Dodaj do ulubionych

polećcie proszę krem pod oczy:-))

IP: *.elzam.com.pl / 10.3.72.* 21.10.02, 09:12
Cześc dziewczyny:-))

Prośba, jak w subject.
wiek 31 lat, skóra pod oczami, wydaje mi sie przesuszona, cienie i worki
rano, UGH!!!!:-( paćkam się żelem ze świetlikiem i bławatkiem (paca przy
komputerze!, ale wydaje mi się, że to za mało:-( że w moim wieku ( HU HU HU)
żelowa konsystencja jest za mało ... nie wiem, odżwcza??
Interesuje mnie wasza opinia na temat kermów aptecznych, np LRP lub Avon, ale
nie tylko.
Proszę pomóżcie, bo się lekko podłamuję.

ig/
Obserwuj wątek
    • Gość: mucha Re: polećcie proszę krem pod oczy:-)) IP: 216.239.93.* 21.10.02, 09:23
      Ja używam kremu RoC z retinolem. Mam 24 lata i dosyć suchą skórę. Moim
      zdaniem krem dobrze nawilża i jakby zmiękcza skórę, makijaż sie na nim nie maże
      i po jakimś tam czasie mam wrażenie, że wyglądam na trochę bardziej wypoczętą
      (też mam cienie, ale nie walczę z nimi zbytnio). Ogólnie wrażenia pozytywne.
    • Gość: monias1 Re: polećcie proszę krem pod oczy:-)) IP: *.pie.warszawa.tdci.pl 21.10.02, 09:23
      ciagle sie ten watek przewija na lamach tego forum, zachecam do przestudiowania
      starszych watkow. Osobiscie polecam ci Estee Lauder Advanced Night Repair,
      dobre opinie zbiera tez Antigravity Cliniq.
      Pozdrawiam
    • Gość: Maja Re: polećcie proszę krem pod oczy:-)) IP: *.fwfin.fwc.com 21.10.02, 09:31
      Ja bardzo lubię Vichy żel pod oczy z takimi fajnymi niebiskimi niteczkami w
      środku. Nawilża skórę naprawdę skutecznie i na długo.
      • aga_malutka Re: polećcie proszę krem pod oczy:-)) 21.10.02, 10:39
        A żel na powieki ze świetlikiem nie jest kremem pod oczy (jak nazwa wskazuje:),
        tylko żelem łagodzącym na powieki, więc kremu nie zastapi, tym bardziej po 30.
      • ada_ada żel Vichy 22.10.02, 15:17
        Uzywałam tylko probki i ten żel niesamowicie podrażnia mi skórę - zaczęła tak
        piec, że musiałam go natychmiast zetrzeć. Myślałam, że może próbka była
        nieswieża (z gazety), ale potem dostałam następna w aptece i znów to samo! Nie
        do wytrzymania! Dodam, co istotne, że nie mam wrazliwej cery i dotychczas żaden
        kosmetyk nie spowodował takiego efektu.
        To dziwne, tym bardziej, że żel ten bywa tu zachwalany. Dlatego tak bardzo
        zachęcam do korzystania z próbek :)
        A.
    • damona Re: polećcie proszę krem pod oczy:-)) 21.10.02, 21:36
      Gość portalu: ignis napisał(a):

> Cześc dziewczyny:-))
      >
      > Prośba, jak w subject.
      > wiek 31 lat, skóra pod oczami, wydaje mi sie przesuszona, cienie i worki
      > rano, UGH!!!!:-( paćkam się żelem ze świetlikiem i bławatkiem (paca przy
      > komputerze!, ale wydaje mi się, że to za mało:-( że w moim wieku ( HU HU HU)
      > żelowa konsystencja jest za mało ... nie wiem, odżwcza??
      > Interesuje mnie wasza opinia na temat kermów aptecznych, np LRP lub Avon, ale
      > nie tylko.
      > Proszę pomóżcie, bo się lekko podłamuję.
      >
      >jak dlugo siedzisz przy kompie, to dobra jest kuracja raz na jakis czas czyms
      mocniejszym. Ostatnio bardzo dobre wrazenie zrobil na mnie Lift Active Vichy -
      tanszy 'odpowiednik' Anty-gravity. Same kremy nawilzajace, zele moga byc za
      slabe, przynajmniej u mnie sie nie sprawdzaja, a taka mocniejsza kuracja jest
      ok.

• kasiulek Re: polećcie proszę krem pod oczy:-)) 21.10.02, 21:42
        A ja z wlasnego, zadowolonego:) doswiadczenia polecam Reti-C Vichy.
        I potwierdzam, ze Anti-Gravity Clinique zbiera dobre oceny na forum (stoi u
        mnie nastepny w kolejce:)
    • Gość: Maruda Re: polec´cie prosze˛ krem pod oczy:-)) IP: 66.65.53.* 21.10.02, 22:03
      Kochana, daj sobie spokoj z zelami - zele sa ok dla nastolatek i osob bez
      problemow z sucha skora.
      Anti gravity faktycznie ma niezla opinie, ale ja na Twoim miejscu zaczelabym od
      Daily Eye Benefits - sama uzywam i jestem baaardzo zadowolona.
      :-)
    • loosia Re: polećcie proszę krem pod oczy:-)) 21.10.02, 23:39
      Polecam- Reti C Vichy, All About Eyes Clinique, Advanced Night Repair Estee
      Lauder, Vitabolic Lancome...
      • Gość: Mrufka na czym sie zawiodlam..... IP: *.abo.wanadoo.fr 21.10.02, 23:53
        Reti C Vichy moze jednak podraznic kontury oczu, wywolac lekkie
        zaczerwienienia, tak, ze raczej nie nadaje sie do skory wrazliwej. Mnie pod
        oczami doslownie pieklo, wiec dalam krem kolezance, ale ona tez po 4-rech
        uzyciach nie wyrabiala na zakretach, wiec go odstawila. Nie polecam takze kremu
        Avéne: Ystheal+, piecze, skora sie strasznie swieci, i na posmarowanych tym
        kremem powiekach odbija sie tusz z rzes. Paskudztwo.

Mrufka.
        • kasiulek Re: na czym sie zawiodlam..... 22.10.02, 00:03
          Gość portalu: Mrufka napisał(a):

> Reti C Vichy moze jednak podraznic kontury oczu, wywolac lekkie
          > zaczerwienienia, tak, ze raczej nie nadaje sie do skory wrazliwej. Mnie pod
          > oczami doslownie pieklo, wiec dalam krem kolezance, ale ona tez po 4-rech
          > uzyciach nie wyrabiala na zakretach, wiec go odstawila. Nie polecam takze
          kremu
          >
          > Avéne: Ystheal+, piecze, skora sie strasznie swieci, i na posmarowanych tym
          > kremem powiekach odbija sie tusz z rzes. Paskudztwo.
          >
          > Mrufka.

Mnie natomiast Reti-C bardzo sluzy, a taki - wydawaloby sie - delikatny Hydra
          Zen Lancome (jestem wlasnie "na wyjezdzie" i zuzywam probke) szczypie mnie i
          szczypie...:(((

• Gość: ignis Re: na czym sie zawiodlam..... IP: *.elzam.com.pl / 10.3.72.* 22.10.02, 07:37
            Oglądalam dziś w aptece Reti C Vichy. Chyba kupię, choc trochę się obawiam
            szczypania:-)
            Czytalam na starszych wątkach, że krem pod oczy LRP jest nawet niezły, ale
            bez spektakularnych efektów.
            Nie weicie, jak jest z kremami pod oczy Avene?
            Dzięki za zainteresowanie, kochane jesteście:-)
            pozdro
            ig
            • Gość: Lula Re: do ignis IP: 195.116.220.* 22.10.02, 07:44
              Hej! Było nie tylko oglądać ale poprosić o próbkę. Ja mówię że chętnie bym
              kupiła ale jestem alergikiem więc nie wiem jak zareaguje moja skóra - co
              zresztą jest prawdą. W ten sposób wiem że Reti C jest w porządku i dziś go
              kupię. pozdr.
            • Gość: elve Re: na czym sie zawiodlam..... IP: *.netland.gda.pl 22.10.02, 11:48
              ignis, koniecznie poproś o próbkę. ja się napaliłam na ten krem i okazało się,
              że potwornie mnie uczula to reti-c. warto sprawdzić przed wtopieniem kasy,
              zwłaszcza wszelkie kosmetyki z witaminą c.
              pozdrawiam
              • coralin Re: Elve 22.10.02, 14:53
                Gość portalu: elve napisał(a):

> ignis, koniecznie poproś o próbkę. ja się napaliłam na ten krem i okazało
                się,
                > że potwornie mnie uczula to reti-c. warto sprawdzić przed wtopieniem kasy,
                > zwłaszcza wszelkie kosmetyki z witaminą c.

