Dodaj do ulubionych

___do prostujących włosy:KALLOS CZY OSIS?___

24.12.05, 12:32
allegro.pl/show_item.php?item=78160750
allegro.pl/show_item.php?item=78787001
ma ktos jakieś doświadczenia z tymi produktami?
Mi chodzi o kosmetyk przede wszystkim chroniacy włosy podczas prostowania i
antystatyczny.

a może możecie polecic cos jeszcze innego?

mam nadzieje że ktoś sie odezwie :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: j0anna Re: ___do prostujących włosy:KALLOS CZY OSIS?___ IP: *.chello.pl 26.12.05, 15:22
      Ja mam KALLOS - nie najgorszy, ale zdecydowanie bardziej polecam żel firmy
      Joanna. Niebieska tubka - nazywa się Wygładzający żel do prostowania włosów -
      bardzo tani a świetny.
      Do wykończenia bardzo polecam L'OREAL Tecni.art liss control - serum
      wygładzające włosy. W salonie fryzjerskim drogie - 50 zł. Na allegro udało mi
      się kiedyś kupić za ok. 35 zł, ale teraz niestety nikt nie ma - a szkoda..
      Szczególnie dobry jak włosy są napuszone i przesuszone i jak nawet prostownica
      sobie z nimi nie radzi. Czasami używam też przed prostowaniem.
      Używałam jeszcze takie coś w czarnej tubce L'OREALa też tecni.art specjalne do
      prostowania - cana na allegro ok. 35 zł. Ale zdycydowanie najlepszy żel Joanna
      za 10 zł. Polecam.
      • Gość: vbcv Re: ___do prostujących włosy:KALLOS CZY OSIS?___ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.05, 16:45
        mam ten Osis, ale ja nie wiem w ogóle do czego to ma slużyć? bo do ocgrony
        włosów na pewno nie, nie działa w oghle , a poza tym jest strasznie niewygodny w
        urzytkowaniu, nie polecam, polecam L'oreal Hot Liss za około 17zeta w rożywm
        opakowaniu, cudo!
      • Gość: evitka21 Re: ___do prostujących włosy:KALLOS CZY OSIS?___ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.05, 16:48
        no prosze a myślałam że ta joanna to jakieś badziewie,ale jak mówisz że dobre
        to za taka cenę warto spróbować.

przez ostatnie parę dni wyczytałam jescze że to mleczko l'oreal hot liss
        (różowe,z serii "nieprofesjonalnej") jest tez przyzwoite i kosztuje ok.17 zł.

Wybiore sie jutro do kilku sklepów i popatrze co jest.

no i jesczcze sie zastanawiam na d wella flat iron spray,ale to dla mnie już
        droższy zakup...

o kallosie w necie mało,a o osisie opinie raczej średnie....
        • Gość: evitka21 Re: ___do prostujących włosy:KALLOS CZY OSIS?___ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.05, 16:52
          no i moje włosy są wymagjące jeśli chodzi o środki do stylingu,potrzebuję :
          -ochrony
          -zapobiegania elektryzowaniu sie
          -żeby włosy nie stawały sie matowe
          -i żeby to "coś ' nie obciążało włosów,bo mi sie i bez tego strasznie
          przetłuszczają

jak pisałam jutro ide "obwąchać' joanne i hot lissa i może jeszce cosik w
          sklpeie fryzjerskim...
        • Gość: j0anna Re: ___do prostujących włosy:KALLOS CZY OSIS?___ IP: *.chello.pl 26.12.05, 17:01
          Według mnie żel Joanna warto wypróbować. Z kosmetykami do włosów jest jak z
          innymi - dla jednych są dobre dla innych wręcz przeciwnie. Cena niska więc nie
          będzie szkoda, gdyby żel nie był dla Ciebie odpowiedni :-) Co do Kallosa -
          kupiłam za jednym razem właśnie Kallos i Joannę od tego samego sprzedawcy na
          allegro. Z prostowaniem moich włosów niestety nie tak łatwo, więc jestem na
          etapie poszukiwań najlepszego środka. Ten różowy L'OREAL podobno jest dokładnie
          taki sam jak jego wersja profesjonalna, którą ja używałam. Jeżeli to faktycznie
          to samo to wolę jednak Joannę :-) L'OREAL też oczywiście nie jest zły. Kallos
          podobny do L'OREALA.
          • Gość: evitka21 Re: ___do prostujących włosy:KALLOS CZY OSIS?___ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.05, 17:38
            >>>>Według mnie żel Joanna warto wypróbować

a który tyo jest ten żel? możesz podać jakiegoś linka? bo ja znalazłam tylko
            krem allegro.pl/show_item.php?item=77983129 (myśałam że o tym mowa?)

pozdrawiam ewa
            • Gość: j0anna Re: ___do prostujących włosy:KALLOS CZY OSIS?___ IP: *.chello.pl 26.12.05, 17:52
              Tak, to właśnie ten.
              • Gość: senna87 Re: ___do prostujących włosy:KALLOS CZY OSIS?___ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.05, 20:13
                Dziewczyny a czy ten w watku wyżej to ten sam co ten:-)?
                www.wizaz.pl/produkty/baza/censura.php?tsid=1&csid=6060190119ad25717b79e7a026737b53&cmd=details&itemid=10076
                • evitka21 do senna87 27.12.05, 17:38
                  też sie zastanawiałam czy to ten sam,ale okazało sie że to całkiem inna seria.

tez z allegro to ponoć seria bardziej "profesjonalna" i ja osobiście nie mogłam
                  tego produktu nigdzie koło siebie znależć (nawet w pobliskim fryzjerskim)
                  I druga rzecz ma on też (wg zapewnień producenta)zapewnić termoochronę, a fluid
                  z linka wizażu ma tylko wygładzać.
                  • evitka21 do J0anny :-) 27.12.05, 17:49
                    joanno mam jeszcze jedno pytanie:

ograniczyłam swój wybór do polecanej przez ciebie joanny i hot lissa.Używałaś
                    jednego i drugiego mi chciałam sie zapytać o różnicę między nimi.
                    Piszesz że J.lepsza,ale czy lepsza w prostowaniu ,czy ochronie czy
                    ogólnie.Pytam bo ja potrzebuje przede wszystkim ochrony (włosy mam proste)i dla
                    mnie najlepiej by było jakby był to produkt jak najmniej kleisty i obciążającuy
                    włosy (bo i tak mi sie szybko przetłuszczają).
                    Żadnego z produktów w swojej okolicy nie znalazłam,więc nawet nie mogę
                    sobie "powąchać" czy organoleptycznie porównać.

Asiu co byś mi poleciła do moich włosów?

możesz pisać tu albo na maila

dziekuję
                    • Gość: j0anna Re: do J0anny :-) IP: *.chello.pl 27.12.05, 20:28
                      Ja mam włosy naturalnie bardzo kręcone - bo umyciu i wysuszeniu jak sianowate i
                      napuszone. Z drugiej strony bardzo łatwo się przetłuszczają. Dla mojego typu
                      włosów lepsza była Joanna - włosy bardziej gładkie po prostowaniu. Nie umiem
                      niestety doradzic, ktory srodek lepiej chroni przed skutkami prostowania. Ja
                      używałam tą wersje profesjonalna L'OREALa (czarna tubka). Slyszalam, ze
                      dzialanie podobne jak tego rozowego. Po tym czarnym mam wrazenie ze wlosy
                      szybciej mi sie przetluszczaja.
                      Obawiam sie ze bedziesz musiala sama wyprobowac :-)
                      Jezeli chodzi o zapach to to czarne L'OREALA zalatuje lekko meskimi perfumami,
                      tak sam Kallos :-)
                      • evitka21 Re: do J0anny :-) 27.12.05, 20:55
                        bardzo mi pomogłaś -dziekuję.
                  • Gość: :-) Re: do senna87 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 09:17
                    bardzo dziekuje evitko za odpowiedź:-) Bo ja właśnie też ten z wizażu widziałam
                    nieraz na sklepowych półkach, myślałam ze to moze tylko jakieś nowe opakowanie
                    czy coś takiego.
                    pozdrawiam
    • Gość: evitkja21 jednak "joanna" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 15:38
      zamówiłam www.allegro.pl/show_item.php?item=79179703

i jak ktos jest zainteresowany to jak dojdzie to sie podziele wrażeniami
      • Gość: Maxi Re: jednak "joanna" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 16:11
        Dziewczyny a gdzie tą joanne można kupić poza allegro? W jakich sklepach, bo na
        allegro 12 zł + 6zł przesyłka to chyba bardziej się opłaca w normalnym sklepie.
        • evitka21 ? 28.12.05, 18:15
          no właśnie ja szukałam ,ale nigdzie u siebie nie znalazłam.Na stronie
          producenta sugerow.cena to 8,5 zł ,ale co mi z tego jak tego nigdzie nie mogę
          dostać.Dzwoniłam do kilku sklepów fryzjerskich i nigdzie nie mieli,a w jednej
          hurtowni w której to znalazłam,sprzedają tylko salonom.(bo to produkt z linii
          profesjonalnej)
          Stwierdzialam że 18 zł to nie taki znowu duzy wydatek,a w taka podgodę to nie
          mam siły łazić.I do domku przyniosą...

Napiszę czy było warto jak juz przetestuję
      • Gość: scayla Re: jednak "joanna" IP: *.local2.pl / *.loonar.pl 28.12.05, 17:41
        jak wyprobujesz napisz :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka