Dodaj do ulubionych

Xerial itp. - skutecznosc, stosowanie

14.01.06, 18:29
naczytalam sie na temat rogowacenia okolomieszkowego i postanowilam w to lato
miec piekne ramiona.
Ile czasu trzeba czekac na efekty przy smarowaniu xerialem? Czy jesli np. bede
przez 1-2 miesiace grzecznie smarowac i efekty beda zauwazalne, krostki
znikna, to czy po odstawieniu kremu moje ramiona beda wyleczone? Czy po
odstawieniu kremu krostki powroca, bo taka moja uroda a kremem moge je tylko
na krotko uniewidocznic?
Czy skora przy stosowaniu tego kremu bardzo sie luszczy? Jak bede wygladac?
Chodze na basen, do sauny - czy bede "straszyc"?
Czy latem mozna tez stosowac ten krem? Ale pewnie wowczas musze uzywac blokera
na co dzien?
Prosze, podzielcie sie doswiadczeniami!
Obserwuj wątek
    • Gość: babeczka Re: Xerial itp. - skutecznosc, stosowanie IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 14.01.06, 21:13
      Rogowacenie okołomieszkowe można zaleczyć, a nie wyleczyć, niestetey... Skóra po Xerialu wcale sie nie łuszczy - wprost przeciwnie! jest bardzo delikatna i mięciutka. Jakiś czas po zaprzestaniu stosowania grudki na ramionach powracają. Zresztą latem, gdy wystawisz lekko ciało na słońce, grudki same powinny zniknąć, np. mi pojawiają sie tylko zimą. Możesz sotsować ten krem latem, ale będzie Ci mało wygodnie - jest dosyc tłusty.
      Są różne kremy Xerial - mają różną ilość mocznika w kremie (to on rozpuszcza warstwę rogową tworzącą grudki). Jest też duży balsam Xerialine - ma mniejsza ilość mocznika, ale wieksza pojemność. Nadaje sie na balsam do ciała i można go uzywać np. co drugi dzień. Pozostałe kremy Xerial są w małych tybkach.
      Xerialine balsam: esentia.pl/servlet/SNFProduct?p_pid=20711&session=05c75519d6d87882
      bo ten ma małą pojemność i dosyć duże stężenie mocznika:
      esentia.pl/servlet/SNFProduct?p_pid=28208&session=05c75519d6d87882
      • mikams75 Re: Xerial itp. - skutecznosc, stosowanie 16.01.06, 12:50
        Dzieki za odpowiedz! Malo pocieszajace jest to, ze nie da sie wyleczyc do konca
        :-( Po jakim czasie wracaja te kropki?
        Dziekuje tez za link do tych balsamow - nie znalam tych produktow. Bralam pod
        uwage Xerial30 i z tego co czytalam ma wlasciwosci zluszczajace, dlatego
        myslalam, ze skora bedzie sie po tym luszczyc.
        Mam tez nadzieje, ze wieksze stezenie mocznika = lepsze (szybsze?) efekty.
        Kropeczki na ramionach rzeczywiscie robia sie mniej widoczne po wystawieniu na
        slonce.
        Moim problemem jednak nie sa tylko ramiona ale i kropki-plamki po depilacji.
        Naczytalam sie juz sporo na ten temat i moj wybor padl na Xerial. Mam nadzieje,
        ze przynajmniej te podepilacyjne kropki znikna raz na zawsze!
        • Gość: babeczka Re: Xerial itp. - skutecznosc, stosowanie IP: *.bu.uni.wroc.pl 17.01.06, 08:49
          Czas, poktórym wracają kropki, jest różny - zależy od cech indywidualnych skóry. Czyli u każdej z nas wyglada to inaczej. Ale generalnie: kropki wracają, gdy skóra przestaje być nawilżana i natłuszczana. Najpierw smarowałam sie balsamem Xerialine codziennie, po tygodniu co drugi-trzeci dzień (na zmianę z jakimś innym balsamem odżywczym) i przez ten czas nie mialam większych problemów. Acha, i warto odżywić skórę od wewnątrz - podobno dobry jest olej z wiesiołka: dopyszcznie, oczywiście! ;-)
          Podepilacyjne kropki znikną raz, ale nie na zawsze, tylko do następnej depilacji. Chyba, że będziesz stale stosować kurację balsamem z mocznikiem (tzn. co drugi-trzeci dzień, zalezy od potrzeb skóry).
          • mikams75 Re: Xerial itp. - skutecznosc, stosowanie 17.01.06, 10:45
            dzieki jeszcze raz!
            tez tak zrobie - jak juz wytepie te kropki, to bede profilaktycznie stosowac ten
            balsam.
            Olej z wiesiolka mi nie pomogl - bralam przez dluzszy czas.
            Przymierzam sie do depilacji laserowej, inaczej bede zawsze nakrapiana i z
            wrastajacymi wlosami :-(
    • mikams75 up 16.01.06, 18:00
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka