Gość: ula IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 04.11.02, 23:03 bardzo prosze o porade jesli uzywala ktoras z was oba to prosze o rade, ktory jest lepszy? dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: monias1 Re: NeoStrata czy Effaclar? IP: *.pie.warszawa.tdci.pl 05.11.02, 09:19 Preparaty Neostraty sa b. dobre i co najwazniejsze skuteczne!! Effaclaru nie uzywalam ale z opinii innych tez jest dobry. Roznica jest taka ze preparaty Neostraty sa o wiele silniejsze i przez to skuteczniejsze oraz drozsze ale za to bardzo wydajne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em Re: NeoStrata czy Effaclar? IP: proxy / 62.148.83.* 05.11.02, 09:46 effaclar jest delikatniutki, długodystansowy jaki jest silniejszy odpowiednik efaclaru w ofercie Neostraty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nieszka Re: NeoStrata czy Effaclar? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.02, 09:54 Gdzie można dostać kremy Neostrata? W aptekach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: NeoStrata czy Effaclar? IP: DUBWSPRX* / 213.190.152.* 05.11.02, 10:17 nie wiem czy w aptekach ale mozna zamowic przez internet bio-med.pl/neostratadetal.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monias1 Re: NeoStrata czy Effaclar? IP: *.pie.warszawa.tdci.pl 05.11.02, 10:34 dziewczyny niedawno ta tematyka byla poruszana. Preparaty Neostraty mozna kupic w aptekach (nie we wszystkich na zamowienie). Obszerny artykul na temat kwasow pojawil sie na www.wizaz.pl. Nie wiem ile Effaclar ma % kwasu glikolowego, natomiast dla poczatkujacych polecam krem Neostraty na noc 8% AHA a na dzien emulsje do cer mieszanych i tlustych z glukonolaktonem 4% PHA i SPF 15, poniewaz trzeba pamietac, ze przy uzywaniu kwasow nalezy stosowac na dzien krem ochronny z filtrami co najmniej SPF10. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jantar Re: NeoStrata czy Effaclar? IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 05.11.02, 11:49 Neostrata jest do kupienia w aptece na Dworcu Centralnym, w aptekach w Klifie i Sadyba Best Mall. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: NeoStrata czy Effaclar? IP: *.lomza.sdi.tpnet.pl 05.11.02, 10:56 jak juz jestescie przy firmie neostrata czy moze ktoras z was poddawala sie sie specjalistycznym peelingom przy uzyciu tych produktow? pozdrawiam jolka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lulea Re: NeoStrata czy Effaclar? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.11.02, 11:00 poz atym oba kremy róznia sie rodzajem kwasów: Neostarata to kwasy AHA, a effaclar to kwas BHA ( reklamowany na ulotce jako LHA- czyli lipidokwas). Każdy ma inne działanie: AHA pomaga złuszczac skórę zniszczona, np. opalaniem, a effaclar zapobiega raczej trądzikowi. I to jest zasadnicza różnica, a nie to, czy krem "jest leciutki". Odpowiedz Link Zgłoś
aga_malutka Re: NeoStrata czy Effaclar? 05.11.02, 11:12 Trzeba też pamietać, że kwasy AHA nie każdemu służą, bo są bardzo agresywne. Ja np. nie mogę ich używać. Natomiast BHA działają łagodniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: NeoStrata czy Effaclar? IP: DUBWSPRX* / 213.190.152.* 05.11.02, 11:37 a jesli ja chcialabym oczyscic i zamknac pory mniej wiecej oczywiscie nie oczekuje cudow ale chcialabym was sie o to poradzic cere mam mieszana i troszke przesuszona pryszczy nie mam ale strasznie duzo tych brzydkich porow widocznych wiec nie wiem czy lepszy EFFACLAR czy NEOSTRATA dzieki za porade Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lulea Re: NeoStrata czy Effaclar? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.11.02, 11:39 w takiej sytuacji radze effaclar na noc + (jak sie wchłonie) jakiś nawilżający krem, a na dzień krem ochronny z filtrami. Po jakichs 4 tygodniach cera powinna byc bardziej promienna, głądka. panuiętaj, na poczatku zabawy z kwasami możesz miec mały wysyp syfków. Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: NeoStrata czy Effaclar? 05.11.02, 12:37 nigdy nie uzywalam neostraty, ale przekonalam sie na wlasnej skorze, ze z lagodnym (wg niektorych pan) effaclarem tez trzea uwazac... ja w ciagu 4 dni stosowania tak sobie przesuszylam skore na twrzy, ze aparat do pomiaru nawilzenia twarzy pokazal 0% (nie mam pojecia czy to jest wiarygodne)... skora w niektorych miejscach mi wrecz zluszczyla... doddam tylko ze cere mam mieszana, effaclar polecam- ale rozsadnie i rzadko :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monias1 do LULEA IP: *.pie.warszawa.tdci.pl 05.11.02, 11:47 przykro mi ale nie zgadzam sie z toba w kwestii ze kwas glikolowy nie dziala na tradzik. Wlasnie, ze dziala sama wyprobowalam i widze widoczna roznice. Poza tym kwas glikolowy nie jest az tak drazniacy. Fakt, ze po nalozeniu kremu twarz leciutko szczypie przez ok. minute ale jest to naturalny efekt. Zawsze mozna wyprobowac probke. I wlasnie ten krem AHA 8% jest polecany dla osob z cera tradzikowa. Kwas glikolowy jak i lagodniej dzialajacy glukonolakton (patent Neostraty) maja bardzo szerokie spektrum dzialania i sa polecane dla roznego rodzaju cer. Ja wcale nie twierdze, ze roznica jest to czy krem jest leciutki czy nie. Przeciez najwazniejszy jest sklad!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lulea Re: do LULEA IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.11.02, 12:42 oba rodzaje kwasów działaja na trądzik, ale kwasy BHA sa skurteczniejsze w przypadku problemu Uli, bo zamykaja pory, a w zasadzie je zmniejszają, oraz nie sa tak żle tolerowane przez skóry wrazliwe jak kwasy AHA. jasne, że stosuje sie oba rodzaje kwasów w przypadku trądzika, ale pierwotnie kwasy AHA, które jako pierwsza wdrozyła własnie neostarta jako firma, stosowane były dla usuwania śladów poparzeń. Jak chcesz, służe w tym względzie bibliografią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monias1 Re: do LULEA IP: *.pie.warszawa.tdci.pl 05.11.02, 13:05 ok. zgadzam sie z toba roznice w dzialaniu obu tych kwasow sa opisane na stronie wizazu przez Basie Kwiatkowska pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: do LULEA IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 05.11.02, 14:52 dzieki dziewczyny za porade to chyba nabede ten z BHA a probki moze wysepie od neostraty Odpowiedz Link Zgłoś