Elve mnie też ten Reti C uczulił,jak również Active C LRP.Na tej podstawie
                napisałam kiedyś między wierszami ,że jestem uczulona na wit.C w kremach i
                Basia uświadomiła mi ,że mogą to byc preparaty z kwasem askorbinowym. Jeśli
                wit.C jest w innej postaci(pochodnej,estrowej?) w kremie nie musi uczulać.I to
                prawda! Stosowałam krem St.Ives, w którym też jest wit.C i wszystko było w
                porządku.No,ale testowanie przede wszystkim:) Pozdrawiam.
    • Gość: ignis Re: polećcie proszę krem pod oczy:-)) IP: *.elzam.com.pl / 10.3.72.* 22.10.02, 08:03
      a słusznie prawisz:-)
      poproszę o próbkę! (ciekawe czy dostanę...)
      podrawiam cieplutko, niedlugo błysnę pieknym okiem, rozjasnionym i bez worka,
      hhaha:-)
      ig
      • Gość: Lula Re: polećcie proszę krem pod oczy:-)) IP: 195.116.220.* 22.10.02, 09:36
        Jak zakupisz i poużywasz to się pochwal rezultatami. Ja dam znać czy
        wypiękniałam:)) po
    • Gość: Aga Re: polećcie proszę krem pod oczy:-)) IP: SPLOSP* / 212.244.249.* 22.10.02, 08:37
      Na poranne worki pod oczami stosuję zmrożone łyżeczki. Tzn poprzedniego dnia
      wkładam dwie małe lyżeczki do zamrażalnika a rano wyjmuję i przykładam do
      powiek. Na moje powieki działa no i szybciej się budzę.
    • sliwkaa Re: polećcie proszę krem pod oczy:-)) 22.10.02, 08:50
      A ja mam teraz Avene Ysteal + ( czy jakos tak ; )) i jestem bardzo
      zadowolona :- ) stosuje go co prawda na noc bo wydaje mi się ze to na razie
      wystarczy i rano mam glaciutka skore .. może rzeczywiscie na dzien jest troche
      za „swiecacy” i dlugo się wchlania ..ale dla nocnego podreperowania skory jest
      O.K. : -)

Na dzien mam Clinique i na zmiane Dax Cosmetics ... czy ja oby nie przesadzam z
      tym zmienianiem kremow ??
      • Gość: ignis Re: polećcie proszę krem pod oczy:-)) IP: *.elzam.com.pl / 10.3.72.* 22.10.02, 14:36
        qrdeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!:-(((
        tak się nastawiłam na ten Reti C Vichy, że urwalam sie z pracy i oblatałam
        okoliczne apteki (sztuk 4).
        NIGDZIE, ale to NIGDZIE nie mają (!??!) próbek tego akurat kremu pod oczy.
        O żesz!! $#%&&*^**&*&* - ne prowincjonalne miasto!
        (w Elblągu mieszkam)

Dziewczyny, nie ma któraś na zbyciu?? co?? proszę.... (wizja mojego
        rozjaśnionego, pięknego , nowego spojrzenia nie daje mi spokoju)..

echhhhh

pozdrawiam
        ig
        • Gość: monias1 Re: polećcie proszę krem pod oczy:-)) IP: *.pie.warszawa.tdci.pl 22.10.02, 14:52
          ja tez poszukuje probki tego kremiku pod oczka, ale z tego co wiem to akurat
          probek tego kremu pod oczy nie maja!! A wlasnie pod oczy a nie na twarz (te
          probki sa) powinni miec, poniewaz oczy sa wrazliwsze od twarzy!!!!!!!!
          Pozdrawiam
          • agus7 Re: polećcie proszę krem pod oczy:-)) 22.10.02, 16:17
            Nie słuchajcie "pań mgr", które mówią że nie ma próbek Reti C pod oczy! :) no
            chyba że akurat "wyszły" hehe. a do rzeczy - dostałam próbkę tegoż kremu w
            aptece w Centrum Sadyba Best Mall, nic a nic mnie nie podrażnił/nie uczulił, no
            i zachęcona Waszymi zachwytami kupiłam całą tubeczkę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka