Dodaj do ulubionych

Następca Votre Beaute

IP: *.chello.pl 05.11.02, 22:41
Właśnie dostałam informację, że Media Styl, wydawca miesięcznika Twój Styl
wprowadza na rynek nowe pismo dla kobiet- LOOK. Look, magazyn o urodzie i
zdrowiu, będzie w sprzedaży już 8-go listopada. Cieszycie się bo ja bardzo.
Pozdrawiam aga
Obserwuj wątek
    • Gość: katrina Re: Następca Votre Beaute IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 05.11.02, 23:04
      ja też! zwłaszcza że 8smego mam urodziny :)
      • vts Re: Następca Votre Beaute 05.11.02, 23:11
        Gość portalu: katrina napisał(a):

> ja też! zwłaszcza że 8smego mam urodziny :)

Więc z życzeniami i zakupem pisma poczekam do 8-go. Pozdrawiam
    • Gość: agda Re: Następca Votre Beaute IP: SPLOSP* / 212.244.249.* 06.11.02, 09:47
      Bardzo lubiłam Votre Beaute. Mam nadzieję, że LOOK będzie podobny
      • ladybird77 Re: Następca Votre Beaute 06.11.02, 10:03
        ja tez bardzo lubilam Votre Beaute.
        mam nadzieje ,ze Look bedzie trzymal poziom i uda mi sie wygrywac w konkursach
        tak jak to bylo w VB. : )))
    • maja281 Re: Następca Votre Beaute 06.11.02, 18:29
      Fajnie, też się cieszę i 8-go kupię, aby zobaczyć co to za cudo:))
      M
    • Gość: KAśka Re: Następca Votre Beaute IP: *.net.autocom.pl 07.11.02, 13:14
      8 już jutro:)))).
      K
    • Gość: justy Re: Następca Votre Beaute IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.11.02, 20:39
      Dziś jest wprawdzie dopiero siódmy, ale już kupiłam LOOK w Empiku. Jest bardzo
      podobny do Votre Beaute: jest przegląd nowych preparatów (jak w większości
      gazet), porady wizażysty (coś w stylu odpowiedzi na listy), nowinki wśród
      preparatów do włosów, nowinki dla facetów, dział "na każdą kieszeń"- coś w
      stylu mini cen, test kremów pod oczy (stare testy były lepsze), dział perfumy i
      aromaty, ma tą samą redaktor naczelną... Jednak bardziej pasowało mi Votre
      Beaute
      • Gość: katrina Re: Następca Votre Beaute IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.11.02, 20:55
        a są jakies próbki?
        • Gość: marysia Re: Następca Votre Beaute IP: *.lodz.mm.pl 07.11.02, 20:57
          A sa konkursy smsowe:)
          • Gość: justy Re: Następca Votre Beaute IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.11.02, 21:28
            Tak, są konkurs SMSowe-w jednym można wygrać torebkę, w kolejnym- świątecznym:
            perfumy, zegarki,kremy; w następnym Hydra-Move Diora, w innym Youth Prologatum
            Lancaster może są i inne- nie chce mi się szukac.
            • Gość: marysia Re: Następca Votre Beaute IP: *.lodz.mm.pl 07.11.02, 21:37
              A to pewnie na szybkosc, nie?
        • Gość: justy Re: Następca Votre Beaute IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.11.02, 20:59
          Podkład Astor Perfect Balance odcień 101
          • martaa2 Re: Następca Votre Beaute 07.11.02, 21:06
            A ile kosztuje?
            • Gość: justy Re: Następca Votre Beaute IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.11.02, 21:16
              Gazetka kosztuje 6,50 i ma 170 stron.
    • Gość: Vikcia Re: Następca Votre Beaute IP: *.pl 07.11.02, 21:21
      A już myślałam, że się nie doczekamy! Dziś tylko widziałam reklamę- w kiosku
      jeszcze nie było, ale jutro popędzę kupić!!
      • anna_wu Re: Następca Votre Beaute 07.11.02, 21:54
        Justy, czy to czasopismo ma swoja strone w internecie? Jezeli tak, prosze podaj
        mi namiary na nia.
        Pozdrawiam:)
        • Gość: justy Re: Następca Votre Beaute IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.11.02, 09:39
          Z tego, co zdążyłam się zorientować, to nie maja storny www. Podają tylkio
          maile " @mediastyl.pl "
          • Gość: koko Re: Następca Votre Beaute IP: 194.250.98.* 08.11.02, 10:13
            Czy któras z Was już kupiła....?
            • margoo77 Re: Następca Votre Beaute 08.11.02, 10:53
              Kupiłam w drodze do pracy i w metrze przejrzałam. Dosyć podobny do VB, ale tak
              na pierwszy rzut oka wydaje mi się, że nie ma tego "czegoś"... Jakieś takie
              bezpłciowe to pismo... Może się mylę - wieczorem poczytam dokładnie.
              • Gość: koko Re: Następca Votre Beaute IP: 194.250.98.* 08.11.02, 11:21
                szkoda, że bezpłciowe ale chyba kupię, bo ciekawość jest silniejsza:)) Twój
                Styl też się ostatnio stał taki nijaki więc skoro to to samo wydawnictwo...
                pozdrawiam
                koko
                • aga_malutka Re: Następca Votre Beaute 08.11.02, 11:24
                  Kupiłam z ciekawości, bo Votre Beaute nie lubiłam, czytałam sporadycznie
                  (przeważnie u kosmetyczki) i nie tęskniłam za następcą. Nie podoba mi się i
                  Look. Ale nic dziwnego, bo robią to prawie te same osoby. Fankom VB pewnie się
                  spodoba, ja nadal bedę tęskniła za fajnym pismem o kosmetykach:(
                  • Gość: agul Re: Następca Votre Beaute IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 09.11.02, 14:22
                    aga_malutka napisała:

> Kupiłam z ciekawości, bo Votre Beaute nie lubiłam, czytałam sporadycznie
                    > (przeważnie u kosmetyczki) i nie tęskniłam za następcą. Nie podoba mi się i
                    > Look. Ale nic dziwnego, bo robią to prawie te same osoby. Fankom VB pewnie
                    się
                    > spodoba, ja nadal bedę tęskniła za fajnym pismem o kosmetykach:(

A co według Ciebie powinno mieć fajne pismo o kosmetykach, czego to nie ma?
                    Jakie warunki powinno spełniać?
                    • aga_malutka Re: Następca Votre Beaute 12.11.02, 11:17
                      Gość portalu: agul napisał(a):

> A co według Ciebie powinno mieć fajne pismo o kosmetykach, czego to nie ma?
                      > Jakie warunki powinno spełniać?

- nie przepisywać dosłownie i na chama, cytując całe (przeładowane
                      przymiotnikami w stopniu najwyższym zdania) z materiałów prasowych, tylko
                      wyrobic sobie własną opinię na temat kosmetyku, uczciwie go testując. nie
                      spodziewam się, że napiszą "ten krem jest do dupy", bo żyją z reklam, ale
                      przynajmniej mogłyby opisać jak działa konkretnie, a nie "wspaniale usuwa
                      zmarszczki" czy "jesli kochasz zapach świżo skoszonej łaki o poranku, kup te
                      perfumy",
                      - albo robić uczciwe testy, ale wcale. przegląd kilku kremów, z których
                      wszystkie dostają 5 lub 4, to nieporozumienie, tym bardziej, że są z róznych
                      półek i o róznym działaniu, chociaz wszystkie pod oczy. i wszystkie usunęły
                      zmarszczki - cud???
                      - zastanowić się przed napisaniem, co chcę przekazac czytelnikowi. może go
                      czegoś nauczyć? przedstawic nowy skladnik, nowa technologię? pisanie po to,
                      żeby zapełnić miejsce albo zrobić ukłon w strone reklamodawcy (nachalna reklama
                      guinota w co drugim artykule) nie ma sensu, moim zdaniem oczywiście.
                      - przemyśleć, do jakiej grupy wiekowej chcę trafić. i odpowiednio "ustawić" np.
                      stylizacje modowe. to, co tam zaproponowano nadaje się imo dla nastolatki na
                      weekend, i to dla bardzo niewymagającej estetycznie. jesli to jest ich target -
                      ok. ale w takim razie jak sie do tego ma np. krem kanebo za 1954 zł?
                      - wziąc pod uwagę, że po kilku numerach skończą się tematy (jak w przypadku vb)
                      i juz redagując pierwszy numer miec pomysły na cały rok. bo ładowanie bez ładu
                      i składu tego, co wpadnie po rekę (najprawdopodobniej artykułów napisanych do
                      vb, które nie zdążyły się ukazać) nie jest najlepszym pomysłem,
                      - przemyśleć (to do wydawcy), czy ekipa, która połozyła jeden tytuł o
                      analogicznej tematyce, jest w stanie przygotowac inny, który się sprzeda. moim
                      zdaniem - nie jest.
                      - mam nadzieję,że wydawca, podejmując decyzję o wydawaniu tego miesiecznika,
                      nie bedzie się kierował wynikami sprzedaży pierwszego numeru, bo ten sprzeda
                      sie nieźle. wiele kobiet kupi go z ciekawości. a nadzieję taką mam dlatego, że
                      jeśli look pozostanie na rynku, być może ktoś kto ma pomysł na lepsze pismo z
                      tej niszy, nie odważy się go wydawać.
                      przygotowując takie pismo przyjrzałabym się pismom kosmetycznym branżowym (dla
                      kosmetyczek), jest wiele niezłych i to kopalnia pomysłów.

• Gość: Xena Re: Następca Votre Beaute IP: *.acn.waw.pl 12.11.02, 13:31
                        Podpisuje sie pod tym, co napisała aga_malutka, i dodam jeszcze parę gorszy od
                        siebie.
                        Problem z tym pismem polega na tym, że redaktorzy nie potrafią się zdecydować
                        na jakiś spójny profil. Tematykę zdrowia, urody, stylu życia chcą ująć zbyt
                        szeroko, zamiast skupić się na wąskim, ale jasno określonym wycinku. Stąd -
                        moim zdaniem zbędne - działy typu "sztuka życia" (pseudopsychologiczne
                        wynurzenia), "seks bez tabu" (z oklepanymi poradami, jak czerpać radość z seksu
                        i tworzyć harmonijny związek), wywiady z G. Paltrow, K. Grocholą, horoskop...
                        Po co to wszystko? Dokładnie to samo mozna znaleźć w pierwszym lepszym babskim
                        piśmie. Jasne, że _zdrowie psychiczne_ to element silnie wiążący się z urodą i
                        zdrowiem somatycznym, ale jak już się wkroczy na ten teren, to na dobra sprawę
                        można pisać o wszystkim - i w rezultacie powstaje pismo o niczym. A ja oczekuję
                        od takiego pisma konkretów na temat kosmetyków, pielęgancji urody, zdrowia
                        fizycznego - a nie tego, by mi wciskano tandetną filozofię zycia. Czyli - jak
                        zasugerowała to aga - czegoś zblizonego do branzowych magazynów o kosmetyce i
                        kosmetologii, tylko podanego w przystępniejszej, popularyzatorskiej formie.

Pozdr.
    • Gość: Lenka Re: Następca Votre Beaute IP: *.ae.poznan.pl 09.11.02, 11:52
      Kupiłam, przeczytałam, nie podoba mi sie. Jest rzeczywiście bezpłciowe - ani to
      pismo o kosmetykach, ani o modzie ani o życiu. Do VB sie nie umywa.
      • Gość: monias1 Re: Następca Votre Beaute IP: *.pie.warszawa.tdci.pl 09.11.02, 12:53
        zgadzam sie z Lenka, daleko mu do VB, ale da sie przezyc
        • deba Re: Następca Votre Beaute 09.11.02, 15:46
          Ja tez kupilam i przegladnelam (na razie, z braku czasu).
          Jednak nie bylabym az tak krytyczna. VB mialo wg mnie
          wady niewybaczalne, ktore tu o dziwo probowali nieco
          naprawic mianowicie: pompatyczny ton przy opisywaniu
          kosmetykow w niektorych dzialach, wielkie biale plamy (na
          stronie miescily sie gora 3-4 produkty w tzw. nowinkach),
          czasem niepotrzebnie wielkie czcionki a za malo
          informacji o produkcie. itd... Tu wiec jestem milej
          zaskoczona.
          Z drugiej strony artykuly, ktore nadaja pismu tej
          bezplciowosci (typu styl zycia, kuchnia itd.) moglyby
          zostac zastapione rzetelnymi artykulami kosmetyczek,
          dermatologow o kosmetykach, seriach, problemach skornych
          itp.
          Jak sadzicie?

pozdr.
          deba
          • Gość: katrina Re: Następca Votre Beaute IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 10.11.02, 13:35
            chyba jednak wolałam VB
            • Gość: Aga Re: Następca Votre Beaute IP: *.future-net.pl 10.11.02, 19:52
              kupiłam, przeczytałam i kompletnie już nie pamiętam tej sieczki. Pompatyczne,
              przepisane z dossier prasowych opisy kosmetyków, nieprzydatne rady "ekspertów",
              powierzchowne artykuliki. Ten sam dylemat, co w "urodzie" - nie da się pisać w
              kółko o kosmetykach, więc piszą na siłę i po łebkach o sporcie, gotowaniu i
              modzie. kosmetyczne nowości zbierali chyba od czasu zamknięcia "vb", bo są w
              większości obecne już od dawna na rynku (najbardziej mnie rozśmieszyła
              dramatyczna notka: "uwaga, podobno już są perfumy addict w takim samym
              opakowaniu jak szminka" - w mniej wiecej miesiąc po polskiej premierze tego
              zapachu). mają koszmarną stylistkę - artykuł o 7 ciuchach noszonych na kilka
              sposobów to jakieś nieporozumienie, i równie koszmarną wizażystkę - w
              propozycji 3 makijaży ten z podkreślonymi ustami i jakimiś straszliwymi
              kreskami przy oczach to chyba jakiś żart.

nie dowiedziałam się z tej gazety kompletnie NIC, ani jednej rzeczy, którą
              wartoby wiedzieć. jej istnienie jest więc dla mnie bezsensowne. mam nadzieję,
              że do tego samego wniosku dojdą wydawcy:)

6,5 złotego mogłam lepiej zainwestować, więcej tego błedu nie popełnię.
              • Gość: Aga Re: Następca Votre Beaute IP: *.future-net.pl 10.11.02, 20:14
                p.s. paltrow to brzydactwo, ale tak nieudanego jej zdjecia jak na okładce tego
                looka jeszcze nie widziałam:)
                • znak_yrden Re: Następca Votre Beaute 10.11.02, 20:24
                  a poza tym, uważam , że diennikarki LOOKA mogły wejśc choćby na to forum i
                  zobaczyć, czym laski sa naparwdę zainteresowane:
                  np. kwestia kwasów i effaclar - temat samograj
                  kolor podkładu - kolejny pewniak
                  konkretne firmy typu Avon, Vichy itp....
                  Gdyby ktos pomyślał o tym, czym naparwde zyja kobiety w zakresie pólki
                  kosmetycznej , to może i zrobił by cos porządnego, a nie kolejne pismo o
                  niczym.
                  Poza tym Gwyneth ... w czym ona teraz gra? Ja jej ostatni film widziałam 2
                  lata temu ... wolałabym juz aktorke od Amelii, albo jakąs znaną kontrowersyjną
                  Polkę, np. Joanne Brodzik, czy np.te wrredotę Stevzkowską.
                  • eremka Re: Następca Votre Beaute 12.11.02, 11:03
                    Na razie tylko przegladalam, wiec nie skomentuje tresci, ale jesli chodzi
                    o "look" Looka, to jest w nim cos...a raczej w porownaniu do VB, brakuje mu
                    czegos, jakiegos szerszego oddechu, rozmachu. To tak na pierwszy look...
    • Gość: pixi Re: Następca Votre Beaute IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.11.02, 11:25
      Nastawiłam się, że kupię i bardzo długo przeglądałam w empiku. Niestety, zrezygnowałam, bo za cholerę
      nie mogłam znaleźć nic ciekawego!!
      • Gość: Anja Re: Następca Votre Beaute IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.02, 13:33
        Ja czułam się tak, jakbym czytała ulotki dot. kosmetyków, a nie profesjonalne
        pismo. Dziś nawet nie pamiętam 1/3.... Szkoda gadać!
    • nefretete Re: Następca Votre Beaute 12.11.02, 16:46
      Smutne te wasze opinie, ale prawdziwe, konkursy też żałosne bo znowu prowadzi
      je prywatna firma i czeka na pieniądze z sms-ów. Nie myślcie, że liczy sie
      wiedza czy pomysł, wystarczy tak lub nie. I tak nikt nie oddzwoni do Was po
      adres, którego się nie podaje w sms-ie. Liczą się pieniądze a nie Czytelniczka.
      Ale wiem, że zasypia ich listami z ochami i achami, bo każdy bedzie chciał
      nagrodę za list. Wiadomo nie od dziś, że krytycznych nie drukują.
      Pa, pa szkoda słów i pieniędzy...
      • daise_dee Re: Następca Votre Beaute 12.11.02, 17:06
        przejrzalam w Empiku i nie kupilam, szkoda kasy. A strona graficzna do bani.
      • anexxa o konkursach via sms 12.11.02, 18:01
        no, akurat tu sie nie zgodze, look ma smsmy za 1.22 pln,
        praktyka rzadko spotykana - w takim przypadku firma
        orgaqnizujaca to (as kontakt, legion polska, rozne sa)
        niewiele zarabia. sensowny zarobek zaczyna sie dopiero
        przy smsach za 2.44 i wiecej. a 1.22 to tyle samo, ile
        place za znaczek, nawet bez kartki. no i nie musze
        nigdzie latac.

aaa, i jeszcze do agi malutkiej - to chyba jednak
        czytalysmy dwa rozne egzemplarze look, u mnie porownanych
        jest 6 kremow, a rozpietosc ocen jest od 3 do 5, z
        polowkami. moim zdaniem to dobre i rzetelne podejscie.

co do uwag o fatalnym layoucie - zgoda. przydaloby sie
        tez redagowac teksty od dystrybutorow, ale to plaga, z
        ktora nie tylko ta branza sie boryka. jednak duzy
        rozstrzal merytoryczny tekstow mi sie osobiscie podoba. i
        looka z pewnoscia bede kupowac.

xx.
        • aga_malutka Re: o konkursach via sms 12.11.02, 19:12
          anexxa napisała:

>
          > aaa, i jeszcze do agi malutkiej - to chyba jednak
          > czytalysmy dwa rozne egzemplarze look, u mnie porownanych
          > jest 6 kremow, a rozpietosc ocen jest od 3 do 5, z
          > polowkami. moim zdaniem to dobre i rzetelne podejscie.
          >

faktycznie, chyba czytałyśmy inne pismo. w tym, które ja miałam kilka pań
          wychwalało kremy pod oczy pod niebiosa, gros ocen to były 5, kremy
          cudownie "usuwały zmarszczki" (co jest co prawda fizycznie niemozliwe, ale nie
          dla redakcji looka hehe), bosko sie wchłaniały i w ogóle były ach! i och!, od
          avonu do najwyższej półki, z tym, że głównie firmy relamujące się w looku
          (zapewne niefortunny zbieg okoliczności). słowem - nierzetelnosc do ntej
          potęgi.

na pewno tego g... więcej nie kupię i mam nadzieję, że zniknie z rynku robiąc
          miejsce dla fajnego pisma o urodzie i kosmetykach (a nie o pani grocholi,
          ogladaniu siebie w lustrze, mydelniczce z dekoradora i radości z seksu).
          • anexxa Re: o konkursach via sms 12.11.02, 19:54
            no, niewazne, nie wszystkim musi sie podobac.

a co powiesz o artykule o usuwaniu zmarszczek? mnie sie
            bardzo podobal. tzn. uwazam, ze byl niezle napisany, no i
            to minikompendium dostepnych preparatow (botoks,
            restylan, etc.) - dobra rzecz.

ale zgodze sie, ze konkurencja by sie przydala. pismo bez
            konkurencji nie moze sie naprawde rozwinac. z tego, co
            wiem axel springer polska planuje jakies nowe pismo, ale
            nie wiadomo, czy wyjda poza numer zerowy. chcialabym.

xx.
            • rysio_lubicz Re: o konkursach via sms 12.11.02, 19:55
              No, fajny był ten artykuł o botoksie, ciocia Stasia chce sobie zmarszczki nim
              usjunąć, no bo na Święta ślub z Władziem.
            • aga_malutka Re: o konkursach via sms 12.11.02, 19:58
              anexxa napisała:

>
              > a co powiesz o artykule o usuwaniu zmarszczek? mnie sie
              > bardzo podobal. tzn. uwazam, ze byl niezle napisany, no i
              > to minikompendium dostepnych preparatow (botoks,
              > restylan, etc.) - dobra rzecz.
              >

racja, ten artykuł naprawdę był fajny, lubię jak ktoś coś:) na sobie testuje i
              to opisuje. takie teskty - jak najbardziej. a ja mam 25 lat i zmarchę pionową
              miedzy brwiami (od myslenia?:))) i się własnie zastanawiam nad czymś, bo to
              gupio wygląda:)
              • anexxa Re: o konkursach via sms 13.11.02, 16:34
                wlasnie. ja czytalam z zapartym tchem o siostrach .. no,
                wypadlo mi z glowy nazwisko, takie dwie podobne do siebie
                stare baby, bardzo fajne, obie sobie jakis rok czy dwa
                lata temu robily lifting i cos tam, bylo mnostwo zdjec,
                doskonaly tekst.

ja mam 24 lata i tez mi sie na czole jakies zmarchy
                robia, juz postanowilam, ze na 30. urodziny restylan
                bedzie grany. chyba ze cos lepszego wymysla.

xx.
        • Gość: Paweł Lubicz Re: o konkursach via sms IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.11.02, 19:17
          anexxa napisała:

> no, akurat tu sie nie zgodze, look ma smsmy za 1.22 pln,
          > praktyka rzadko spotykana - w takim przypadku firma
          > orgaqnizujaca to (as kontakt, legion polska, rozne sa)
          > niewiele zarabia. sensowny zarobek zaczyna sie dopiero
          > przy smsach za 2.44 i wiecej. a 1.22 to tyle samo, ile
          > place za znaczek, nawet bez kartki. no i nie musze
          > nigdzie latac.
          >
          > aaa, i jeszcze do agi malutkiej - to chyba jednak
          > czytalysmy dwa rozne egzemplarze look, u mnie porownanych
          > jest 6 kremow, a rozpietosc ocen jest od 3 do 5, z
          > polowkami. moim zdaniem to dobre i rzetelne podejscie.
          >
          > co do uwag o fatalnym layoucie - zgoda. przydaloby sie
          > tez redagowac teksty od dystrybutorow, ale to plaga, z
          > ktora nie tylko ta branza sie boryka. jednak duzy
          > rozstrzal merytoryczny tekstow mi sie osobiscie podoba. i
          > looka z pewnoscia bede kupowac.
          >
          > xx.

CHYBA WCZORAJ WYRAŹNIE NAPISAŁEM, ZEBYŚ STĄD SPIERDALAŁA! MASZ SWOJE FORUM, TO
          TAM SIEDŹ, POTWORKU, A NIE SMRODŹ PO INNYCH. A JAK NIE TO LUBICZE WRÓCĄ!!!

--
          Lubicz Lubicz ueber alles!
    • Gość: Lenka Re: Następca Votre Beaute IP: *.kie.ae.poznan.pl 13.11.02, 14:24
      Znalazłam tylko jeden pozytywny aspekt LOOK-a - wypróbowalam nowy podkład
      Astora i na pewno go nie kupie bo po 1,5 h świece sie jak księżyc w pełni!
      Ale z kolei za 6,50 PLN takie próbowanie sie nie opłaca.
      • Gość: Pia Re: Następca Votre Beaute IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 14.11.02, 09:28
        Gość portalu: Lenka napisał(a):

> Znalazłam tylko jeden pozytywny aspekt LOOK-a - wypróbowalam nowy podkład
        > Astora i na pewno go nie kupie bo po 1,5 h świece sie jak księżyc w pełni!
        > Ale z kolei za 6,50 PLN takie próbowanie sie nie opłaca.

A wystarczyło kupić GW (Wysokie Obcasy) za 2,20 i też miałabyś próbkę tego
        podkładu ;-)
    • mgda102 Re: Następca Votre Beaute 14.11.02, 17:34
      Kupilam wczoraj LOOK i naprawde nie rozumiem dlaczego
      przyczepiliscie sie do tego pisma.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka