Dodaj do ulubionych

DO MATI71 - blond problem :(

30.12.05, 16:19
Mam na głowie historię zmagań z blondem od ostatniego pół roku :(
Najpierw rozjaśnienie balejażem + farba w odcieniu piaskowym; po jakimś czasie pasemka blond, ostatnio znowu pasemka blond na czepek ALE: część wyszła platynowo, część w kolorku kukurydzy, bo fryzjerka orzekła że "na farbowanym włosie (tzn ten dawny piaskowy odcień) rozjaśniacz nie chwyta". Zdesperowana sino-żółto głową kupiłam Feerię L'oreala, jakiś metaliczny chłodny blond żeby zakryć kolor, no i dramat następny, bo tamten żółty odcień faktycznie przykryty, ale... pasemka to nie cała głowa rozjaśniona, więc tam gdzie włos był naturalny to Feeria zrobiła kolejne żółtko 8-(
Ręce opadają. Nie chcę po raz kolejny ładować na głowę jakiejś chemii silnej, co z tym zrobić teraz żeby mieć w miarę normalny kolor włosów, a nie być mieszanką kurczaczka wielkanocnego i owieczki??
z góry dziękuję za radę.
Obserwuj wątek
    • mati711 Re: DO MATI71 - blond problem :( 01.01.06, 20:02
      Witam to rzeczywiscie niezla wpadka no i blad fryzjerki poniewaz na partie
      zrobione na piaskowo nalezalo dac rozjasniacz z innym stezeniem wody utlenionej
      a partie niekoloryzowane slabszym stezeniem wody utlenionej no a feria przy
      okazji farbuje cale wlosy szczegolnie odcien silber ktory jest farba
      rozjasniajaca dlatego partie ktore byly niefarbowane wyszly zolte no i teraz sa
      dwa wyjscia isc do fryzjera np tak jak ja pracujacym na marce loreal
      professionnel i zneutralizowac kolor np diacolorem z serii milk shake lub
      zrobic balejaz dodajac na zolte pasma odcien np lagodnej czekolady lub kasztanu
      albo zafarbowac cale wlosy na odcien np naturalnego blondu lub odcienia
      ciemniejszego np excellence cremee odcien 9 lub ciemny 7 ale lepiej udaj sie do
      fryzjera on najlepiej dobierze odcien

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka