Dodaj do ulubionych

rozczesywanie

08.01.06, 15:47
czesc!
moj problem zaczal sie ok 1,5miesiąca temu. Kupiłam szampon i odkąd zaczęłam
go stosować nie mogę rozczesać włosów. Oczywiście szampon odstawiłam, ale
problem pozostał. Kupowałam różne szampony, ale bez stosowania odżywki-
najlepiej w sprayu-nie mogę ich rozczesać. Czy miałyście podobny problem? Jak
sobie z nim poradziłyście?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • wiesniaczek1000 Re: rozczesywanie 09.01.06, 07:17
      Ja nie moglabym rozczesac wlosow bez uzycia odzywki. Nie uzywam w spraju, ale
      takiej, co sie zmywa. Nie powinno sie rozczesywac mokrych wlosow, bo sa wtedy
      delikatne i mozesz je uszkodzic. Poczekaj az troche wyschna.
    • oksana.zarewicz Re: rozczesywanie 21.01.06, 19:07
      Ja też kiedyś miałam podobny problem, kiedy wyjechałam na krótko i zapomniałam
      swoją odżywkę do spłukiwania. Wówczas po umyciu samym szamponem miałam problem
      z rozczesaniem włosów.
      Czasami stosuję odżywkę w sprayu (kiedy bardzo się spieszę). Rozprowadzam ją po
      umytych wilgotnych (lekko podsuszonych ręcznikiem) włosach. Wtedy łatwo
      rozczesuję je grzebieniem o szeroko rozstawionych zębach. W moim przekonaniu
      wyjście jest jedno: warto używać odżywki po każdym myciu.
      Oksana
    • kaczkabig Re: rozczesywanie 25.01.06, 15:48
      Witaj! Do niedawna sama miałam taki problem, próbowałam bardzo wielu odżywek i
      nie pomagały. kiedy nie mialam żadnej odżywki w domu to nawet się nie odważałam
      myć włosów. Powiedziałam o tym problemie swojej koleżance i ona mnie uratowała.
      Poleciła mi jedwab w płynie firmy Rolland seria UNA (cena w salonie fryzjerskim
      za 150 ml - 40 zł). Do tego dokupiłam sobie tej samej firmy coś takiego jak
      Repair Complex (cena ok 40 zł ale za...70 ml). To drugie stosuję po myciu tylko
      na same końcówki. Włosy rozczesują się rewelacyjnie. Spróbuj, może też ci
      pomoże.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka