04.12.05, 13:26
Dziewczyny a jak dbacie o piersi? Co używacie, jakich specyfików kupnych bądź
może domowych sposobów?
Obserwuj wątek
    • Gość: agrafka Re: Piersi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 14:25
      balsam nivea
    • Gość: dwa_buciki Re: Piersi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 15:07
      Ja wcale nie dbam:) W dodatku biore gorące prysznice i chodzę bez stanika:)
      Dobrze, że mam mały biust, to przynajmniej i tak nie ma co opadać:]
      • Gość: lipka Re: Piersi IP: *.chello.pl 04.12.05, 17:11
        skóra piersi nie ma wystarczajaco dużo gruczołów łojowych co by je nawilzały i
        natłuszczały, jest narazona na ciagłe otarcia od ubrań więc staram się je
        kremować, balsamowac min co 2 dni jakims balsamem którym akurat traktuje całe
        ciało i tyle, nie używam specjalnych kremów do biustów; (mam miseczke c)
        ponadto nosze często dobrze utrzymujący piersi stanik bo to jest ważne- piersi
        nie maja mięsni wiec łatwo o ich "wyciągnięcie"
        • Gość: dwa_buciki Re: Piersi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 18:08
          A to dobre!:) Piersi nie mają mięśni???

Oczywiście, że mają. Tylko trzeba je wykształcić. Kobiece piersi są
          podtrzymywane przez takie same mięśnie, jakie mają mężczyźni, tylko
          delikatniejsze i pod biustem mniej widoczne. Tworzą one specyficzny "trójkąt",
          dzięki któremu mężczyźni mają torsy jakie lubimy;) a kobiety mają lepiej
          podtrzymywany biust.

Skoro piersi nie mją mięśni, to ja ruszasz rękami?:) I jak możesz zrobić np.
          pompkę??? I dlaczego kobiety, które ćwicza kulturystykę mają widocznie
          rozwinięte mięśnie piersiowe, i podobny kształt piersi, na skutek spalania
          tłuszczu z tego miejsca oraz rozwinięcia mięśni?
          • polla4 Re: Piersi 04.12.05, 18:11
            nic specjalnego nie robie z nimi, tylko jakis fajny balsam i to wszystko
          • Gość: makaron Re: Piersi IP: *.student.iastate.edu 04.12.05, 19:51
            Gdyby piersi miały mięśnie to byśmy mogły nimi poruszać do woli, unosić w górę,
            na boki, klaskać nimi, w pysk dawać, zarzucać na plecy, jeśli gabaryty pozwolą,
            i w ogóle co kto chce.
            A tzw. mięśnie piersiowe, jak sama napisałaś, do czego innego służą i na
            jędrność samej piersi nie mają wpływu. Na rzeżbę dekoltu owszem i jeśli są
            rozbudowane, biust może się wydawać większy.
            • Gość: dwa_buciki Re: Piersi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 22:25
              Na jędrność nie mają wpływu, tzn. nie na stan samej skóry (chociaż samo
              uprawianie sportu i aktywność tych mięśni MA wpływ na stan skóry, bo przyśpiesza
              procesy metaboliczne akurat w tym miejscu, umożliwiając lepsze dokrwienie
              biustu, naprężenie skóry, lepszy transport substancji w skórze piersi oraz
              "pobliskich" partiach skóry). Ale na pewno mają wpływ na to, czy piersi są
              obwisłe, czy trzymają się na miejscu. I działają- w przeciwieństwie do kremów i
              innego szajsu- skutecznie.
            • Gość: dwa_buciki Re: Piersi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 22:27
              A w ogóle, to piersiami da się ruszać. Nie wiem, jak u Ciebie, ale normalnie jak
              się napnie mięśnie klatki piersiowej, to pierś się podnosi i widać, że się rusza.
          • Gość: lipka uszczegółowienie IP: *.chello.pl 05.12.05, 18:58
            kobiece piersi są zbudowane z tkanki łącznej i warstwy tkanki tłuszczowej,
            mięsnie umieszczone są niejako pod piersiami, nie są BUDULCEM gruczołu
            piersiowego, zgadzam się z tym, że cwiczeniami można podnieść piersi, a przy
            intensywnych ćwiczeniach procent tkanki tłuszczowej maleje, mięśnie które
            podtrzymują piersi przerastają stad np. kulturystki mają małe piersi; kłania
            się studentka medycyny:)
    • Gość: lipka Re: Piersi IP: *.chello.pl 05.12.05, 19:01
      a właściwie już lekarz, a wogóle to zabawne było co napisały dwa buciki w
      pierwszym poście, uśmiałam się no ale cóż
      • Gość: sss Re: Piersi IP: *.local2.pl / *.loonar.pl 05.12.05, 19:06
        dwa_buciki hehehehhe
    • Gość: magda Re: Piersi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 21:26
      ja nie uzywam ani kremow ani balsamow a mam ladny, jedrny biust. nosze za to
      wygodne staniki, najczesciej z fiszbinami ale latem zakladam np. zwykly top i
      tez sie dobrze trzymaja :). mysle, ze na ladny biust najlepsze sa cwiczenia
      fizyczne!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka