciki Re: Piersi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 22:27 A w ogóle, to piersiami da się ruszać. Nie wiem, jak u Ciebie, ale normalnie jak się napnie mięśnie klatki piersiowej, to pierś się podnosi i widać, że się rusza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lipka uszczegółowienie IP: *.chello.pl 05.12.05, 18:58 kobiece piersi są zbudowane z tkanki łącznej i warstwy tkanki tłuszczowej, mięsnie umieszczone są niejako pod piersiami, nie są BUDULCEM gruczołu piersiowego, zgadzam się z tym, że cwiczeniami można podnieść piersi, a przy intensywnych ćwiczeniach procent tkanki tłuszczowej maleje, mięśnie które podtrzymują piersi przerastają stad np. kulturystki mają małe piersi; kłania się studentka medycyny:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lipka Re: Piersi IP: *.chello.pl 05.12.05, 19:01 a właściwie już lekarz, a wogóle to zabawne było co napisały dwa buciki w pierwszym poście, uśmiałam się no ale cóż Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: Piersi IP: *.local2.pl / *.loonar.pl 05.12.05, 19:06 dwa_buciki hehehehhe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Piersi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 21:26 ja nie uzywam ani kremow ani balsamow a mam ladny, jedrny biust. nosze za to wygodne staniki, najczesciej z fiszbinami ale latem zakladam np. zwykly top i tez sie dobrze trzymaja :). mysle, ze na ladny biust najlepsze sa cwiczenia fizyczne! Odpowiedz Link Zgłoś