Gość: kaja IP: *.adsl.inetia.pl 08.12.05, 18:27 na zmiane pogode gorace czy zimne napoje nigdy nie mialam takich problemow a mam je okresowo, czy to moze miec zwiazek ze stresem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dagny1001 Re: ząbki... :) wrażliwe 08.12.05, 18:39 Najczęściej ma związek z pastą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wanderka Re: ząbki... :) wrażliwe IP: *.wroclaw.mm.pl 08.12.05, 18:40 To raczej nie stres, ale poczatkowa prochnica, albo choroba przyzebia, albo zle wypelnione ubytki kanalowe lub nowe zmiany w miazdze, moze tez przyczyna tego byc recesja dziasel. Radze zglosic sie do stomatologa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: ząbki... :) wrażliwe IP: *.adsl.inetia.pl 08.12.05, 18:46 wow. recesja dziasla brzmi powaznie-nie mam pojecia co oznacza. bylam u dentystki ale ona chyba malo sie zna na swoim fachu, stwierdzila zeby mniej gadac na dworzu i pic ostudzone napoje :) super rada, ale za cholerke po tym zagladaniu mi w paszcze nie powiedziala ze mam np jakies braki czy cos zakupilam zel do zebow ktory tam wypelnia jakies kanaliki... tylko ze ja chce to wyleczyc a nie doraznie zaleczac :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 12gra Re: ząbki... :) wrażliwe IP: *.adsl.inetia.pl 08.12.05, 19:12 elmex, a wczesniej sensodyne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulinka Re: ząbki... :) wrażliwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 19:35 Elmex jest super:) Tez kiedys mialam nadwrazliwe ząbki i bardzo mi pomogła, a przy okazji troche wybieliła zeby :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia22 Re: ząbki... :) wrażliwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 01:07 Elmex może jest dobry ale nie jeśli się używa tylko jego do mycia zębów nie łącząc go z żadną inną pastą, gdyż jako że ta pasta ma mało elemantów ściernych kiepsko czyści żeby prowadząc do szybszego odkładania się osadu i tworzenia kamienia nazębnego. Na nadwrażliwość polecam preparat Green Or, który znosi nadwrażliwość na długi czas. Odpowiedz Link Zgłoś
catalunya72 Re: ząbki... :) wrażliwe 09.12.05, 01:10 a ja znowu o dentyscie: na wrazliwe zabki polecam lakowanie specjalnym lakierem p.próchniczym, na dlugi czas pomaga... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia22 Re: ząbki... :) wrażliwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 01:16 chodzi ci pewnie o fluor protector:) Niektórym to faktycznie pomaga, ale nie osobom, które mają bardzo wrażliwe zęby. Poza tym nie powinno się lakierować ząbków tym lakierem częściej niż co 6 miesięcy. No chyba, że ktoś ma szczególnie agresywną próchnice. Odpowiedz Link Zgłoś