Dodaj do ulubionych

Nagła poprawa stanu cery - zgadnijcie, po czym?

IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 11.01.06, 22:36
Wlasciwie juz wcale nie potrzebuje makijazu twarzy, ewentualnie czasem troche
korektora, jak jakas krosteczka wyskoczy, ale generalnie mam naprawde ladna
(jak na mnie) cere. :) W ostatnim czasie (2 tyg. - miesiac) zmienilo sie w
mojej pielegnacji to:
- zaczelam uzywac toniku, nigdy tonikow nie uzywalam, bo nie lubilam
sie "wacikowac", ten wklepuje palcami, to tonik Melisa Uroda
- kupilam krem Polleny-Ewy z melisa (wczesniej byly inne kremy - zawsze
kupuje cos nowego)
- zazywam te tabletki (z mysla o wzmocnieniu paznokci, czego na razie w ogole
nie widze):
vena-vita.pl/product_info.php?products_id=1500
Najbardziej prawdopodobne jest chyba, ze to tabletki. Jak sadzicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: magda Re: Nagła poprawa stanu cery - zgadnijcie, po czy IP: 83.168.120.* 11.01.06, 22:39
      gratuluje! faktycznie moze to byc efekt tabletek. a mam pytanie ... jaka masz cere?
      • Gość: asiek_asiekowaty Re: Nagła poprawa stanu cery - zgadnijcie, po czy IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 11.01.06, 23:05
        Mieszana z normalnymi policzkami, tlusta strefa T (szczegolnie czolo) i
        wyskokowymi problemami tradzikowymi (naprzemiennie ladna cera i zmasowany atak
        pryszczy) rowniez glownie na czole. W tej chwili to samo z ta roznica, ze nie
        mam juz napadow pryszczy.
        • mgielka83 Re: Nagła poprawa stanu cery - zgadnijcie, po czy 11.01.06, 23:14
          po przekopaniu biochemii urody stawiam jednak na fazę cyklu:)
          ja tak mam..
          Ewentualnie minimalizm, bo nic cudownego chyba nie jest w tych kosmetykach, ale
          jesli miałoby się stosować inne o newielkiej skuteczności, to chyba lepiej
          polskie, proste i tanie;)
          • Gość: asiek_asiekowaty Re: Nagła poprawa stanu cery - zgadnijcie, po czy IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 11.01.06, 23:36
            Tak, to by bylo mozliwe, gdyby nie fakt, ze zazywam tabletki anty - w tym
            przypadku chyba nie ma mowy o fazach cyklu, zawsze jest wlasciwie ten sam. :P
            Te skoki sobie tlumacze tym, ze jak cos mi sie pojawi, to ja strasznie twarz
            maltretuje i to sie moze roznosi, az musi dojsc do punktu kulminacyjnego, kiedy
            juz mam wszytsko totalnie zmasakrrowane :P i nie ma sie co dalej rozwijac, po
            wiec wszytsko zaczyna sie uspokajac i goic. A potem znowu cos sie pojawi, i
            nastepne cos i znow mam koszmarek... :P
            • justa_79 Re: Nagła poprawa stanu cery - zgadnijcie, po czy 13.01.06, 12:24
              asiek, tabletki nie mają aż takiego wpływu, ja też je zażywam, a mam fazy :)
              przed miesiączką pojawiają się sporadycznie wypryski, mam PMS.... i tabletki
              mnie przed tym w żaden sposób nie chronią.
              • Gość: asiek_asiekowaty Re: Nagła poprawa stanu cery - zgadnijcie, po czy IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 13.01.06, 12:57
                hmm to moze by sie zgadzalo... Nigdy nie zwrocilam uwagi, w ktorym dokladnie
                momencie mam jakies problemy z cera, a w ktorym nagle wszystko mi sie z mig goi
                i jakis czas nic nie wyskakuje. Z reszta w tym wieku, to co innego mogloby byc
                przyczyna tradziku, jak nie hormony? (poza ogolnie stylem zycia, czyli dieta,
                pielegnacja itp.) Tak pprzy okazji, zawsze mnie to zastanawialo - w tych
                sporadycznych przypadkach, keidy jednak tabletki z jakiegos powodu nie
                zadzialaja i dopjdzie do owulacji, to w ktorym momencie moze sie to zdarzyc? W
                byle ktorym, czy konkretnie np. po skonczeniu opakowania tabletek, mniej wiecej
                w ich polowie... Skoro jednak na tabletkach sa fazy...
    • bzzzk Re: Nagła poprawa stanu cery - zgadnijcie, po czy 11.01.06, 22:43
      pewnie tabletki najbardziej, ale może też niewielka ilość kosmetyków (i ich w
      miarę niezły skład)? oglądałam ten Twój krem w sklepie wczoraj i chyba się na
      niego skuszę, jak powykańczam różne inne, no i słoiczek wygląda na szklany,
      lubię szklane słoiczki;) a, tonik ma też przyjazy skład, tak stosunkowo?
      pzdr.
      • Gość: asiek_asiekowaty Re: Nagła poprawa stanu cery - zgadnijcie, po czy IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 11.01.06, 22:58
        Tak, calkiem rpzyjemny tonik, ale Polleny-Ewy ma juz prawie rewelacyjny sklad,
        ten Urodowy mi sie konczy, wiec nastepnie kupie Ewkowy. Tez lubie takie
        sloiczki i on jest z matowego szkla. :) Tylko ostrzegam rzetelnie - jesli masz
        sucha cere, to nie bedziesz zadowolona z kremu, bo mimo nazwy "intensywnie
        nawilzajacy" i "do kazdego rodzaju cery" jest to krem delikatnie nawilzajacy i
        raczej dla cery normalnej, tlustej i mieszanej (bez bardzo suchych policzek).
        • Gość: nina Re: Nagła poprawa stanu cery - zgadnijcie, po czy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 23:09
          Stawiam na tabletki i tonik. Sama biore mineraly od dluzszego czasu, i wyglad
          mojej cery ulegl zedydowanej poprawie. Co prawda nigdy nie przechodziłam przez
          koszmar trądzikowy, ale czasem mialam wrazenie, ze moja skora stracila blask,
          jest szara i nieciekawa.
          Tonik to rowniez swietny pomysl, cera jest orzezwiona i bardziej swieza.
          • pump_it_up Re: Nagła poprawa stanu cery - zgadnijcie, po czy 11.01.06, 23:19
            mam podobna cere do Twojej. Raz jest spoko a innym razem mam wysyp pryszczy,
            glownie na czole i brodzie;/ Ech... Biore teraz tabletki, rozne witaminy,
            stosuje kosmetyki bezalkoholowe, smarowalam twarz mascia antytradzikowa
            zapisana przez dermatologa, ale niestety chyba nigdy nie pozbede sie calkowicie
            tego syfu z twarzy...
    • gaggi tonik melisa 13.01.06, 13:04
      A gdzie mozna dostac ten tonik melisa Urody? Nigdzie go nie widzialam, a
      slyszalam wiele dobrego
      • Gość: asiek_asiekowaty Re: tonik melisa IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 13.01.06, 13:07
        W drogeriach osiedlowych, w Rossmannie, mozliwe, ze w Tesco, ale pewna nie
        ejstem.
        • Gość: mika Re: tonik melisa IP: *.chello.pl 13.01.06, 14:00
          ja myślę że poprawa stanu skóry w dużej mierze zależy od toniku. ostatnio
          kosmetyczka mnie spytała czy używam toniku, a ja nigdy tego nie robiłam, bo mi
          sie nie chciało. Odkąd po tamtej wizycie zaczęłam go stosować, nie mam ani
          jednego syfka. Podobno tonik jest kluczowy, bo po umyciu/oczyszczeniu buzi
          trzeba zrównoważyć jej ph, co czyni właśnie tonik.
          P.S a ten tonik melisa jest po prostu świetny!!!
          • Gość: asiek_asiekowaty Re: tonik melisa IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 13.01.06, 14:42
            Na temat toniku sa rozne opinie - niektorzy uwazaja, ze ejst niebednmy, inni,
            ze to tylko chwyt firm kosmetycznych i tonik niczemu nie sluzy. Podobni pH
            wraca samo do rownowagi po jakims czasie. W kazdym razie u mnie na pewno jest
            mocno zachwiane, uzywam najbardziej zasadowego specyfiku do mycia twarzy,
            jakiego chyba mozna :P mydla siarkowego (podobno ma pH kolo 10, to duzo wiecej
            niz zwykle mydla). Ale skora sie przyzwyczaila, wcale sie nie wysusza, nie
            luszczy, nie ejst podrazniona.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka