Dodaj do ulubionych

Neoderma - peeling głęboki - ile czasu potrzeba?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 00:10
Cześć Dziewczyny,
chcę poddać się zabiegowi zwanemu "neoderma" - czy wicie po jakim czasie (np.
tydzień - starczy?) można pokazać się ludziom na oczy? Czy któraś z Was coś
takiego robiła? Jakie były efekty (mam lekki trądzik)? Czy skóra się łuszczy,
jest bardzo czerwona itp? Co z malowaniem?
Dziękuję za informacje.
Spokojnej nocy życzę :-)!
Pa! R
Obserwuj wątek
    • siwa-kielce Re: Neoderma - peeling głęboki - ile czasu potrze 14.12.05, 00:18
      hehe ja ide na salipeel i tez nie wiem jak bede wygladac po... powodzenia:)
    • malwina7 Re: Neoderma - peeling głęboki - ile czasu potrze 22.12.05, 13:32
      Robiłam neodermę tydzień temu (pierwszą z serii 3 zabiegów z przerwami 2
      tygodnie pomiędzy nimi- tak mi zaproponowała kosmetyczka). Mam cerę mieszaną ze
      skłonnością do powstawania wągrów i grudek, ale jednocześnie wrażliwą ( nie
      jest to przeciwskazaniem), mam taż rozszerzone pory w linii T - i mam
      nadzieję, że neoderma (po 3 zaleconych zabiegach) je trochę spłyci.
      Przed pierwszym zabiegiem miałam najpierw zrobione tradycyjne oczyszcznie, a
      potem właśnie neodermę (czyli średnio głęboki peeling mieszanką specjalnych
      ziół wcieranych w skórę ok 10 min - niestety boli). Potem kosmetyczka nałożyła
      mi jakąś maseczkę łagodzącą i na koniec posmarowała skórę specjalnym tonikiem,
      żelem i "kremem" zawierającym bloker (w kolorze lekko pomarańczowym). Tonik ,
      żel i bloker dostałam w małych buteleczkach do stosowania w domu. Wg zaleceń
      kosmetyczki przez 2 dni wolno mi było stosować tylko te otrzymane preparaty
      (tonik do oczyszczania, żel do łagodzenia i bloker jako ochrona przed słońcem)
      + duże ilości kremu nawilżającego (krem o jak najprostszej recepturze
      KONIECZNIE BEZ witaminy C i retinolu) - ja smarowałam się kremem Aqualan L
      (apteczny) - sprawdził się super, ale wsmarowywałam do naprawdę duże ilości
      (tubka 30 g poszła w 3 dni). Po 2 dniach mogłam skórę myć łagodnym żelem do
      mycia twarzy i zaczęłam stosować zwykły tonik do cery wrażliwej (ten od
      kosmetyczki starczył na 2 dni, bo szło go naprawdę sporo).
      Na drugi dzień po zabiegu skóra była mocno zaczerwieniona i miała taką
      suchą "skorupę" jakbym się spaliła słońcem. Po 2 dniach zaczęła się łuszczyć -
      zeszła w zasadzie cała w ciągu 3-go dnia, ale myślę, że to zasługa bardzo
      intensywnego nawilżania, bo kosmetyczka uprzedzała, że łuszczenie może potrwać
      do 3 dni. Dziś mija tydzień i skórę mam już całkowicie "zdrową" (naprawdę
      dobrze wyglądała już po 5 dniach; 3-go dnia po zabiegu poszłam do pracy i choć
      była lekko różowa, to "dało się wyjść do ludzi"). Skóra jest zdecydowanie
      gładsza niż przed zabiegiem, ma dużo ładniejszy koloryt. Pory się minimalnie
      zmniejszyły (choć oczekiwałam lepszego efektu), ale w końcu przede mną jeszcze
      2 zabiegi.
      Jeśli chodzi o malowanie, to trudno mi coś poradzić, bo w zasadzie się nie
      maluję, ale myślę, że gdybym chciała, to już na 5 dzień skóra nadawała się do
      nałożenia podkładu (przy bardzo intensywnym nawilżaniu przez cały czas od
      zabiegu).
      Jak już pisałam przede mną jeszcze 2 zabiegi, ale już bez oczyszczania - sama
      neoderma.
      Gdybym miała dzisiaj polecać lub odradzać, to zdecydowanie polecam (choć sam
      peeling bardzo mnie bolał), to jednak efekt gładziutkiej morelowej skóry
      rekompensuje i niemały koszyt i ból zabiegu.
      Przed zabiegiem zastanawiałam się czy jest to dobra pora roku na taki zabieg,
      bo w internecie czytałam różne opinie na ten temat, ale moja kosmetyczka (ze
      sporym doświadczeniem) przekonała mnie, że najbardziej szkodliwe są promienie
      słońca, na taką świeżo odsłoniętą skórę i ona od kilku lat takie zabiegi
      wykonuje tylko późną jesienią i zimą, a ponieważ tego roku zimę mamy łagodną,
      bez mrozu, wiec się zdecydowałam.
      Jakbyś miała jeszcze jakieś pytania, to śmiało pytaj, jak tylko będę potrafiła
      to odpowiem. Pozdrawiam
      • Gość: jo Re: Neoderma - peeling głęboki - ile czasu potrze IP: *.aster.pl 22.12.05, 13:40
        Hej, Malwina, naprawde ladnie ci poszlo z tym zluszczaniem, ja po TCA tkwilam w
        domu 10 dni. Ale tego nie rozumiem, piszesz:
        "Po 2 dniach zaczęła się łuszczyć -
        zeszła w zasadzie cała w ciągu 3-go dnia, ale myślę, że to zasługa bardzo
        intensywnego nawilżania, bo kosmetyczka uprzedzała, że łuszczenie może potrwać
        do 3 dni. Dziś mija tydzień i skórę mam już całkowicie "zdrową" (naprawdę
        dobrze wyglądała już po 5 dniach; 3-go dnia po zabiegu poszłam do pracy "

Czyli poszlas do pracy z ta zluszczajaca, odlazaca platami skora?! i nie
        wzbudzilas sensacji?
        • malwina7 Re: Neoderma - peeling głęboki - ile czasu potrze 22.12.05, 13:56
          Skóra zeszła mi sporymi płatami w nocy "na przełomie 2 i 3 dnia", na 3-ci dzień
          rano przy myciu żelem i wodą "dokończyłam" procesu złuszczania, mocno ją
          nawilżyłam i ... poszłam do ludzi (nie miałam wyjścia, bo nie mogłam wziąść
          kolejnego dnia wolnego).
          Ci którzy nie wiedzieli o zabiegu, nie zgadli, że go miałam, pytali tylko czy
          się opalałam (skóra była różowa). Krem nawilżąjący wzięłąm ze sobą i mniej
          więcej godzinę dosmarowywałam nim twarz - robiły się wałeczki, ale nie było już
          efektu sypiącej się skóry.
          Nie oszukujmy się, trudno mówić, że po takim zabiegu, na 3 lub 4 dzień wygląda
          się pięknie, ale moim zdaniem nie jest na tyle źle żeby trzeba było siedzieć w
          domu.
          W każdym razie na 5 dzień koleżanki twierdziły, że skóra wygląda już bardzo OK,
          więc chyba naprawdę "nieźle mi poszło". Zobaczymy jak będzie po tych 2
          kolejnych zabiegach, bo teraz peelingiem traktowana będzie jadnak skóra
          bardziej wrażliwa i efekt łuszczenia może być bardziej uciążliwy.
          Nadal jednak twierdzę, że warto się przemęczyć.
    • catei Re: Neoderma - peeling głęboki - ile czasu potrze 22.12.05, 17:01
      Ja bylam jakis czas temu na neodermnie, miałam 3 zabiegi, ogólnie mowiąc tez sie
      bałam ze skóra bedzie sie nieziemsko złuszczac, ze nie bede mogła wychodzic z
      domu,a wcale tak zle nie było, po tych zabiegac polepszył mi sie stan mojej
      twarzy i przede wszystkim mniej sie przetłuszcza,jest to jednak dość drogi zabieg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka