Dodaj do ulubionych

Jaki kolor oczu???

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.01.06, 15:00
Dziewczyny powiedzcie mi czy na zielonych oczach będą widoczne kolorowe
soczewki? Mam za dwa tygodnie studniówkę i chciałam zamiast makijazu zakupić
sobie jakieś mega nienaturalne soczewki .Tylko czy te kolorowe soczewki można
dostac u każdego optyka i czy zdąże się do nich przyzwyczaić??
Obserwuj wątek
    • mjakminia Re: Jaki kolor oczu??? 11.01.06, 15:06
      Jeśli planujesz jakieś bardzo nienaturalne, to one są widoczne nawet na bardzo
      ciemnych oczach. Na zielonych wszystkie powinny wyglądac ok. Co do
      przyzwyczajenia, to sprawa indywidualna, więc działaj szybko, zeby mieć czas się
      przyzwyczaic. Znam ludzi którzy w ogóle nie moga nosić soczewek, ponieważ nie są
      w stanie ich sobie włożyć. Taki odruch samozachowawczy, lek. Ale generalnie
      noszenie soczewek to betka.
    • miriam_73 Re: Jaki kolor oczu??? 11.01.06, 15:18
      Ja mam piwne oczy i kiedyś w ramach "odjazdu" kupiłam sobie fioletowe... Było
      je bardzo fajnie widać. Zawsze też dobrze udawał mi się intensywny turkus.
      Moja kumepla z pracy ma zielone oczy i np. kapitalnie jej zawsze wychodziły
      niebieskie soczewki na tych oczach.
      • Gość: olivia Re: Jaki kolor oczu??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.01.06, 15:24
        Hmm to jest szansa , że i mi na zielonych wyjdzie jakiś fajny kolor :) Tylko
        zastanawiam sie własnie jak długo bede sie przyzwyczaiać :)
        • klekotka Re: Jaki kolor oczu??? 11.01.06, 15:27
          Ja już od dobrych kilku misiecy testuje co jakiś czas kolorowe Freshlooki -
          radykalna zmiana proponuje Freshlook Colors Violet - będziesz miała oczy jak
          marzenie :) Polecam robią wrażenie ;)
          • Gość: olivia Re: Jaki kolor oczu??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.01.06, 15:52
            A ile kosztują u optyka te Freshlooki?
            • Gość: zołza Re: Jaki kolor oczu??? IP: *.skranetcan.pl 11.01.06, 22:01
              ... bo nie mam kasy, a chcę ładnie wyglądać! Dodam, że z moim wzrokiem jest
              o.k.!
              Kolejna idiotka!
              • Gość: olivia Re: Jaki kolor oczu??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.01.06, 14:03
                NIE, bo mam studniówkę i chce wyglądać INACZEJ, bo to jest tylko jeden raz w
                życiu, zresztą nie musze się tłumaczyć dlaczego :>
                Według mnie ładniej będą wyglądać zmienione tęczówki niz kiczowaty makijaż -
                ale oczywiście to kwestia gustu.
                Dziekuje za info odnośnie ceny.
            • Gość: Kama Re: Jaki kolor oczu??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 23:58
              90 zl
    • 18_lipcowa po co Ci soczewki? zielone oczy są ładne 12.01.06, 14:48
      pewnie chcesz założyć sobie ten okropny sztuczny błękit jak większosc?
      nie warto
      • donna_regina Re: po co Ci soczewki? zielone oczy są ładne 12.01.06, 15:15
        Ten sztuczny błekit jest przecież celowo sztuczny :) z założenia miał być
        nienaturalny i jest :) oczy wyglądaja w nim kosmicznie, ale własnie o to chodzi-
        wiadomo, że jak zakładasz kolorowe soczewki w nienaturalnych kolorach, to nie
        po to żeby udawać że masz np. naturalne , sliczne błekitne oczy :) tylko po to
        żeby cos zakombinowac w wyglądzie, zeby było wesoło i żeby zrwócic na siebie
        uwagę. Sama swego czasu nosiłam kolorowe soczewki i robiłam to własnie celowo :)
        zeby było wesoło :) i w sumie może tez do tego wrócę, bo Freshlookow nie
        nosiłam. A jeszcze odnośnie samych kolorowych soczewek to wiem, że są jeszcze
        takie delikatne np pogłebiające twój naturalny kolor - znajoma takie miała,
        dodała swoim naturalnym tęczówką wyrazistości i też nie uważam tego za zły
        pomysł, jeżli i tak nosisz soczewki to dlaczego nie??? Od czasu do czasu można
        sobie pozwolic na odskocznię od szarej rzeczywistości :)
        Co do studniówki i zakupu soczewek, to ja z kolei jestem na tak i uważam, że to
        oryginalny pomysł na "wystrojenie " siebie ;)
        • 18_lipcowa Re: po co Ci soczewki? zielone oczy są ładne 12.01.06, 16:02

Nie sądzę. Widzialam soczewkowy brąz, zieleń i inne takie. Są naturalne i są po
          to by zmienic kolor oczu a nie wyglądać kosmicznie.
          Ten soczewkowy błękit jest okropny, sztuczny i bardzo dresiarski.
          • ajtun Re: po co Ci soczewki? zielone oczy są ładne 12.01.06, 16:47
            Są soczewki kolorowe, które wyglądają naturalnie(w tym błękit wcale nie
            dresiarski) i są nienaturalne ( np.fioletowe lub turkusowe) oba rodzaje
            soczewek są ok w zależności od tego czy na co dzień czy na np. impreze - takie
            jest moje zdanie :)

www.freshlookcontacts.com/
            na tej stronie widac wszyskie kolory, naturalne i nienaturalne:) to zalezy od
            okazji :)
            • ajtun Re: po co Ci soczewki? zielone oczy są ładne 12.01.06, 16:50
              a tak poza tym to mi się wszystkie podbają jak sobie oglądam :D
        • Gość: Roxy Re: po co Ci soczewki? zielone oczy są ładne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 16:37
          ja tam uważam, że szaleństwo z kolorem soczewek na studniówkę to nawet fajny
          pomysł - wiadomo, że i tak wszystkie panny teraz na czarno są i jakoś tak smutno
          jest, z makijażem nie powinno sie przesadzać (to jednak nadal liceum!!!),
          zresztą za mocny makijaż moim zdaniem postarza. A zawsze będziesz w centrum
          uwagi jak sie coś diametralnie zmieni w Twoim wyglądzie - więc na Twoim miejscu
          wzięłabym na ten jeden raz taki super-mocny kolor, wyraźny i ufoludkowy :)
          Miałam kiedyś takie mocne strasznie zielone sozcewki - wyglądałam w nich jak
          Alinoe z Thoragala :DDDD
      • Gość: Roxy Re: po co Ci soczewki? zielone oczy są ładne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 16:30
        Mnie też się podobają zielone oczy - sama mam niebieskie, ale właśnie czasem
        kupuję sobie na miesiąc kolorowe soczewki, głównie w wakacje, bo jednak noszenie
        kolorowych do biura na codzień jest nieco męczące. Ale nie zgadzam się , że to
        błąd zmieniać kolor oczu - to tak samo jak włosy - niektórzy lubią naturalne
        kolory a niektórzy mocne - zresztą w soczewkach też są naturalne. A sa też takie
        soczewki które tylko optycznie powiększają oczy bo kolorową część mają większą w
        średnicy od tęczówki oka i całe oko wydaje się przez to wyraźniejsze i większe i
        łądniejsze :)
        • Gość: luise Re: kolorowe soczewki IP: *.crowley.pl 13.01.06, 22:56
          Dla mnie założenie kolorowych soczewek to zmiana w wyglądzie i za to je lubie.
          Nie noszę ich na co dzień, ale od czasu do czasu lubie wrzucić jakiś mega fajny
          kolor. A te Freshlooki z tej stronki są nieziemskie :) muszę przejśc się do
          optyka :)
    • mathias_sammer Re: Jaki kolor oczu??? 12.01.06, 14:55
      Tak.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka