Dodaj do ulubionych

kobietki doradzcie kremik pod podklad :)

16.12.05, 20:25
Potrzbuje czegos nawilzajacego ale rowniez przydaloby sie zeby matowal. Obecie
mam nawilzajacy nivea visage, ale chce cos nowego. Co polecicie? Co sadzicie o
t serii Nivea Visage, chodzi mi przede wszystkim o ten matujacy nawilzajacy na
dzien?
Obserwuj wątek
    • Gość: me_jane Re: kobietki doradzcie kremik pod podklad :) IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 17.12.05, 00:08
      Na zimę może kup sobie coś bardziej nawilżającego, a na to polecam bazę Dax
      Cosmetics Cashmere cośtam. Taki żel przezroczysty, bardzo fajnie podkład się na
      tym rozprowadza, ładnie matuje i wszystko trzyma się cały dzień. Nie wysusza a
      działa nawet na bogaty krem (ja używam re-lipid też z daxa). Oczywiście to tylko
      moja opinia, bo w zimie moja skóra po kremie matującym by wyschła jak papier,
      może Twoja nie jest tak sucha. W każdym razie bazę polecam, działa.
    • Gość: mm Re: kobietki doradzcie kremik pod podklad :) IP: *.adsl.proxad.net 17.12.05, 00:19
      Kobietki, kremik, a dlaczego nie "podkladzik" - juz nie zdrabniamy?
      • pussycat_doll Re: kobietki doradzcie kremik pod podklad :) 17.12.05, 16:51
        hehe bo to nie rekalam heyah :P ale skoro chcesz to ok niech bedzie ze podkladzik :)
    • Gość: j0anna Re: kobietki doradzcie kremik pod podklad :) IP: *.chello.pl 17.12.05, 17:39
      Ja uzywam/uzywalam:
      1. La Roche-Posay - Effaclar (active matt moisturizer)
      2. Dr Irena Eris - Forte 25 - lekki krem nawilzajaco-matujacy
      3. Dermika - Matt B krem nawilzajacy oraz inna wersje matujaca
      4. Nivea Visage - matujacy krem nawilzajacy
      Mam cere tlusta, bez kosmetykow po kilku godzinach swiece sie jak psu... Z kolei
      bezposrednio po umyciu jak nie stosuje kremow - to sucha jak papier. Czasami tez
      wyskoczy cos niemilego - kiedys duzy problem z tradzikiem :-(

W kazdym razie z powyzszych kosmetykow - dla mojej cery najgorsza byla Dermika.
      Forte 25 - super na wysuszona cere po myciu, ale efekt matowienia nie utrzymuje
      sie dlugo.
      Jak dla mnie najlepszy Effaclar (z uwagi na te czasami pojawiajace sie wypryski
      - kurcze, mam 27 lat... ile mozna). Nivea Visage tez bardzo lubie, rowniez za
      cene - kosztuje polowe mniej niz reszta.
    • sariss Re: kobietki doradzcie kremik pod podklad :) 17.12.05, 18:10
      ja mam cere mieszaną i pod pokład używam emulsji OLAY complite care nourishing
      fluid (żółty paseczek; z faktorem 15) i jest rewalacyjna ... na długo matuje
      twarz ale nie ściąga jej tylko ładnie nawilża tam gdzie tego potrzeba, kolejnym
      plusem jest to że nie waży się pod makijażem ...
    • Gość: olunia Re: kobietki doradzcie kremik pod podklad :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.05, 19:26
      ja polecam krem, ktory odkrylam niedawno- Ziaja nawilzajacy do cery suchej i
      wrazliwej, nowa seria Calma, jest naprawde swietny! rewelacyjnie nawilza, moja
      cera sie po nim nie swieci, nie jest tez matowa, ale na zmatowienie uzywam
      podkladu i pudru. Dodatkowo polecam baze pod podklad wygladzajaco-matujaca
      Sephora, rzeczywiscie dziala. A z wlasnego doswiadczenia moge jeszcze dodac, ze
      kosmetyki pielegnacyjne matujace dzialaja na skore mieszana fatalnie- skora sie
      przesusza, w obronie produkuje jeszcze wiecej sebum, takie bledne kolo.
      Kremik Nivea Visage nawilzajacy tez lubie, ale ten Ziaja lepszy.
      pozdraiwam
      • Gość: emzetem Re: kobietki doradzcie kremik pod podklad :) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.12.05, 20:08
        Potwierdzam. Stosowanie kremów matujących na cerę mieszaną to zabójstwo dla
        takiej cery. Dopiero, gdy przestawiłam się na zwykły krem nawilżający jej stan
        znacznie się poprawił i nie mam z nią problemów.
        Używam Nivea Visage multi-ochronny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka