Gość: Marta IP: *.tenbit.pl 22.10.02, 09:27 Dziewczyny, czy macie może jakies sprawdzone metody na gładką skórę na łokciach? Wczoraj zauważyłam, ze u mnie to miejsce posunęło się o jakieś 15 lat:( pozdrawiam Marta Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
silie Re: skóra na łokciach - wrrrrrr:/ 22.10.02, 09:39 1. Solidny piling gruboziarnisty 2. Przetarcie równie solidne połówką cytryny 3. Krem-balsam nawilżający i trochę natłuszczający; dobrze spisują się też kremy do stóp. pzdr, s. Odpowiedz Link Zgłoś
ladybird77 Re: skóra na łokciach 22.10.02, 09:46 1.peeling z soli lub cukru 2.krem - najlepiej do stop-moje ostatnie odkrycie -happy end bielendy. 3.i powtarzac do znudzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
jolajola1 Re: skóra na łokciach 22.10.02, 10:03 pilingi jakiekolwiek minim. co dwa dni wieczorem, potem wazelina z wit A, tłuste musi byc do obrzydliwości, mocno wcierać do "ocieplenia "skóry, rano umyć i balsam do ciała po 15-20 dniach efekt murowany i długotrwały Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lea Re: skóra na łokciach IP: 212.160.145.* 22.10.02, 10:12 Do wcierania proponuję maść z wit.A, taką zwykła, apteczną za ok. 3 zł. Jest bardzotłusta i naprawdę skuteczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: skóra na łokciach IP: *.tenbit.pl 22.10.02, 10:31 bardzo wszystkim dziękuję za rady:) pozdr\m Odpowiedz Link Zgłoś
banieczka Re: skóra na łokciach - wrrrrrr:/ 22.10.02, 18:47 Gość portalu: Marta napisał(a): > Dziewczyny, czy macie może jakies sprawdzone metody na gładką skórę na > łokciach? > Wczoraj zauważyłam, ze u mnie to miejsce posunęło się o jakieś 15 lat:( > pozdrawiam > Marta A ja jeszcze coś innego (przypadkiem) odkryłam i aż się sama tym odkryciem zdumiałam! W wakacje kupiłam wielokrotnie tu zachwalany xerial 30 (żeby włoski nie wrastały po depilacji). I żeby wypróbować jego zmiękczające właściwości postanowiłam go przetestować na najbardziej suchej części ciała, tj. na łokciach właśnie, a konkretnie na jednym (jak na reklamach - połowa głowy cud- szamponem, połowa ordynaryjnym). Posmarowałam ten łokieć i o sprawie zapomniałam. Po paru dniach dotykam onego łokcia, a tu... miękkość niesamowita i gładkość. Drugi oczywiście suchota jak zawsze (a balsamuję się codziennie po kąpieli, oba łokcie sprawiedliwie i po równo). No naprawde się zadziwiłam! Oczywiście żeby drugiemu łokciowi nie było przykro, jego też posmarowałam, i kolana przy okazji. I takie jednorazowe posmarowanie na bardzo długo zmiękczyło skórę. A zatem działa! Pozdr. B. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiapro1 Re: skóra na łokciach - wrrrrrr:/ 22.10.02, 19:05 Lokcie-kiedys w ogole nie zauwazalam tego jak waznego miejsca.Po czasie stwierdzilam,ze miejsce to jest chropowate,luszczace sie i no ogolnie nie ladne. Teraz po kazdej wieczornej kompieli wcieram balsam w cialo nie zapominajac o lokciach. Jak samruje rece kremem do rak to nie zapominam o gornych partiach i wcieram solidnie i czesto . Teraz mam galdnie lokcie Odpowiedz Link Zgłoś