Dodaj do ulubionych

Pasta na kamien

09.12.05, 00:43
Czy ktos z Was zna jakas dobra paste do zebow, eliminujaca kamien nazebny?
Obserwuj wątek
    • catalunya72 Re: Pasta na kamien 09.12.05, 00:46
      Piaskowanie u dentysty...
      • catalunya72 Re: Pasta na kamien 09.12.05, 00:52
        a po piaskowaniu Clinomyn (nie tylko dla palaczy!) i Blanx (z jakimiś porostami
        islandzkimi, fajna)
        • Gość: kasia Re: Pasta na kamien IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 00:55
          dorzućcie do tego płyn Listerine. Stosuje się go 2 razy dziennie po umyciu
          ząbków. Ząbki są po nim niesamowicie gładkie i nie odkłada się na nich tak
          bardzo osad. Można go kupić tylko w aptece. Tylko uwaga: jest mocny:)
          • batutka Re: Pasta na kamien 09.12.05, 19:34
            Dzieki dziewczyny za odpowiedzi:-)
            • Gość: słodzik Re: Pasta na kamien IP: *.chello.pl 09.12.05, 19:42
              przesadzacie. wystarczy piaskowanie i mycie zebow co najmniej dwa razy
              dziennie. A pasty uzywam blend a med cytrynowej - wybiela ząbki. minely 3
              miesiace a ja nadal mam zabki bez kamienia
              • Gość: kasia Re: Pasta na kamien IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.05, 00:07
                oj nie polecałabym tej pasty cytrynowej blendamed. Jednym z jej składników (jak
                zresztą większości past wybielającyh) jest soda oczyszczona. Ściera ona i
                niszczy szkliwo zębów, często prowadząc przy dłuższym stosowaniu do wystąpienia
                nadwrażliwości ząbków. Już lepsza jest jak wymieniła wcześniej koleżanka pasta
                blanx, która jako składnik aktywny ma porost islandzki. Nie ściera szkliwa ale
                działa na zasadzie chemicznego rozpuszczania osadu.

Ps. proszę nie poddawać w wątpliwość moih słów bo jestem higienistką
                stomatologiczną i skutki działania różnych past mogę sobie na codzień
                poobserwować na naszych pacjentach, więc wiem co mówię.
                • Gość: up Re: Pasta na kamien IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.05, 22:42
                  up
                  • Gość: aneta Re: Pasta na kamien IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.05, 02:07
                    a gdzie mozna kupić pastę blanc - w aptece czy w zwykłym sklepie?
                    • Gość: kasia Re: Pasta na kamien IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.05, 04:16
                      paste blanx możesz kupić tylko w aptece. Polecam wersje classic.
                • blanx Re: Pasta na kamien 25.01.06, 11:18
                  Osoby zainteresowane skutecznym i w pełni bezpiecznym wybielaniem zębów oraz
                  zachowaniem należytej higieny jamy ustnej gorąco zapraszam na portal
                  www.blanx.info.pl
                  (dużo ciekawych informacji o wybielaniu, jak wybielać, jakim kosztem i z jakim
                  efektem).

POzdrawiam serdecznie i życzę satysfakcjonującego wybielania
                  BlanX
    • cioccolato_bianco Re: Pasta na kamien 11.12.05, 09:55
      Pasta FLUORODENT do zębów niebieska
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka