Dodaj do ulubionych

NeoStrata czy Effaclar?

IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 04.11.02, 23:03
bardzo prosze o porade
jesli uzywala ktoras z was oba
to prosze o rade, ktory jest lepszy?

dzieki!
Obserwuj wątek
    • Gość: monias1 Re: NeoStrata czy Effaclar? IP: *.pie.warszawa.tdci.pl 05.11.02, 09:19
      Preparaty Neostraty sa b. dobre i co najwazniejsze skuteczne!! Effaclaru nie
      uzywalam ale z opinii innych tez jest dobry. Roznica jest taka ze preparaty
      Neostraty sa o wiele silniejsze i przez to skuteczniejsze oraz drozsze ale za
      to bardzo wydajne.
      • Gość: em Re: NeoStrata czy Effaclar? IP: proxy / 62.148.83.* 05.11.02, 09:46
        effaclar jest delikatniutki, długodystansowy

jaki jest silniejszy odpowiednik efaclaru w ofercie Neostraty?
    • Gość: Nieszka Re: NeoStrata czy Effaclar? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.02, 09:54
      Gdzie można dostać kremy Neostrata? W aptekach?
      • Gość: ula Re: NeoStrata czy Effaclar? IP: DUBWSPRX* / 213.190.152.* 05.11.02, 10:17
        nie wiem czy w aptekach
        ale mozna zamowic przez internet
        bio-med.pl/neostratadetal.html
        • Gość: monias1 Re: NeoStrata czy Effaclar? IP: *.pie.warszawa.tdci.pl 05.11.02, 10:34
          dziewczyny niedawno ta tematyka byla poruszana. Preparaty Neostraty mozna kupic
          w aptekach (nie we wszystkich na zamowienie). Obszerny artykul na temat kwasow
          pojawil sie na www.wizaz.pl.
          Nie wiem ile Effaclar ma % kwasu glikolowego, natomiast dla poczatkujacych
          polecam krem Neostraty na noc 8% AHA a na dzien emulsje do cer mieszanych i
          tlustych z glukonolaktonem 4% PHA i SPF 15, poniewaz trzeba pamietac, ze przy
          uzywaniu kwasow nalezy stosowac na dzien krem ochronny z filtrami co najmniej
          SPF10.
      • Gość: jantar Re: NeoStrata czy Effaclar? IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 05.11.02, 11:49
        Neostrata jest do kupienia w aptece na Dworcu Centralnym, w aptekach w Klifie i
        Sadyba Best Mall.
    • Gość: jola Re: NeoStrata czy Effaclar? IP: *.lomza.sdi.tpnet.pl 05.11.02, 10:56
      jak juz jestescie przy firmie neostrata czy moze ktoras z was poddawala sie sie
      specjalistycznym peelingom przy uzyciu tych produktow?
      pozdrawiam
      jolka
      • Gość: lulea Re: NeoStrata czy Effaclar? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.11.02, 11:00
        poz atym oba kremy róznia sie rodzajem kwasów: Neostarata to kwasy AHA, a
        effaclar to kwas BHA ( reklamowany na ulotce jako LHA- czyli lipidokwas).
        Każdy ma inne działanie: AHA pomaga złuszczac skórę zniszczona, np. opalaniem,
        a effaclar zapobiega raczej trądzikowi.

I to jest zasadnicza różnica, a nie to, czy krem "jest leciutki".
        • aga_malutka Re: NeoStrata czy Effaclar? 05.11.02, 11:12
          Trzeba też pamietać, że kwasy AHA nie każdemu służą, bo są bardzo agresywne. Ja
          np. nie mogę ich używać. Natomiast BHA działają łagodniej.
        • Gość: ula Re: NeoStrata czy Effaclar? IP: DUBWSPRX* / 213.190.152.* 05.11.02, 11:37
          a jesli ja chcialabym oczyscic i zamknac pory
          mniej wiecej
          oczywiscie nie oczekuje cudow
          ale chcialabym was sie o to poradzic
          cere mam mieszana i troszke przesuszona
          pryszczy nie mam
          ale strasznie duzo tych brzydkich porow widocznych
          wiec nie wiem czy lepszy EFFACLAR czy NEOSTRATA
          dzieki za porade
          • Gość: lulea Re: NeoStrata czy Effaclar? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.11.02, 11:39
            w takiej sytuacji radze effaclar na noc + (jak sie wchłonie) jakiś nawilżający
            krem, a na dzień krem ochronny z filtrami.
            Po jakichs 4 tygodniach cera powinna byc bardziej promienna, głądka.
            panuiętaj, na poczatku zabawy z kwasami możesz miec mały wysyp syfków.
          • koko8 Re: NeoStrata czy Effaclar? 05.11.02, 12:37
            nigdy nie uzywalam neostraty, ale przekonalam sie na wlasnej skorze, ze z
            lagodnym (wg niektorych pan) effaclarem tez trzea uwazac... ja w ciagu 4 dni
            stosowania tak sobie przesuszylam skore na twrzy, ze aparat do pomiaru
            nawilzenia twarzy pokazal 0% (nie mam pojecia czy to jest wiarygodne)... skora
            w niektorych miejscach mi wrecz zluszczyla...
            doddam tylko ze cere mam mieszana,
            effaclar polecam- ale rozsadnie i rzadko :-)
        • Gość: monias1 do LULEA IP: *.pie.warszawa.tdci.pl 05.11.02, 11:47
          przykro mi ale nie zgadzam sie z toba w kwestii ze kwas glikolowy nie dziala na
          tradzik. Wlasnie, ze dziala sama wyprobowalam i widze widoczna roznice. Poza
          tym kwas glikolowy nie jest az tak drazniacy. Fakt, ze po nalozeniu kremu twarz
          leciutko szczypie przez ok. minute ale jest to naturalny efekt. Zawsze mozna
          wyprobowac probke. I wlasnie ten krem AHA 8% jest polecany dla osob z cera
          tradzikowa. Kwas glikolowy jak i lagodniej dzialajacy glukonolakton (patent
          Neostraty) maja bardzo szerokie spektrum dzialania i sa polecane dla roznego
          rodzaju cer. Ja wcale nie twierdze, ze roznica jest to czy krem jest leciutki
          czy nie. Przeciez najwazniejszy jest sklad!!!!
          • Gość: Lulea Re: do LULEA IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.11.02, 12:42
            oba rodzaje kwasów działaja na trądzik, ale kwasy BHA sa skurteczniejsze w
            przypadku problemu Uli, bo zamykaja pory, a w zasadzie je zmniejszają, oraz
            nie sa tak żle tolerowane przez skóry wrazliwe jak kwasy AHA.
            jasne, że stosuje sie oba rodzaje kwasów w przypadku trądzika, ale pierwotnie
            kwasy AHA, które jako pierwsza wdrozyła własnie neostarta jako firma,
            stosowane były dla usuwania śladów poparzeń. Jak chcesz, służe w tym względzie
            bibliografią.
            • Gość: monias1 Re: do LULEA IP: *.pie.warszawa.tdci.pl 05.11.02, 13:05
              ok. zgadzam sie z toba
              roznice w dzialaniu obu tych kwasow sa opisane na stronie wizazu przez Basie
              Kwiatkowska
              pozdrawiam
            • Gość: ula Re: do LULEA IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 05.11.02, 14:52
              dzieki dziewczyny za porade
              to chyba nabede ten z BHA
              a probki moze wysepie od neostraty

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka