batutka 09.12.05, 00:43 Czy ktos z Was zna jakas dobra paste do zebow, eliminujaca kamien nazebny? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
catalunya72 Re: Pasta na kamien 09.12.05, 00:52 a po piaskowaniu Clinomyn (nie tylko dla palaczy!) i Blanx (z jakimiś porostami islandzkimi, fajna) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Pasta na kamien IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 00:55 dorzućcie do tego płyn Listerine. Stosuje się go 2 razy dziennie po umyciu ząbków. Ząbki są po nim niesamowicie gładkie i nie odkłada się na nich tak bardzo osad. Można go kupić tylko w aptece. Tylko uwaga: jest mocny:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słodzik Re: Pasta na kamien IP: *.chello.pl 09.12.05, 19:42 przesadzacie. wystarczy piaskowanie i mycie zebow co najmniej dwa razy dziennie. A pasty uzywam blend a med cytrynowej - wybiela ząbki. minely 3 miesiace a ja nadal mam zabki bez kamienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Pasta na kamien IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.05, 00:07 oj nie polecałabym tej pasty cytrynowej blendamed. Jednym z jej składników (jak zresztą większości past wybielającyh) jest soda oczyszczona. Ściera ona i niszczy szkliwo zębów, często prowadząc przy dłuższym stosowaniu do wystąpienia nadwrażliwości ząbków. Już lepsza jest jak wymieniła wcześniej koleżanka pasta blanx, która jako składnik aktywny ma porost islandzki. Nie ściera szkliwa ale działa na zasadzie chemicznego rozpuszczania osadu. Ps. proszę nie poddawać w wątpliwość moih słów bo jestem higienistką stomatologiczną i skutki działania różnych past mogę sobie na codzień poobserwować na naszych pacjentach, więc wiem co mówię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: Pasta na kamien IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.05, 02:07 a gdzie mozna kupić pastę blanc - w aptece czy w zwykłym sklepie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Pasta na kamien IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.05, 04:16 paste blanx możesz kupić tylko w aptece. Polecam wersje classic. Odpowiedz Link Zgłoś
blanx Re: Pasta na kamien 25.01.06, 11:18 Osoby zainteresowane skutecznym i w pełni bezpiecznym wybielaniem zębów oraz zachowaniem należytej higieny jamy ustnej gorąco zapraszam na portal www.blanx.info.pl (dużo ciekawych informacji o wybielaniu, jak wybielać, jakim kosztem i z jakim efektem). POzdrawiam serdecznie i życzę satysfakcjonującego wybielania BlanX Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: Pasta na kamien 11.12.05, 09:55 Pasta FLUORODENT do zębów niebieska Odpowiedz Link Zgłoś