Gość: ola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 12:13 mam troche krostek na twarzy i blizn,szukam podklady ,ktory by je zatuszowal.moze byc nawet super drogi ,ale zeby dzialal Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jade.fox Re: szukam podkładu ktory zatuszuje krostki 07.12.05, 23:53 Polecam kamuflaż ArtDeco za 40 zł, nie jest to typowy podkład - jest w formie korektora, doskonale kryje, używałam go na blizny potrądzikowe. A z płynnych podkładów to Unifiance LRP, 70 zł w aptekach lub Dermacol - 15zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamilka Re: szukam podkładu ktory zatuszuje krostki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.05, 09:38 a ten Dermacol to jest tylko jeden kolor taki naturalny?czy jest ich wiecej?i czy nadaje tzn.czy dobrze kryje wlasnie male blizny po tradziku i jakies nowo pojawione?Mam zamiar sobie kupic nowy podklad bo konczy mi sie juz Ireny Eis under 20(cappucino)fajny byl i wydajny a teraz mam ochote na cos innego wiec prosze o odp.na w/w pytanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxwieczna Re: szukam podkładu ktory zatuszuje krostki IP: 217.153.205.* 08.12.05, 10:07 Lepiej wyleczcie krosty zamiast je paprać podkładem. Bo pod podkładem nie znikną. Za parę lat Wasze twarze będą wyglądały fatalnie. Zastanówcie się co sobie fundujecie. Odpowiedz Link Zgłoś
tora83 Re: szukam podkładu ktory zatuszuje krostki 08.12.05, 10:11 a Ty chyba nadal zyjesz w epoce kamienia lupanego ;o) Przeciez nowoczesne podklady, chocby takie jak Unifiance LRP nie tylko swietnie kryja, ale rowniez pielegnuja cere, nie zatykaja porow, w wiekszosci testowane na cerach problematycznych. Co do Dermacolu sama bym sie zastanowila, to ciezkie mazidlo niestety:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: szukam podkładu ktory zatuszuje krostki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 11:03 dzieki.kupie ten z LRP.mi zwykle na krostki pomagal Zineryt ,ale teraz jestem w ciazy i nie moge juz go stosowac wiec chcialabym jakos ten tradzik zatuszowac. Odpowiedz Link Zgłoś
tora83 Re: szukam podkładu ktory zatuszuje krostki 08.12.05, 11:14 Ja uzywam go od dluzszego czasu i jestem bardzo zadowolona. To najlepszy podklad jaki mialam kiedykolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
bez.wyksztalcenia adresy aptek!!!! 08.12.05, 11:20 gdzie w warszawie mozna kupic kosmetyki kolorowe LPR? uzywam innego podkladu tej firmy, ale zawsze przywoze z niemiec. w aptekach kolo mnie po prostu ich nie ma.. dziekuje za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
tora83 Re: adresy aptek!!!! 08.12.05, 11:45 Ponoc z wielu aptek wycofali kolorowe LPR. Z tego co mi wiadomo, to mozna je dostac w aptece w CH Janki. Ja zazwyczaj zamawiam przez internet z aptek, prowadzacych sprzedaz wysylkowa. Trzeba coprawda doliczyc koszty przesylki, ale zawsze w paczce znajde sporo fajnych probek kosmetykow pielegnacyjnych. Pozatym to szybkie i wygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: adresy aptek!!!! 08.12.05, 19:45 widziałam też w aptece w Klifie oraz w Wola Parku. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
swinka_morska Re: szukam podkładu ktory zatuszuje krostki 08.12.05, 12:02 > a Ty chyba nadal zyjesz w epoce kamienia lupanego ;o) Przeciez nowoczesne > podklady, chocby takie jak Unifiance LRP nie tylko swietnie kryja, ale rowniez > pielegnuja cere, nie zatykaja porow, w wiekszosci testowane na cerach > problematycznych. buahahaha... i tylko tyle powiem - ciekawe w takim razie dlaczego przy cerach problemowych, z wypryskami dermatolodzy wrecz zakazuja stosowania jakichkolwiek pudrow i podkladow... pozatym odstaw na jakis czas podklad i sama zobaczysz, ze krostek bedzi zdecydowanie mniej, bo poprostu podklad kryjacy i niezatkane pory wzxajemnie sie wykluczaja (owszem, jeden moze zatykac mniej, a inny wiecej, ale oba zatykaja, pytanie tylko od jakiego momentu ten zatkany por zaczyna sie u kadej z nas uwidoczniac) Odpowiedz Link Zgłoś
jade.fox Do swinka_morska 08.12.05, 15:30 To prawda że lekarze zabraniają używania podkładów, ale tylko w trakcie leczenia! gdy masz ropne pryszcze, zaskórniki, itp. Ja po kilku latach walki z trądzikem, miałam pamiątki w postaci paskudnych plam i blizn, i wtedy wstydziłam się wyjść z domu bez podkładu, skórę miałam suchą i bez żadnych zaskórników. Dopiero po roku złuszczania mogłam pokazać się bez makijażu. I chyba o to chodziło autorce watku. Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: szukam podkładu ktory zatuszuje krostki 08.12.05, 19:52 a wyszłabyś na ulicę z twarzą w bliznach zanikowych, bordowych plamach oraz wielkich "gulach"? wątpię:) zgadzam się, że nieduży trądzik może i lepiej zostawić w spokoju i nie paprać, ale jak ktoś ma większy problem, to chyba lepiej umalować się i poczuć bardziej komfortowo... maluję się codziennie, od kilku lat. najdużej właśnie LPR. potem przerzuciłam się na zwykłe drogeryjne podkłady, teraz mam ten nowy Vichy w słoiczku. trądzik już w dużej mierze wyleczyłam i nie zauważam, żeby cera pogarszała się od tego, że używam podkładu. wiosną byłam chora, siedziałam w domu i nie malowałam się w związku z tym, ponad miesiąc- nie zaobserwowałam różnicy. a ogólnie wydaje mi się, że jak już kupować podkład, to jakiś apteczny, specjalnie dla cery z problemami dermatologicznymi. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
swinka_morska Re: szukam podkładu ktory zatuszuje krostki 08.12.05, 22:21 tak, macie racje, ale to zalezy jakie sa przyczyny tego tradziku - jezeli to jest tradzik taki zwykly mlodzienczy, albo tez tradzik "kosmetyczny" to juz tak jest ze im wiecej sie to kryje, tym bardziej ma sie co kryc... co innego jednak co do tradziku o podlozy hormonalnym - to zupelnie inna bajka inna sprawa, ze tutaj autorka postu nie pisze jakie jest podloze tych krostek i czym jest spowodowane, co zas do krycia blizn to np u mnie dziala taka zasada, ze biore jakis lekki, nawilzajacy podklad, ciutke ciemniejszy (nie kojarzyc od razu z efektem marchewki - inna sprawa ze u mnie to nieosiagalne, bo nawet najjasniejsze odcienie sa dla mnie za ciemne) ktory nie zakryje blizn, ale delikatnie je rozjasni a reszte (tzn ta czesc bez blizn) delikatnie przyciemni Odpowiedz Link Zgłoś
jade.fox Re: szukam podkładu ktory zatuszuje krostki 08.12.05, 15:22 Gość portalu: kamilka napisał(a): > a ten Dermacol to jest tylko jeden kolor taki naturalny?czy jest ich wiecej?i > czy nadaje tzn.czy dobrze kryje wlasnie male blizny po tradziku Dermacol ma wiele odcieni do wyboru, chyba z osiem. Dobrze kryje wszelkie blizny i przebarwienia, tylko używaj go z umiarem, wystarczy niewielka ilość aby wszystko zatuszować, ja go mieszałam z kremem gdy potrzebowałam mniejszego krycia. Tu możesz zobaczyć kolory: www.esentia.pl/servlet/SNFProduct?p_pid=22926&session=56456438de330d7e Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamilka Re: szukam podkładu ktory zatuszuje krostki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.05, 16:59 jade.fox dziekuje Ci ślicznie za odpowiedz musze sobie kupic ten Dermacol tylko powstaje pytanie jaki kolor,odcieni jest duzo;/ zastanawiem sie nad tym "do karnacji bardzo jasnej, chłodnej"bo i tak na to sie naklada jakis puder w moim przypadku brazujace kulki z Avon-u. no chyba ze ten"do karnacji normalnej, chłodnej"nie wiem co mam wybrac? cere mam normalna nie za jasna i nie ciemna wiec chyba wybiore ten pierwszy jasniejszy zawsze mozna przyciemnic aten drugi moze byc za ciemny i wtedy sie juz nic nie zrobi.zgadzacie sie ze mna? wy ktory odcien mialyscie? Odpowiedz Link Zgłoś
jade.fox Re: szukam podkładu ktory zatuszuje krostki 08.12.05, 17:25 Na forum jest jeszcze wątek "pomóżcie dobrać kolor Dermacolu", poczytaj też opinie dziewczyn na Wizażu. Ja miałam nr 217 mam bardzo bladą cerę i ten był całkiem dobry. A jeżeli kupisz zły odcień, to można dokupić jaśniejszy lub ciemnijszy i wymieszać 2 kolory na dłoni aby uzyskać odpowiedni dla siebie odcień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łyżeczka Re: szukam podkładu ktory zatuszuje krostki IP: *.net 08.12.05, 18:02 Nie wiem, czy ktos juz to mowil, ale testery "na pokaz" dermacolu (przynajmniej w moim przypadku) byly ciemniejsze niz oryginaly. I mam za jasny :( Odpowiedz Link Zgłoś
nancy_callahan Re: szukam podkładu ktory zatuszuje krostki 08.12.05, 15:43 A ktoś wie gdzie Dermacol można kupić w Poznaniu? dzięki za namiary z góry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamilka Re: szukam podkładu ktory zatuszuje krostki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.05, 17:44 jade a gdzie dokladniej ?? Odpowiedz Link Zgłoś
jade.fox Re: szukam podkładu ktory zatuszuje krostki 09.12.05, 00:47 ??? nie rozumiem pytania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewagood Re: szukam podkładu ktory zatuszuje krostki IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 09.12.05, 07:59 witam ja uzywam teraz Excipial , jest on na zasadzie dermacolu(kryjacy) zostal mi on polecony przez dematologa , przeznaczony dla cery problemowej, sa tylko dwa odcienie, z tego co wiem , ja mieszam je zeby uzyskac odpowiedni odcien, mozna go zakupic w aptece za okolo 25 zl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamilka Re: szukam podkładu ktory zatuszuje krostki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.05, 18:09 Excipial tez jest dobry?bo bym chciala kupic cos w tym stylu.bylam w aptece zapytalam o dermacol ale nie bylo- tak jak by pierwsze slyszaly o takim czyms. jest roznica cenowa i jestem ciekawa co jest lepsze o dermacolu przeczytalam bardzo dobre opinie;/ nie wiem co mam zrobic a musze kupic najszybciej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aata732 Re: szukam podkładu ktory zatuszuje krostki IP: 193.227.131.* 12.12.05, 10:30 czy może ktoś wie gdzie w Warszawie można kupić Dermacol? Odpowiedz Link Zgłoś