Dodaj do ulubionych

Lash Architect czy Intensifique?

IP: *.kielce.com.pl 18.10.02, 12:58
Czy mozecie mi doradzic, ktory tusz jest lepszy?
Potrzebuje takiego, ktory sie nie obsypuje, ladnie wydluza i pogrubia.
Czy Architect jest lepszy od poprzednika Intensifique?
Z L'Oreal uzywalam tylko Longitude, czy te dwa tusze sa podobne?
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • silie Re: Lash Architect czy Intensifique? 18.10.02, 13:24
      Dla mnie LA jest o niebo lepszy od Int.
      Int. tylko pogrubia i zagęszcza rzęsy, wogóle ich nie wydłużając i nie
      podkręcając.Ale taka jego rola.

Natomiast LA i pogrubia i wydłuuuuża i podkrrrręca znakomicie.
      Jest dość gęsty, dlatego wystarczy pomalować raz i mocny efekt jest osiągnięty.
      Oba osypują się odrobinę; w równym stopniu.
      Rooda zresztą pisała, że LA jest identyczny jak Flextencils Lancome, więc...

Zdecydowanie polecam LA dla rzęs krótkich ,rzadkich i opadających...;)
      Jest naprawdę znakomity.

pzdr, s.
    • Gość: Oriana Re: Lash Architect czy Intensifique? IP: *.crowley.pl 18.10.02, 15:58
      Gość portalu: Paula napisał(a):

> Czy mozecie mi doradzic, ktory tusz jest lepszy?
      > Potrzebuje takiego, ktory sie nie obsypuje, ladnie wydluza i pogrubia.
      > Czy Architect jest lepszy od poprzednika Intensifique?
      > Z L'Oreal uzywalam tylko Longitude, czy te dwa tusze sa podobne?
      > pozdrawiam

Jak dla mnie to intensifique - porażka sklajał niesamowicie, robiły mi się
      cztery grube rzęsy ;-), LA - trochę lepiej, ale nakłada się go dużo na
      szczoteczkę, która jest jakaś kiepska i skruszona wróciłam do Longitude, który
      jest super. :-)
      Pozdrawiam
      Oriana
    • Gość: FA Re: Lash Architect czy Intensifique? IP: 62.148.95.* 18.10.02, 16:42
      Żaden. Tylko i włącznie firm PUPA - wyduża nieziemsko, pogrubia, rozdziela i
      kosztuje 50 -pare. REWELACJA !!!
      • Gość: kotmanka Re: Pupa/ Longitude IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 18.10.02, 16:45
        Jestem maniakiem tuszow. Powiedzcie prosze o ktorym tuszu Pupy mowa, oraz jak
        wlasciwie dziala ten tusz Longitude i jak dlugo sie trzyma bez "osypki"?
        pozdrowienia
      • silie Re: do FA 18.10.02, 23:06
        lllllll;'

Czy możesz napisac cos więcej o tuszach Pupy?
        Jakich rodzajów używalaś, itd.
        pzdr, s.

• Gość: Vikcia Re: Lash Architect czy Intensifique? IP: *.pl 18.10.02, 19:00
      LA mnie nie zachwycił specjalnie, ale mimo wszystko jest lepszy, niż
      Intensifique.
      • Gość: Karusia Re: Lash Architect czy Intensifique? IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 18.10.02, 19:46
        Jak dla mnie tylko Intensifique - ladnie wydluzal i pogrubial, LA jak dla mnie
        sklejal rzesy i bylo go za duzo, ale u mojej kumpeli wygladal ladniej, wiec
        moze to zalezy od rzes, Ja wiem,ze na pewno LA nie kupie bo sie na nim
        zawiodlam,
        • Gość: marz-ka Re: Lash Architect czy Intensifique? IP: *.dtvk.tpnet.pl 18.10.02, 19:51
          używam teraz LA i nie mogę się doczekać
          kiedy się skończy. Strasznie skleja mi rzęsy :-(
          Używam go 1,5 miesiąca a opakowanie wygląda
          fatalnie. Farba złazi nawet po delikatnym
          przejechaniu paznokciem.
          • Gość: Apia Re: Lash Architect czy Intensifique? IP: *.223-200-80.adsl.skynet.be 18.10.02, 20:01
            Ja tez zawiodlam sie na LA. Zapowiadal sie bardzo interesujaco, dlatego sie na
            niego skusilam. Bardzo zaluje, szkoda bylo tych 10euro. Nie dosc, ze sklejal
            rzesy, to na dodatek mnie uczulil. Musialam kupic sobie kolejny tusz, tym razem
            Definicils Lancoma. Mam nadzieje, ze ten mnie nie rozczaruje...
            • kasiulek Re: Lash Architect czy Intensifique? 18.10.02, 22:19
              Gość portalu: Apia napisał(a):

> Musialam kupic sobie kolejny tusz, tym razem
              > Definicils Lancoma. Mam nadzieje, ze ten mnie nie rozczaruje...

Moim zdaniem Definicils i Longitude niczym sie nie roznia. No, moze cena:)))

• Gość: saskia Re: Lash Architect czy Intensifique? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.02, 22:29
              Definicils jest moim ukochanym tuszem do rzes,czasami mam male 'skoki w bok' z
              nowinkami,ale do Def. wracam zawsze!cuda wyczynia ta maskara z moimi bardzo
              srednimi rzesami-hop i mam dlugie,slicznie ulozone firaneczki:) aha,i co wazne
              jedna warstwa w zupelnosci wystarczy!(mialam kiedys Longitude-po pierwszym
              nalozeniu ledwo bylo widac ze sie malowalam...)
              dzisiaj np. mam Def. na rzesach od 8 rano-zero osypywania!polecam:)
        • Gość: FA Re: Tusz PUPA IP: 62.148.95.* 23.10.02, 12:58
          Tusz Pupa za 57 zl no 468.
          Pogrubia, wydłuża, rozdziela a przy kilkakrotnym pomalowaniu efekt sztucznych
          rzęs.
          Podobny do bardzo dobrego - o niebo lepszego od Amplicils czy Flextencils -
          Definicils Lancome a dużo tańszy.
    • Gość: Paula Re: Lash Architect czy Intensifique? IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.02, 20:33
      No ładnie. Ja się tak "napaliłam" na ten tusz LA a to chyba zwykły kicz.
      Oglądałam go dzisiaj w sklepie, wygląda rewelacyjnie; ładne opakowanie,
      szczoteczka też jest ok. Ale i tak go nie kupię skoro mówicie, że jest kiepski.
      A może znacie inny tusz w podobnej cenie, który spełnia następujące kryteria:
      nie obsypuje się, pogrubia, wydłuża (czy to są za duże wymagania?hehe)
      Pozdr
      • silie Re: do Pauli;) 18.10.02, 23:04
        Drpga Paulo!
        LA to nie jest kicz, naprawdę.Powiedziałabym, że to pierwszy tusz w tej cenie,
        który spełnie 3 moje wymagania, czyli wydłuża, pogrubia i podkręca.Wyraźnie.
        Rzęsy mam nie za długie, rzadkawe, więc od tuszu oczekuję naprawdę wiele...

W przypadku LA polecałabym tylko inny niz zawsze tu przez nas wszystkie
        stosowany sposób malowania, tzn. nie zygzakowate pociągnięcia, lecz normalne
        ruchy w pionie; LA jest dość gęsty, dlatego taki sposób malowania nie powoduje
        sklejania, dla makijażu codziennego osiągam tak świetny efekt;
        rzęsy sa podkręcone, długie, wyglądają "elastycznie", a nie jak sztywne,
        opadające druty (jak po Burzuju pogrubiającym).
        Pierwszy raz po zakupie pomalowałam nim rzęsy jak zwykle, tzn. zygzakiem i to
        dwa razy,noooo...Efekt świetny na wieczór, w pracy czułam się przemalowana;)
        Lubię go, bo mozna nim osiągnąć dwa rózne efekty.
        A przy Int? Pomalujesz słabo-nie widać; za grubo-masz ciężkie strąki.

Jesli szkoda Ci kasy na eksperymanty-kup na Allegro.Tam kupuję tusze Loreala za
        30pln.

pzdr, s.
        • Gość: Paula Re: do Pauli;) IP: *.kielce.com.pl 23.10.02, 13:41
          Dear Silie :)
          Kupiłam LA :) Nie mogłam się powstrzymać mimo nienajlepszych opini.
          Jest fajny lecz ja mogę go uzywać tylko w wersji wieczorowej. Na dzień się
          u mnie nie sprawdził :( Za bardzo wydłuża rzęsy przez co wyglądają jakby były
          sztuczne. Ogólnie jest świetny, polecam wszystkim!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka